Normal ,tüm ppf'lerde ve serbest fonlarda düþüþ var. PPF'lerin çoðu son 2 gündür 35-40'a kadar indi. muhtemelen elinde PKV var,bende de.
Bundan çýksak mevduat dýþý alternatif yok zaten.
Pkv bayramda üzmedi.0.7048
Þu an bgp nin bayramda ne getireceðini görebiliyor muyuz?
https://x.com/Ekonomist2024/status/1930733475948028349 burasi yayýnlýyor her gün
0.6484/5:0.1296x365:47.33 mk
e zaten sn yolgider de geçmiþ yatýrýmýndan þikayet etmemiþ. bereket versin iyi dolar faizi almýþ. ama der ki yeni oranlarla cazibesi kalmadý. doðrudur. þöyle ki:
ddkkm yeni faiz oraný %23, stopaj %12
net faiz % 20,24
dolar bugün 39,33
seneye bugün dolar/tl 47,30 ve altýnda kalýrsa dolarýna %0 faiz almýþ olur. alternatif dolar faizi seçeneklerini heba etmiþ olur.
döviz fonlarý ya da kýsa vadeli EB larda yaklaþýk %4 faiz getirisi olduðunu düþünürsek..
%20,24+%4= %24,24
39,33x1,244= 49 tl
dolar bir bilemedin iki haftaya 40 tl yi geçmezse ne ala derken, 365 gün sonra 49'un üstünde olmayacaðýna oynamak, hele ki daha nerelere savrulacaðý bilinmeyen bu saçma sapan siyasi gerginlik ve ekonomik belirsizlikte saðlam kalp ve cesaret ister.
Bugün oran alan var mý
Borsada sadece banka hisse artýyo eðer faiz indirimi olacak ise serbest den standart PPF geçmek gerekebilir þimdiden.
Teþekkür ederim hocam dediðiniz gibi %40 oran 0 stopajla iyi bir dolar faizi almýþ oldum ilk vade dönüþüm bugündü yenilemedim.Tl olarak almýþ olduðum faiz farkýný da döviz bürosunda dolara çevirip kur korumalýdan dönen usd ile birlikte eurobond almayý düþünüyorum (2043,2045 veya 2047 vadeli) Bakalým bugün yarýn karar vereceðim.
Eurobondla ilgili þöyle bir stratejim olabilir; Deðiþik vadelerde 3-4 farklý eurobond alýp iki veya üç ayda bir düzenli kupon ödemesi almak gibi ( kupon ödemelerini de yine sisteme katýp) dolar bazlý sürekli gelir getiren bir yapý kurmak istiyorum.Beni tek düþündüren cds risk puaný tekrar çok fazla artar mý?Malum bir günden diðer güne inanýlmaz gündemler geliþmeler oluyor ülkemizde.Ama bir taraftanda belli aylarda düzenli dolar bazlý ek getiri çok cazip geliyor.
rica ederim. uzun vadeli eb larýn getirileri çok daha yüksek evet ama risk de o kadar yükselmiþ oluyor. bahsettiðiniz gibi cds tekrar çok artar ve uzun süre öyle devam ederse kýsa vadelilerde vade sonunu beklerseniz sorun olmaz. totalde baþta verilen getiriyle çýkmýþ olursunuz ancak uzun vadelilerde erken çýkýþta ciddi zarar yazabilir. tabi tersi de mümkün. oldu da iktidar deðiþti vs pozitif tablo oluþtu bu sefer de ciddi + kar yazabilir. zor karar.
bu arada sn kerem34'ün bahsettiði beyan/vergi mevzu çok önemli. dikkate alýn.
Aktifbanktan 1 milyondan fazla nkolay alma tekniği varmıdır.. Xl hariç
unknown cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eþinize, kardeþinize, oðlunuza vs ayrý bir hesap açýn.
Buna ek olarak eþinizle ortak hesaba da ek 1 milyon gelir.
Ancak basit faizle yüzde 48 getiren PPF larý bileþik olarak hesaplandýðýndan çok daha avantajlý....
Geçen yýl yüzde 52 ile max seviyede nkolay almýþtým. Abcak PPF larý bileþik olarak yüzde 60 getirdi.
Bunu hiç düþünmedim desem.Eurobond vergi beyan olayýný bilen özet yapacak arkadaþýmýz var mý ?Diyelim bugün farklý vadelerde 3 veya 4 eurobond alýmý yaptýk bugünden baþlayarak bir yýl içerisinde almýþ olduðumuz kupon ödemelerinimi beyan edeceðiz belli bir limiti var mý ? Limitin altýndaysak yine beyan zorunluluðu doðar mý ?
Bilen bir arkadaþ madde madde açýklarsa çok sevinirim.
Eurobond iÅŸin vergisel durumu
fAÝZ ORANI PAYLAÞILIMYOR ÜZÜCÜ
odeadan 48 baðladým 90 gün
Ben hesabý yanlýþ mý yapýyorum.
Yüzde 48 den her gün ayný faiz oraný ile günlük yatýrsan yýllýk bileþiði BRÜT olarak hangi faize gelir? 50 mi?
2025 yýlýnda 261 gün iþgünü varmýþ .
Yani para 261 gün devir edecek.
Tatil günlerini hesap ederek sonuca gidecek bir yöntem var mý? ki mevduata göre bir kýyaslama yapalým....
Bu durumda az da olsa faiz indirimi beklentisi vardý o da riske girdi gibi gözüküyor petrol fiyatlarý ve altýn roketledi
israil-iran gerginliði nedeniyle faiz indirimi Haziran da ertelenir mi?
Ayrýca Ýran devletine acayip gýcýk oluyorum genel kurmay baþkanýn, komutanlarýn ,bilim insanlarýn gözünüzün önünde öldürüldüler dini liderleri Hamaney çýkmýþ 'israile sert karþýlýk vereceðiz' diye açýklama yapýyor. Þimdiye kadar ne karþýlýk verdiniz de þimdi vereceksiniz. Ýran halkýnýn gazýný almak için teneke dronlarý gönderiyorlar bir tanesi Ýsrail topraklarýna düþmüyor. Cidden kaðýttan kaplanmýþ Ýran devleti.
Doðrudur çünkü humeyni devriminden sonra özünden koptu iran eski ahemeniþ ve pers imparatorluðu nerde þimdi.
neyine gýcýk oluyorsun.islami rejimlerin tamamý abd tarafýndan yerleþtirilmiþ ve ileride israil tarafýndan bu islami rejimin sözde yaptýklarý sebep gösterilerek el konulmasý planlanan ve halkýn rejime karþý kýþkýrtýldýðý oluþumlar.bugün iran öyle bir hale geldi ki halk rejimden nefret ettiði için suriyenin gelmesini kabullenecek haldeler..
adamlar orta doðunun planlamasýný onlarca yýl önce yaptý.siyasetine din karýþtýrýlan,demokrasinin yok edildiði her rejim bugün iranýn yaþadýðýný yaþamaya mecbur kalacak.ýrak,suriye,iran bakýn hepsi ayný yoldan geçti.
size tane tane anlatayým.mevduat faizi arttýkça toplum yatýrým yapmaz.üretim yapmaz.faize mevduat yatýrýr bu þekilde de piyasa da sýcak para dolaþmaz.dolaþamz ise alýþ veriþ olmaz.olmaz ise harcama olmaz ise devlet de kadeve toplayamaz.toplayamaz ise baþka yönlere zam yaparak vergi alma yoluna düþer.üstüne üstlük toplum kredi çekeceði zaman bankalar da kredilere faizi arttýrýr artýnca da toplum evlnmekt zorlanýr ev falan alamaz.iþ ve yatýrým yapmakta zorlanýr.yani bu sistem bir yýl daha devam ederse çok daha sýkýntý olur.zaten piyasa durgunluðu ve piyasada sýcak para olmamasýnýn sbeebi bu mevduat faizi artýþýdýr.bunu görmek ve bilmek için ekonomi bilmeye muhaebe ve matematik bilmeye bile gerek yok..
Kazancý stabil olan ve içinde tahvil olmayan fonlar bile hafta sonu getirilerini yýllýk yüzde 47 nin altýna çekmiþ.
https://x.com/Ekonomist2024
MB faiz koridorunda indirim mi yaptý?
Altýn fonlarý çok iyi getirmiþ. 3 günlük 1.47 civarý...
MB haftaya indirim yaparsa bu ortamda bana altýna geçmek daha mantýklý geliyor.
Bizim ülkeye yanlýþlýkla da olsa veya iranlý yetkililerin dediði gibi ABD üslerini vurmak için füze düþse TL nasýl hareket eder?
TL-Ref gecelik faiz 1 aydýr devamlý sabit yüzde 49 dan 4 günde yüzde 46 ya düþ(ürül)dü.
PPF getirilerinde ani düþüþler oluyor.
TL-Ref savaþ-mavaþ dinlemiyor. Bu gecelik faizleri kim belirliyor? TUÝK in bir görevi var mý?
MB, piyasa beklemese de surpriz þekilde faiz düþürse þaþýrmayacaðým.
Beklenenden çok cari açýk ve savaþ uzarsa turizm gelirindeki azalma ile dolar üzerinde baskýya karþý faiz silahý dýþýnda ne var?
Faiz inecek ise içinde tahvil olan PPF larýnda getiri neden artmadý bilakis düþtü