Originally Posted by
indregandi
Mustafa Kemal in bize armağan ettiği cumhuriyetimizi (milli demokratik devrimimizi) çıkartılan rayına tekrar oturtur ve bu uğurda toplumsal mutabakatı yeniden sağlarsak,...bunu üretim devrimi ile eş zamanlı pekiştirebilirsek, emperyalizmle araya mesafe koyarak cumhuriyetimizi korur ve kollarsak,
her şey düzelir,...
Türkiye de Cumhuriyetin hafızası silinmek isteniyor, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti halkı bunu hissediyor ve haklı olarak tedirgin, bu tedirginliğe ilave katkı sunan dolar operasyonları yani şartlandırıcılar diyelim, zaten dolarda hafıza sahibi bu halkta kolayca karşılık buluyor,...
bu gün gelinen noktada hem iktidara ve hem de muhalefetin her türlüsüne halk bir yana bunların partizanlarından dahi güven yok, bir yağma varsa ne kapabilirim onun derdindeler,.. öncelikle bunu kabul etmek lazım,..
her iki siyasi kesiminde hem cumhuriyetle hem de birbirleri ile sorunları var veya,... sorunları olanlarla türlü bahanelerle çekinmeden işbirliği halindeler,...
bu manada siyaset daraltıldı ve iki kutuplu hale getirildi ki halktaki bu güven eksikliğine rağmen iki kötüden biri seçilsin,...yani mecburen seçiyorsun,..
parti siyasetleri terk edilip kişiselleştirildi,..ben varsam parti var, ben yoksam parti yok anlayışına gelindi,..
oy verecek seçmen uzunca bir süredir partilere ve tüzüğüne oy veremiyor, bu yol artık kapalı,..kişilere oy veriyor, koca cumhuriyet ve birikimi gitti, bunun yerine kişiler geldi,..
bu nedenle bu ucuzcu ayağa düşmüş iki kutuplu ve daraltılmış siyasi ortam, bütün her şeyi tüketerek ve bitirerek günün sonunda yine az gitti uz gitti, kendisinide tüketti ve sıcak para ekonomisine geldi dayandı,..
sıcak para gelsin de nasıl gelirse gelsin noktasına işte böyle gelindi,..
şimdi önümüzdeki süreçte tedirgin olan Türkiye Cumhuriyeti halkına Yeni Anayasa telkin edilerek bu tedirginlikleri ötelenmeye çalışılacak,
RESET,..
doları kontrol eden sıcak para sahiplerinin beklentisi bunun etrafında kümeleniyor,..
bu nedenle sıcak para sahipleri yörüngeden çıkmakla suçladıkları Türkiyeye yörüngede kalmasına karşılık sıcak parayı vermeye, kesenin ağzını açmaya hazırlar,..
olmaz öyle şey deyip bir taraftan bu yörünge neresi diye de kestirmeye çalışırsak eğer, yörüngeye en yakın yaşanılan olaylara geri dönüp şöyle bir bakarsak:
heterodkstan ortadoks olmak, F-16 alımı karşılığı 24 mil USD, Fİnlandiya Nato, İsveç Nato oylamaları, öncesinde Suriye de geri adım atmak VE Güvenli Bölgeyi sürdürmek, sığınmacıları tutmaya devam etmek, Akdenizde geri adım atmak, Egede geri adım atmak v.s.,... sıcak para sahiplerine bir türlü yeterli gelmedi bunu hep beraber gördük,..
öyleyse istenen bunlar değil, istenen sağlıklı bir ekonomi değil,..sağlıklı bir ekonomi yönetimi değil, istenen başka,..tam bu noktada Numan Kurtuluş ortya çıkıyor ve yeniden yeni anaysadan söz ediyor,..
öyleyse istenen Milli Demokratik Türk Devrimi, istenen bu,...RESET,..
yeni anayasa ile hafızasının silinmesi,...
sıcak para, daraltığı ve kişiselleştirdiği iki kutuplu ve dört bacaklı bu siyasetten, yani arabada koşulu bu iki attan artık bunu istiyor artık,..
halk bunu algılıyor,..
son söz
algılayana oyun sökmez,...
Yer İmleri