Beni en çok endişelendiren sonrada eklenen tüketici yararına maddesi,tek tutanak dalı bu olur karar aşamasında.
Printable View
Şu yargının tutanak dalı arayacağını mı düşünüyorsun üstadım ?
Olumsuz bir kararda şaşırır mıyım, kesinlikle hayır...YTD
Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesi oybirliğiyle Can Atalay’ın serbest bırakılmasına hükmetti. Yerel mahkeme sen kimsin bırakmıyorum, sıkıysa gel diyor. Sıradan mahkeme...Bunca yıllık meslek hayatımda böyle rezil bir dönem görmedim. Dilan POLAT soruşturmasını yürüten bütün polis ve savcıları şutlamışlar. Ucu kime değdiyse artık...:cool:
O bakımdan tuzun koktuğu yerden çıkacak hiç bir karar sürpriz değildir. Bazı sosyal medya mecralarında birileri ufaktan ufaktan üfürmekte "dava sonucunun olumsuz" olacağına dair. Kasa tamtakır kuru bakır, rezervler ve faiz ortada. Acil para bulmaları lazım bir yerlerden. Faiz demişken hamdolsun onu da % 8 den % 45'e indirdik, artık önümüz açık...
https://i.hizliresim.com/cikuxlu.png
--davayı kaybedince ticari alacak gözüken bu rakam buradan silinecek...karşılık ayırmak yerine bilançoda duruyor
Bilanço Eşitliği Varlıklar = Sermaye+ Borçlar 'dır. Bir kuruluşun, varlıklarını ve o varlıkların kaynağını teşkil eden unsurların belirli bir tarih itibarıyla gösterildiği hesap özetidir.
Bilançoda aktifler ile borçlar arasındaki fark öz sermayeyi oluşturur, öz sermaye bu şekilde tespit edildikten sonra pasife yazılır ve böylece aktif-pasif denkliği sağlanmış olur.
--EPİAŞ ın tahsil ettiği (el koyduğu) bu ticari alacak, dava kaybedilince mecburen silinecek.. aktifte yer alan bu ticari alacak silinince bilançodaki denge nasıl sağlanacak??...
Bilanço eşitliği
Aktifler-pasifler=özkaynaklardır.
Yani varlıklar-borçlar=özkaynaklardır,bilançodan anlamayınca sonuç budur.
daha bir gün var ama bu hafta beklentilerimi karşılamadı.. 18.30 ve 18.66 dirençleri mevcut.. adam olacak çocuk 19.08 ve üzeri..
walsi çok severim ama borsada favorim samba.. senet dediğin samba yapacak..ancak cante mevcut sıkışıklığa rağmen hala çayda çıra havasında.. dükkanı kapamadım.. ama biraz hafifleyerek, samba yapacak senetlere yöneleceğim..
kazancınız bol ve daim olsun..