Borsa bir süre kapatılırsa ,açılış çok farklı olabilir. 99 DEPREMİNDE İMF den yardım aldık.(15 milyar diye hatırlıyorum)
Mesela herhangi bir kuruluş-devletten 30-50 milyar dolar gelirse...
Printable View
Borsa bir süre kapatılırsa ,açılış çok farklı olabilir. 99 DEPREMİNDE İMF den yardım aldık.(15 milyar diye hatırlıyorum)
Mesela herhangi bir kuruluş-devletten 30-50 milyar dolar gelirse...
Buarada ankara büyüklehir belediyesi açıklama yaptı. Lu anda tüm depolarımız ve açık alanlarımız malzeme ve ihtiyaç maddeleri ile doldu. Biz açıklama yapana kadar yeni malzeme göndermeyin diye.
Dün gözlerimle gördüm ahmet taner kışlalı salonu hınca hınç koli ile dolmuştu. Askinin önü 10 larca kqmyonluk malzeme ile dolu idi. Benim götürdüğüm yer e 5 dakika içinde 7 tane araba hınca hınç dolu malzeme ısıtıcı battaniye getirdi.
Dün istanbul havalimanını gördüm. Binlerce gönüllü insan surt çantalarını yüklenmiş uçak sıralarının gelmesini bekliyordu. Devletten çok daha iyi organiE olabilen bi halk var. Devlet kurumları halen malzemelerin tek elden kendilerine teslimini istiyorlar. İlk 1 hafta bunu istememeleri lazım gönüllüler anında ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyorlar. Devlet ilk 1 hafta yetişemiyor ama kişilerede bırakmıyor.
Hukuka bakarsan hiç bir işlemi iptal edemezsin...Yanlış işlem yok..Ama SPK, ''ben bu haltı yemeyecektim'' derse ve CB 'dan , onay alınırsa son 3 gün bile iptal olur...
Ben yaptım oldu, bitti olur..zaten toplumsal destekte var.
yapılan işlemlerin tümünü geri alırsan borsa 3 gün öncesi fiyatından geri açılmak zorunda.
böyle bir uygulama ömrümde görmedim diyorum.
varsa mevzuat sen göster bilelim be arkadaş ya.
kişi ve ya kurumun tekil olarak işlemi elbette iptal edilebilir.
iki günün tüm işlemlerini iptal edersen borsa püffff diye iki gün öncesi fiyatından geri açılır. ( fiyat olarak )
var mı örneği. ?
yatırımcı tazmin fonu var. pazartesi dahil veya en kötü salı-çarşamba işlemler iptal edilirse (takasları gerçekleşmediği için ayırdım) kar etmiştim geri verin diyenin karı ordan karşılanabilir. zaten pazartesi çok düşük işlem hacmi olmuştu.
valla dejavu yaşarız..
borsayı üç gün önceki fiyatına getir.
5 katı short açarlar..
buyur reyis getirsin madem üç gün öncesi fiyata
madem mevzuata göre değil kafamıza göre konuşuyoruz.
1999 da olduğu gibi bir yerlerden 30-40 milyar dolar borç gelsin isterse tavan bile açar.Yani borsa kapatılır ve açılırsa açılış farklı olabilir.
Zaten 1999 da bile max. %20 düşmüşüz.O zaman derler ki fiyatlama yapıldı..
açıklamayı eksik alıntılamış arkadaşım, orada"" borsa kapandıktan sonraki ""olarak belirtmiş.
bu arada geri alabiliyorsa zamanı da geri alsınlar da depremi de yaşamayalım. ama öyle olsa da deprem olacak aynı borsanın da bu şekilde düşeceği gibi. bu saçma işleri tartışıp daha fazla gereksiz paylaşım yapmayalım bence arkadaşlarım...
Dayatılan küresel senaryolara iman etmek boyle bir şey. Devlet bile pandemi başlangıcından bu yana vefat ve nedenlerini yayımlamıyor diyorum. Her ay başında verdiği enflasyon rakamlarına inanmadığın devlet, kurum bunları niçin yayımlamıyor? Küresel sermaye için para kağıttır, istediği kadar basar, medyanı, bilim adamını, akademisyenini, mahkemelerini, sağlık bakanlığını satın alır. Onlara insanların devletler eliyle milyar Dolarlarını alıp üstüne her türlü korkuyu medyada pompalayıp kobaylaştıranlar bunlardır. İnternette bu konuda bol materyal var. Daha geçen gün bağımsız gazeteciler Pfizer'ın Ceosu Bourla'yı aşı konusunda Davos'ta sıkıştırdılar, arkasına bile bakmadan kaçtı.
Borsanın işlemlere kapatılmasının ardından TEFAS üzerinden yapılan hisse fonlarıyla ilişkili işlemler iptal edildi-Bloomberg HT
bilemezsin taban olup olmayacağını. cuma kapanışta coşku varken ve pztesi neredeyse artıya geçecekken gelen depo şartı sonrası piyasaya korku hakimdi son 2 gün. o korkuyu hafifletecek bir iki bilanço (bugün kchol iştirakleri ve ayın 10unda kchol vardı mesela) ve mali destek (varlık fonu alımları, beslerde minimum hisse senedi oranı zorunluluğu), bankalarda temettü oranını arttırma, borsada işlem gören paylarda temettüden stopajı kaldırma artık aklına ne geliyorsa ve ne mümkünse. bu tarz adımlar atılırsa durum hafifler.
Tefastaki hisse fon işlemleri iptal edildiğine göre bugünkü işlemler de iptal edilir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsa acildiktan sonrada bikac gun sonra duser.. sonra yavas yavas toparlar.. durum 99 dan fena diyolar
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GARAN tinin alımını son güne kadar bekleten SPK...bence son dakikaya kadar bekler...Yada, Hiç bir karar alınmaz, yarın açılırız..
yani akıl dışı her şey olabilir...
ALLAHIM neler düşünüyoruz yahu.
Seans kapandıktan sonra fonlar nasıl hisse satabiliyor ki ? Alıcı kim
Borsanın işlemlere kapatılmasının ardından TEFAS üzerinden yapılan hisse fonlarıyla ilişkili işlemler iptal edildi.
Borsada son günlerde yaşanan sert kayıpların ardından Borsa İstanbul yönetimi borsayı kapatma kararı alırken, kapatmanın ardından TEFAS üzerinden devam eden işlemler iptal edildi.
Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar borsada işlemlerin durmasının ardından içinde hisse senedi olan fonların Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFAS) üzerinden yaptığı işlemlerin iptal edildiğini belirtti.
https://www.bloomberght.com/borsa-ka...edildi-2324991
haberin tamamı bu.
yani benim anladığım... kapanmanın ardından sonraki işlemler.
diyeceksin nasıl oluyor? zaten kapanmış.
sanırım takas ile ilgili teknik konu. fonlar takasları aynı gün yayınlamak zorunda değil.
iptal olan işlem yok. ( açıkken ) ben böyle anladım
tefaş 2015 yılından beri bireysel ve kurumsal yatırımcının aracısız direkt fon alabildiği bir platform. yani direkt senet değil senetlerin olduğu karma fonlar alınabiliyor. borsa durduktan sonra sistem açık kaldığı için işlemler olmuş. zaten iptal edilen söz konusu işlemler de kapanıştan sonra gerçekleşen işlemler.
Piyasa yapıcı grafiğini işliyor! Bu sebeple işlemlerin geri alınacağını sanmıyorum.
SPOT da Şubat başından itibaren gerçekleşenler,
https://i.hizliresim.com/2payixk.PNG
Dün sert düşüşte 20.000 poz. açıldı...Düşerken poz. açmak short açmak anlamına gelir.Yani py. zaten senaryoyu hazırlamıştı.
Dun yatirim finans taki kisi 1.5 milyarlik mali satmis. Dahada satacagi 1 milyar mal var persembeden aldigi.. dunku islemler falan iptal edilmez yani hayal kurmayin.. yatirim finanstan islem yapan kisilerde akp ye yakin kisiler cunku
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vatandaşa kıyak yapacaksın diyelim hadi oldu..
dün taban bugün taban
% 18 yukarıdan açtın diyelim borsayı yarın.
vatandaşın ilk işi ne olur ?
Benim anlamadıgım hemen herkes işlemlerin geri alınmasını, borsanın düşüşünün iptal edilmesini istiyor..borsa zaten riskli bir yatırım aracı, bu tür olaylar bu riskin içinde vardı zaten..vob ya da varant tam bu riskler için çıkartılmış enstrümanlar..kim kullanıyor? Hiç kimse..sigortası olmadan borsaya yatırım yaptık, şimdi düşük ihtimalli risklerden biri gerçekleşti diye paramı geri ver diyoruz..suç aslında bizde. Yoksa borsa p.tesi açıktı, satan çok cüzi bir zararla hisse satabiliyordu ve ciddi alıcıda vardı.. Şimdi işlemler geri alınsın demek,, afedersiniz ben bu borsa denen moku kötü oynadım, devletlüm sen kurtar beni demektir. Sıralanan başka sebepler var ama benim açımdan gerçek anlattıgım gibidir.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Işlemler niye iptal edilsin onu anlamadım. Veren verdi alan aldı. Piyasa 8-10 gün kapalı kalacaksa işlem iptal etmenin bir anlami yok. Hepimiz zarar ettik. Bana bugün kimse mal alna demedi kendi rizam ile aldım, satanda öyle. Deprem öngörülen birşey herkes deprem bölgesindeki KY letin üzerinden ettiği zararı kurtarma derdinde. Bugün ful long oldum üstüne %3 yedim 5 dakikada. Belkide haftaya sağlam artı acivak piyasa. Katar benim risk benim. Ama kalkipta yarın acarlarsa durum vahim olur panik daha beter olur.
En çok o hobidiğe kızıyorum.SEÇİMDEN DOLAYI BORSA ASLA DÜŞMEZ...İMKANSIZ...SUYUN İÇİNDE BU KADAR....
Şimdi bunlara küfür edilse hak ediyorlar mı?
O kadar ısrarlıydılar ki; İNANIN ben de etkilenecektim..Sürekli grafiklere bakıp,ben nerede yanıldım diye kontrol ediyordum.
Yok ARJANTİN yon VENEZUELLA..
Sürekli bunlara ''DOLAR BAZLI GRAFİKLER ÖYLE DEĞİL.. her şeyin değeri var...300 mil dolar yab. satışı vs''...diye diye yoruldum...
O ser...ler resmen algı için görevlendirilmişler.
Şimdi bizi izliyordur...Cevabın varsa şimdi yaz...yoksa borsa olur da eski yerine gelince değil..
Alıntı:
Buranın zarları hileli bir kumarhane olduğunu ispatlamalarının başa bir yönü de normal şartlarda böyle büyük bir afette borsa geçici olarak kapatılır ama belli ki şu bir aşağı bir yukarı hareketi yapanlar aman elleme dediler, biz işimize bakalım dediler.
Pazartesi evladiyelik hisseler dışında nakit durumdaydım yani düşüş işime gelirdi... Ama millet canıyla uğraşırken burada birilerinin para peşinde türlü dansözlükler peşinde koşmasını çok aşağılık bulduğumu ve kapanması gerektiğini belirtmiştim.Alıntı:
Seansı ekrandan izlemiyorum ara sıra ne durumda diye cepten son rakama bakıyorum...
Ve böyle bir günde birilerinin hala -5, -2,5, ve saireler ile milleti öpme peşinde koşmasını çok aşağılık buluyorum...
Bu gün kapalı olmalıydı...
Sonra birilerinin cuma aldığı malları millete salı paketlediler ve işlem tamamlandı...
Şu anda da keyfi bir karar haricinde iptal gibi bir ihtimalin olmadığını düşünüyorum...
Okullu kardesler diye rivayet var ama ben bilmem:)SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 milyar tl lik mal var daha paketlenecek enaz..SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi adıma sadece bugünkü işlemlerin iptalini istiyorum.
Çünkü dün toplantı yapıyorsun, borsaya devam kararı çıkıyor ve açılıştan 1 saat sonrası kapattım diyorsun.
Bunun sorumlusu ben değilim. Kar/zarar meselesi de değil bu.
Senin adın "borsa".. Oradaki işlemlerin güvenilir bir şekilde tesisinden sorumlusun.
Bıraksan, devre kesiciyi kaldırsan, satan satar, belki diplerden alıcı da gelir.
Aksi haksızlık, saçmalık..
bist 5 gün önce 44.000 değil miydi, şimdi 42.000 çok mu düştü. üstüne 2 büyük deprem oldu değil mi? ytd