Sayfa 108/425 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 857 - 864 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    800 altında olmaması lazım.

Silopi tarafı apayrı hikaye ?
     Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Orayı takip etmiyorum ama geçici gelir tablosu ile Gsdho hakkında çıkarımda bulunmaya çalışan ya algıcıdır ya da finansal okuryazarlığı düşüktür. 11 Mart'ta bilanço açıklanınca her şey belli olur. Patron kötü sürpriz yapmazsa 700-800 milyon TL net kar gelir. Eldeki verilere göre görünen bu.

Benim tahminime göre 12/2021 de 550 600 arası aciklayabilir..
    Ama 3/2022 için 300 350 bekliyorum...
    Bu 550 600 de surdan çıkardım, 6/2021 de vergi dairesi 73.5 konsolide 178..
    Aynı oran geçerli olursa 228 vergi dairesi 550 600 gibi oluyor konsolide de...
    Ben yinede bu kağıtta esas patlamayı 3 aylık geldikten sonra bekliyorum...

Ulenn bu s.refsizler buraları okur diye kimse yazmıyorsa, yazıklar olsun .
    Bu şe.efsizler de buraları okuyup pozisyon alıyorlarsa böyle şirketin caycisindan patronuna kadar hepsinin **...

4.  Alıntı Originally Posted by Boschish Yazıyı Oku
    Ulenn bu s.refsizler buraları okur diye kimse yazmıyorsa, yazıklar olsun .
    Bu şe.efsizler de buraları okuyup pozisyon alıyorlarsa böyle şirketin caycisindan patronuna kadar hepsinin **...
    Yazılacak ne varsa yazılıyor. Üstteki gönderiniz mesela yanlış. VUK’a göre hazırlanmış geçici gelir tablosu ile TFRS’ye göre hazırlanan ve SPK mevzuatına uygun olan konsolide finansal tablolar benzer/orantısal sonuçlar vermeyebilir. Ben temkinli olarak 700-800 milyon TL kar bekliyorum. Forumda 800’ün altına düşmez diyen de var. Spot navlun fiyatları her gün yükseliyor. Vadeli fiyatlar ise gücünü koruyor. Vadeli-spot makasına göre spot fiyatlar yükselmeye devam edecek gibi. Muhtemelen 1. çeyrekteki denizcilik karı, geçen sene 2. çeyrekteki denizcilik karını dolar bazlı olarak geçer. Rüzgar gsdho’nun arkasında ve vadeli fiyatlara göre böyle de kalmaya devam edecek gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Yazılacak ne varsa yazılıyor. Üstteki gönderiniz mesela yanlış. VUK’a göre hazırlanmış geçici gelir tablosu ile TFRS’ye göre hazırlanan ve SPK mevzuatına uygun olan konsolide finansal tablolar benzer/orantısal sonuçlar vermeyebilir. Ben temkinli olarak 700-800 milyon TL kar bekliyorum. Forumda 800’ün altına düşmez diyen de var. Spot navlun fiyatları her gün yükseliyor. Vadeli fiyatlar ise gücünü koruyor. Vadeli-spot makasına göre spot fiyatlar yükselmeye devam edecek gibi. Muhtemelen 1. çeyrekteki denizcilik karı, geçen sene 2. çeyrekteki denizcilik karını dolar bazlı olarak geçer. Rüzgar gsdho’nun arkasında ve vadeli fiyatlara göre böyle de kalmaya devam edecek gibi.
    + Olarak bankacılık karları harika geldi bizim ki de iyidir sanırım.Ocak ayı bankacılık kar miktarı geçmiş yılların çok üzerinde.Mart ayı elektrik fiyat tavanı 1700 üzerinde ortalama elektrik 100 cent üzerinde.Evet birde eldeki döviz var ki her 1 lira artış 9 aylık bilançosu göre 80 milyon ek kambiyo karı.Sanırım 2022 için heybede 40 milyon dolar daha ilave olmuştur 2021de.Dediğin gibi rüzgar gsdho'den taraf esiyor.

Alıntı Originally Posted by aslan.42 Yazıyı Oku
    + Olarak bankacılık karları harika geldi bizim ki de iyidir sanırım.Ocak ayı bankacılık kar miktarı geçmiş yılların çok üzerinde.Mart ayı elektrik fiyat tavanı 1700 üzerinde ortalama elektrik 100 cent üzerinde.Evet birde eldeki döviz var ki her 1 lira artış 9 aylık bilançosu göre 80 milyon ek kambiyo karı.Sanırım 2022 için heybede 40 milyon dolar daha ilave olmuştur 2021de.Dediğin gibi rüzgar gsdho'den taraf esiyor.
    Hocam ben en az 550 600 açıklar diye bı oranlama yaptım .
    Böyle şirketlerin bilançosunu tahmin etmek çok zor..
    Her türlü muhasebe numarasini yapabilirler..
    Ama sizin dediğiniz gibi 700 800 gibi bı bilanço gelirse f/k 1.55 oluyor..
    1800 karda getirse bu adamlar kağıdı yukseltmeyebilirlerde...
    Böyle s.erefsiz bı ortamda mücadele ediyoruz..
    Yapabileceğimiz tek şey ucuz kağıdı arastirip bulmak, bunu bildikleri için ellerinden geleni ardına koymuyorlar .
    Örnek : sahol
    Biktirip diğer pahalı kağıtlara yonelmemizi istiyorlar..
    Ereğli satış yemediği için ( 4 TL temettu varken kimse satmaz) deli gibi yukarı çektiler ve temettuden sonra aylarca kurban arayacaklar..
    Gsdho da işlem hacmi çok düşük, bu işlem hacmiyle bakalım neler olacak .
    Bu kadarda olmaz dedirtmelerine rağmen bı yere de gidemiyoruz..faiz dolar hikaye...
    Gsdho da şansımızı deneyeceğiz...
    İnşallah top parayı koyduğumuz numaraya düşer...))))

7.  Alıntı Originally Posted by aslan.42 Yazıyı Oku
    Gsdho’nunki yatırım bankası ve özsermaye karlılığı sektöre göre çok iyiydi. Bankalarda genel bir toparlanma var, inşallah bizde de iyileşme vardır. Silopi Elektrik bilançoya konsolide edilmiyor. Silopi Elektrik’in değer artışı / azalışı, kar / zarar olarak sınıflandırılmayan gelirler kısmında izleniyor. Mevcut durumda Silopi Elektrik de para bastığından halka arz ihtimali de güçleniyor. Bizim için mevcut enerji krizinin anlamı bu. Silopi Elektrik’in halka arzı ise yaklaşık olarak mevcut piyasa değeri kadar nakdin kasaya girmesi demek.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Silopi Elektrik bilançoya konsolide edilmiyor. Silopi Elektrik'in değer artışı / azalışı, kar / zarar olarak sınıflandırılmayan gelirler kısmında izleniyor. .
    Bana göre silopi elektriğin değerleme değişimi özsermaye'yi doğrudan etkiliyor olmalı.

Sayfa 108/425 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •