Mayıs ayından beri yani 2 aydır 4.50 üstünde debelendi.
Sert faiz artışları ve rezerv ile müdahale ile baskılandı.
Son merkez bankası kararı ve muhteşem kabine ile koptu.
Printable View
Mayıs ayından beri yani 2 aydır 4.50 üstünde debelendi.
Sert faiz artışları ve rezerv ile müdahale ile baskılandı.
Son merkez bankası kararı ve muhteşem kabine ile koptu.
Twiterda birine cevap nasıl yazılıyor, bilen var mı.. :he:
Şu arkadaşa bir cevap yazasım geldi.. :he:
http://666kb.com/i/dv4o4q1q4btmbtxr8.png
enteresan, 4.85'i geçemiyor. 5 hedefi haftaya kalacak gibi. napalım, bekleriz...
Yuvarlak rakamlar tamamen psikolojik, bir kere bakirelik bozuldumu sonrası çorap söküğü gibi geliyor. 5 görülsün sonra 5 e gelsede alsak diyen yeni ciğerci kedileri sırada bekleyecek. Ben ciddi olarak merak ediyorum bu ekonominin öyle hayt huytla düzeleceğine inanan şamalak hala kalmışmıdır !
Soru şu; büyük ekonomik krizlerde hangi işi yapmalı?
Döviz altın alıp kenara mı yatmalı?
Kelepir arsa tarla mı kovala mı?
Reel sektörde iş mi yapmalı?
En az 5 yıl sürecek bir krizden bahsediyoruz. Bu süreçte nakit kraldır ama vade uzayınca nakit enflasyon ve ev giderleri karşısında erir her türlü. Çoğumuz 1-2 sene dayabiliriz ama 8-10 yıl sürecek bir krizde çoğumuz sıfırlanırız.
Emekli maaşına güvenen varsa çok güvenmesin gelecek yılllarda.
Zaten alınan maaşlarle geçinmek 1 hafta oda ayrı konu.
Ve 4.8650 oldu
%3.30 pirimli
4,87
yarına 5 i görürüz artık...
Krizin babasını yaşayacak tüm layıklar ve ne yazık ki layık olmadığı halde ya elinden bir şey gelmediği yada cırcır böceği gibi yazı cırcır öterek geçirenler. Rahmeti Ecevite kasa fırlatan dallama eğer yaşıyorsa görecek kriz nasıl olurmuş giren nereden çıkarmış . Tek Cent yok bunlara , yedikleri Dolarları nerden bulurlarsa bulsunlar hatta daha fazla bulup kanal yapsınlar.
Önce hesaplı bir depo tutulur. Daha sonra zam gelmeden su, sigara ve de alkol gibi hızlı geri dönüşü olan mallar stoklanir . Zamdan sonra da anlaşmalı olduğunuz ya da güvenliğiniz tekel bayii ya da marketlere satarsiniz. Para miktarı büyükse sebze meyve stoğu da yapılabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.
Dolar TL 4.8746
1,5 ay evvel 4.92 gördük satmadık. 4.50 altını gördük satmadık bundan sonrada satılmaz zaten.
Kağıt üzeri enflasyonun %17 lere, gerçek enflasyonun %40 konuşulduğu şu ortamda dolar ucuz bile sayılır.
bence 4.90'ı göremez, mümkün değil. kapasitesi yetmez... (heh heh heh :evil: )
5 i 24 Temmuzdan önce allahın izniyle göreceğiz sonrası hem Dolar hem faiz düşecek diyenlere kalmış. İnce allahın sevgili kuluymuş yoksa atom bombası yemiş bu ekonominin bedelini ona ödettireceklerdi.
berat hazır gitmişken elinde standby ile dönmesin
Bu batık ekonomide Doların yeri buralar olamaz neresi olmalı diyenler %35 gerçek enflasyona göre hesap etsinler sonrada %50 lere göre belki gideceği yeri o zaman rahat hesaplarlar.
Şuan 4.8750
%3.50 pirimli
Hani seçim gecesi ne oldu bitti, neden ortadan kaybolttu, neden adam kazandı diye mesaj attı, tehdit mi edildi, o surat neydi ertesi gün vs diyorlar ya kaç günlerdir, belki de o kulağına fısıldayan kel adam dedi ki: Gel vaz cay bu işten, ertele hevesini az önce Londra aradı beni, seçimi takip eden günlerde oylum oylum olcakmış ortalık, altta kalan sen olma boşuna.. Başkanda da sanki o eski istek heves heyecan yok gibi farkında mısınız?
doların 4.87 lira olduğu algısı yanlış. herkes yanlış algılıyor. aslında dolar 3.5 lira falan...
İmf ye SEVE SEVE gidecekler o da önce % 50 kallavi bir devalüasyon sonra %40 faiz deyip olması gerekeni tattıracak öteki dünyacılara.
Damat beyin Nato ile alakası nedir?
Anladığım kadarıyla dolar 3.5 atmış.
Şu ülkede yaşamaya devam edebilmek için Allahım bana da ak çomar aklı ver diye dua etmeye başladım artık. Başka türlü olanlara tahammül edemiyor insan. Konu dışı olmasın yazdığım konuya dair dolar 4.87x
Endex 2008 yılında 58.000 den 20.000 ne düştü. Bu yaşayacağımız kriz eğer 2001 ile 2008 krizine rahmet okutmazsa bizde 25 yıldır bu piyasada boşuna emek harcamışız diyeceğim.
Türkiyenin ağaları Ülker, Şahenk ve Ağaoğlu ağlıyorsa hane halkı bağıracak demektir.
benzine mazota güzel bir zamcık geliyor, hala arabanız varsa depoyu fulleyin...
Ulan Trump Natoyada posta koydu artık bizimkiler Natonun güçlü müttefiği ayağına pohpohta alamazlar gavurdan. Bak ben beteri söylerken bu durumu içine katmamıştım. Şimdi beterin beteride olabilir diyorum.
2001 krizi yüzünden rahmetli Eceviti suçlayanlar o zaman gireni çook ama çook arayacaklar.
Beyler bayanlar, enseyi karartmayın. Anladık heyecan yapıyor bu işler. Eğer Ülkeyi bunca badireye rağmen ayakta durarak yönetmeye çalışanlar kadar kafamız (!!) çalışsaydı buraya onlar yazardı. Bizde tahtta oturuyor olurduk. Gerçeği kabullenerek, kış için odun toplamaya gidelim. Geç kalırsak ormanda odun da bulamayız. Dolar nedir ki yahu, değerde vermem, kabul de etmem. yok sayıyorum. hepsi oyun, dünya işleri onların olsun bize ahiret gerek :)) nasıl ama, cennetimi hazırlıyorum.
umut bey, powerpc ile siz psikiyatrlara iyi kazandırdınız. Toptan hasta olduk. Doğruları duymak iyi gelmiyor. Ne güzel uyutuluyorduk, neden ikidebir dürtüyorsunuz ki ? Uyandırma k..zi bulandırır denizi misali. Doldur küpünü, gerisini boş geç. Şimdi sizin yüzünüzden sabaha kadar hesap- kitap off uyku kaçtı.
şu benzine şöyle gömdüremediler, gözümüzü ekrandan alamıyoruz, arabası olmayan korkmasın, biz mahfoluruz ama önemli değil
Çok hızlı yükseldi çook.. :he:
http://666kb.com/i/dv4pv43ctfwkqqnfo.png
Kapanış 4.8767 oldu
Yani günün en yükseği