Alıntı:
Nurullah Hergül
@drnhergul
Dişlerimizi fırçaladıktan sonra ağzımızı suyla yıkamamak gerekirmiş. Bu hayatta doğru yaptığımı düşündüğüm tek şey bile yanlışmış.
Alıntı:
Endi Bo
@enderbozkurt
Florürlü macunla susuz şekilde fırçalayıp, sonra da ağzı suyla yıkamamak lazım ki florür ziyan olmasın. Ayrıca her öğünden sonra fırçalamak lazım ama yetmez. Diş ipi de florürlü olmalı. Ne kadar florür, o kadar iyi. Hatta florür tabletler var xylitollü. Şeker niyetine kıtlatmak lazım öğün aralarında. Kilo yapmaz.
Alıntı:
By KIZILER ¹⁹⁰⁷
@hayrikiziler
·
22 Nis
İroniyi Gerçek sanacak binlerce insan çıkacak:)
Alıntı:
Açık İstihbarat
@acikistihbarat
Sayın
@Yusuf__Tekin
;
Okullarda diş sağlığı eğitimi Signal sponsorluğunda
@TDB_TDA
'ya mı emanet?
..
Anaokulunda süt dişi yeni çıkmış bebelere fırçalama "eğitimi" vere vere çürük/dolgu vakaları patladı.
Pfizer sponsorluğunda aşı eğitimi de verdirirsiniz bu gidişle!
@tcmeb
Alıntı:
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Çocuklarınızı diş macunlarından koruyunuz.
Karanfil var
Kantaron var
Hindistan cevizi yağı var
Su var
Diş fırçası var
Alıntı:
eşref şefik
@erefefik
·
22 Nis
Hocam, diş fırçasının üzerine biraz zerdeçal döküp, dişlerimi fırçalıyorum. Diş eti kanaması tamamen ortadan kalktı. Diş macunundan çok daha iyi. Ayrıca paradontax diş macunu 180 TL. Zerdeçal bedavaya yakın. 30 TL lik zerdeçalla 2 sene dişlerinizi fırçalarsınız.
Alıntı:
Selin ☀️
@Selinozgul
·
22 Nis
İlginç ama sarı olmuyor mu ?
Alıntı:
eşref şefik
@erefefik
·
22 Nis
Fırçalarken sarı oluyor ama suyla çalkalayınca bir şey kalmıyor. Karbonatla denerseniz dişler daha da beyaz oluyor. Şayet diş fırçasının üstüne bir veya iki damla nane veya okaliptüs yağı damlatırsanız daha ferah hissedebilirsiniz.
Alıntı:
Furkan
@Otomatikzihin
·
22 Nis
Hocam nasıl kullanıyor sunuz anlatabilir misiniz?
Alıntı:
eşref şefik
@erefefik
·
22 Nis
Önce bir çay kaşığı karbonatı ağzıma atıyorum.Dişler kapalı,dilimle karbonatı dişlere doğru itiyorum.Diş fırçasının üstüne,çay kaşığının ucuyla zerdeçalı döküyorum ve dişlerimi,diş etlerini fırçalıyorum.Sonra içeriden dişleri ve dilimi fırçalıyorum.Deneyin aynı gün fark edecek.
Florür zeka geriliği yapar. Diş macunlarında var, çay da yüksek oranda florür içerir.