Selim bey arada söz paylaşırdı.. Ben de ayet paylaştım..
Nerdesiniz Selim bey?
Printable View
Selim bey arada söz paylaşırdı.. Ben de ayet paylaştım..
Nerdesiniz Selim bey?
Ne güzel grafik paylaşıyordunuz.. Uzun uzun acikliyordunuz.. Hayatinizdan kesitleri de yaziyordunuz.. Ne güzel cekisiyorduk ters yönlere..:(
Sizi merak ediyorum..
Selim bey bu başta sizin ve forumdaki tüm diğer arkadaşlarım için:kalp:
https://youtu.be/sqPTbS9HFgg
33150 den ikinci pozisyonum açıldı..
Ortalamam 33075 oldu.. Kar al 32875..
Hadi bakalım..
En yüksek 33216 gördü..
Sn azak itibar içinde teşekkür ederim:)
Ben de size vermek istedim ama önceden vermişim tekrar veremiyorum.. O yüzden buraya yazdım. Teşekkür ederim tekrar..
Sn azak ve Sn azaz.. Bana hep itibar veriyor bu iki arkadas.. Ve ben iki ismi karıştırıyorum. Bu sebeple bir gaf yapmistım burda..
Buraya tekrar yazayim.. Niyet kotu degildi.. Tesekkurler:yes:
Dow 33500 e gidebilir bu ihtimali de yazayım. Grafige her ihtimali değerlendirerek bakıyorum.. Ordan da kısa acicam..
Ortalamam 33200 lerde olur sanırım..
32875 benim için önemli ve vazgeçilmesi zor bir hedef.. O sebeple çıktıkça shortluyacagim..
Ta ki çok güçlü alis dalgasını hissedene ve %7500 margin seviyeme gelene kadar..
Benim mesaim bitti.. Biraz hava almam lazım..
İyi aksamlar herkese:hi:
Artık 32700 ü aşağı kırmasını bekliyorum. Yeni hedeflere bakicam..
Hiç pozisyonum yok..
Baya oldu gelmeyeli, kendimi karabatak gibi hissettim...
Sn Dore, tek tek cevap yazmıyorum her şeye, sağ olun baya çınlatmışsınız kulağımı :)
DEMO Hesapla devam edeceğim falan diye söz vermiştim. Hatta gece ilk işlemi açıp yattım.
Sabaha deprem olunca FX düşünmeye utandım. Ne hesaba baktım ne de başka bir şey yaptım. Zaten o dönem herkes yas modundaydı, biliyorsunuz.
Sonra Ramazan geldi, her gün çift antrenman yaptık. Eve ölü gibi geliyordum. Şimdi hala ağır yapıyoruz ama, en azından Ramazan değil ve yeterince bakabiliyorum kendime.
Şimdi açtım DEMO hesabı bakayım diye. O gece açtığım işlemi +921 PİP ile kapadım. İstesem 100 PİP gitmez :).
Bugün ant iptal oldu, keyif yapacağım evde, ve FX sözümü tutmaya başlamak istedim.
Ara vermek de iyi oldu, anlatacak baya bir şey birikti.
Tekrardan selamlar :)
GBPUSD - D1
W1 Trend yukarı yönlü. Üstelik majör denilebilecek bir Direnç Seviyesi de kırılmış. Bunun bilincindeyim.
D1 zaman diliminde ise daha bir kaç mum önce satış dizilimi oluşmuş. Ben de ona güvenerek bir SELL işlemi açtım. İşlem şu şekilde:
SELL: 1,24507
SL: 1,25312 (Risk: 81 PİP)
Hedef: Allah Ne Verdiyse
Saygılar
XAUUSD - W1
Çok düşük riskli ve yüksek getirisi olma ihtimaline sahip bir dizilim var ve kaçırmak istemedim.
Fiyat Kırmızı Bölge üstünde kaldıkça yönü yukarı olmalı.
Olur da kırılır diye Kırmızı Bölgenin hemen altına Bekleyen Satış Emri yerleştirdim.
Hayırlısı Olsun
https://i.hizliresim.com/n0w101r.png
Revize:
W1 gereğinden fazla uzun vadeli bir bakış açısı olduğundan ve beklemeye o kadar yatkın olmadığımdan işlemi +4 PİP ile kapadım.
Akabinde, D1 zaman diliminde mevzilenmek istedim ve SATIŞ yönünde pozisyon aldım. Bu sayede daha az beklemem gerekecek. İşlem şu şekilde:
SELL: 1983,22
SL: 2009,21
TP: Allah Ne Verdiyse (buradan itibaren buna "ANV" diyeceğim)
(Üst kısma nolur nolmaz diye bekleyen alım emri yerleştirdim)
https://i.hizliresim.com/6q2vamo.png
Selim bey tekrar hoşgeldiniz. Depremden zarar görmediğinize ve iyi olmanıza sevindim..
Günleriniz güzel geçsin:yes:
Zaten deprem bölgesinde değilim :) Kastettiğim şey psikolojik sarsılmışlıktı :)
Yine de teşekkür ederim ve hoşbulduk.
Bu arada sizin de benden geri kalır yanınız yok. Artık foruma gelmicem falan demiştiniz, ben de FX ile ilgilenen kimse olmadığı için geri adım atmıştım.
Allah affetsin
Kastettiğinizi anladım ama ben sizin bir vesileyle o şehirlerde olabileceğiniz ihtimalini aklımdan geçirmiştim.. Endişelendiren buydu yokluğunuzda. Neyse ki iyisiniz:yes:
Evet biraz kararsız bir yapım var. Yavaş yavaş bu yönümü düzeltmeye çalışıyorum. Çalışan kazanır:)
Siz bana uymayın..:)
Size burcunuzu sordum mu ben? Kesin sormuşumdur ama cevabınızı hatırlamıyorum.
Tahmin ediyorum: Terazi? (bugünkü kararları yarını tutmaz)
Saygılar
Bu arada bu atıştırmalığa bakın :) Bu kanalı yeni buldum:
https://www.instagram.com/reel/CrjBU..._web_copy_link
https://i.hizliresim.com/mieg9ye.PNG
Siz Koç musunuz?
Burcum: TeraziSavar (Yengeç)
Terazilerde hiç iyi anlaşamam çünkü kendimi bildim bileli. Daha doğrusu ilk tanıştığımda hep iyi anlaşıyorum. Zaman geçtikçe birbirimizden nefret ediyoruz. Onların o ne yapmak istediğine karar veremeyen doğası beni çok yoruyor. Lafın kısası terazilerden Allah'a sığınırım.
Bu aşağıda yazılı olanlardan hiçbirisi size uyuyor mu?
Merkür yönetiminde olan Başak, bilgiyi analiz etmekte kullanır. Kalite kontrol yöneticisi gibi hareket eder. Mükemmeliyetçilik yaparak işlevsel olanı seçer. Ancak detaylarla uğraşırken bütün resmi ve bütünün güzelliğini göremez. Seçimleri yaparken yanlış karar verme ve faydalı olanı seçememe korkusuyla kararsızlık çeker. Bu yüzden sinirsel gerginlik yaşar. Huzursuzluğa, didişmeye, sürekli hoşnutsuzluğa ve endişeye dönüşme riski vardır.
Değişken bir burç olan Başak aynı görevde uzun süre kalamaz. Çünkü yaptığı işte kendini otorite olarak göremediği için kendisi kadar iyi olamayan bir yöneticinin yanında acı çekmeye başlar. Asli görevi hizmet etmektir. Başkalarına servis vermeyi tercih eder. İçerik ve detaylarla uğraşmaktan, tablonun tamamını göremediği için iyi bir yönetici olamaz. İşin ruhunu, ana fikrini göremeyebilir.
Yaptığı işi gösteriye dönüştürmekten hoşlanmaz. Onun başarısı yaptığı işte detaylara verdiği önemden kaynaklanır. Mükemmel bir gözlemcidir. Her şeyi ince eleyip sık dokurken kendi kendini de aynı şekilde irdelemek ve eleştirmekten kaçınmaz.
Devamı:
Son derece becerikli olması, çeşitli zanaat dallarında başarıya götürür. Mesela marangozluk, saat yapımı, kuyumculuk gibi teknik bilgi, detaylı çalışma ve el becerisi gerektiren konularda becerikli oluşunun yanı sıra sabrı da onu neticeye ulaştırır.
Zodyak’ta bir başkasına bağımlı olmayı en çok istemeyen burçlardandır.
Hizmet vermek için yaratılmıştır ancak kendisine hizmet edilmesi fikrinden hiç hoşlanmaz. Başak burcu fiziksel bedenle son derece ilgilidir. Sağlığına özen gösterir. Çünkü sağlığını kaybetmek demek, başkalarına bağımlı olmak demektir. O ise bundan hiç haz etmez.
Müşkülpesent, kılı kırk yaran, vesveseye varan tarzı onu zor durumda bırakır, uzun vadede sağlık sorunları yaratabilir.
Temizlik ve hijyene fazlasıyla önem vermesine rağmen düzen konusunda pek başarılı sayılmaz.
Toprak grubu burçlar içinde maddi değerlere en az kıymet veren burç olmasına rağmen pratik ve realist oluşu toprak burcu olmasındandır.
Dünyada saat yapımcılarıyla meşhur olan İsviçre Başak burcuyla özdeşleştirilir.
Giyimde sadelik ve doğallıktan yanadır. Abartılı ve karmaşık tasarımlardan hoşlanmaz. Küçük kareli, çizgili, puanlı desenler onun için idealdir.
Küçük, faydalı ve işe yarayan araçları bulup keşfetmeyi ve kullanmayı sever.
Terazilere haksızlık ediyor gibisiniz.. Sizin çok iyi anlaştığınız, sevip saydığınız birini tanıyorum forumda..
Ayrıca bu burçlarla karşılıklı birbirimizden nefret ederiz deyip siz terazi misiniz diye sormanız ne bileyim.. Olmadı sank.. Daha fazlasını konuşmak istemiyorum..
Ben sizin için Koç burcu tahminimi reel hayattaki birkaç arkadaşımdan yola çıkarak yapmıştım.. İyi anlaştığım burçtur.. Hatta en iyi çocukluk arkadaşım Koç burcudur:)
Herneyse.. Başak burcunun olumlu ve olumsuz özellikleri var.. Her burcun var.. Ve ben de Başak burcuyum..
Selim bey.. Günleriniz güzel geçsin..
Sevgiler..
Yapay zekadan XAUUSD Teknik Analizi istedim:
Sure, here is a monthly technical analysis of XAUUSD:
XAUUSD is the symbol used to represent the price of gold denominated in US dollars. Gold is a widely traded commodity, and XAUUSD is an important financial instrument that many traders and investors use to hedge against inflation and economic uncertainty.
Looking at the monthly chart, we can see that XAUUSD has been in a long-term uptrend since the early 2000s, with occasional retracements and consolidations. The pair has been trading in a range between $1,800 and $2,100 over the past year.
Currently, the pair is trading above its 50-month moving average (MA), which is acting as a support level. The 50-month MA is also above the 200-month MA, which indicates a strong bullish sentiment in the long term.
The Relative Strength Index (RSI) is currently at a neutral level around 50, suggesting that the pair is not overbought or oversold. However, traders should keep an eye on the RSI for any potential divergences or trend shifts.
In terms of potential support and resistance levels, the $1,800 and $2,100 levels have acted as significant levels of support and resistance, respectively, over the past year. Traders should monitor these levels closely and watch for any breakouts or reversals.
Overall, the technical analysis suggests that XAUUSD is currently in a long-term uptrend, with the 50-month MA providing support. Traders should monitor key support and resistance levels and consider the impact of any major economic or geopolitical events on the pair's movement.
Bu işlem STOP oldu ve bekleyen alım emri devreye girdi.
Cuma günü işlem yapmak çok saçma biliyorum. Ama herhangi insiyatif kullanmadan robot gibi hareket etmek istiyorum.
İşlem şu şekilde:
ALIM: 1,25312
SL: 1,24234 (Risk: 107 PİP)
TP: ANV
https://i.hizliresim.com/f2nl12q.png
"Başarıya sadece çok çalışarak ulaşmak mümkün değildir. İşin içinde biraz şans, doğru zamanlama, yanılmaların ve hataların da payı vardır." - Friedrich Nietzsche
Dore, şimdi gördüm, başlığını kapattırmışsın, neden?
günün gününü tutmuyor ha :)
Selim bey merhaba:hi:
Benim bir bayan arkadaşım var. Erkek arkadaşından aylar önce ayrıldı. Sebebi sevgilisinin narsist bir kişiliğinin olması.. Ona zarar verdiğini, artık dayanamadığını söyleyip bitirdi ilişkisini..
Bu kesmedi ama onu.. Öyle bir nefret ile doldurdu ki içini.. İnanamadım.. Çocuğun bizzat kendisine defalarca narsist dediğini biliyorum. Bu yetmiyor ben ve diğer arkadaşlarına da sürekli erkek arkadaşının bir narsist olduğunu söylüyor.. Kendi kendini dolduruyor.. Çocuğa karşı bileniyor.. Farkında değil bunları kendine o yapıyor.. Hatta bu aralar beni o kadar darlıyor ki anlatamam. Cumartesi sabahın köründe bana video atmış Narsist neden yalan söyler diye.. Birkaç gün önce de narsist neden aldatır diye bir video atmıştı.. Arkadaşım olduğu için mecbur dinliyorum derdini..
Çok konuştum.. Şöyle dedim ona.. Bir insana süreki negatif yükleme yaparsan, sürekli olumsuz konuşursan ve ha bire sen narsistsin dersen olmasa bile olur.. Çok olumsuzsun benim kız arkadaşım olmanı istemezdim dedim.. Suç karşındakinde değil senin bizzat kendinde.. Çünkü tek başına hayattan zevk alamıyorsun. Ve değerini belirleme hakkını başkasına veriyorsun.. O çocuk kendi hayatını kendi seviyesinde yaşıyor.. Eğer aynı seviyede değilseniz ya da paylaşımlarınız her ikinize de mutluluk vermiyor ise ayrılmanız çok doğal.. Birbirinizi kırmadan ayrılın.. Ve ayrılığı kabul edip yolunuza devam edin. Ama kurban rolüne girmeyi ve sürekli karşındakini suçlamayı bırakarak.. Zaman akıyor.. Yani kafanı çocuğun neden böyle yaptığına takma ve kendi hayatını yaşa lütfen..
Şimdi bunu şunun için anlattım.. Bana benim kararsızlığımın sizi çok yorduğunu ve benden nefret edecek raddeye getirdiğini söylediniz.. İma yoluyla.. Neden? Ben kendi çapımda kendi iç dünyamda (hele ki fx piyasasında işlem yapıyor isem) bir takım gelgitler yaşıyor olabilirim. Hiçbir zaman sizinle ortak bir karar almadım. Kendi işlem stratejilerim olsun, yatırım tarzım olsun, ya da forumda yazıp yazmamam olsun ne yapacağımı söyledim.. Sonra vazgeçtim vs.. Benim kararlarım sizi kırdı mı? Yani size yönelik kararlar almadım. Piyasaya yönelik kararlardı.. Bu sizde neden olumsuz bir durum oluşturdu.. Birkaç gündür düşünüyorum sebebini bulamıyorum.. Neden nefret edecek hale geldiniz?
Sizinle olan arkadaşlığımızda hoşuma giden şey gündelik hayattan kesitler olmasıydı.. Her ikimizinde.. Bu mu acaba fazla geldi diye düşündüm.. Gereksiz miydi.. Ne bileyim forum ortamında boşver artık dedim böyle şeylere.. Yani benim için artık çok bir önemi yok bunların da..
Arkadaşım gibi sizde lütfen kendi sayfanızda kendi paylaşımlarınızı yapın.. Bu sizin sayfanız sizin hayatınız.. Ben yazıp yazmama kararlarınıza asla karışmam.. Ama şu beni üzmekten ziyade meraklandırır.. Giderken bir Hoşça kal denmemesi.. Daha önce de söylemiştim.. Değer verdiğim tüm insanlardan sanal ya da reel haber alamazsam merak ediyorum. Gayet insani bir şey.. Ama sizle alakalı bundan sonra meraklanmıcam..
Kendi sayfamı kapatma sebebimi Sn MedwiG e özel mesaj yoluyla ilettim.. Bunu genelde paylaşmak istemiyorum.. Kararım budur.. Değiştirip değiştirmeme hakkı da bana ait.. Nasıl ki insanlar benim sayfama gelip rahatça yazıp sonra sırra kadem basıyorlar ise ve geri geldiklerinde benim onlara karşı tarzımda, davranışımda ya da sevgimde bir değişliklik olmuyor ise kendi kararlarımda kimse de değişiklik yaratmamalı..
Çok uzun oldu ama olsun.. Daha da böyle kimseye uzun uzun yazmam. :)
Tüm bunlara ek olarak belirteyim.. Ben iyi niyetin, pozitif bir bakış açısının herkeste değişime yol açacağına inanırım.. Ama niyet bir kişiyi değiştirme amacı taşımamalı.. Hayattan zevk almak odaklı yaşarsan ve iyi bakıp iyi görürsen etrafında değişim kendiliğinden olur:kalp:
Sevgiler ve başarılar..
Allah sizi affetsin emi [emoji846]
Ya benim yazdıklarımın/söylediklerimin çoğunlukla %50'si gıcık etmeye yoneliktir. Siz benim söylediklerime alındınız mı hakikaten?
Mesela tam şimdi "noldu? Iddiaya gireriz ve kaybederiz diye mi korktunuz?" yazdım ve sildim. Silmemiş olsaydın bile, bilmelisiniz ki amaç gıcık etmek.
Tekrar söylüyorum... Allah sizi affetsin, dokunmuşken islah da etsin [emoji16]
Bence yönetimden rica edip başlığınızı tekrar açtırın. 5 çayına geleceğim daha.
Selamlar olsun
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet ağladım bile benden nefret ediyorsunuz diye.
Çok aptalim:)
Sayfam kapalı kalsın ben biraz uzak kalayim. Yine yazarım belki..
Bol kazançlar.. :hi:
Kendimi balkondan atacam ya..
Yaşadığım bölgede internet arızası var zaten. Telefonun minicik ekranından yazıyorum.
Ben 2 yıl öncesine kadar bir ofiste düzenli olarak çalışıyordum. Orada bir çeşit yönetici gibi bir şeydim. O dönemler benim alt pozisyonlarımda çalışan bir kişi vardı. Ben İş stresi ile durmadan Emir kipinde konuşuyordum. Ve olması gerektiği kadar düzgün olmayan en ufak şeyleri düzeltmesini istiyordum. Aradan yıllar geçti ve o kişi şimdi benim iş arkadaşım gibi bir şey. Sonradan öğrendim ki meğer bu benim söylediklerimi kişisel algılayıp çok alınıyormuş. Onu işten attırmaya çalışıyormuşum falan [emoji16]
Benim böyle şeyler aklımın ucundan bile geçmemişti. Muhtemelen öyle sinirli sinirli konuşurken "akşam makarna yaptığımda makarnaya ne katsam acaba?" diye düşünüyorumdur.
Neyse, GBPUSD ve XAUUSD yorumlarınızı bekliyor olacam. (Kendi başlığınızı rica edip açtırın - acmazlarsa da burda yazın - ya da yeni başlık açın).
Ben de bu arada ChatGPT 'ye sorayim nr düşünüyormuş diye.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haybeye gözyaşı dökmüşüm ya:)
Tamam o zaman kusura bakmayın Selim bey.. Yanlış anlamışım.. Neyse mutluyum şimdi..
Bu cicegi alin ve olanlari unutun lutfen.. :cck:
Haftasonu papatya topladım cidden..
Çiçek :28: Kesin pembe çiçeklerdir...
Sonunda internet geldi...Hemen hafta sonu boyunca yaparken kendimi hayal ettiğim şeyleri yapmaya başladım atomu parçalıyormuş ciddiyetiyle ...
Benim bir tane kayıp kedim vardı ya, 5 ay sonra geri döndü. Ben nasılsa daha dönmez diye başka kedi almıştım falan. Şu an toplam 3 kedi oldu evde. Kedi klanı gibiyiz. Bir şey yiyecek olduğum zaman, tıpkı Serengeti'deki aslanların sırtlanlar gelip yiyecek diye avlarını hızlı yemesi gibi, hıphızlı yiyorum. Bir an dalgınlığıma gelse ve gözümü kapasam masanın üstüne atlayıp yemeği yiyecekler.
Şimdi yemek yapmam gerek, sora GBPUSD ve XAUUSD konusunda bie şeyler karalicam.
Selamlar olsun
GBPUSD - D1
Haftalık grafikteki ALIM Trendi hala devam ediyor. Hatta Resimde de görüleceği üzere kilit seviye denebilecek bir direnç bölgesi kırılmış vaziyette.Fiyatın önünde yine kırılması gereken bir bölge daha var, ve sanırım şu anki geri çekilme güç toplamak adına gerçekleşen birşey.
D1 zaman dilimine inince, makul bir riskle bu yükseliş trendine dahil olmak istedim ve 25177 'den işleme dahil oldum. (Risk Edilen Miktar: 99 PİP)
Astrolojik perspektifen bakıldığından bir sonraki döngünün tamamlanmasına 12 Gün daha var. Sabredebilirsem hedefi bekleyecem.
Selamlar
https://i.hizliresim.com/r5bhiia.png
XAUUSD - D1
Günlük grafikte bakınca fiyatın yönünün aşağıya doğru dönük olduğunu görüyorum. Olası döngü tamamlama tarihinin yükselen trendline ile kesiştiği noktada, yani resimde mavi renkli üçgen ile işaretli bölgede fiyatın trendline ile buluşacağını düşünüyorum (1903).
SELL: 1986,87
SL: 2009,21
TP: 1903
https://i.hizliresim.com/2vhrtd9.png
Oyun Hakkında
Bu aylarda nedense oyuna bir sürü yeni tank geliyor. Daha 5-6 ay önce oyuna Çin tankları gelmişti. Çin tankları zırhlı olmalarıyla ve yüksek kalibredeki namlulu arıyla ön plana çıktılar. Zırhlı olmalarının bir dezavantajı olarak bu tanklar normalden daha ağırladılar. Ani saldırılarda cephe değiştirebilmek adına bu tanklara tasarımcılar Jet Booster lar ilave etmiş. Oyunda da tıpkı gerçek tasarımdaki gibi jet booster lar mevcut.
Her neyse, asıl konuya gelecek olursam, hemen önümüzdeki ay oyunda daha da heyecan verici şeyler olacak. Bahsettiğim heyecan verici şey Japonya tank yok edicileri. Japonya normalde tank endüstrisi anlamında çok başarılı bir ülke değil. Bunun nedeni belki de içinde bulunduğu coğrafya dolayısıyla çok fazla aktif savaşa girmemiş olması. Demek istediğim asla bir Rusya veya Ortadoğu ülkesi kadar tanka ihtiyaç duyulmuyor olması. Bu tankların genellikle yüksek kalibreli ve isabetli atışları var. Normale göre oldukça büyük olmalarına rağmen ön taraftaki zırh plakaları düşman tanklardan gelecek mermileri sektirebilecek eğimde. Oyundaki tanıtım videosu şu şekilde:
https://www.youtube.com/watch?v=aYRcg6KymzY
ChatGPT 'ye de sordum. Verdiği cevabı aynen yapıştırıyorum:
Japonya, düşman zırhlı araçları tehdidine yanıt olarak II. Dünya Savaşı sırasında bir dizi tank yok edici geliştirdi. İşte en önemli Japon tank yok edicilerinden bazıları:
1. Type 1 Ho-Ni: Bu tank imha aracı, Type 97 Chi-Ha orta tank şasisine dayanıyordu ve Type 90 75mm top ile donatılmıştı. Yalnızca 24 adet üretildi.
2. Type 3 Ho-Ni III: Bu tank imha aracı, Type 97 Chi-Ha şasisine dayanıyordu ve Type 4 75mm top ile donatılmıştı. Yaklaşık 200 adet üretildi.
3. Type 4 Ho-Ro: Bu tank imha aracı, Type 97 Chi-Ha şasisine dayanıyordu ve 150mm havan topu ile donatılmıştı. Yaklaşık 12 adet üretildi.
4. Type 5 Na-To: Bu tank imha aracı, Type 97 Chi-Ha şasisine dayanıyordu ve 75mm top ile donatılmıştı. Yaklaşık 100 adet üretildi.
5. Type 5 To-Ku: Bu tank imha aracı, Type 3 Chi-Nu şasisine dayanıyordu ve 47mm top ile donatılmıştı. Yalnızca 5 adet üretildi.
6. Type 5 Ho-Ri: Bu tank imha aracı, tamamen yeni bir tasarımdı ve 105mm top ile donatılmıştı. Ancak, savaşın sonunda sadece bir prototip üretildi.
Japon tank yok edicileri, genellikle zayıf zırhları nedeniyle etkisiz kalmıştır. Ayrıca, Japon endüstrisi savaşın ilerleyen dönemlerinde malzeme ve işgücü sıkıntısı yaşadığı için üretimleri sınırlı kalmıştır.
https://i.hizliresim.com/e65if13.jpg
https://i.hizliresim.com/9txjba0.jpg