Sayfa 219/652 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319 ... SonSon
Arama sonucu : 5214 madde; 1,745 - 1,752 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. Bizim uyuz eşek gene yoruldu

2. geçmişte bazı hisselerden söz ederken sevdiğim hisseler arasında uluseyi de saymıştım...bu hisse şu anda %10 primlidir...hisselerde yavaş yavaş bilanço beklentileri satın alınmaya başlanıyor gibi...gentaş,banvit,uluse,kront ,menderes gibi hisseleri temel olarak beğendiğimi söylemiştim...geçmişte bu listede sasa da vardı ama sasa son zamanlarda çok çıktı...artık ona bir şey diyemem...gerçi yatırımları gerçekleşirse uzun vadede çok güzel olacak ama kısada risk çok arttığı için ona bir şey diyemiyorum...

teknik olarak da temelini bilmediğim hürriyet gözüme çarptı...onda da dip çalışmalarının sonlarına geldiğini düşünüyorum....

ben hepimize başarılar diliyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. yaklaşık iki üç saattir fiyatı aynıdır dostlar...şu kademeleri çok merak ettim...bir foto yollayabilir misiniz..bir görelim bakalım kademeler nasıl acaba ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. aslında kademeler çok dolu değil ama sert bi hareket yapması lazım değil mi ytd

5.  Alıntı Originally Posted by kaan28301 Yazıyı Oku
    aslında kademeler çok dolu değil ama sert bi hareket yapması lazım değil mi ytd
    arkadaşlar sert çıkmanın bir dezavantajı var...o tür çıkışlarda normalde satmaya niyeti olmayan bir çok kişi dahi elindeki hisseleri trade amacı ile satar...buda hissenin sert düzeltme yapmasına neden olur...ama ağır ağır çıktığı vakit herkes elindeki hisselere sıkı sıkıya bağlanır...

geçmişteki yorumlarımızda 1,64 geçildiğinde hisse agresif çıkar demiştik geçmişte bunu yapmıştı da...ama bu gün 1,64 geçilmesine rağmen öyle agresiflik yok...bunun nedeni ağır ağır ve sağlam alınmasıdır...bu tür çıkışlarda hissenin geri gelme ihtimali ,agresif çıkışlara göre çok daha azdır..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,037
     Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    kar iyi artarsa buda mümkün olabilir...son çeyrek karı da aşağı yukarı 10-15 milyon aralıklarında gelecek görünüyor...

çeyreklerde 10 milyon kar yapabilen bir şirket yılda 40 milyon kar yapar...fk sı 8 olacak bir şekilde hesap yaparsak gentaşın olması gereken fiyatı 3 tl dir...yok fk sını 10 olacak şekilde hesap yaparsak o vakit de 3,70 tl olması gerekiyor...

yok 10 değilde çeyreklerde 13 milyon tl kar yapıyorsa yıllıkta 52 milyon kar yapma potansiyeli olur...bu potansiyele göre fksı 8 olarak hesap yaparsak olması gereken fiyat 3,7 tl....fksı 10 göre olursa 5 tl olması gerekiyor...

ölüsü 3 tl canlısı 5 tl olması gereken bir hisse ile karşı karşıyayız...patron da engel olmayıp biraz destek olursa hissenin 2018 yılında 3-5 tl aralıklarına kadar çıkma ihtimali olabilir...

patron temetüyü artırması lazım...artırırsa uzun vadeci çok yatırımcı gelir...buda hissenin güzel bir trend ile vede kalıcı olarak çıkmasını sağlar...
    hakli cikmanizi dilerim, ama umarim bunları yazmadan once son 3 yılın son çeyrek karlarina bakmissinizdir?

7.  Alıntı Originally Posted by özmen Yazıyı Oku
    hakli cikmanizi dilerim, ama umarim bunları yazmadan once son 3 yılın son çeyrek karlarina bakmissinizdir?
    2016 yılında en iyi ciroyu son çeyrekte yakalamasına rağmen en az karı son çeyrekte yapmıştır...
    yine 2014 yılında ilk üç çeyreklerde ortalama birbirine yakın ciro yapmasına rağmen en iyi karı birinci çeyrekte yapmış son çeyrekte ise zarar açıklamıştır...
    2015 yılında tüm çeyrek ciroları birbirine yakın iken en az karı ikinci ve birinci çeyrekte yapmış iken en iyi karı üçüncü ve dördüncü çeyrekte yapmıştır...

2017 yılında ise en az kar ve ciroyu birinci çeyrekte yapmıştır...şu ana kadar en güzel ciro ve karı ise üçüncü çeyrekte yapmıştır...

bu verilerden tam anlamı ile kesin bir istatistik sonuç çıkarılamıyor...her daim son çeyrekte kötü kar açıklıyor desek 2015 yılı bizi doğrulamıyor....çünkü en iyi ikinci karı son çeyrekte yakalanmıştır...

o yüzden de ben geçmişten henüz net bir sonuç çıkartamadım...geçmişteki saydığım üç yıldan iki yılı son çeyrekte kötü kar açıklamıştır bunun nedenini yatırımcı ilişkilerinden sormak gerekiyor...

geçmiş istatistiki verilerin hiç birinde çeyreklerde gittikçe artan ciro ve artan kar yok...bu yıl çok garip ve değişik bir o kadar da bilanço olarak güzel giden bir yıl olarak görünüyor...

2017/1. çey. cirosu 68,8 milyon.....2.çey.80 mil....3.çey.86,5 milyon
    2017/1.çey.karı 3,6 milyon.......2.çey.10 mil........3.çey. 13,5 milyon

şu anda beni cezbeden bu hoş başarı hikayesidir...

Sayfa 219/652 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •