Originally Posted by
özmen
hakli cikmanizi dilerim, ama umarim bunları yazmadan once son 3 yılın son çeyrek karlarina bakmissinizdir?
2016 yılında en iyi ciroyu son çeyrekte yakalamasına rağmen en az karı son çeyrekte yapmıştır...
yine 2014 yılında ilk üç çeyreklerde ortalama birbirine yakın ciro yapmasına rağmen en iyi karı birinci çeyrekte yapmış son çeyrekte ise zarar açıklamıştır...
2015 yılında tüm çeyrek ciroları birbirine yakın iken en az karı ikinci ve birinci çeyrekte yapmış iken en iyi karı üçüncü ve dördüncü çeyrekte yapmıştır...
2017 yılında ise en az kar ve ciroyu birinci çeyrekte yapmıştır...şu ana kadar en güzel ciro ve karı ise üçüncü çeyrekte yapmıştır...
bu verilerden tam anlamı ile kesin bir istatistik sonuç çıkarılamıyor...her daim son çeyrekte kötü kar açıklıyor desek 2015 yılı bizi doğrulamıyor....çünkü en iyi ikinci karı son çeyrekte yakalanmıştır...
o yüzden de ben geçmişten henüz net bir sonuç çıkartamadım...geçmişteki saydığım üç yıldan iki yılı son çeyrekte kötü kar açıklamıştır bunun nedenini yatırımcı ilişkilerinden sormak gerekiyor...
geçmiş istatistiki verilerin hiç birinde çeyreklerde gittikçe artan ciro ve artan kar yok...bu yıl çok garip ve değişik bir o kadar da bilanço olarak güzel giden bir yıl olarak görünüyor...
2017/1. çey. cirosu 68,8 milyon.....2.çey.80 mil....3.çey.86,5 milyon
2017/1.çey.karı 3,6 milyon.......2.çey.10 mil........3.çey. 13,5 milyon
şu anda beni cezbeden bu hoş başarı hikayesidir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri