Bizim uyuz eşek gene yoruldu
Printable View
Bizim uyuz eşek gene yoruldu
:):):):):):)
geçmişte bazı hisselerden söz ederken sevdiğim hisseler arasında uluseyi de saymıştım...bu hisse şu anda %10 primlidir...hisselerde yavaş yavaş bilanço beklentileri satın alınmaya başlanıyor gibi...gentaş,banvit,uluse,kront ,menderes gibi hisseleri temel olarak beğendiğimi söylemiştim...geçmişte bu listede sasa da vardı ama sasa son zamanlarda çok çıktı...artık ona bir şey diyemem...gerçi yatırımları gerçekleşirse uzun vadede çok güzel olacak ama kısada risk çok arttığı için ona bir şey diyemiyorum...
teknik olarak da temelini bilmediğim hürriyet gözüme çarptı...onda da dip çalışmalarının sonlarına geldiğini düşünüyorum....
ben hepimize başarılar diliyorum..
yaklaşık iki üç saattir fiyatı aynıdır dostlar...şu kademeleri çok merak ettim...bir foto yollayabilir misiniz..bir görelim bakalım kademeler nasıl acaba ??
aslında kademeler çok dolu değil ama sert bi hareket yapması lazım değil mi ytd
arkadaşlar sert çıkmanın bir dezavantajı var...o tür çıkışlarda normalde satmaya niyeti olmayan bir çok kişi dahi elindeki hisseleri trade amacı ile satar...buda hissenin sert düzeltme yapmasına neden olur...ama ağır ağır çıktığı vakit herkes elindeki hisselere sıkı sıkıya bağlanır...:)
geçmişteki yorumlarımızda 1,64 geçildiğinde hisse agresif çıkar demiştik geçmişte bunu yapmıştı da...ama bu gün 1,64 geçilmesine rağmen öyle agresiflik yok...bunun nedeni ağır ağır ve sağlam alınmasıdır...bu tür çıkışlarda hissenin geri gelme ihtimali ,agresif çıkışlara göre çok daha azdır..
2016 yılında en iyi ciroyu son çeyrekte yakalamasına rağmen en az karı son çeyrekte yapmıştır...
yine 2014 yılında ilk üç çeyreklerde ortalama birbirine yakın ciro yapmasına rağmen en iyi karı birinci çeyrekte yapmış son çeyrekte ise zarar açıklamıştır...
2015 yılında tüm çeyrek ciroları birbirine yakın iken en az karı ikinci ve birinci çeyrekte yapmış iken en iyi karı üçüncü ve dördüncü çeyrekte yapmıştır...
2017 yılında ise en az kar ve ciroyu birinci çeyrekte yapmıştır...şu ana kadar en güzel ciro ve karı ise üçüncü çeyrekte yapmıştır...
bu verilerden tam anlamı ile kesin bir istatistik sonuç çıkarılamıyor...her daim son çeyrekte kötü kar açıklıyor desek 2015 yılı bizi doğrulamıyor....çünkü en iyi ikinci karı son çeyrekte yakalanmıştır...
o yüzden de ben geçmişten henüz net bir sonuç çıkartamadım...geçmişteki saydığım üç yıldan iki yılı son çeyrekte kötü kar açıklamıştır bunun nedenini yatırımcı ilişkilerinden sormak gerekiyor...
geçmiş istatistiki verilerin hiç birinde çeyreklerde gittikçe artan ciro ve artan kar yok...bu yıl çok garip ve değişik bir o kadar da bilanço olarak güzel giden bir yıl olarak görünüyor...
2017/1. çey. cirosu 68,8 milyon.....2.çey.80 mil....3.çey.86,5 milyon
2017/1.çey.karı 3,6 milyon.......2.çey.10 mil........3.çey. 13,5 milyon
şu anda beni cezbeden bu hoş başarı hikayesidir...