--burada alıcıs masum, satıcı!!!%&&%&???*???
Printable View
--burada alıcıs masum, satıcı!!!%&&%&???*???
teşekurrler abi.......
--bu fiyatlardan yabancı alsaydı ve çağrı da yapsaydı...hisselerimi satacakmıydım?...hayır?...
--yeni yönetimin işi sadece bu ve çok tecrübeliler...şirketi büyütecek ve daha karlı hale getirebilecek en iyi yerli bence buydu...
--o halde yatırıma devam, kendi adıma...
Yatırım yaptık uzun süre bekleyi göze alarak yaptık bekleyeceğiz
Piyasa yeni sahiplerine pek şans vermiyor maalesef. Çöp muamelesi görüyoruz. Bir masa bir sandalye şirketleri dahi böyle bir devirde en azından hacim rekoru felan kırar hareketli olurdu. Mutlaka tabelaya girerlerdi. Borsa 8 bine yaklaşırken tepki dahi veremiyor. Alıcı olsa çok fazla satan olacak. Seçilen yol çok iğrenç. Buradan dönse bile çok fazla ah aldılar.
Daha satılacak 4,5 milyon lot Koç iştirak fonu var. Her yükselişte kafaya vuracak. Şahsen uzun zamandan beri elimde olduğu için tutuyorum. Pek olumlu değilim. Yoksa her gün bu kadar eziyet çekilir mi?
--şirketin-hissenin bu hale gelmesinin tek sebebi bu aile...milletin çok ahını aldılar....
---şirketi ucuza satmak için bilançolarla ile oyna,.. karı, alengirli yollarla holdinge ve yandaş şirketlere aktar...özsermaye yi gereksiz yatırımlar ile kediye yükle ki tahvil ve banka kredisi ile sağmal inek gibi sağ.. kısaca posasını çıkar ve ucuzdan sat...alıcıya da hülle yaparak çağrıdan muaf et...
--insanda biraz utanma olur da., en azından çağrı olacak fiyatın altına düşürmez....
--insanları aldattınız...hiç kimsenin aklına çağrı muafiyeti gelmemişti...gelseydi çoktan verirlerdi...evet insanları aldattınız yaptığınız hülle ile...
--hesabını er ya da geç vereceksiniz...
Yabancıyı geçtik bu şirket çağrı yapsa çoğumuz zaten yine satmazdık. En azından bir güven oluşur hisse hergün en çok kaybedenler listesine girmezdi.
Çağrı yapmama sebebi parasız olmalarından değil art niyetli olmalarından. Bu adamlarda para yoksa memlekette kimsede para yoktur. Hani bir laf vardır bu ülkede çiftçi değil aracı kazanıyor diye, işte o aracılar bunlar oluyor. Bir arkadaş yazmıştı Anadolu sermayesi faiz sevmez diye. Özellikle pandemiden sonraki düşük faiz yüksek enflasyon politikası bunlara yaradı. Yüzde 15-20 civarı faizle kredi çekip mal stoklayanlar kimlerdi acaba.
İsim ve logo benzerliği tesadüf değil taklitçilik. Daha şirketin kuruluş yılı belli değil.
3 günde gördüklerimiz geleceğe dair az çok fikir veriyor. Zaten o yüzden yatırımcı zararına bakmadan kaçıyor.
Ama günahın büyüğü koç grubuna ait. Yapılan insider trading olayı çok bariz. Hadi onu geçtim. Çağrı zorunluluğu konusundaki mevzuatı da biz bilmiyoruz. Yönetim değişikliği yetmiyormuş yüzde 50 gerekiyormuş. Tamam o da bizim hatamız diyelim. Yüzde 53 oranında hisse satacağız diye duyuru atıp yatırımcıyı 8 ay beklettikten sonra alıcıya çağrı zorunluluğu oluşmasın diye yüzde 49 hisse satmak nasıl bir ********liktir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni sahiplerinin Bloomberg'de yayınlanan ilk açıklamaları aşağıda. Özetle ihracat ve hazır gıda ana temaları. Ama önce hisseyi tutup hikayeyi iyi anlatmaları lazım. Kötü başladılar. İlk imaj çok önemli önlem almaları gerekiyordu.
https://www.youtube.com/watch?v=N7MSw20_-pA&t=2s
Bu ülke hic bir zaman itin köpeğin minnetine kalmaz ,
Rabbım itin köpeğin minnetinden eksik etsin,
.......................tukaş.......................
2022 yılı
SPK'ya Göre Yasal Kayıtlara........... (YK) Göre
3. Dönem Kârı 1.391.397.748....... 1.374.078.882
4. Vergiler ( - ) 17.481.526................ 0
5. Net Dönem Kârı 1.373.916.222 ......1.374.078.882
2021 DE
spk...................VUK
......212.990.188......... 193.461.345
*........................tatgd..................
2022
...................SPK'ya Göre.............. Yasal Kayıtlara (YK) Göre
3. Dönem Kârı 290.048.052...............359.521.276,65
4. Vergiler ( - ) -5.214.417............... 16.378.850,73
5. Net Dönem Kârı 295.262.469.........343.142.425,92
2021 de
Dönem Kârı
spk..............................................v uk
219.861.785...................... 290.136.193,2
-- SPK-KAPa verilen mali tablolarda 2022 ve 2021 de vergi öncesi karı yaklaşık 70 milyon (iki yılda 140 milyon) düşük göstermişler... solo bilanço açıklayan bir şirkette manipülasyon dışında bu kadar fark olması mümkün değil....
--amaç:
a-) satış fiyatının makül olduğunu göstermek,
b-)birilerini dökmek
c-) her ikisi de
d-) hiçbiri...
.....................2022........ 2021...................................2022......2 021
Toplam satış 135 TON..... 108 TON ...TAT GIDA ciro=2786....1091
toplam satış 202 ton.......158 ton ........TUKAŞ ciro=3995....1065
2021 de tatın satış tonu %46 düşük iken ciroları eşit, hatta tat biraz daha fazla iken; 2022 de oran %49 (önceki yıla göre çok yakın) ciro farkı ise tukaş lehine %43 fazla...
karlılık ise neredeyse 7 kat fazla....(2021 de kasaya SEK satışından ciddi bir para girmesine rağmen)
kaynaklar:https://www.tukas.com.tr/dosya/74855aa284..pdf
https://tatgida.azureedge.net/wp-pro...ralik-2022.pdf
Aşağıdaki grafik XU100'e karşı Tat'ın relatif grafiği. Kırmızı okların olduğu yerler haberlerin geldiği yerler. Yani kaldırıp kaldırıp çakılmış. Bu grafik bende kayıtlı. Fakat Koç Holdingin bu kadar kalitesiz hareket edeceğini hesaba katmayınca üzerimizde deney yapılmasını sadece izledik. Borsa acımasız yer, darbe beklenmedik yerden geldi. Tat Gıda bir Koç Şirketi olmasaydı burada çoğumuz olmayacaktı.
https://i.hizliresim.com/qlu6zbh.png
--SPK-KAP a verilen bilançolarda:
--pazarlama-satış-dağıtım giderlerin ile genel yönetim giderlerinin nasıl şişirildiği çok açık
-- brüt karı düşük göstermek için nasıl bir manipülasyon yapmışlar!!!???.. son iki yılda...
--az sonra....
--bunun için yapılabilecekler:
(SPK ya göre verilen bilançoların bir yaptırımı yok, şikayet edip SPK ya bildirsen bile kulağının üzerine yatıyor-topu taca atıyor)...
1-ciroyu düşük göstermek,
2-satıştan indirimleri şişirmek
3-stok değişimlerini işine geldiği gibi göstermek( olduğundan yüksek ya da düşük)...
4-diğer giderleri şişirmek (işçilik genel üretim-amortisman---bunları yapmak çok zor ve anlamlı bir miktar da olmaz)
--TATGD da bu üçü(ilk) de yapılmış mı?, bence çok yüksek ihtimalle evet...
--bunların ayrıntısını burada yazmanın anlamı yok, yeri ve zamanı geldiğinde ilgili kurumlara vereceğim...
--yani meydan boş değil, yani, köpeksiz köy değil...
--akla şöyle bir soru geliyor, yayla gıda teklif ile ilgili yazıların her üçünde de gereği yok iken %53.3 ü bastırarak ifade etmiş, direk olarak KOÇ holding dememiş...bu şekilde söylenmesini satıcı taraf-aracı kurum mu istedi?, dardanel de ayni ornaları teleaffuz ederek başvuru yapmış idi..
--koç un açıklaması ise muğlak...sadece KOÇ holiding adına konuşmuş, diğer şirketlerle beraber dememiş...
--yayla gıda %53.3 derken çağrı yükümlülüğünü baştan kabul etmişti...pazarlığı buna göre yapınca rakam büyüyeceği için alamamış olabilir, çağrı yükümlüğünden yırtacağını bilse o da bu fiyatlardan alabilirdi...epey de istekliydi..nakit yaratmaya da çalışmış idi...
--yani bunları elemek için bir ön alma yapılmış olabilir mi?...
ayrıca, koç topluluğunun oranı %53.3 müş, 3.3 ü temel ticarette olduğuna göre geriye %50 kalıyordu, satılan ise %49.04, kalan bu %1 ise çağrı yükümlüğü doğmasın diye biri ya da bir kaçından eksiltilmiş...bu hisselere ne oldu?..el altından borsada ya da borsa dışiından satıldı mı? satılmadıysa koç gurubunun bazı şirketleri şrket satıldıktan sonra ortak olmaya devam edecek mi??
--çağrı yükümlüğü doğmasın diye alıcıya yapılan bu kıyak (yatırımcıya yapılan kazık) ne kadar etik ve adilane...SPK nın KY aleyhine olan bu **hülle işlemine müdahale etmesi gerekmez mi?...
**bir işte geçici çözüm için hileye başvurmak
Sadece koç holding adına konuşuyorsa koç holdingin hisse oranı % 43.65 görünüyor. %49 neden ve nasıl satılıyor. Eğer kendisine teklif edilmediyse yayla gıda %53 için nasıl teklif veriyor. yayla hata yaptıysa koç holding yada tatgıda tarafından 'bir yanlışlık var biz koç holdinge ait %43.65 oranındaki hissemizi ya da diğer ortaklarla birlikte %49 hissemizi satacağız' diye bir açıklama yapmaları gerekmez miydi. Açıkçası Memişoğlu tarım daha dürüst davranmış. Gönderdiği kapta niyetini açıkça belli etmiş. Son cümlede 'Toplam pay oranımız yüzde 50yi geçsin zorunluluk doğsun istemiyoruz' diyor. Ben mi yanlış anladım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kocholding
9 aylık esas faliyet karı 156 milyar
9 aylık net kar 73 milyar.
Kabaca ayda 600 milyon $ esas faaliyet karı , 300 milyon $ net kar ediyor.
Ayda 300 milyon $ kar
Tat gıda satışında ne kadar fark etti de küçük ortakları mağdur edecek bu tarz bir yol seçtin?
Gerçekten merak ediyorum. Çağrı zorunluluğu getirecek teklifler almak bu kadar zor muydu?
Masada bu tarz bir teklifin olduğunu da biliyoruz!
Üzülerek okudum burada yazılanları
Bu satış bozulabilir....herkes isyan....!!!!!!!!!!!
Koç gereğini yapmış, kim olsa aynısını yapar. Esas aynaya bakması gerekenler Koç'un geçen sene Sek satışında izlediği yol ile bugünlere ışık tutmasına rağmen bunu ''çağrı olacak voleyi vuracağız'' diye bu bariz sinyali görmezden gelenler. Yani burada 7/24 ağlayanlar.
Aynaya bakın önce, kendinizde arayın kabahati. Size göre herkes haksız tek siz haklısınız.
Kimse haktan carttan curttan bahsetmesin, borsa hakkın hukukun işlediği bir arena olmaktan çoktan çıkmıştı ve bunu hepiniz bile bile lades'e el uzattınız.
Bir başka deyişle ava geldiniz av oldunuz!
Ben doğru bulduğumu söyledim mi ?
Burası vahşi kapitalizmin merkez üssü, burada ahlak aranmaz, menfaat neyse onu yaparlar.
Bu Koç olmuş, Goody olmuş fark etmez
Bizim işimiz bu vahşilerin içinde en az vahşi olanı seçmekten ibaret. Fazlası değil, hiçbir zaman da olmadı.
Yeterince ilkeli olduğumu düşünüyorum, gözümü hırs bürüyüp kör olarak 3-5 şirket hariç tek kuruş yatırım yapmadığım gibi diğerlerini yok hükmünde görüyorum.
Koç olmuş Sabancı olmuş fark etmez...Kurumsal olmakta yetmez yabancı ortaklığı olmalı ve o yabancınında kurumsal global bir marka olması vs vs vs gibi kısıtlayıcı ama korumacı şartlarım var..
Neyse sana burada da geçmiş olsun.
--**cami avlusuna bırakılmış bebek formasyonu oluşuyor gibi...
--posasını çıkardılar, eserleri ile gurur duysunlar...
**litaratüre yeni girdi.
"(2) Pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı hallerden birinin ortaya çıkması durumunda, bu durumu takip eden en geç 2 iş günü içerisinde yönetim kontrolünü elde edenler tarafından birinci fıkranın hangi bendi kapsamında pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı bilgisine de yer verilerek kamuya açıklama yapılır."
-Şirketin yeni sahipleri durumu biliyorlar. Ona göre hareket etmişler. Aldıklarının akşamı Kapta çağrı olmayacak diye yayınlandı. Borsada hissesi olanlar için ilk ciddi golü yedik.
"Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ (2010/4 sayılı Tebliğ) kapsamında usulüne uygun olarak en kısa zamanda ve en geç uygulamaya konulmadan önce bildirilen birleşme ve devralmalar, 15 gün içerisinde yapılan ön inceleme sürecini takiben Kurul tarafından görüşülür. Görüşme sonucunda Kurul tarafından ya işleme izin verilir ya da işlem nihai incelemeye alınır. Nihai inceleme kararı alınması halinde Kurulun işleme ilişkin gerekli tedbirleri alma hakkı da bulunmaktadır.
Başvurudan itibaren 30 gün içerisinde hakkında herhangi bir işlem yapılmayan birleşme ve devralmalara izin verilmiş sayılır ve bu birleşme ve devralmalar hukuki geçerlilik kazanır."
-Sırada Rekabet Kurulu var. Başvuruldu mu bilmiyorum. Ya da yayınlanır mı süreci bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur.
"Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %7,5'ine denk gelen toplam
449.999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %1,1'ine
denk gelen toplam 64.797,70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacaktır."
Devir işlemleri, başta Rekabet Kurumu'ndan izin alınması ve yukarıda belirtilen Tat Gıda iştiraklerinin devrinin
tamamlanması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır
Diğer aşama Tat'taki payların Koç Holding tarafından satın alınması. Bu da göstermelik komik bir rakama devredilir. Çünkü sattıkları şirketin kasasına para sokmazlar herhalde.
--bu kadar kolay değil...değerleme raporu olmadan olmaz....
--bende goody hissesi de var..goody takip ederim.. holdingten kredi aldıklarında bile rapor bildiriyor...ülker de şirket içi birleşme ve satın almalarda değerleme raporu almıştı...
--ben geçen sene olması gereken makul değeri hesaplamştım kendimce...bulursam getiririm...
"Pay Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasından itibaren 3 ay içinde işlemlerin tamamlanması öngörülmekte olup, tarafların
bu süreyi 60 gün uzatma hakkı bulunmaktadır."
Yani devir Nisan ayını bulma ihtimali var. Dolar hergün yükseldiğine göre ellerini çabuk tutmaları lazım.