Sayfa 214/997 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Önceki mesajınızda işsizlik fonunun tamamı devlet tahvilinde dediniz.
    Faizsiz veya çok düşük faizli diye bir tahvili mi var ki devletin?
    Koskoca devlet elbette tahvile yatıracak o parayı.
    Türkiye'deki en güçlü kurum devlet değil mi?
    Ödememe durumu en düşük olani batma riski en düşük olan devlet değil mi?
    Herhalde tahvile yatıracak parayıi gidip Burgan'a Fibabank'a mevduat olarak yatıracak hali yok herhalde

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burada şöyle ince bir nokta var, devlet işverene saldığı bir vergiyi (işsizlik sigortası) bir fon da topluyor, ancak bu fonu tekrar kendi borç alıyor. Eğer gidip kendi kontrolü dışında (bütçe dışında) bir fona ya da mevduata yatırsaydı o zaman sizinle paralel düşünebilirdim. Ama çok uzun vadede kullandırmamayı planladığı bir varlığı tekrar kendisinin borç alması söylediğiniz yatırım anlayışı ile aynı değil.

Egebank nasıl özelleştirildi bilmem hatırlar mısınız?. Çok benzer bir yöntem kullanıldı. Demirel'in yeğeni yahya murat demirel egebank'ı egebank'tan aldığı kredi ile satın aldı. Böyle bir durumun etik ve adil olmadığını sanırım siz de kabul edersiniz. Devlet'in işsizlik fonu ile uyguladığı politika da böyle bir duruma çok paralel. İşsizlik fonu ile ilgili geçmişte daha detaylı yazılarım var tekrarlamak istemiyorum. Sol kökenli olduğunuz için bu konunun detayına inildiğinde bana hak vermeniz gerekli diye düşünüyorum. (geçmişten özet: işsizlik fonu'nun %20-30 luk kısmı yine çıkarılan tebliğler ile piyasa faizinin çok altında ya da sıfır faizli olarak devletin işçileri direk olarak ilgilendirmeyen yatırım harcamalarına aktarılıyor.)

2.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Önceki mesajınızda işsizlik fonunun tamamı devlet tahvilinde dediniz.
    Faizsiz veya çok düşük faizli diye bir tahvili mi var ki devletin?
    Koskoca devlet elbette tahvile yatıracak o parayı.
    Türkiye'deki en güçlü kurum devlet değil mi?
    Ödememe durumu en düşük olani batma riski en düşük olan devlet değil mi?
    Herhalde tahvile yatıracak parayıi gidip Burgan'a Fibabank'a mevduat olarak yatıracak hali yok herhalde
    Mevzuatı detaylı incelerseniz paranın önemli bir kısmı piyasa faizinin altında veya sıfır faizli olarak uzun süredir özel bir tahvil ile bütçeye aktarılıyor. Detaylıca inceleyelim ondan sonra daha sağlıklı tartışabiliriz. Zira oradaki işleyişte sizin de hoşunuza gitmeyecek bazı yöntemler olduğunu düşünüyorum.

Ekleme: evet bu tür özel kanun ile çıkartılmış piyasa faizinin altında ya da sıfır faizli aktarım mekanizmaları var. Bunlar gerek işsizlik fonu gerekse BES fonlar için devletin sağladığı katkılar için uygulanıyor. Ve meblağları ciddi anlamda yüksek. Ana resimde gözükmemeleri bu tür yöntemlerin uygulanmadıkları anlamına gelmiyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Barzani'nin danışmanı: Birtakım garantiler verilirse, referandumu ertelemeye hazırız
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bu mevduata rahat yansır. Kısa vadeli bağlamak gerekir diye düşünüyorum. Farklı fikri olan?
    Ben gunluk gidiyorum .32 gunluk max. Baglanmali bence.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ya da bazılarının yaptığı gibi kısa vadeli TL getirisinden vazgeçip uzun vadeli USD yatırımı yapmak ve sabırlı olmak. Ama ne kadar sabırlı olabileceğinizi test etmek te ayrı bir stres yaratabilir.
    Dövizde kalarak uzun dönemde para kazanabilmek daha zor gibi bence kısa vade de dalgalanmaları iyi analiz etmek gerek.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Mevzuatı detaylı incelerseniz paranın önemli bir kısmı piyasa faizinin altında veya sıfır faizli olarak uzun süredir özel bir tahvil ile bütçeye aktarılıyor. Detaylıca inceleyelim ondan sonra daha sağlıklı tartışabiliriz. Zira oradaki işleyişte sizin de hoşunuza gitmeyecek bazı yöntemler olduğunu düşünüyorum.

Ekleme: evet bu tür özel kanun ile çıkartılmış piyasa faizinin altında ya da sıfır faizli aktarım mekanizmaları var. Bunlar gerek işsizlik fonu gerekse BES fonlar için devletin sağladığı katkılar için uygulanıyor. Ve meblağları ciddi anlamda yüksek. Ana resimde gözükmemeleri bu tür yöntemlerin uygulanmadıkları anlamına gelmiyor.
    bu foruma dadanmadan önce garanti deyip düşük faize razı oluyordum.ufakların yanında geçmezdim

Tbmm olağanustu toplanıyor.
    irak ve suriye tezkeresi icin.

8. Borsa güzel gidiyor darısı faizlere, bu kadar yüksek tl faizi mi olur?

Ev alacaz ev alamıyoruz avrupadan.( trden kredi çekip)

Sayfa 214/997 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •