Sayfa 104/1002 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 825 - 832 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Sayın forum takipçileri , 2 gündür sizlerin yorumlarından cikartabildigim kadarıyla piyasanın gidişatını bilemediğimiz için varlıklarımızin hangi tip fona yatırmamiz gerektiğini bilemiyoruz. Peki şuanda varlığımızın hepsini özel sek. Tahvil fonlarinda mi bırakmak en iyi hamle olur?
    Özel sektöre bırakacağınıza para piyasası fonlarına veya mesela HSBC'nin 1. Çoklu Varlık Değişken Fonuna bırakmak daha mantıklı değil mi? Özel sektörde bir tek OSD ile AHU işe yarar bi şeyler getiriyor; ben de Akbank'ın var,. arka bahçede sivri biber yetiştirip pazarda satsam daha çok kazanç sağlardım, üşengeçlikten elden çıkaramadım bir türlü.

Ayrıca özel sektör fonları da ihraççı firmaların temerrüt veya iflas riski yüzünden yüksek riskli diye bir şeyler hatırlıyorum (Çinli Evergrande gibi).

2. Sayın cereno düşüş oranını tam anlamadım.%3.8 mi %38 mi? Okuyunca binli bir yüzde geliyor. ekran başında gözlerim şaşırdı. Bende 14 aralığa kadar portfoyun %60 i kadar nzh idim. Dedim ki dolar yükselişine ben de ortak olayım .IPV ve OJT aldım. Hatta alırken foruma yazdim . Dolar 14 unnuzerine çıkar mı risk alıyorum dedim. Benim sonumda zarar oldu.

3.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Özel sektöre bırakacağınıza para piyasası fonlarına veya mesela HSBC'nin 1. Çoklu Varlık Değişken Fonuna bırakmak daha mantıklı değil mi? Özel sektörde bir tek OSD ile AHU işe yarar bi şeyler getiriyor; ben de Akbank'ın var,. arka bahçede sivri biber yetiştirip pazarda satsam daha çok kazanç sağlardım, üşengeçlikten elden çıkaramadım bir türlü.

Ayrıca özel sektör fonları da ihraççı firmaların temerrüt veya iflas riski yüzünden yüksek riskli diye bir şeyler hatırlıyorum (Çinli Evergrande gibi).
    Sayın actuallyMelik, NZH taşıyordum. Bahsettiğiniz HSBC fonuda benzer getirisi olduğunu düşünüyorum. Düşüncem portföy un %40 RPD olacak, %60 NZH olacak.

4.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Bir yilda gelirmiki bu kadar zarar
    Bende 19.k

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ne kadar miktarda bu kadar zarar var burada o önemli, yani yüzde kaça denk geliyor, bugün yaptığım kesin hesaba göre fonlardan 185k kârdan gitmiş 45k ana paradan, borçlanma ve kiraları satıp zararda olduğum yabancı ve değişkenlerden dün bir miktar daha alış yaptım. Ana parayı çıkaranları satıp düşenlerden alıp bekleyeceğim mecburen, 1.5 aylık taşıma maliyeti de cabası ama ondan vaz geçtim artık.

5.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Ustad selamlar
    Senden bi konuda fikrini sorucam
    Fon da fiyatlamada yoneticisi hile yapabilirmi hic geriye dogru ornegi varmidir.
    Qinvest portfoy pdd fonu.
    Webster cimere yaz onlar spk ya bildirir incelenir sana bilgi verirler dedi
    Ne dersin. Tsk.

Aleyküm selam sn cerento,

Bir fonun hukuka aykırı işlemler yapacağını düşünmek istemiyorum.
    Ama fon yönetimi isterse ters işlemlerle fonu ciddi zarara sokabilir.
    Denetimlerinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
    Özel denetim şirketleri denetim yapıyorlar, ne derece titiz yapılıyor bilinmez.

Şikayet linkleri şurada ona göre işlem yapın bence.
    https://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/3/9

6. Pdd fon içeriğinde yanılmıyorsam, bir miktar Elz hisse fonu ve Kis döviz fonu bulunuyor. Ayrıca Katılım fonlarda viop,açığa satış gibi hedge işlemleri(vadeli işlemler) katılım esaslarına uymaması nedeniyle yapılamıyor.

Katılım hisse fonlar ile normal hisse fonlar arasındaki en önemli fark, katılım hisse fonlar katılım esaslarına uygun olan hisseler( özellikle bist katılım tüm endeksi hisseleri) arasından yatırım yapma zorunluğu var, diğer yerli hisse fonlarda böyle bir kısıtlama yok.

Diğer önemli fark, yukarıda belirttiğim gibi, katılım hisse fonlarda hedge amaçlı vadeli işlemler yapılamıyor.

Nacizane son günlere ilişkili, fonlarla ilgili düşüncem, ekstrem günlerden geçiyoruz. Yatırımları çeşitlendirmenin, risk algısına göre sepet yapmanın, özellikle bu çesitlendirmede düşük korelasyonlu fonların önemi daha iyi ortaya çıkıyor.

Tabiki tek kalemde yüklü alım yapılacaksa, tepeden yakalanmamak adına ya kademeli yada iyi çesitlendirilmiş sepet mantığı ile yatırım yapmak önemli. Riskli fonlar tercih ediyorsanız vadeniz uzun olmalı, geriye sakin olup, sabretmek kalıyor.

1 yıl önce fonlara yatırım yapmış olan biri, altın fonunda %45, döviz fonlarında %50, yerli hisse fonlarında %40 civarı bir getirisi var.

Ha dövizin geldiği nokta ve gerçek enflasyona göre reel getiri var mı, şuan yok. Ama mevduat üzeri bir getiri oluştuğu da görülüyor. Çesitlendirme, yeniden dengeleme ve uzun vadede bileşik getiri üzerine odaklanmak gerekiyor.

Saygılar.

7. Sagolun.Basvuru yapicam
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aleyküm selam sn cerento,

Bir fonun hukuka aykırı işlemler yapacağını düşünmek istemiyorum.
    Ama fon yönetimi isterse ters işlemlerle fonu ciddi zarara sokabilir.
    Denetimlerinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
    Özel denetim şirketleri denetim yapıyorlar, ne derece titiz yapılıyor bilinmez.

Şikayet linkleri şurada ona göre işlem yapın bence.
    https://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/3/9

8. Ustad aradigimda verdikleri cevap kiralarda bisey oldu ama bugun duzeldi dediler fonda %5 hisse yogun ve%5 kıs var %2 de arase hisse var gerisi kira ogun ku zarari opb rpd de bile yok
    Bakalim bi muracat edicem baksinlar
    Bi hata varsa cikarmi
     Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Pdd fon içeriğinde yanılmıyorsam, bir miktar Elz hisse fonu ve Kis döviz fonu bulunuyor. Ayrıca Katılım fonlarda viop,açığa satış gibi hedge işlemleri(vadeli işlemler) katılım esaslarına uymaması nedeniyle yapılamıyor.

Katılım hisse fonlar ile normal hisse fonlar arasındaki en önemli fark, katılım hisse fonlar katılım esaslarına uygun olan hisseler( özellikle bist katılım tüm endeksi hisseleri) arasından yatırım yapma zorunluğu var, diğer yerli hisse fonlarda böyle bir kısıtlama yok.

Diğer önemli fark, yukarıda belirttiğim gibi, katılım hisse fonlarda hedge amaçlı vadeli işlemler yapılamıyor.

Nacizane son günlere ilişkili, fonlarla ilgili düşüncem, ekstrem günlerden geçiyoruz. Yatırımları çeşitlendirmenin, risk algısına göre sepet yapmanın, özellikle bu çesitlendirmede düşük korelasyonlu fonların önemi daha iyi ortaya çıkıyor.

Tabiki tek kalemde yüklü alım yapılacaksa, tepeden yakalanmamak adına ya kademeli yada iyi çesitlendirilmiş sepet mantığı ile yatırım yapmak önemli. Riskli fonlar tercih ediyorsanız vadeniz uzun olmalı, geriye sakin olup, sabretmek kalıyor.

1 yıl önce fonlara yatırım yapmış olan biri, altın fonunda %45, döviz fonlarında %50, yerli hisse fonlarında %40 civarı bir getirisi var.

Ha dövizin geldiği nokta ve gerçek enflasyona göre reel getiri var mı, şuan yok. Ama mevduat üzeri bir getiri oluştuğu da görülüyor. Çesitlendirme, yeniden dengeleme ve uzun vadede bileşik getiri üzerine odaklanmak gerekiyor.

Saygılar.

Sayfa 104/1002 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •