Navlun fiyatlarında sert yükseliş olabilir. Çünkü doğalgaz fiyatlarındaki sert artış kömüre olan talebi artıracak. Kömür fiyatlarında inanılmaz bir artış var.
https://www.barchart.com/futures/quo...futures-prices
Printable View
Navlun fiyatlarında sert yükseliş olabilir. Çünkü doğalgaz fiyatlarındaki sert artış kömüre olan talebi artıracak. Kömür fiyatlarında inanılmaz bir artış var.
https://www.barchart.com/futures/quo...futures-prices
Ben yeni yeniden gsd yi takibe aldım
2020 Yılı vergi dairesine sunulan mali bilançoda;
İştiraklerden Gelen Temettü 131.911.200,
Bağlı Ortaklıklardan Gelen Temettü 187.287.241
2021 Yılı vergi dairesine sunulan mali bilançoda;
İştiraklerden Gelen Temettü 0
Bağlı Ortaklıklardan Gelen Temettü 8.801.000
Yukarıdaki kalemlerle ilgili bir bilginiz var mı?
2020’de Silopi anlaşması revize edildi, onla ilgisi olabilir. Detaylı bilgim yok. Bu vesile ile şunu da paylaşayım. Bulgaristan ve Polonya borsası da çok düşmüş.
https://twitter.com/spectatorindex/s...152891908?s=21
Taban bozuldu☺️
Zamanında biz de söyledik . Spek, patron hissesi olumlu şeyler yazmayın. Adamların temele veya şirketinin değerine baktığı yok . Geçmiş ye yaptıkları yapacaklarının teminatıdır dedik ama dinlemediler. Buradan da Twitter'dan da bu şirket hakkında coşku ortamı ne zaman oluşsa muhakkak aşağı basiyorlar. Sessiz kalmak iyi olucak...
Bence artık bizim borsada şirketlerde çarpanlar değişti.
Hesap yapıyoruz ama önemli olan fk ve artık şirketler düşük fkdan fiyatlanıyo talep yok.
BGC raporuna göre 2022 için borsamızın prospektif F/K’sı 5 civarı, Gsdho’nunki ise spot/vadeli navlun fiyatlarına göre (dolar buralarda kalsa bile) 2.5 F/K civarı. Çoğu hisse ucuz ama bu sene Gsdho’ya yaklaşabilecek banka, gyo, girişim sermayesi hariç üç beş hisse vardır. Övmek ya da yermek için yazmıyorum, çoğu hisse ucuz olsa bile bedavadan hallice hisseler var. Bu ayrımı belirtmek için yazıyorum.
Üç beş hisse yazarken kafamda iki hisse vardı, biri Sahol diğeri Alark. İkisi de bende var. Vadeli ve spot navlun fiyatları ortada. 2022’nin ilk çeyreğinde 2021’in 2. çeyreğinden dolar bazında daha iyi net kar gelecek gibi. Vadeli tarafta son çeyreğe kadar Mart ve sonrası için günlük 27-29 bin dolarlık gemi kiraları var. Spotta mevsimsel olarak dibe yakın olduğumuz Şubat ayında iken bile Vadeli tarafta tarihi zirvelere yakınız. 2021’deki yaklaşık 30 milyon dolarlık denizcilik karı bu sene geçilebilir ama muhafazakar olalım ve 25 milyon dolar gibi bir rakam verelim. 8 milyon dolar da finans sektöründen gelse 33 milyon dolar eder. Kambiyo karını hiç düşünmeden 2.6 F/K olur. Bu arada Sahol’de de kambiyo karı etkisi var. Sahol’ün avantajı Bist 30 hissesi olması, temettü vermesi, hisse geri alımı yapması. Gsdho’nun avantajı ise piyasa değerine göre daha yüksek faaliyet karına sahip olması ve mevcut konjonktürün Silopi Elektrik’in halkına arzına zemin hazırlaması. Silopi Elektrik halka arz edilirse Gsdho’nun şimdiki piyasa değeri kadar nakit kasasına girebilir. (Sahol’de de Enerjisa üretim halka arzı olabilir denilebilir ama portföylerinde genelde HES ve doğalgaz santralleri var. Ayrıntılı incelemedim ama ülkemizde yaşanan kuraklık ve Avrupa’daki doğalgaz fiyatları malum. Devir rüzgar ve güneş santralleri ile yerli fosil yakıt kullanan santrallerin devri. Bunlardan biri de maden işletme hakkına sahip olan Silopi Elektrik.)
https://twitter.com/joeriwestland/st...017757190?s=21
Silopi Elektrik bu sene 100-150 milyon dolarlık favök yapabilir. İthal kömür ve doğalgaz fiyatları çok yüksek kalmaya devam ederse ve dolar stabil kalırsa bu rakam çok daha yüksek de olabilir. (Ptf tavanı TL bazlı belirlendiğinden doların stabil kalması ptf’lerin dolar bazlı artmasına neden olabilir.)
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...431101956?s=21
Spotta Supramax gemilerin günlük kirası 26500 dolar, Handysize gemilerin günlük kirası 25000 dolar civarında. Mart ve Q2 vadeliler ise sırasıyla 29000 ile 28000 dolar seviyelerinde. Vadeli - spot makasına göre kısa vadede spotta %10 civarı bir artış olası. Buna ve 15 gün gecikmeli değerlere göre ilk çeyrekteki denizcilik karı geçen sene 2. çeyrekteki denizcilik karını dolar bazında geçecek gibi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...718940166?s=21
Her şey çok güzel oluyor. Hisse fiyatı haricinde tabii ki.Hisse fiyatında da çok güzel günler yaklaşıyor ve bu kısa sürmez.
Orayı takip etmiyorum ama geçici gelir tablosu ile Gsdho hakkında çıkarımda bulunmaya çalışan ya algıcıdır ya da finansal okuryazarlığı düşüktür. 11 Mart’ta bilanço açıklanınca her şey belli olur. Patron kötü sürpriz yapmazsa 700-800 milyon TL net kar gelir. Eldeki verilere göre görünen bu.
#gsdho
Kar marjı Handysize ilişkisi
Handysize---0-550-------550-620--------620-920--------920-1250-------1250-1800
Kar Marjı-----Zarar---------%18------------%27-------------%49-------------%53
Selim Kaya dan alıntı
Barış Yılmaz’ın hesabına göre 12000 dolar üstü doğrudan net kar. (Maliyetlerin bir kısmı TL ise bu rakam daha da düşebilir.) Spotta Supramax günlük kiralar 26500 dolar ve Handysize günlük kiralar 25000 dolar seviyesinde. Net kar marjları sırasıyla %54.5 ve %52 seviyelerinde.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...505177603?s=21
Benim tahminime göre 12/2021 de 550 600 arası aciklayabilir..
Ama 3/2022 için 300 350 bekliyorum...
Bu 550 600 de surdan çıkardım, 6/2021 de vergi dairesi 73.5 konsolide 178..
Aynı oran geçerli olursa 228 vergi dairesi 550 600 gibi oluyor konsolide de...
Ben yinede bu kağıtta esas patlamayı 3 aylık geldikten sonra bekliyorum...
Ulenn bu s.refsizler buraları okur diye kimse yazmıyorsa, yazıklar olsun .
Bu şe.efsizler de buraları okuyup pozisyon alıyorlarsa böyle şirketin caycisindan patronuna kadar hepsinin **...
Yazılacak ne varsa yazılıyor. Üstteki gönderiniz mesela yanlış. VUK’a göre hazırlanmış geçici gelir tablosu ile TFRS’ye göre hazırlanan ve SPK mevzuatına uygun olan konsolide finansal tablolar benzer/orantısal sonuçlar vermeyebilir. Ben temkinli olarak 700-800 milyon TL kar bekliyorum. Forumda 800’ün altına düşmez diyen de var. Spot navlun fiyatları her gün yükseliyor. Vadeli fiyatlar ise gücünü koruyor. Vadeli-spot makasına göre spot fiyatlar yükselmeye devam edecek gibi. Muhtemelen 1. çeyrekteki denizcilik karı, geçen sene 2. çeyrekteki denizcilik karını dolar bazlı olarak geçer. Rüzgar gsdho’nun arkasında ve vadeli fiyatlara göre böyle de kalmaya devam edecek gibi.
+ Olarak bankacılık karları harika geldi bizim ki de iyidir sanırım.Ocak ayı bankacılık kar miktarı geçmiş yılların çok üzerinde.Mart ayı elektrik fiyat tavanı 1700 üzerinde ortalama elektrik 100 cent üzerinde.Evet birde eldeki döviz var ki her 1 lira artış 9 aylık bilançosu göre 80 milyon ek kambiyo karı.Sanırım 2022 için heybede 40 milyon dolar daha ilave olmuştur 2021de.Dediğin gibi rüzgar gsdho'den taraf esiyor.
Hocam ben en az 550 600 açıklar diye bı oranlama yaptım .
Böyle şirketlerin bilançosunu tahmin etmek çok zor..
Her türlü muhasebe numarasini yapabilirler..
Ama sizin dediğiniz gibi 700 800 gibi bı bilanço gelirse f/k 1.55 oluyor..
1800 karda getirse bu adamlar kağıdı yukseltmeyebilirlerde...
Böyle s.erefsiz bı ortamda mücadele ediyoruz..
Yapabileceğimiz tek şey ucuz kağıdı arastirip bulmak, bunu bildikleri için ellerinden geleni ardına koymuyorlar .
Örnek : sahol
Biktirip diğer pahalı kağıtlara yonelmemizi istiyorlar..
Ereğli satış yemediği için ( 4 TL temettu varken kimse satmaz) deli gibi yukarı çektiler ve temettuden sonra aylarca kurban arayacaklar..
Gsdho da işlem hacmi çok düşük, bu işlem hacmiyle bakalım neler olacak .
Bu kadarda olmaz dedirtmelerine rağmen bı yere de gidemiyoruz..faiz dolar hikaye...
Gsdho da şansımızı deneyeceğiz...
İnşallah top parayı koyduğumuz numaraya düşer...))))
Gsdho’nunki yatırım bankası ve özsermaye karlılığı sektöre göre çok iyiydi. Bankalarda genel bir toparlanma var, inşallah bizde de iyileşme vardır. Silopi Elektrik bilançoya konsolide edilmiyor. Silopi Elektrik’in değer artışı / azalışı, kar / zarar olarak sınıflandırılmayan gelirler kısmında izleniyor. Mevcut durumda Silopi Elektrik de para bastığından halka arz ihtimali de güçleniyor. Bizim için mevcut enerji krizinin anlamı bu. Silopi Elektrik’in halka arzı ise yaklaşık olarak mevcut piyasa değeri kadar nakdin kasaya girmesi demek.
Kaldı 8 gün ama neden hala piyasa tepki göstermiyor .
Bilançoyu görmeyi bekliyolar desek artık o saatten sonra kim satar kimden alcaksın?
Risk almaktan korkuyorlarsa neden borsadalar ?
Türk yatırımcısı hatta kurumsallarıda dahil çok korkak.
İçerden bilgi varsa bilançoyla ilgili o bambaşka konu.
Ama risk algısı çok kötü bizde hatta bu durum bankalardaki mevduat tutarından belli.
Enflasyonun bu seviyede olduğu yerde herkes %20 ye tamam diyor.
Bizimki 11 Mart’ta açıklıyor bilançoyu. Diğer şirketler bilanço fiyatlamasını yaptıktan sonra isteyen onlardan kar alıp Gsdho’ya gelebilir. Gsdho aslında çifte kazanma şansı sunuyor. Borsada likidite sınırlı olduğundan bilanço öncesi fiyatlamamayı çok sorun etmiyorum. Son iki bilançodur zaten böyle.
Bugün tam kopacak derken yine boynunu büktü
Sahol ve ozkgy(diğer gyolara göre çok daha likit kâr eder) halini görünce 2 fk'da da tutabilirler gibi görünüyor. Her şeye hazırlıklı olalım.
Acelesi olmayan için fırsat.Ben de bir hissenin hareket edip değişimini düşünüyordum ama bir hafta kaldı yetişir mi bilmem.Bist de çok ucuz şirket çok ama döviz kazancı yüksek olup elinde döviz varlığı piyasa değerine göre en çok olan belki de yoktur gsdho'den başka.Navlun hala yükseliyor.Elektrik hala yükseliyor.Banka karşılıkları süper gidiyor.Düşünsek şu anda çift hanenin başlangıcına çıksa temel rasyolara göre hala ucuz diyebiliriz sanki.
BİST’te ucuz hisse çok ama Gsdho ile ucuzlukta yarışabilecek 3-5 hisse vardır. (Chevron üstad ikisini söyledi, ben bunlara bir de Alark eklerim.) Dediğiniz gibi Gsdho’nun artısı gelirlerinin ve varlıklarının çoğunun dolar bazlı olması. Eksisi ise patronunun sevilmemesi ve Bist 100 hissesi olmaması.
Piyasa temettüyü çok seviyor. Mantıklı mantıksız tartışılabilir ama bu çok net. Egserle medtr yaklaşık %10 temettü verimi olacak şekilde açıklama gelince mükemmel tepki geldi. Temettü verimi yüksek olunca öyle 2 fk'ya falan düşürmüyorlar. Yoksa 1.5 fk'da bile bekliyor hisse. Likidite zaten yok. Neyse sabır etmek lazım. Her şeye rağmen konjenktür e göre en iyi 3-5 hisseden birindeyiz.
2015-2016 da parayı koyacak yer bulamayınca temettü dağıtmıştı. ben bu sene de aynısı olacağını tahmin ediyorum.
çünkü zaten 2 gemi aldılar, enerji ortaklığı da var. tabii ben olsam bir girişim sermayesi gibi davranırdım.
600M TL'lik kar'ımla 200M garanti, 200M sahol, 200M eregl falan alırdım.
Çok daha iyi değerlenirdi.
Temettü bizi ilgilendirmez, bütün karı ceplerine koysunlar, iyice doysunlar..
Kağıdı yukarı ceksinler bize yeter..
Verecekleri 3 5 krs temettude başımızın gözümüzün sadakasi olsun bu adamlara..
Dohol 9 ayına göre 3 misli 12 aylık açıklayınca tavan oldu..bu karın esas sebebi elindeki dovizlerin aşırı değerlenmesi..
Gsdho da artık inanmaya başladım dohol gibi 12 aylığı 9 aylığın 2.5 3 misli gelebilir...
Böyle bi durumda 3.07 direncini tavan olarak geçer inşallah...
Bist 100’de değiliz. Yakın zamanda yıldız pazara girdik sadece.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=GSDHO
Temettü verse çok iyi olur. Mesele para değil mesele patronun, yatırımcıyı düşündüğünü göstermesi. Bu hisse geri alımı ile de yapılabilir. Yatırım yapacak olsam yenilenebilir enerji şirketi kurup, bu alana yatırım yapardım. Yenilenebilir enerji tam günümüzün trendi ve bence holdinge seviye atlatır. Ayrıca hükümetin bu konuda teşvikleri de var. (Silopi Elektrik de halka arz olursa oradan gelecek parayı bu alana yatırabilirler.) Ayrıca yenilebilir enerji şirketleri halka arz edilmeye de uygundur.
Valla o hesaplar iyi de burası bist pek çok kağıtda ucuzluğun manası olmuyor basıyorlar kağıdı aşağı.Beni umutlandıran bugün borsa kırmızı çok rahat aşağı basarlardı nedense kağıt hep yeşil,acaba bilanço erken mi açıklanacak.Yoksa huyudur son gün bile kırmızı göstermeyi sever.