Para kan gibidir, hastanın kanaması varsa,durumu acilse bedeli ağır olur.
Güncel piyasalarda ne canlar gidiyor kan kaybından.
Fucktoringçiler (resmi tefeciler)wampirler gibidir,kan içmeye doymazlar.Allah ellerine düşürmesin.
Printable View
Besim Tibuk,tefecilik serbest bırakılmalı,isteyen herkes yapabilmeli böylece rekabet sağlanır derdi.(bence sakıncalı)
Besim Tibuk,gelir vergisi ve benzerleri kaldırılmalı,ürünün her el değişiminde devlete %10 kesinti (mano)verilmeli derdi.
Mano kumar tabiridir,kumar oynatana verilen paydır.
Ne oldu 700 bin yeddi emindeki araba piyasaya çıkıyordu.
İkinci el telefonlar temizlenip satılacaktı.
Yediemindeki araçlar için yeni aşama
Borçları nedeniyle aracı haczedilen vatandaşlar, bugünden itibaren 10 gün içerisinde araçlarını yediemin otoparklarından alabilecek.
1 KASIM'DA BAŞLADI
Adalet Bakanlığı'nın yediemin otoparklarındaki araçlarla ilgili düzenlemesi 1 Kasım'da yürürlüğe girmişti. İlk aşamada hukuken muhafazasına gerek kalmayan 700 bin aracın satışına ay başından itibaren başlandı.
https://www.ntv.com.tr/otomobil/yedi...qECm1fr8JyBRiw
Bu borsanın en güzel tarafı vakit güzel geçiyor. Ne alsak ne satsak diye düşünürken işlem bile yapamadan vakit geçmiş oluyor.
Millet sıkıntıdan ölüyor.
Bu başlığı şu anda 30 kişi okumaktadır. (6 üye ve 24 ziyaretçi)
nohut, ariston, cennetyolu, MiniYatirimci, northernforever, Serhateco
Oruç tutanlara hayırlı sahurlar,bereketli sofralar dilerim.Afiyet olsun.
Zeki Müren de bizi görecek mi klişesi var.
Sabahtan link vermiştim.
Fatih Ürek'i seviyoruz ama çok uzaktan.
Müzik düzenlemesi ve klip gayet güzel ondan arada dinliyordum.
https://www.youtube.com/watch?v=tiuP5IHC67U
Fatih Ürek - Seni Yakacaklar
Bir videoda bu tweet'e refer edildi.
EREGL genel kurulda gözlemlerini yazmış.
https://twitter.com/CaglaAkkoyuncu/s...53409020645755
Türk gibi başla, Alman gibi sürdür, İngiliz gibi bitir derlerdi savaş stratejisi diye çok da dikkate almazdım.
Düşününce imkansız gibi görünen işlere atılınıyor, işin en zor kısmı olan başlangıç aşaması geçiliyor ama sonrası kolay denilip motivasyon azalıyor ve denizde yüzüp derede boğulunuyor.
ABD Japonya'yı teslim alınca orada Deming Cycle vs bir çok eğitim verilmiş üretimde verimlilik ve kalite artışı sağlanmış. Sonrasında ihracatçı olmuşlar. Bizde de Kalite Sertifikası, Kalite Çemberleri vs vardı hala duruyor mu bilmiyorum.
Hayatın her alanında bu var gibi. Tabi akıllı ve eğitimliler için bu dediklerim çok geçerli olmayabilir.
Saçları dökülen varsa paladan sebeb,saracin lavanta yağlı şampuanı çok iyi ,birde özel ardicli yag var,50sinden
So ra saç çıkacak nerdeyse,tavsiye ederim :)
50.000 TL /Ödeme için , cebimden nakit çıkmadı, Bankadan kredi çekip ödeme de yapmadım.
Ortada para yok!
Mobilyacı da var olan borcu için bir başkasına 50.000 TL nakit veya kredi kullanarak ödeme de yapmadı..
Ama sonuç itibarıyla
100.000 TL ödeme yapılmış oldu..
O an için kart illizyonu ile 100.000 TL ödeme sağlandı..Para hala ortada yok..
1 ay geçti.. Kart kesildi.. Ödeme yaparsam kart borcu kapanacak.
Yapamazsam, banka dönüp bana kredi açacak.. Para yaratmış mı olacak?
MOBİLYACInın bana kestiği faturanın karşılığı açık kalmış olmuyor mu?
Kendisine doğrudan bir ödeme yapmadım. YArın/öbürgün ben ödeme almadım dese haklı değil mi?
Karttan çekim yapan şirket ile hiç bir mal ilişkisi olmadığı için bana fatura kesmesi de anlamsız..
Dijital çağ insanlığın sonunu getirecek, az kaldi
https://www.borsagundem.com/haber/cu...olacak-1791557
https://www.dizibox.in/dizi/the-capt...n-the-capture/
Eleştirdiklerinden daha beter kafaları gidik olanlar belki kapana kısıldıkları matriksten kurtulur..... Bu dizi neyin içinde olduklarını kavramaları için özellikle 2. sezon 5 . bölüm....
Hayır siyasetçi yapar onun işi bu algı manipülasyon. Bunu niye siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan kişiler yapar. Hatta hayatlarının merkezine ısrarla oturtur yıllardır hiç anlamam. Hele böyle kafaları fanatik futbol taraftarı gibi tek tarafa çalışanların bir de bu fanatizmi ısrarla finans kısmına uyarlamaları bence araştırma konusu......
not: Burada ne viop ne hisse pozisyonu olmayan bazıları var.Sırf goy goy goy yapıyorlar bence.Çünkü öyle yazılar yazanların kendilerini hisse senedi ya da finansal yatırım yapmaya ikna etmesi mümkün değil.Bu kişiler burada hem bizi hem kendilerini kandırıyor. Yıllardır bu işi yapıyorum ;
Bu işi yaparken denklemde olan en önemli değişkenlerden biri de yatırımcı psikolojisidir. Burada bazılarının hayata tek taraflı bakış açıları yüzünden denklemde bunu doğru kullanabilmeleri bilimsel olarak mümkün değil.
Sonar in anketi manipulasyon amaçlı 7 puan fark çok zor ama İmamoğlu önde görünüyor
Ankara da Mansur ezer geçer
Anketlerdeki farklar oluşursa hükumet topal ördek konumuna düşer
Borsa kısa bir sallantinin ardından erken seçim rallisine baslayabilir
cevdet yılmaz algıya oynuyor diğer ekonomistle beraber
enflasyonda belirgin bir düşüş olmayacak bu sadece algı
enflasyonun artış hızında düşüş olacak
geçen senenin %9 ları 10 ları 12 ayın sonunda enflasyon hesabından çıkınca enflasyon düşmüş olmaz artış hızı düşer
eğer enflasyon düşüyor diyecekseniz en az 3 ay enflasyonda eksi rakamlar olmalı ve sonrasındada yatay bantta ilerlemeliki enflasyon düşmüş olsun
Evet ben de enflasyon da bu aylardır sürekli ötelenen keskin düşüş nasıl olacak merak ettim.
Sanırım mevcut politikayı onaylamıyoruz diye hayata tek taraflı bakmış oluyoruz..
Herşeye olumlu bakanlar tek taraflı bakmış olmuyor ama..
İlginç....
Para piyasalarında siyasi duygusallık olmaz..
Borsanın yükselmesi para politikasının doğru olduğunu göstermez...
Bu borsa ralliyi yaparken uygulanan politikalar şu an düzeltilmeye çalışılan politikalar..Ne ilginç değil mi....
Uzun süre gelmem demişti, geldi
Uzun süre bu kadar olunca fazlasını unutuyor tabii
https://tr.euronews.com/2021/11/17/c...ra-bakmas-nlar
Kendisi unuttu diye herkes unuttu zannediyor
Reisin de dediği gibi kusura bakma
Güzel bir araç yapmışlar..
https://twitter.com/metropolmedya_/s...tglve02qQ&s=19
Enflasyon düşürmek istense düşer de hayat pahalılığı ne olacak? Alım gücü ne olacak? Mesela enflasyon yıl sonuma kadar %30 daha artsa et kg. 600 den en iyi ihtimal 1000 e yaklaşır. Eee asgari ücret yılsonuna kadar 17000? Bu adam 8 ay ne yiyecek ne içecek.? Dediğin doğru. Hayat pahalılığını azaltmadan alım gücünü arttırmadan enflasyon eksi olmadan bu laflar söylemde kalır anca.
Aslında bizim ekonomiyi yönetenlerle ile aynı hataya düşüyorlar otomobil ve ev fiyatları ve kiralarının rwsmi enflasyondaki toplamı nedir ki. %25 lik kira artışı sınırlamqsı nedwniyle devlet bile kirayı dikkate almıyor ama sıra fiyatlar düştü demek istediler mi ahan ev ve araba fiyatları düştü diyorlar
Daha ben bi adamın zeytin fiyatları düştü.et fiyatları peynir fiyatları düştü zrytinyağındaki köpük alındı diyebildiğini duymadım süt benzin salça pirinç kuru fasulyeyi dillerinin ucuna bile getiremiyorlar.
Ev ve araba kredi faizlerine çok duyarlı 2 önemli alan. Borsaya, dövize düşüş yansımadı.
Düşününce ev ve arabayı bir bütün olarak almak gerekiyor. Oysa borsada hisseler hatta döviz ve altın marjinal işlemler ile belirleniyor, çoğu tüketim ürünü de öyle. Bazen 10 milyon lira ile koca hisselerin fiyatı inip kalkabiliyor ya da 100 milyon dolar alım ile kur zıpladı deniyor.
Mesela 40 TL ye havuç, kabak alıcısı oldukça veriyorlar. Sadece çok üreticisi olan ürünlerde stok fazlası olup da saklamak karlı olmayınca damping yapıp fiyatı düşürüyorlar başka türlü kimse ihtiyacı olmayan ürünü almaz. Mesela domates salçası sürekli düşüyor bence TAT stokları fiyatına bakmadan satıyor diğerleri de işlerini döndürmek için fiyatları düşürdü ama insanların da bir domates tüketme kapasitesi var. Muhtemelen ihracat da sorunlu.
Prof. Asaf Savaş Akat berber fiyatını baz alıyor, bir yandan berber biraz esnek biraz da müşteri. 2001 krizinde Kadıköy'de tabelalar pankartlar vardı berber ücretleri çok düşmüştü birlerinden müşteri çalmaya çalışıyorlardı. Mahalle berberleri ise o rekabete girmemiş olabilir.
Varlık fiyatlarındaki düşüş borsaya da yansıyabilir dikkatli olmak lazım derim tabi bu kısa vadeli traderlar için yoksa altın yere düşmek ile pul olmaz denir.
Mustafa Kemal in bize armağan ettiği cumhuriyetimizi (milli demokratik devrimimizi) çıkartılan rayına tekrar oturtur ve bu uğurda toplumsal mutabakatı yeniden sağlarsak,...bunu üretim devrimi ile eş zamanlı pekiştirebilirsek, emperyalizmle araya mesafe koyarak cumhuriyetimizi korur ve kollarsak,
her şey düzelir,...
Türkiye de Cumhuriyetin hafızası silinmek isteniyor, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti halkı bunu hissediyor ve haklı olarak tedirgin, bu tedirginliğe ilave katkı sunan dolar operasyonları yani şartlandırıcılar diyelim, zaten dolarda hafıza sahibi bu halkta kolayca karşılık buluyor,...
bu gün gelinen noktada hem iktidara ve hem de muhalefetin her türlüsüne halk bir yana bunların partizanlarından dahi güven yok, bir yağma varsa ne kapabilirim onun derdindeler,.. öncelikle bunu kabul etmek lazım,..
her iki siyasi kesiminde hem cumhuriyetle hem de birbirleri ile sorunları var veya,... sorunları olanlarla türlü bahanelerle çekinmeden işbirliği halindeler,...
bu manada siyaset daraltıldı ve iki kutuplu hale getirildi ki halktaki bu güven eksikliğine rağmen iki kötüden biri seçilsin,...yani mecburen seçiyorsun,..
parti siyasetleri terk edilip kişiselleştirildi,..ben varsam parti var, ben yoksam parti yok anlayışına gelindi,..
oy verecek seçmen uzunca bir süredir partilere ve tüzüğüne oy veremiyor, bu yol artık kapalı,..kişilere oy veriyor, koca cumhuriyet ve birikimi gitti, bunun yerine kişiler geldi,..
bu nedenle bu ucuzcu ayağa düşmüş iki kutuplu ve daraltılmış siyasi ortam, bütün her şeyi tüketerek ve bitirerek günün sonunda yine az gitti uz gitti, kendisinide tüketti ve sıcak para ekonomisine geldi dayandı,..
sıcak para gelsin de nasıl gelirse gelsin noktasına işte böyle gelindi,..
şimdi önümüzdeki süreçte tedirgin olan Türkiye Cumhuriyeti halkına Yeni Anayasa telkin edilerek bu tedirginlikleri ötelenmeye çalışılacak,
RESET,..
doları kontrol eden sıcak para sahiplerinin beklentisi bunun etrafında kümeleniyor,..
bu nedenle sıcak para sahipleri yörüngeden çıkmakla suçladıkları Türkiyeye yörüngede kalmasına karşılık sıcak parayı vermeye, kesenin ağzını açmaya hazırlar,..
olmaz öyle şey deyip bir taraftan bu yörünge neresi diye de kestirmeye çalışırsak eğer, yörüngeye en yakın yaşanılan olaylara geri dönüp şöyle bir bakarsak:
heterodkstan ortadoks olmak, F-16 alımı karşılığı 24 mil USD, Fİnlandiya Nato, İsveç Nato oylamaları, öncesinde Suriye de geri adım atmak VE Güvenli Bölgeyi sürdürmek, sığınmacıları tutmaya devam etmek, Akdenizde geri adım atmak, Egede geri adım atmak v.s.,... sıcak para sahiplerine bir türlü yeterli gelmedi bunu hep beraber gördük,..
öyleyse istenen bunlar değil, istenen sağlıklı bir ekonomi değil,..sağlıklı bir ekonomi yönetimi değil, istenen başka,..tam bu noktada Numan Kurtuluş ortya çıkıyor ve yeniden yeni anaysadan söz ediyor,..
öyleyse istenen Milli Demokratik Türk Devrimi, istenen bu,...RESET,..
yeni anayasa ile hafızasının silinmesi,...
sıcak para, daraltığı ve kişiselleştirdiği iki kutuplu ve dört bacaklı bu siyasetten, yani arabada koşulu bu iki attan artık bunu istiyor artık,..
halk bunu algılıyor,..
son söz
algılayana oyun sökmez,...
Üst akıl demokrasi ve evrensel ilkeler istiyor, Tanrı da aksiyon, rekabet ve mücadele görmek istiyor. Öte yandan insan rahatlık ve huzur istiyor.
Normalde rekabetçi piyasa ekonomisine dayanan sosyal refah demokrasisi ideal olmalı.
Memlekette kaliteli komplocu kalmadı Mahir Kaynak, Aytunç Altındal vs ahirete göçtü. Onlar bir şeyler söylüyordu.
Mahir Kaynak kim yaptı ona bakmayın olaylarda sonuçlar kimin lehine kimin alyhine ona bakın o şekilde analiz edin diyordu.
Soğan kabuğu gibi kademe kademe rekabet çekişme mücadele var. Bir üst kademdeki rekabet bir alt kademedekinden farklı oluyor gibi. O yüzden Ying Yang teorisi ortaya çıkmış olabilir.
Analiz işi nispeten kolay sentez işi daha zor çünkü tarafsız olmak, amaçlar ve kriterler belirlemek zor.
Geçenlerde yazmıştım sürdürülebilirlik artık önemli, her işte sürdürülebilirlik kriterine bakmak gerekiyor.
t-1, t ve t+1 zamanında durum tüm paydaşlar ve taraflar için nasıl olur bakmak gerekiyor.
"Galip bu yolda mağlup" diye söz var.
"Ne şehittir, ne gazi b.. yoluna gitti Niyazi" bir de bu varmış.
Bazen sonrasına sonra bakarız deniyor, baştan bir miktar düşünmek lazım. mesela evlilik amacı ile birine yaklaştın o da evliliği hedefledi en kötü ihtimal cicim ayları geçti sonra sıkıntı başlıyor genelde.
Ha evdeki plan çarşıya uymayabiliyor en azından önceden ancak bu kadarını düşündük denip çok da pişanlık duyulmaz.
Hayatın amacı insanı doğduğuna pişmak etmek, ne kadar erken uyanırsan kafa o kadar rahat oluyor.
toplumsal rekabete alt/üst kimlikler koyarak bir kast sistemini dayatmamak gerekir, yönetimler ne kadar şeffaf olursa bahsettiğiniz üzere ''Soğan kabuğu gibi kademe kademe rekabet çekişme mücadele'' kavgaya dönüşmez,..işte o zaman cumhuriyet üzerinde bir demokrasi işler ve gelişir,..
ancak tersinde ne kadar saklarsan o kadar çaba ile yönetmek zorundasındır,..yönetmek günün birinde yönetememektir,....
yani üst akıl, alt akıla malum olduğunda, saklanılan açığa çıktığında, mızrak çuvala sığmadığında sonuç rekabetten çıkar,..
o nedenle yönetimlerin şeffaf olması mutlaka ve gereklidir,..bilgiye dahil olan her konu ynı zamanda rekabeti başlatır ve kavgayı reddeder..
mesela burada Meclis Başkanı Numan Kurtuluş çıkıp bu benim kendi şahsi düşüncem veya şu nedenle söyledim diyebilmeli,..ama sanmıyorum ki desin,
kaldıki bu muhalefet ve iktidar partilerince buna DEM(o zamanki adı BDP) de dahil daha önceden konuşlumuş ve maddeler tek tek ele alınmış bir konu,.Sayın Ariston bir komplo yok,
çuval ve mızrak var,..
İşte ben tanrı, üst akıl tanımam ben insanım insan tarafındayım diyen kişileri bulmak gerekiyor.
Ben malesef Tanrı tarafındayım o yüzden objektif sentez yapamıyorum.
çuval=6.5 CENT,
mızrağı bilemiyorum
haklısınız sayın Ariston ancak o konuda insanlık konusunda olanaklarımız maalesef çok sınırlı,
o nedenle ''bir daha gel Samsundan sarı saçlım mavi gözlüm'',..bu yüzden denliyor olmalı, algı böyle,..
bir tane Cumhuriyetimiz var, gidecek yerimiz yok,..biz herkesi aldık doldurduk ama bizi kimse almaz düşüncesi bende hakim,..vatanımıza milletimize yurdumuza sahip çıkalım,..
https://i.hizliresim.com/exrd11s.jpg
6.5 cente hikaye gerekiyor,...borsayı öne koyarak madem,..
iş o hale geldi ve dayandı,..bkz grafik
bunun motor gücü maalesef sıcak para olacak duruyor,
öyleyse sıcak parayı buraya getirebilecek nedenler ne olabilir araştırıp bulabilmek gereklidir diye düşünüyorum,..
bu zamana kadar sıcak parayı çekmeyi başaramayan nedenleri hepimiz hemen hemen yaşadık ve biliyoruz,..doldurduk olmadı, aldık olmadı, para verelim dedik olmadı, taviz verdik olmadı, oyladık yine olmadı,
yoksa yok
Gayrimenkul fiyatlari genel olarak REEL anlamda dususte olabilir ama istisnalar var oda yabancilarin cok alim yaptigi yazlik bolgeler. Ornek Bodrum ve genis cevresi, Istanbulda yabancilarin alim yaptigi semtler.
Dolar cinsinden fiyatlar hala artiyor. Ama evet istisna.
İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, "terör saldırısı tehlikesi nedeniyle" Türkiye'ye seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.