Sülalesinin hatrını soran baya kişi çıkmıştı
Printable View
Bugünde sat bahanesi hazır..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Togg CEO'sundan paralarını ödeyip 2 haftadır bekleyen ilk 15 kişiye araçlarının ay sonunda teslim edileceğini öğreniyoruz.
Ama bu kişilere henüz ne bir mesaj gitmiş ne de aranmışlar.
İşin ilginci, CEO gerekçe olarak bir kanalda yoğun talebi gösterirken diğerinde yazılım diyor.
Togg CEO'su dün bir TV kanalında, şu ana kadar 200 aracın seri olarak üretildiğini, 40'ının ise teslim edildiğini söyledi.
Sadece siyasilere teslimat yapıldığına göre fabrikada bu yıl satılmayacak çift motorlu üst versiyonlar mı üretiliyor[emoji3480]
Eğer öyleyse niye satılmıyor[emoji3480]
https://twitter.com/eozpeynirci/stat...hmBM6kWnQ&s=19
( 3 dakikada 1 araç üretiliyordu. Eğer 200 araç üretmişlerse fabrika 10 saatte bunları üretmiş olmalı)
sen ne bekliyordun acaba bu projeden?
dün araba yaptım bugün dünyaya satıyorum mu?
öle bir dünya yok. Çin de 400 firma elektyrikli araba ile uğraşıyor kaçının adını duydun?
yazılım sorunu da olur seri hatası da fabrikada makine yanlış yere de kurulur her şey olur bu aşamalar normıl normıl.
Fabrikanın er-geç satılıp, çinli bir firmaya veya teslaya gideceğini düşünüyorum..
TOGG tarih olacak.. Ha erdoğan ekibi kalırsa? eh belki biraz daha gider...
Ama akıbeti değişmez..
Bursa/İnegölde de ustalar elektrikli araç yapıyor.
Sanırım A101 de başka araçları satıyor.. İmalatı için ağır sanayi yatırımına gerek var mı?
Yerli elektrikli alınacaksa HABAŞ'ın üreteceğini tercih ederim..
TOOG kara delik, demişti.. Ege CANSEN..
Kara delik ne demek?, araştırırsın
TOGG gayet doğru zamanda yapılmış, doğru bir proje. Siyasiler istedi diye bebek koşamaz. Olgunlaşması gerekecek. Zamana ihtiyacı var
TOGG projesi, Erdoğan istedi diye ZORLA başlatılan bir projedir..
Projeye ortak olacakları erdoğan seçmiş(Anadolu,zorlu,kıraç)tir.
Ortak olmazsam ne olur? sorusunun cevabı ise gayet iyi bilinir...İşadamlarınca!!
Bu projedeki ana ortaklar harcadıkları para, devam eden masraflar yönünden etrafta konuşmaktalar..
İktidar değişince,bir araya gelip birilerine satacaklar..Erdoğan baskısı kalkarsa bakalım o zaman TOGG ne oluyor.?
eğer 3 ortak kendileri,yatırım yapılabilir buldukları bir alana yatırım yapsalardı,iş çok farklı olurdu..
Tehditle,zorla,emirle yapılan ortaklıkların ömrü belli...
Yani 3 ortak, Erdoğan'a böyle bir projemiz var.Devlet desteği istiyorz farklı..
Gelin lan buraya..Üçünüz bu işi yapın..farklı..
anlayana sivri sinek saz,anlamayana davul zurna az.. demiş ,atalarımız
Akşam kalp krizi falan deniliyor. Var mı böyle bir kaynak?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
akkuyu törenine kadar borsa sallanır reis s.a derse zıplar yukarı
yok rahatsızlığı nedeni ile törene katılamadı derlerse şelale
ben olsam önceden bant bir konuşma hazırlatırdım duruma göre devreye sokardım
erdoğan'la ilgili ufak bir olumsuz haber..taban demektir..Ona göre.. az ,öz pozisyon:)
Togg un üst kademesi profesyonel
Ortası zoraki ortaklık
Devlet blr kısmını diğer kısmını da halka arz şeklinde vatandaşa vermeliydi..
Üst kısmını da yeni nesil genç girişimcilere teslim etmeliydi..
Bu topraklarda devlet siyaset zorlamadan da çok şey olmaz..
İş bilen fırıldaklar zor işe soyunmaz.
Acentacılık zirvedir...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun yukselis bekleyen sadece ben miyim?
GARAN görece olarak AKBNK'dan daha iyi bilanço açıklamış, öte yandan AKBNK'ın da kendi avantajları var karı düşük göstermiş diye sabah konuşuyorlardı.
abi çok fazla gariplik var.
benim asıl takıldığım mevzu reisin miting yapmaması. reisin en sevdiği şey halbuse. şimdi meydanlara çıkıp togg togg diye gürlemesi lazımdı. dün de yht açılışına gitmedi. çok efor gerektiren bir şey değil. açılış sonuçta.
e reis hiç miting yapmadan bu işler nasıl olacak? bir tek great meeting of tohat yapıp öyle mi sandığa gidecen?
Günaydın esnaf hayırlı işler bol kazançlar dilerim
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/10-...4%B1k%C4%B1yor.
İstanbul
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Darphane Altın Sertifikaları'nı halka arz etti.
Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı'nda işlem görmeye başlayan Darphane Altın Sertifikaları ile "yastık altı" yatırımların ekonomiye kazandırılması amaçlanırken, söz konusu ürünün önemli avantajları da bulunuyor.
Borsada ALTIN.S1 koduyla işlem gören Darphane Altın Sertifikaları'nda alım-satım arasındaki farkların düşük olması, düşük komisyonla alınıp satılabilmesi, çalınma riskinin olmaması ve bu varlıktaki kazançlardan stopaj vergisinin alınmayacak olması başlıca avantajlar olarak öne çıkıyor.
Söz konusu varlık 0,995 saflığında altına dayalı olurken, her bir sertifika 0,01 gram altına denk geliyor.
Altın sertifikaları için 5 ton altın karşılığında 500 milyon adet sertifika satışa sunulurken, nakdi dönüşüm borsada satış şeklinde gerçekleştiriliyor.
Darphane Altın Sertifikaları'na ilişkin en çok merak edilen 10 soru ve yanıtları şöyle:
Soru 1: Darphane Altın Sertifikası nedir?
Her biri 0,01 gram altını temsil edecek şekilde vadesiz olarak ihraç edilen 0,995 saflıkta sahibine Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan izahname kapsamında fiziki altına dönüşüm imkanı sağlayan sertifikadır.
Soru 2: Darphane Altın Sertifikalarını nasıl alabilirim, nasıl satabilirim?
Darphane Sertifikaları Borsa İstanbul'da ALTIN.S1 koduyla alınıp satılabilir. Yatırımcılar pay piyasasında işlem yapmaya yetkili herhangi bir aracı kurumdaki yatırım hesaplarından alım satım yapabilir.
Soru 3: Darphane Altın Sertifikaları'ndan en az kaç tane, en çok kaç tane alabilirim?
Sertifikalarda verilebilecek en küçük emir adedi 1 sertifika, tek seferde verilebilecek en büyük emir ise 1 milyon liraya tekabül eden emir büyüklüğüdür.
Soru 4: Darphane Sertifikaları alım satımında masrafım olacak mı?
Darphane Altın Sertifikaları'nın alım-satımı, transferi, fiziki dönüşümü ile ilgili yatırımcılar aracı kurumlara komisyon ödemek durumunda kalabilir.
Soru 5: Darphane Altın Sertifikalarını fiziki altına dönüştürebilir miyim?
Darphane Sertifikaları sertifikaların ilk ihraç tarihinden 4 ay sonra yani 21 Mart 2023'ten itibaren fiziki altına dönüştürülebilecektir.
Soru 6: Darphane Altın Sertifikaları'nda fiziki altına dönüştürme alt ve üst sınırı nedir?
Her yatırımcı için fiziki dönüşüm tutarı minimum 50 gr ve 50 gram üzeri için 10 gramın katları olacak şekilde yapılacaktır. Azami fiziki dönüşüm miktarı günlük 1000 gramdır.
Soru 7: Darphane Altın Sertifikaları'nı nasıl fiziki altına dönüştürebilirim?
Darphane Altın Sertifikaları'nın fiziki altına dönüştürülmesi için 21 Mart 2023'ten itibaren yatırımcının yatırım hesabının bulunduğu aracı kuruma, fiziki altını Darphane merkezine giderek ya da adresine gönderilmesini istediği bilgisini belirterek fiziki altına dönüşüm talebi vermesi yeterlidir.
Soru 8: Darphane Altın Sertifikaları'nı ne zaman teslim alabilirim, bu hizmet için masrafım olacak mı?
Fiziki dönüşüm talebinin Darphaneye iletilmesini takip eden dördüncü iş günü yatırımcı fiziki altını teslim alabilecektir. Yatırımcı ikamet adresine gönderilmesini talep ettiği takdirde, talebi takip eden dördüncü iş gününde fiziki altın taşıma firmasına verilecek, taşıma maliyetleri yatırımcıya ait olacaktır. Fiziki altın talebinde bulunulmasının ardından 10 iş günü içerisinde altınlar alınmazsa yatırımcılardan 50-500 gram için her gün 50 lira, 500 gram üzeri için her gün 75 lira saklama masrafı tahsil edilecektir.
Soru 9: Darphane Altın Sertifikaları'ndan elde ettiğim kazançtan vergi ödeyecek miyim?
Darphane Altın Sertifikaları'ndan elde edilecek kazançlara uygulanacak olan stopaj oranı yüzde 0'dır. Bu varlıktan elde edilen gelirlerden vergi alınmayacaktır.
Soru 10: Darphane Altın Sertifikaları'nı en erken ne zaman satabilirim?
Darphane Altın Sertifikaları alım gerçekleştirildikten hemen sonra satılabilir.
Altıns1 e millet yüklendi.
21 Temuzdan sonra fiziki olarak talep edebilecekler.
İleride fiziki sorun olmaz inşallah diyelim.
Soru 5: Darphane Altın Sertifikalarını fiziki altına dönüştürebilir miyim?
Darphane Sertifikaları sertifikaların ilk ihraç tarihinden 4 ay sonra yani 21 Mart 2023'ten itibaren fiziki altına dönüştürülebilecektir.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/10-...4%B1k%C4%B1yor.
Altın sertifikaları için 5 ton altın karşılığında 500 milyon adet sertifika satışa sunulurken, nakdi dönüşüm borsada satış şeklinde gerçekleştiriliyor.
Şu sıralarda Altıns1 in takasında 803 Milyon 97 bin 619 Lot gözüküyor.
Buda 8 ton altın karşılığı demek.
Merak edilen soru 21 Temmuzdan sonra fiziki talep gelip gelmeyeceği yada % kaçına fiziki talep gelecektir.
Hayırlı olsun.O zaman katları şeklinde al derim.Alanlar bilgilensin diye paylaşıyorum.
500 kg falan alır isen günlük çekebileceği miktarda günlük 1 kg imiş.500 gün sürer bu işlem.:)
Soru 6: Darphane Altın Sertifikaları'nda fiziki altına dönüştürme alt ve üst sınırı nedir?
Her yatırımcı için fiziki dönüşüm tutarı minimum 50 gr ve 50 gram üzeri için 10 gramın katları olacak şekilde yapılacaktır. Azami fiziki dönüşüm miktarı günlük 1000 gramdır.
The bigshorta oynuyorlar...31 çarpı 20 den 620 kontrat taşıyor...Yakında PASTADA görürüz.
Benim gibi fakir ,40 short yapınca terliyor.
dün aldıklarımı gönderdim .
duruma göre değerlendirecem vur kaç seçime kadar
Açılışta Yımırtalı pide parası geldi 2.turda köfte parası ve tombalada kebab parasını denkleştürebilürsek bugün mükemmel olur... Tepki gelirse de bence yarın gelir
viopta 5500 pivot orası geçilmeden çocuk olmaz...
boşuna denemeyin karavana gider... :)
5000 daha olası...
abka 29 lira eregl olacak gibi...
https://i.hizliresim.com/7qtl0t6.png
+18
pıst 100 de 240 dk grafımızda daha önce verdiğim takip edenler bilir 4750 bölgesinden dün tepki geldi ,
240 dk grafta 12.00 barı 4750 altı olduğunda oklu bölgeye doğru bir hareket daha beklerim.