Emin değilim ama yeni vergi paketinde bu süre kalkacak ve 5 milyon tl üzerindeki evlere yeni vergi gelecek diye okumuştum.
Printable View
Ev bakıyorum adliye yakın evlerde sıfır binalar 1-1.5 arasında milyon civarında .
Tüm ilanlar 6000-7000 tl avukat kiracısı var diyor .
Bu kiralar bana çok uçuk geldi gel gel amaçlı sanki
Evlerin hepside normal apartman dairesi ve dubleks
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
evler gayet uygun derken gelire göre uygun demek istedim. asgari ücretlisi işçisi vs zaten sittin sene alamaz özelikle bekarsa.
gaya abi tutupta gölbaşındaki villalardan bahsetmiyoruz :)
keçiörende benim tanıdıklar mesela . ayrıca mubarek 40 yaşına kadar hiç mi birikim yapmadı bunlar. tutup 2 tane evi birden almaktanda bahsetmiyorum. mümkün olabileceğini söylüyorum
yeşilyurtta apartman dairesi dubleks sordum yeni bina 140 m2 net
6.800 milyon istiyordu .
havalimanı gitti diye iki kat daha izin gelmiş 5 kat yerine artık 7 kat olacakmış bu bölge diye duydum bu arada .
Ama net bir bilgim yok kulaktan dolma bilgi şu anda
Yeni vergi kanununda 5 yıllık süre ile ilgili bir değişiklik yok. Tasarıdaki değişiklik daha çok tapu harcına ilişkin anladığım kadarıyla.
https://www.aa.com.tr/tr/politika/me...apacak/1647711 (Komisyonlar başlığının üstündeki paragraf)
Devam edecek veya artacak sorunlar:
1-) 5 yıl içinde satılırsa değer artış kazancı vergisinin üfe endekslemesi ile hesaplanması
2-) Gayrimenkul alım tarihi olarak sözleşmenin ya da ödeme gününün değil tapu ya da teslim tarihinin esas alınması
Kentsel dönüşüm için kararı İbb onaylarsa .
Yılsonunda evler bedava yenilenir 40-50 yıllık binalar .
Bende depremde sonra nasıl olurda ev fiyatları bu kadar yaşlı binalarda arttı diyordum
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi