Bir de AES diye bir fon var. Ne haltsa anlamadım ama kara çocuk petrol diyor. Alınır mı bu?
Printable View
Bir de AES diye bir fon var. Ne haltsa anlamadım ama kara çocuk petrol diyor. Alınır mı bu?
Hisse fonlarından OPH rakipleri MAC NNF OPI ye karşı çok daha fazla düştü diğerleri son bir aylık getiri de %3-5 lerde iken OPH -5 yapmış. Umarım yükselişte daha fazla getirerek telafi eder.
satan zaten salı satması lazımdı ,kalan beklemeli.allah tan abd borsaları düşmedi.
Herkes fonlarda ve hisselerde ağlamaya başladığına göre biraz toparlanır diye düşünüyorum. Zaten ali koçu ne zaman cumhurbaşkanı çağırsa ne hikmetse borsa yükseliyor. istatistiksel bir tesadüf mü pek bilemedim nedense.... aslında var biraz tahminim ama bende kalsın...
Neyse meselemiz bu değil esas mesele kimse kumar masasına dönen bu finansal sisteme para yatırmaz. Yatıranlar da kumarbaz tarzı oyuncular olur zaten onlar da kriptoya gidiyor genelde..
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Az zarar ettin galiba veya hic etmedin
10-16-19 k zarsr ile zor siyirdim.
13 u kardan 6k si anaparadan
Ve borc ile defansif degiskenlerdenM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın forum takipçileri , 2 gündür sizlerin yorumlarından cikartabildigim kadarıyla piyasanın gidişatını bilemediğimiz için varlıklarımızin hangi tip fona yatırmamiz gerektiğini bilemiyoruz. Peki şuanda varlığımızın hepsini özel sek. Tahvil fonlarinda mi bırakmak en iyi hamle olur?
Fon yoneticileri bizim gibi bakiyorlar
İcraat yok.bildigim turev hedge flan yapan bitek TCD var gerisi hikaye
Yatirimcisini bu dususte korumus.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değişkenler bugün düşüşe oynayıpta gene gol yemiş olmasınlar.
Bir yilda gelirmiki bu kadar zarar
Bende 19.kM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DÇM'nin yapısına göre kur yükselirse parası olmayan garibanlar, bankada parası olanların kur farkını ödeyecek.
İlginç olmuş.
Bendede pdd denen qinvest katilim vardi getiri goturusu 0.050. 0.075 i gunluk hic gecmeyen fondu.risk de 3
Sali gunu borc uzeri getirsin diye yuklu aldim 150 k carsamba gunu ne beklersin %- 3853 o gun agresif degisken bile boyle oran getirmedi
Aradim konustum kira bilmemne
Bu fon degisken katilim degil neyse netice yok fonda 28 kisi var.
Bunlar benim fona girdihimi gorduler
Pff gibi getiren fon birgunde -3853
Goturdu. Ben bunda bi hile oldugunu
Dusunuuorum.cimere yazicam bakalim.
Adamlar fona girmis biri bi carpalim diyolar.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz ne yapicaz hocam altin doviz almadikda fon aldik fonda dolardan daha cok zararim var.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad selamlar
Senden bi konuda fikrini sorucam
Fon da fiyatlamada yoneticisi hile yapabilirmi hic geriye dogru ornegi varmidir.
Qinvest portfoy pdd fonu.
Webster cimere yaz onlar spk ya bildirir incelenir sana bilgi verirler dedi
Ne dersin. Tsk.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 gun oncesine kadar kafam rahatti
Nzh de seytan durttu satip defansif degisken ve kiralara girdim 3 gunde yuklu zararim var.
Keske otursaydim oturdugum yerde
Az olsun oz olsun.
Fonlarda bile pff ,kvba.öst haric hepsi yukluce zarar yazdi ornek eıb,eıc
Saglik olsun deyip hepsinle vedalasip
Nzh ye dondum.
Bi fondanda %90 eminim dolandirildim
Spk ya sikayet edicem.
YTD.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katılım hisse senedi fonu ile hisse senedi fonu arasındaki fark nedir bilgisi olan arkadaş var mı?
Özel sektöre bırakacağınıza para piyasası fonlarına veya mesela HSBC'nin 1. Çoklu Varlık Değişken Fonuna bırakmak daha mantıklı değil mi? Özel sektörde bir tek OSD ile AHU işe yarar bi şeyler getiriyor; ben de Akbank'ın var,. arka bahçede sivri biber yetiştirip pazarda satsam daha çok kazanç sağlardım, üşengeçlikten elden çıkaramadım bir türlü.
Ayrıca özel sektör fonları da ihraççı firmaların temerrüt veya iflas riski yüzünden yüksek riskli diye bir şeyler hatırlıyorum (Çinli Evergrande gibi).
Sayın cereno düşüş oranını tam anlamadım.%3.8 mi %38 mi? Okuyunca binli bir yüzde geliyor. ekran başında gözlerim şaşırdı. Bende 14 aralığa kadar portfoyun %60 i kadar nzh idim. Dedim ki dolar yükselişine ben de ortak olayım .IPV ve OJT aldım. Hatta alırken foruma yazdim . Dolar 14 unnuzerine çıkar mı risk alıyorum dedim. Benim sonumda zarar oldu.
Ne kadar miktarda bu kadar zarar var burada o önemli, yani yüzde kaça denk geliyor, bugün yaptığım kesin hesaba göre fonlardan 185k kârdan gitmiş 45k ana paradan, borçlanma ve kiraları satıp zararda olduğum yabancı ve değişkenlerden dün bir miktar daha alış yaptım. Ana parayı çıkaranları satıp düşenlerden alıp bekleyeceğim mecburen, 1.5 aylık taşıma maliyeti de cabası ama ondan vaz geçtim artık.
Aleyküm selam sn cerento,
Bir fonun hukuka aykırı işlemler yapacağını düşünmek istemiyorum.
Ama fon yönetimi isterse ters işlemlerle fonu ciddi zarara sokabilir.
Denetimlerinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Özel denetim şirketleri denetim yapıyorlar, ne derece titiz yapılıyor bilinmez.
Şikayet linkleri şurada ona göre işlem yapın bence.
https://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/3/9
Pdd fon içeriğinde yanılmıyorsam, bir miktar Elz hisse fonu ve Kis döviz fonu bulunuyor. Ayrıca Katılım fonlarda viop,açığa satış gibi hedge işlemleri(vadeli işlemler) katılım esaslarına uymaması nedeniyle yapılamıyor.
Katılım hisse fonlar ile normal hisse fonlar arasındaki en önemli fark, katılım hisse fonlar katılım esaslarına uygun olan hisseler( özellikle bist katılım tüm endeksi hisseleri) arasından yatırım yapma zorunluğu var, diğer yerli hisse fonlarda böyle bir kısıtlama yok.
Diğer önemli fark, yukarıda belirttiğim gibi, katılım hisse fonlarda hedge amaçlı vadeli işlemler yapılamıyor.
Nacizane son günlere ilişkili, fonlarla ilgili düşüncem, ekstrem günlerden geçiyoruz. Yatırımları çeşitlendirmenin, risk algısına göre sepet yapmanın, özellikle bu çesitlendirmede düşük korelasyonlu fonların önemi daha iyi ortaya çıkıyor.
Tabiki tek kalemde yüklü alım yapılacaksa, tepeden yakalanmamak adına ya kademeli yada iyi çesitlendirilmiş sepet mantığı ile yatırım yapmak önemli. Riskli fonlar tercih ediyorsanız vadeniz uzun olmalı, geriye sakin olup, sabretmek kalıyor.
1 yıl önce fonlara yatırım yapmış olan biri, altın fonunda %45, döviz fonlarında %50, yerli hisse fonlarında %40 civarı bir getirisi var.
Ha dövizin geldiği nokta ve gerçek enflasyona göre reel getiri var mı, şuan yok. Ama mevduat üzeri bir getiri oluştuğu da görülüyor. Çesitlendirme, yeniden dengeleme ve uzun vadede bileşik getiri üzerine odaklanmak gerekiyor.
Saygılar.
Sagolun.Basvuru yapicamM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad aradigimda verdikleri cevap kiralarda bisey oldu ama bugun duzeldi dediler fonda %5 hisse yogun ve%5 kıs var %2 de arase hisse var gerisi kira ogun ku zarari opb rpd de bile yok
Bakalim bi muracat edicem baksinlar
Bi hata varsa cikarmi M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satanlar,almak isteyenler parayı şimdilik günlük 0,04 garantili para piyasası fonlarına yatırın. Bekleyin bir müddet.Acele etmeyin.
Yılbaşından sonra alın ne alırsanız.
2022 de neler olabilir dolar,CDS,FED,seçim,enflasyon bunları araştırın twitterde,google da arama yapın.Başkalarıın lafıyla hareket etmeyin.Kendiniz karar verin.Zarar olsa bile üzülmezsin,kendim kararı verdim.Kısmet değilmiş dersin.Fonu aldıktan sonra zırt,pırt hemen satmayın.Hisse fonu almayın,Girmesi bir dert,çıkması bir dert T+2 Hisse alacaksanız borsadan alın.Bir durum olursa anında satar kaçarsın.veya anında alım yaparsın.
Beklemekte fayda var.Döviz bir stabil olsun.9-10-11-12-13 neyse döviz belli bir band içinde kalırsa karar vermek kolaylaşıyor.Demlenme olayının da bitmesini beklemek gerek talep varmı,varsa daha arkası gelecek mi.
Pdd denen kira katilim fonu ben aldim 150k ertesi gun %-3853 zarar etti
Bu fon 3 riskli M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100k daM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın cerento, size düzeldi demişler, ama az önce baktım yanlış hesaplamadıysam, bugün de Pdd - 0.77 gözüküyor(değer 1,179698) . Yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız hakkınızı sonuna kadar arayın.
Değişken fon yapısına sahip risk değeri 4 olan bir fon, içinde başka fonlar bulunduğu için, fiyatlama 1 kaç gün rotarlı oluyor gibi bu fonda.
Sizin için bu fona talihsiz bir giriş noktası olmuş. 1 günde %40 lık dolarda geri çekilme her zaman görülebilecek birşey değil, ilginç günlerden geçiyoruz.
Saygılar.
Tsk.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.