Dolar düştükçe faiz arttırımı ihtimali nanik oluyore. Belki çok ufak. O da enflasyonu aşsın diye.
Printable View
Dolar düştükçe faiz arttırımı ihtimali nanik oluyore. Belki çok ufak. O da enflasyonu aşsın diye.
Yabancılar 7 aydır hem borsada hem bonoda deli gibi satıyor, 450 milyar dolar dış borç var ve bunun 190 milyar doları ödenemeyecek gibi duruyor cari açık 50 milyar dolar seviyelerinde dolanıyor, dışarıdan para bulma ihtimali çok az tek çare IMF ona da bizimkiler ı-ıh diyor. Bankalar dolar aldığı krediyle iç piyasaya kredi dağıttı nasıl geri ödeyecekleri muamma. Konkordatolar ard arda geliyor. Son 100 yılın en büyük krizi gelmiş kapıya dayanmış. Ortalık toz duman. Maliye bakanı damat yardımcısı ensarcı, siz ovp bekliyorsunuz.
Borsa 50 centten 14 cente düşmüş 5 centler görülmüş ki daha da altı olabilir.
Siz hala pala mal alıyor fiyatlar düşük çıkacak diyorsunuz. Çıkar elbet 20 cente kadar çıkabilir.
İflaslar başladı, piyasada para yok mal yok. Sokak enflasyonu %45 lerde TÜİK sizi uyutuyor.
Siz hala pala mal alıyor diye hayal görüyorsunuz.
pala malda bariz belli
Gecen pazar 42 lira etiketi olan deterjani dun aksam 49 liraya aldim. Zam yarisi var.
Daha sayayım mı.
Hukuk yok, demokrasi yok, basın yok, eğitim yok, tarım yok, hayvancılık yok, sanayi kan ağlıyor.
Önce bunlar düzelecek sonra Orta vedali program açıklanacak. O zaman bir şeyler değişir.
.eğer kapanışa yakın iken görüntü bu olursa gelecek hafta niyetine poz. alırım..
senaryoyu kurdum..HERİFİN senaryosuyla çelişmesin de..:)
ah arkadaşlarım ah...memleket resmen bataklıkta debeleniyor adamlar hala aman iktidara taş değmesin telaşında...koyun can derdinde kasap ise et...oysa iktidarda başka biri olsa burada küfür etmekten her gün yasak yerler...
biraz delikanlı olun siyaha siyah beyaza beyaz diyin gitsin...
Yavaşşş Balder, yavaşşş, içim karardı, başım dönüyor:yahoo: hepsi algı oyunu, komplo, dıjş güçlerin işi:drunk:
Bak devletimiz motivasyonu o kadar yüksek ki, enflasyon bile beklentilerden düşük geldi:kahkah:
Piyasada para yok diyen şer ittifakı:kahkah: Para o kadar çok ki Ahlata yeni saray yapıyoruz çatır çatır çatlayın :halay::halay:
dolar 6.5100
sert düşmeye başladı..ama vob ne olur bilinmez?
Usd tl makas 0.5 kurus al sana teorik :kahkah:
Gözler ise Merkez Bankasında olacak.
unutmayalım Emir demiri keser, haber ise tekniği bozar.
Ve vadeli dolar spotun altına düşer :)
sordum namı verdiler, pala remzi dediler, pala bıyığı değil parasıdır dediler :)
ABKAa de hele, Neymiş şu kurduğun senaryo.. ?
Ek 20095
Miraderim bak anlatiyorum teorik fiyat denen bisey var hesaplaniyor biliyon mu sen :yes:
Faiz var bro %1 ordan da geliyor :one:
12 kurus makas normal yani :ok:
Kibir nedir
Hata yaptığını kabul etmemek
Yanlış yaptığını kabul etmemek
Bilmiyorum demeyi kabul etmemek
Haklısın demeyi kabul etmemek
Özür dilerim demeyi kabul etmemek
Tüm bunları kabul etmediği için de
Çare aramayı kabul etmemek
Sorunları hep kendi dışında aramaktır kibir
MB nin dolara vadeledie müdahale etmesi stratejisini ben anlamadım
bilmiyorum ne düşündüler
o yüzden pek emin değilim
benim çocuk aradı harçlığını erken istedi ne yapacaksın diye sordaum cevap vermedi
vadeli 6.50 iken spot nasıl 6.508 olur?
acaba GELECEK mi fiyatlanıyor?
tenkan-sen hala dayak yiyor ama diğer sistemler al verdi endeks vadeli de.
merkezi çarparlarmış filan, borsa 77 ye düşecekmiş filan. olm süzme süzme konuşmayın :)
dolarda zirve ise buralar pala endeksi yapıştırır
merkez bankası hamlesinin ne olduğu bilen yatırımcılar ( ????) işleme başladılar mı