:cool: aslan yarın kedi kesilir,kaplanı görünce:drunk:
Printable View
:cool: aslan yarın kedi kesilir,kaplanı görünce:drunk:
Açıklanacak olan tahsisli fiyatını beğenmezse patronun tahsisliden vazgeçme hakkı var aklımda kaldığı kadarıyla. Ek bilgi.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak gerekli gördüğü zamanlarda kayıtlı
sermaye tavanına kadar yeni pay ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi arttırmaya, pay sahiplerinin yeni pay alma
hakkının sınırlandırılması ile, primli veya nominal değerinin altında pay ihracı konularında karar almaya
yetkilidir. [B]Yeni pay alma haklarını kısıtlama yetkisi pay sahipleri arasında eşitsizliğe yol açacak şekilde
kullanılamaz[/B]
ÇAN2 TERMİK A.Ş.
ESAS SÖZLEŞMESİ 6. MADDE
--pay sahipleri kim = ODAŞ ve borsada fiili dolaşımdakiler... Bu maddeye rağmen tahsisli yapılabilir mi?
Yapabilir. Çünkü hemen üstte yazdığı gibi "pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması" konusunda YK'larına verilmiş bir yetki var. Ve şirketlerde Yönetim Kurulları, genel kurul oylaması sonucu "seçilmiş" en yüksek karar organdır.
MRSHL ortaklarından biri, tam da bu konu ile ilgili Gebze Asliye Ticaet Mahkemesinde dava açtı, kaybetti. Çok eski de değil, 3 ay önce. KAP bildirimlerinde görebilirsin üstadım.
Bence buradan anlamamız gereken şu:
- Şirket kayıtlı sermaye tavanına kadar yeni pay ihraç edebilir.
- Bu yeni payların pay sahipleri tarafından alımını kısıtlayabilir.
ama "Ahmet efendi 1 milyon lot alabilir ama diğer pay sahipleri pay alamaz." şeklinde bir eşitsizlik yapamaz.
Nasıl senin sorunun değil? Sen biraz öyle herkese gider yapacağına bazı konuları araştır. Bak Sayın Cinali ye verdiğin cevapta da yanlışsın.
GSRAY da da oldu tahsisli sermaye artırımı isteyene bedelli gibi kullanma hakkı tanıdılar. Tıpkı Sayın Cin Alinin sana anlatmak istediği gibi.
Eğer tahsisliye onay gelmez bunlarda 2-3 gün açıklama yapmadan geçiştirmeye kalkışırsa bakarsın kimin sorunu?
Bu kadar da her yazılana önyargılı olmayın.
Zaten o verdiği avansı da büyük olasılıkla yatırımcıdan çıkarmış. İlla bunları mı yazalım burada.
bence de tahsisli olmazsa problem olur. sonuçta cante'nin mevcut borcu kapandı ama odaş'a borcu devam ediyor.
odaş alacağına karşılık, hisse alacak !
tahsisli olmazsa ?
Tahsisli Sermaye Artırımına dair;
ODAŞ çok daha önceleri CANTE 20 TL civarlarında iken SPK tarafından onaylanan pay satış bilgi formunu KAP'ta yayınlamıştı.
Buna göre ODAŞ, %76,77'sine sahip olduğu ve o zaman 320.000.000 TL sermayeli CANTE'nin 165.000.000 lotunu yani yaklaşık %50'sini satabilecek ve buradan sağladığı kaynakla da CANTE'nin borçlarını ödeyecekti.
Sonraki süreçte CANTE %150 bedelsiz sermaye artırımı yaptı ve sermayesini 800.000.000 TL'ye çıkardı. Bunun sonucu olarak da ODAŞ'ın %76,77 oranındaki sahipliğine istinaden elindeki CANTE hisse adedi 614.160.000'e yükseldi.
Ve aradan geçen uzun zamandan sonra ODAŞ peyderpey 204.000.000 adet CANTE hissesini borsada ortalama ve yaklaşık 18 TL'den sattı ve buradan elde ettiği yaklaşık 3.000.000.000 TL'yi finansal borçların kapatılması için CANTE'ye sermaye avansı olarak aktardı.
Aktarılan bu kaynakla CANTE belirtilen borçlarını kapattı ve hali hazırda sonucunu beklemekte olduğumuz, ODAŞ lehine tahsisli sermaye artırım başvurusunu SPK'ya yaptı.
Bunun üzerine de tahsisli sermaye artırım başvurusunun onaylanması durumunda yeni çıkarılacak hisselerin ODAŞ'a hangi fiyattan satılacağına dair bir belirsizlik ortamı oluştu. Başvurunun değerlendirme sürecinin uzaması da kanaatimce bu konudaki spekülasyonların artmasına neden oldu.
Bu noktada şöyle bir örnekleme yapmanın konunun anlaşılmasına fayda sağlayacağı kanaatindeyim.
Örneğin yeni çıkarılacak hisseler için satış fiyatı 15 TL olarak belirlendi ve CANTE almış olduğu yaklaşık 3.000.000.000 TL sermaye avansına karşılık olarak 200.000.000 lot hisseyi ODAŞ'a sattı. Bu durumda CANTE'nin sermayesi 1.000.000.000 TL'ye çıkacak ve ODAŞ'ın elindeki CANTE hissesi adedi 610.127.500'e yükselirken sahiplik oranı da %61,01 olacaktır.
Yeni çıkarılacak hisseler için fiyatın 20 TL olması durumunda ise bu sefer 3.000.000.000 TL sermaye avansına karşılık olarak 150.000.000 lot hisse ODAŞ'a satılacak ve CANTE'nin sermayesi 950.000.000 TL'ye çıkarken ODAŞ'ın elindeki CANTE hissesi adedi 560.127.500'e yükselecek ve sahiplik oranı da %58,96 olacaktır.
Örneklerden de anlaşılacağı üzere fiyat 15 TL olduğunda bile ODAŞ'ın CANTE'deki toplam sahiplik oranı %15 düşmektedir.
Bu durumun da speküle edilecek bir tarafının olmadığını düşüncesiyle herkese bol kazançlar diliyorum.
Burada mantıklı savunabileceğiniz tek şey hisse fiyatının yükselebileceğidir. İnşallahta öyle olur. Ama diğer savunduğunuz konuların alayında yanlışsınız. Bir dost.
Bu kadar operasyon yiyen bir hissenin diğer kısmında olan hisselerin çoğunun başkasında olduğunu sanmak beni iyimser olarak polyanna görürler gerçekten siz başka bir boyuttasınız. :)
Çok merak ediyorum. hisse fiyatı 70 görmüş bir hisseyi 18 ortalama ile sattı çok başarılı falan demeye de kalkışmayacaksınız değil mi? Peki 70 e kim götürdü oralardan kim sattı? Buna hiç kafa yordunuz mu? Gerçekten acayip derecede iyimsersiniz.
An itibariyle "Malı ky ye yıktılar" ile "Mal zaten patronda" iddiasını aynı kişilerin seslendiriyor olması gayet renkli bir başlık yapıyor burasını...
😀
Eğer patronun vazgeçme hakkı var ve bunu kullanır ise, katmerli zarar edecektir; birincisi, ana hissedar ve sahibi olduğu şirketi borç sarmalına tekrar sokacak. ikincisi, avans olarak verdiği 3 milyar 5 milyonu enflasyondan zarar etmiş olarak geri alacaktır o da nakit değil. Zannetmem bu yolu denemez.
Eğer patronun vazgeçme hakkı var ve bunu kullanır ise, katmerli zarar edecektir; birincisi, ana hissedar ve sahibi olduğu şirketi borç sarmalına tekrar sokacak. ikincisi, avans olarak verdiği 3 milyar 5 milyonu enflasyondan zarar etmiş olarak geri alacaktır o da nakit değil. Zannetmem bu yolu denemez.
Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sizlerin düşündüğünü bu sıra dışı operasyonu yapanlar düşünemiyor mu? Bu operasyon neden yapıldı, bu ortamda neden 3 Milyar Lira buna gömüldü, onun cevabı nedir? Bu kadar büyük paralara hükmeden insanlar bunu zarar etmek için değil, daha büyük bir voli vurmak için yapıyorlar. O nedir, yaşayıp göreceğiz...
Basit bir şekilde şunu sorgulayın: 3 Milyar Lirayı bu hisseye gömecek olsanız, ne kadar kazanmak istersiniz?
Hocam senin durumun gerçekten iyi değil. Şu yukarıda yazdıklarını kim nerede demiş bir alıntılasana.
Ben diyorum ki hani patron satamaz yönetimi kaybeder diyorsunuz ya. Bal gibi satar yönetimi de kaybetmez sen de ayakta uyursun gibime geliyor. Aynı kişiler kimlermiş.
Ben tüm samimiyetimle söylüyorum. Yazılarınızdaki tüm yanlışları yazsam burada topic karışır. Bu kimin işine yarar tahtacının.
Helal olsun yıllardır bu topiclerdeyim biraz daha zorlarsanız FT-2 ile aynı çizgiye getireceksiniz beni. Bunu yıllardır başarabilen olmamıştı.
Kendisine en son karşı yazım 97 lerde ÜLKER tavan olmuştu o gündür.
Ben diyorum ki durumun hep olumlu taraflarını dile getiriyorsunuz. İnşallah haklı çıkarsınız der şapkamı alır giderim. Herşey gönlünüzce olsun.
Birisi hakimiyeti kaybedebilir diye yazmış.
Yüzde 51 ortaklığı heran kaybedebilir diye.
Hakim ortak satmadikca nasıl kaybedecek.
Diyelimki yüzde 10 daha sattı karşısında çoğunluğu sagliyacak hisseyi toplama maliyeti nerelere varır hangi akıllı buna cesaret edebilir.
İmtiyazlı hisse olmamasının bir önemi yoktur.
Eğer adil bir karar olacaksa bu tahsisli ret edilmeli,egerki kabul edilirse de Odas fiyata göre karar verir,
Egerki isteyen yatirimcida bu haktan istifade etsin diye bir karar onaylanırsa o zaman daha öncede yazdığım gibi belirli bir süre satmama şartı getirebilir.
SPK kendide fiyat belirleme yaptığı durumlar var.
Biste bıraktığı durumlarda var.
Asıl konu neden 79 TL dan itibaren satmadı ,
Birde 160 milyon lotu kim karşıladı
Karmaşık işler
Yy.tv.degildir
Sagliklar
--3 milyarlık hisse ya emanette ya da kızılbükvari verildi.... bu bilanço ile 3 milyarlık hissenin 4-5 günde piyasadan satılması imkansız...zaten tahtada kendi kendine işlemleri çıkarsanız in cin top oynuyordu...
Yazsa ne olacak, karışsa ne olacak? İt ürür, kervan yürür. Borçsuz, çalışan, para basan bir şirket. Tahsisli olsa ne olur, olmasa ne olur?
Ortalığı karıştıracak paylaşımlar bekliyorum. Sözunde dur...
Kelime etmem. Bazı şeyleri yazıp eşşeğin aklına karpuz kabuğunu getirmenin manası yok. Karşı taraf çok tehlikeli siz bunun ne kadar farkındasınız ne kadarına hakimsiniz bilmem.
Madem aklımın alamayacağı pozisyonlarınız var size danışmanlık yapacak birileri de vardır.
Hayırlı bol kazançlarınız olsun.
Not: Mevcut Spk kanunu ile kötü niyetli olan bir patrona karşı yatırımcının elinde olan pek bir şey yok. Bilgilerinize.
Buna gerçekten inanıyor musunuz acaba?
Tahsisli sermaye artırımı olmaz ise ODAŞ'tan alınan 3.000.000.000 TL ne olacak?
Nasıl ve ne şekilde hangi faiz oranı üzerinden nemalandırılarak ödenecek?
Bunu ödeyebilmek için tahsisli değil de tüümüyle bir bedelli sermaye artışı yapılmak istenseydi, bunun hisse fiyatına yansıması nasıl olurdu?
Hiç düşündünüz mü?...
Açık söylüyorum, TR gibi bir "hukuk" devletinde borsada yatırımcı olmak başlı başına en büyük tehlike iken, karşı tarafın tehlikeli olması vız gelir. Sonuçta bu hisseye belirli senaryo ve beklentiler doğrultusunda; fırsatların risklerden büyük olduğu motivasyonu ile bir yatırım yaptık. Kâr zarar kardeştir düsturu ile. Nasibimizde ne varsa onu alırız ya da veririz.
Zaman kimin haklı olduğunu çıkaracaktır illaki. Ve...Beklemek...Bedava...
Anlamadığım şey şu: şayet risklerin fırsatlardan büyük olduğuna inanıyorsan, bunu da 7/24 bu tür sosyal medya platformlarında yazıyorsan bu hisseye neden yatırım yaptın kardeşim ? Başka hisse mi yok ? İnanmadığın bir şeye bu denli motivasyonun kaynağı ve amacı nedir ? Amme hizmeti mi ya da çok aklın var da akıl vermek mi ?
Konu ne ?
Düşünelim...
Bunca parayı, yani bugünkü hesapla 4 milyar TL yi (buradaki bir çok arkadaşın iddia ettiği gibi) sayın patron koydu diyelim. Mevcut düzeydeki faiz seviyesinin bile enflasyon karşısındaki negatif getirisi ortada iken CANTE'yi borçlandırıp oradan alacağı faiz ile bu parasını geri almak...Böyle bir salaklık yapar mı ? Yapmaz, yapamaz...
Ya da diyelim ki bu 3 küsur milyar TL yi 3-5 büyük yatırımcı buldu ve o 204 milyon lot hisseyi tahtadan aldı. Ortalamaları ne = 19 TL. An itibariyle 3 aylık alternatif maliyetleri 21 Tl civarı ve her geçen gün bu artıyor. Eee bunlar da salak olamaz. Eşşek gibi patron destekli haberlerle uygun yerlere getireceklerdir...YTD