Originally Posted by
rxpu
Burada şöyle ince bir nokta var, devlet işverene saldığı bir vergiyi (işsizlik sigortası) bir fon da topluyor, ancak bu fonu tekrar kendi borç alıyor. Eğer gidip kendi kontrolü dışında (bütçe dışında) bir fona ya da mevduata yatırsaydı o zaman sizinle paralel düşünebilirdim. Ama çok uzun vadede kullandırmamayı planladığı bir varlığı tekrar kendisinin borç alması söylediğiniz yatırım anlayışı ile aynı değil.
Egebank nasıl özelleştirildi bilmem hatırlar mısınız?. Çok benzer bir yöntem kullanıldı. Demirel'in yeğeni yahya murat demirel egebank'ı egebank'tan aldığı kredi ile satın aldı. Böyle bir durumun etik ve adil olmadığını sanırım siz de kabul edersiniz. Devlet'in işsizlik fonu ile uyguladığı politika da böyle bir duruma çok paralel. İşsizlik fonu ile ilgili geçmişte daha detaylı yazılarım var tekrarlamak istemiyorum. Sol kökenli olduğunuz için bu konunun detayına inildiğinde bana hak vermeniz gerekli diye düşünüyorum. (geçmişten özet: işsizlik fonu'nun %20-30 luk kısmı yine çıkarılan tebliğler ile piyasa faizinin çok altında ya da sıfır faizli olarak devletin işçileri direk olarak ilgilendirmeyen yatırım harcamalarına aktarılıyor.)