%40 dolardayım.
İçimden bir ses artacak diyor.
5.80'den çok az bir mevla açıkta param var giremiyorum.
PPF aldım alım fırsatı verirse alırım.
Vereceğini de sanmıyorum.
Printable View
Bende hala korku içinde beklemedeyim. Vatan için 5. 58 ortalama ile vermiştim şimdi kendim için dalayım mı dolara diyorum...
*tüik: Işsizlik oranı ocak döneminde %14,7 (önceki %13,5)
*tüik: Işsiz sayısı ocak döneminde 4,668 milyon (önceki 4,30mln)
*tüik: Istihdam oranı ocak döneminde %44,5 (önceki %45,4)
İşsizlik ocak 2019 : %14.7 (Aralık 2019: %13.5)
*tüik: Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi mart'ta yıllık %27,33, (önceki %25,79)
*tüik: Tarım dışı işsizlik oranı ocak döneminde %16,8 (önceki %15,6)
*tüik: Genç nüfusta işsizlik oranı ocak döneminde %26,7 (önceki %24,5)
İşsizlik verisi son 10 yılın rekoru gibi gözüküyor ama bence durum daha da vahim. Zira 2009 yılında çok kısa süreli olarak %14.6'lık tepe değeri görmüş ve hemen toparlanma gelmiş.
Şu an durum öyle değil çok kuvvetli bir atalet ile yükseliyor. Ve bu seferki kronik olarak yapışık bir işsizlik.
Bu trendin devam edeceğini düşünürsek son 50-60 yılın veya/hatta cumhuriyet tarihinin ölçülebilmiş en yüksek ve yapışkan işsizliği işe yüzleşeceğiz.
Bu şu anda 70-80 yaşında olanlar dahil hiç kimsenin deneyimlemediği bir sürece girmeye başladığımızı gösteriyor olabilir.
O nedenle yaşayan hiç kimsenin bu süreç hakkında geçmiş tecrübeleri ile sağlıklı karar verebileceği bir süreç oluşmayabilir.
Hazine yakın vakitte tekrar borçlanmaya çıkacak. Merkez Bankasındaki Hazine TL mevduat hesabı kurudu. Mart ayı başında 40 milyar liraya yakın para varken 11 Nisan da kamu maaş ödemelerinden sonra 6.5 milyar lira kaldı. Döviz hesabında 35 milyar TL karşılığı döviz var. Orayı tırtıklamaya devam. 31 Aralık tarihinde 16 milyar TL karşılığı döviz vardı orada da. Üzerine 10 milyar dolara yakın borçlanma oldu. Dış borç ödeme, TL mevduata aktarma derken 35 milyar lira karşılığı döviz kaldı orada da. Bu hafta 3.650 milyar lira otoyol-köprü garanti geçiş ücreti ödemesi var.
Üç kitapla hayatın her alanına bakışın değiştiği duygusu ne kadar rahatlatıcı olmalı.
Bence fazla derinleşmemeli.
Yeterli üç kitap.
Bunlara bir de Çalıkuşu'nu eklerseniz entel bile kabul edilirsiniz bu ülkede.
Fazlası insanı mutsuz, karamsar ve de bir şey bilmiyor duygusuna sevk ediyor.
Doğru diyorsun abi , üç kitap okusan ortalamanın bayağı bir üzerine çıkıyorsun bu ülkede.
Kişi başına yıllık kağıt tüketimimiz İran ' ın dahi gerisinde .
Bu arada Kavgam ve 1984 ün neden yasaklanmadığını anlamış değilim. Bir de yok diktatör falan diyorlar, diktatör olsam bu iki kitabı hemen yasaklatırım.
Kusura bakmayın konuyla alakasız olarak kaptırıp gidiyorum ama EVRENİN SEVGİ BİLİNCİ ni de mutlaka okumalısınız. Öyle kıçı kırık bir kişisel gelişim kitabı değil. Milattan önce 3 binlerde , Mısır 'da doğmuş bir öğretiyi anlatır. Hayatınıza pozitif etkisi olacaktır.
Uzun süredir kitap kaybolmuştu ,ülkenin birçok yerinde birçok arkadaşım kitabı bulamamıştı. Bendeki kitap şehir şehir gezdi arkadaşları. Şimdi satışta görünüyor. Tavsiye ederim .
goebbels'in propagandasi neyse birebir aynidir mevcut yasananlar..
84 utopyasindaki olaylari gunluk hayatla eslestiren cok zaten, distopya gibi oldu memleket , temeli ise talim terbiye kurulundan kaynaklanir, egitim bir ulkenin beynidir; hukuk ise kalbi ; bunlar onemli organlardir..
filozof mertebesine ulasan derin sosyolog aysun kayacinin dedigi yere dogru gidiyoruz, fikriyat kendisinin olmasa da arak olsa da temelinde haklilik oldugunu ve dahi niceligin nitelige ustun geldigi bir doneme sahitlik ediyoruz..
Beyaz ete yüzde 30 zam gelmiş bu ay. Çiğ süt fiyatı da 1.70 kuruştan 2 liraya çekildi. Yüzde 20 ye yakın. Sanırım Mayıs başından itibaren geçerli olacak.
:)
Aklıma reis geldi nedense.
Malum kitap okumayı sevmez kendileri.
Özet koyuyorlarmış önüne.
Bazı kitaplar, her insana, kendi kültürel alt yapısı temelinde bir şeyler söyler. Ya da söylemez.
Örneğin NUTUK bana, bir "laik cumhuriyet karşıtından" daha farklı şeyler söyler ve farklı izler bırakır,
1984 okuduysan olay bitmiştir..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Homosapiens tavsiye ederim
1984 ve hayvan cifligini okumayı göze alamıyorum .
Cehalet mutlulukmuş.
Daha fazla bilinçlenmek istemiyorum.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rivayettir, Yunus Emre "Mesnevi"yi okumuş.
Nasıl buldun demişler.
"Fazla uzun. Bana kalsa 'Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm' derdim kısaca" demiş.
Doğrudur. Bu yüzden diyorum ki bu ülkede bilimden en çok faydalanan siyasetçi Tayyip Erdoğan' dır. Ortada konuşturduğu insanlara bakmayın, geri planda çok sağlam bir ekibi var .
Kimse dikkat etmedi ama toplum üzerindeki en büyük etkilerinden birisi Kürtaj meselesinde oldu . Dahiyane bir şeydi.
Bir de benim kişisel savım şudur; halkın diplomasız kısmı değil de diplomalı kısmı daha çok propagandaya maruz kalıyor.
Doğru Hitler'i Hitler yapan da okuduklarını yorumlamasıdır..
Algı sanatıdır..
Tesadüf işte. Bugün başlıyorum. Rafta beni bekliyor . Çok geç kaldım okumak için ama neyse . :)
Osmanlı da Yunus Emre yasaktı biliyor musun abi . Osmanlıcılık deyip ortada gezenler sürekli sağda solda ŞOL CENNETİN IRMAKLARI diyen adamlar Osmanlı 'nın Yunus Emre 'yi yasaklandığını bilmez .
Vay efendim vay . Aramızda 68 kuşağı var . Saygılar sayın abim . Yakın tarihimizin altın çağı.
koylerden gelen oy miktarlarina bakarsaniz kimin daha cok propagandaya maruz kaldigini gorebilirsiniz..
2020 yilina 3 ceyrek kala z nesli kusagini 65/70 yasindaki adamlara yonettirme felsefesine kargalar bile guler..
birde bizim milletin yapisi itibari ile pragmatist bir topluluktur, salt cikar uzerine dusunce olusturur, maddi kayiplarda babasini bile tanimaz, yazilacak cok mevzu var lakin gerek yok; herkes basinin caresine bakacak, bilmiyorsa veya bilipte gormezden geliyorsa yasayip ogrenecek..
benim de kisisel fikrim ; 60 yasindan sonra kimseye siyaset yaptirtmayacaksin , gitsin torun torbasi ile ugrassin..
Düşünmek deyince...
Düşün dur.
Kendinden menkul.
Bence aslolan icraattır, edimdir. Hayat çizgisidir.
Eline erk verildiyse ülkeye, topluma ve çevrene nasıl hizmet ettiğindir.
Adam olmak ya da olmamak konusu.
Çağı yakalamak ya da binlerce yıl önceye öykünmek.
Dimitris:
Yuval Harari okuma sırası, Homo Sapiens, Homo Deus ve 21. Yüzyıl için 21 ders...olmalı.
68 kuşağı deyince...69 SBF liyim.
Hem zaman, hem de yer çok uygundu yüksek öğrenim için.
Söylediğim cümle havada kaldığı için anlatamadım galiba. Öncelikle fikrimin bir sav olduğunun altını çizeyim :)
Şöyle; diplomasız kesim halinden memnun bir kesim . İşkur ile 6 aylığına bir işe girse ve ramazan ayında evine bir yardım kolisi gelse mutlu oluyor.
Diplomalı kesimin mutlu olmasına bunlar yetmez . Hatta para bile yetmez . Çoğu gencimiz sadece para için terketmiyor ülkeyi.
Sonuç olarak hangi tarafı kontrol edebilmek için daha çok efor harcamalısınız? Hangisi daha kolay hangisi daha zor ?
Doğru yanlış bilemem ama şimdi anlatabildim galiba fikrimi .
Hayvan çiftliği nasıl oda başarılı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karışmak gibi olmasın ama okuyun..
Yok okudum tam bir trajedi yaşadıkları [emoji2][emoji2][emoji2]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
metin ustundag ustanin bir karikaturunu buraya naklederek yapimiz/insan yapisi/sosyolojisi ve psikolojisi/yaratilmak istenen yapinin ne oldugu ve nereye gittigimiz..
diyalog kari/koca arasinda geciyor:
kadin: beni kimse sevmiyor, bi tek sen seviyorsun ve sen de s....... ; uhü ühü ühü
erkek : nasi yani..!!!!
:)
dewey denilen yavsak buldu bu pragmatizmi ve tum dunyayi etkisi altina almistir..:)
olaya boyle bakmak lazim aslinda..:)