@_lecturer hocamızdan. Takip edip bütün yazılarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e1825bdaff.jpg
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
@_lecturer hocamızdan. Takip edip bütün yazılarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e1825bdaff.jpg
:) katılıyorum bende düşündüm. Ama her insan farklıdır nihayetinde.
Alkim ve orge deneme amaçlı yaptığım düşük marketcap hisse portföyümde yer alıyordu...başarılı firmalar, karları vs iyi..ancak u-100 dışına çıkarken dikkatli olmak lazım...sert satış geldiğinde bu tür hisselerin altlarının boş olduğunu görüyorum...ser düşüşler, sert çıkışlar...volatilite hiç sevmediğim şeydir uzun vade yatırımlarda.
özetle...hisseler iyi olsa da, u-100 dışı hisselerde dikkatli olmak lazım (alkim u-100 de bildiğim kadarıyla, ama orge değil)
İlgilenip cevap yazdığınız icin cok Teşekkür ederim . Uyarılarınız çok kıymetli uzun vade için katılım 50 endeksi içerisinde siz neyi tavsiye edersiniz peki dudu hocam da yazdı onun yazdıklarının 3 u katilim 50 endeksindeydi. Siz ne düşünüyorsunuz Ustadim
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2009’u anlatayım
Malda yakalandım. Hem de ne mal. Babamın Bağkur borcu için kardeşim kredi çekmişti. Bana ver hem borcu çıkarayım hem de üste paramız kalsın dedim.
Sonra Amerika emlak krizi dediler. Zaten zarardaydım satamadım. Kriz gelince büyülenmiş gibi kalıyorsun. Sabah bir dip açıyor. Öğleden sonra bir dip daha. Arada yeşilleniyor. Umutlanıyorsun. Sonra yine hüsran.
Sürekli ufak tefek bankalar batıyordu
Ama ağzımıza tam sıçan Lehman Brothers oldu.
8 bin liram 2 bin liraya düştü.
Sattım çıktım.
O zaman anladım ki?
Elin parasıyla gerdeğe girme
Kısa zamanda lazım olan parayla macera arama
Bir hisse “Burdan daha düşmez” deme. Valla öyle düşer ki şaşar kalırsın.
Bu arada o yıl bana gübre fabrika ile ilgili sağlam duyum gelmişti. 8 bin liraya alıp bekleseydim 62 liraya çıkacaktı hisse.
Ondan ona ondan ona zıplarken sermayeyi yedik çıktık. Borsaya ancak 3 yıl sonra cesaret edip girebildim. Kriz atın ürkmesi gibidir. Bir şaha kalktım mı at önünde duramazsın artık
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Cesar hocam 3 yıl sonra başlangıçta ve devamında ne yaptınız şimdi nasıl portföy durumunuz.
Değişik portföy denemelerim oluyor...hala ısınma turlarındayım.
Düşük mcap portföyü: uluse, orge, alkim ve jants tan oluşuyordu...hepsi de güzel temeli olan, karlı hisseler, bilanço beklentileri de iyiydi..zaten uzun vade için önerilen hisselerden...ancak şunu gördüm...piyasa kötü iken sert düşebiliyor bu hisseler..mesela orge temel olarak ucuz olmasına rağmen, bir hafta %10 düşüp, obur hafta %10 çıkabiliyor...bu volatilite hoşuma gitmiyor.
Mid cap hisse portföy: Petkim, tavhl, aksa
Hedged(korumalı) defansın portföy: tcell
Bu üç portföy denemesinde en karlı 3, sonra 2 oldu...1 de özelikle bilanço döneminde anlık güzel karlar olsa da 1-2 hafta sonunda pek bir şey kalmadı elde.
Şu an hiç hissem yok...dediğim gibi hala ısınma turlarindayim...uzun vadeli portföyde u-100 dışında hisse bulundurmama ilkemin haklılığını yaşayarak test ettim...belki çok beğendiğim 1-2 hisseyi toplam portföyün %5 ini geçmemek üzere portföye dahil ederim.