Emeğine sağlık Kuzum.
Printable View
Emeğine sağlık Kuzum.
üstad, geri dönmene sevindim
bugün faiz günüydü, volatiliteyi doğal karşılamak lazım, vadeli karar sonrası 12175- 12450 sıçraması yaptı, shortçu sıkıştırmaydı bu, sonra 12275 uzlaştı.. 13 bin poz kapama var, dün de poz kapama vardı, bu kadar short kapamaya piyasanın fazla yukarı gitmemesi, ilk shortçu geldiğinde piyasanın aşağı döneceğine delalet bence.. yarın mı gelir shortçu bakacaz, haftasonu riskini kim alacak ?? gerçi pazartesiler haftanın ralli günü oluyor son zaman.. salı günü akbnk bilanço açıklıyor, sonraki gün ykb ve garan..bankalar enf.muh yapmıyor ama kar marjları düştü, %10-20 kar azalması bekleniyor.. havayolları falan bi kaç istisna dışında bilançolar kötü gelecek, enf. muhasebesi zaten kar falan açıklamayın vergi vermenize gerek yok diyor şirketlere
perşembe günü de vade sonu var hisse vadelilerde.. ben artık buralarda mal taşımamayı tercih ediyorum, bi kaç hafta bakarak olucam gibi.. öte yandan ağustos ayı riskli aydır- çoğu insan tatilde olduğu için piyasada katılımcı düşüktür, sığ piyasada manipülatif volatil işler olmaya müsaittir.. ağustos ortası falan dip görülürdü eski piyasalarda, ordan ocak'a kadar mal tutardık
senin kaartlar hangileriydi, bilsek eyiydi kuzum, ahali merak eder
ben bi aya kalmadan bi sıcak çatışma çıkma ihtimali görüyorum, ypg'ye verilen süre 20.ağu doluyor, kendi içlerinde bölünmüşler bi kısmı tr'ye biat ediyor bir kısmı israile yanaşmış, şam resmi destek talep etti ve şimdiden suriyeye askeri yığınak yapmaya başlıyor türk ordusu.. şimdi israil gelip türk askeri varlığını direkt vuracak mı ?? belki de önce yunanistanı saldırtır, kendi direkt girmez işin içine
beklentinin bitmesi sendromu çöktü piyasaya, acaba fitch moodys not sürprizi görünüm falan yapar mı diye merak eden yok ortada, yaprak kımıdamıyor.. vadelide 11970- 12000 kritik seviye, pivot seviye.. haftaya bilançolar başlıyor, aysonu baskısı var, yukarı gideceğine pek ihtimal vermiyorum, not sürprizi olmazsa
ekrem hastaneye sevkedilmiş, beli ağrıyomuş beyzadenin, herhald firar planları yapıyo, ama kaçamaz.. dudu memet ise eurofighter uçak alım anlaşmasını kendinin almanlarla olan diyalogu sayesinde gerçekleştiğini iddia ediyor- iyi de sen değil misin bu almanlar ekrem derdest edildiğinde niye ambargo uygulamadı, niye sanction yapmadı, niye alman istihbaratı terör eylemi koymadı, suikastler yapmadı diye ağlayan ?? şimdi ne oldu da memleket sevdalısı kesildin aniden ??
abd elçisi barrack tr yanlısı görünümü nedeniyle israelle anlaşamıyor, yahudi lobisi görevden aldırmak için full mesai yapıyor.. barrack demiş ki "israel bölgedeki ulus devletleri tehdit olarak görüyor".. bi tespit yapıyo ve doğru bi tespit- israel bölgede güçlü devlet istemiyo, kürtleri ayrılıkçılığa teşvik ediyo, dürzileri kullanıyor, şii- sünni- alevi fay hatlarını kaşıyo sürekli.. dudu memet ise bu lafı yüzünden elçi barrack'ı hedef alıyo, güya lozan savunuyo falan.. abicim sen israel'e niye tepki göstermiyorsun ?? senin ulus devletini tehdit olarak gören israel denen soykırımcı terör devleti