Doları olan yaya kalır sözüne uyduk, doları olan jetle uçacak düzeye gelecek bahri bey :wave:
Printable View
Bazı bankaların hazine birimleri ve MT leri yavaş çalışıyor :) bende telefonla aradım birini daha bize bilgi gelmedi dedi...sorduğum MT ye ise mail gelmiş tüm TL hesaplar için karar tarihinden itibaren yeni oranlar geçerlidir diye ...ama sanıyorum bankaların alt yapıları haftasonu anca hazırlanır .. bu durumda pazartesiden itibaren geçerli olabilir.
geçmişte 90 lı yıllar faiz ciddi derece de reel getiri verdi.. fakat 2000 li yılların başında faiz işi bitmeye başladı, bu konjonktur de kesinlikle gayri menkul e geçmek gerekiyordu..
bu faizler düşüşe yeni yeni başladığında olmalıydı zira faizler anlamlı şekilde düştüğünde konut fiyatları neredeyse 2 katına çıkmıştı.
birçok insan 2katına çıkmış gayri menkul fiyatlarından dolayı faizde kalmaya devam etti.. benim hesaplarıma göre 90 LI YILLARDA REEL FAİZ ALIP GM E GEÇMEYENLER CİDDİ ZARAR ETTİ.. kardan zarar vs değil somut konut anlamında.. yani reel faiz almaya başlamadan önce tl mevduatıyla kaç adet konut alıyordu ve gayri menkul zirveyi gördüğün de kaç adet konut alabilir duruma geldi..
işin başlangıcında mevcut birikimiyle çok daha fazla konut alabildiği kesin... tabi hep söylendiği gibi bu tekrar dengeye gelecek hatta belki tl mevduatçı kazançlı bile çıkabilir.
bütün mesele düşükten alıp , pahalıdan satabilmek.. hiç bir getiri gerçek kazanç anlamına gelmez.. mutlaka doğru zamanda araç değiştirmeyi bilmek gerekiyor, bugün dolar da çok kazanan eğer çok uzun süre dolar da kalmaya devam ederse belki kazancı sıfırlanabilir.
enparayı aradım böyle bir bilgi gelmedi dıyor.dıyorum resmı gazetete yayınlandı..bugun vade yenıleme gunum guncelleyın valla benı ılgılendırmez ben görmusum uyarmısım sizde görün işlem yapın.yapmazlarsa şaşırmam ama..
Altın vadeli hesaplarında artış ya da azalış yok değil mi? %15 stopaj devam ediyor diye anladım?
Sent from my iPhone using Tapatalk
arkadaşlar birisi teb marifetlisine kontrol edebilir mi ? anasayfasında 20.50 olmuş yazıyor ben hesap kapadım açtım 21.50 oldu.dün 19.50 idi biliyorsunuz stopajdan mı yoksa 2 puan net artış mı yaptı teb.
Reis başkan günü süprizle başlattı,
mevduat faizlerinde gelir vergisi oranlarında düzenlemeye gidildi,
devlet açısından bakıldığında vergi kaybı olacağı gibi görünsede
DTH vergi artışı karşılacak gibi görünüyor yada cüzi kalacak
yapılan düzenleme Büyük ana trendi değiştiremez,
hala 460 milyar usd borcumuzu kapatmıyor asıl sorun bu...
sadece kısa bir süre doların hızını keser,
dolar kaldığı yerden devam edecektir.
grafik de günlük kılçık olarak kalacaktır bu düzenleme
Stopaj değişikliği en çok günlükte gidenlere yaradı...Neyse ki benim vade de 6 eylül idi.Bakalım nuroldan kaç alacağız?
ekranımda 21.50 görünüyor stopaj büyük ihtimalle
Yokmu marifetli kullanan ya da başka günlük kullanan bir zahmet gitsin bir isletsin şubeden defteri yahu bizde anlayak stopaj yansımış mi yansımasıdır mi isim dolayısı ile Gebze'de vardim yoksa gidip isletirdim
aktif düzeltti siteyi nkolay %23 yazıyor sadece..
syg,
Aylık vadelilerde vergi orani kaçtı? Şuan kac oldu acaba?
Ek 20026
metin burda.yorumlamak lazım.şu anaki mevduatlarda yeni stopaj geçerlimi?
Galiba dediğim gibi olacak bankalar gün sonu ya da hafta sonu yazılımlarını anca guncellerler bu durumda pazartesi yeni hesap açan eski hesabı temdit eden ya da günlüğü istettiren öğrenecek ...pazartesi gideyimde gunluk defteri isleteyim kesilen miktar azalmissa yansımıştır ...vezne memuru na sorariz o ekrandan bakar .
HSBC nin yeni kredi kampanyası (!)
Ek 20027
Noktayı koyuyorum arkadaşlar
Bir umut eskilere de indirim olur dedik ama olmadı
Geçmiş olsun
Sonraki vadelere bakıcaz :)
Alıntı:
Söz konusu geçici oranlar, 31.08.2018-30.11.2018 tarihleri arasında açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler için uygulanacaktır.
Başka bir ifade ile, 31.08.2018 tarihinden önce açılan vadeli hesaplarda (vadesi 31.08.2018-30.11.2018 tarihleri arasında olsa dahi) geçici oranlar uygulanmayacaktır.
bence eskilere 3.madde gereğince %5 stopaj uygulamak zorundalar.
Vadesiz ve cari özel hesaplara *ve* 3 ay içinde açılacak hesaplara tabirini yorumlamak gerekiyor.
Eğer baş kısımdaki vadeli hesaplardan kasıt süren hesaplar ise ve *ve* bağlacı ile yeni hesaplar söz konusuysa dönüşlerde de stopaj %5 uygulanabilir ama *ve* bağlacının sadece ikinci kısmı dikkate alınacaksa %5 stopaj sadece yenilemelerde geçerli olur.
Bunun kamuoyuna açıklanması şart. Muğlaklık giderilmeli. Zira dövize geçecek çok sayıda kişi bu kara ile ilgilenecektir.
nurol ve aktifle görüşen var mı
şu an ne veriyorlar bono oranı çok merak ediyorum.
teşekkürler.
syg,
İyiymiş dediğim gibi bazı banklarin hazineleri ve MT leri gerçekten çok yavaş çalışıyor ...bende sordum birine yüzyüze sordum mail geldi bugünden itibaren yeni açılan vadesi temdit edilen ve günlük hesaplara geçerli dedi bilgili bir MT dir ...başka banka MT sine telefonla sordum bize ulaşmadı dedi....iyi duzgun çalışan banka ve bilgili mt ler veya bilgisiz MT leri kendini belli ettiği bir gün diyelim.