https://www.birgun.net/haber-detay/i...ne-cukuru.html
Bilinen ayný konular.
Printable View
https://www.birgun.net/haber-detay/i...ne-cukuru.html
Bilinen ayný konular.
Ýnþallah sayýn Batýk... Bu þirket patronlarýn batýrdýðý bir þirket deðil !! Sahipsiz diye her türlü haksýzlýða, uðratýlan, kendinin olmayan borçlar sýrtýna yüklenen bir þirket!! Sahip olduðu maviþehir bloklarý 1 gecede elinden alýnýp, "hatýrlý" birisine verilen bir þirket !! Bu yapýlýrken de borsaya açýk olduðu es geçilen, 1000'lerce küçük yatýrýmcýsýnýn gayrimenkullerinin bedavadan biraz pahalý fiyatlarla peþkeþ çekildiði bir þirket!!
Allah'a nasýl hesap vereceksiniz? EGYO'da tüyü bitmemiþ yetimlerin de hakký var!! Þimdiye kadar satýlan gayrimenkulleri çoktan 2-3 kez borçlarýný ödemiþtir, o da, borcu varsa!!! Adaletli bir þekilde mahsuplaþtýrýlsa, çoktan artýya bile geçmiþ olma ihtimali var!!.
SM-N930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili dostlar-arkadaþlar yakýnda yeni bir süreç ve hareket baþlatacaðýz. Artýk durmayacaðýz ve gereken hukuksal iþlemleri baþlatacaðýz. Bunun için önce tmsf ye ve egyo yönetimine ihtarnameler çekeceðiz. Sonra da tahtamýzýn kapalý kalmasýna veya açýlmasý için gereken iþlemleri yapmayanlara ceza ve tazminat davalarý açacaðýz. iþlemler bitince sýrasýyla yayýnlayacaðým.
Sevgi ve saygýlarýmla...
1-Önce tmsf ye ihtarname çekeceðiz
2-Tmsf nin cevabýndan sonra egyo yönetimine ihtarname çekeceðiz.
3- Tmsf topu egyo yönetimine atacak þekilde cevap verecektir. Bu cevabý delil olarak savcýlýða sunarak egyo yönetimi hakkýnda ceza ve tazminat davalarý açacaðýz.
4- Egyo hisse senedinin iþleme kapalý kalmasýna sebep olanlar hem suç iþlemiþ oluyorlar hem de yatýrýmcýlarý zarara uðratarak maðdur ediyorlar.
5- Herkesin hakkýný arayabilmesi için bireysel olarak hareket etmesi gerekir
Basmane arazisi egyo yönetimine iade edilmiþ olup tmsf tarafýndan alacaklarýna istinaden rehin durumundadýr. Ancak egyo yönetimi tarafýndan bilançolarýn hazýrlanýp diðer iþlemlerde yapýlarak egyo nun tahtasý açýlmasý adýna gerekenler yapýlmadýðýndan tahta kapalýdýr
Sayýn es-es-es, egyo yönetim kurulu demek ki hiçbir þey yapmamak, yaptýrmamak için orada duruyor. O zaman hisselerimizi birleþtirelim, azýnlýk hakký olarak EGYO'ya olaðanüstü GK yaptýralým ve yönetimi deðiþtirelim. Onlarda %23 varsa bizde %70 var.
Sayýn dünyalý çok güzel düþünüyorsunuz da, biz burada yýllardýr yapmaya çalýþdýðýmýz birlik ve beraberliði bir türlü saðlayamadýk. Hep birileri çýktý hav hav hav.
Eðer bunu yapabilseydik, sayýn genco abimizin katýldýðý genel kurul toplantýsýnda sizin söylediklerinizi yapacaktýk. Hala o fýrsatýmýz var. Ancak birlik ve beraberlik yokkkkkkk
Tmsf nin internet adresine yazmak için þöyle bir yazý hazýrladým. Herkes incelesin. Katký saðlasýn. Yazýyý zenginleþtirebiliriz. Yazý aþaðýda.
Sayýn TMSF yetkilileri; istanbul menkul kýymetler borsasýnda EGYO kodu ile iþlem gören hisse senedinin maðdur yatýrýmcýsýyým. Egs gayri menkul (egyo) þirketinin mallarýna tmsf olarak el koyduðunuz için egyo hisse senedi daha önceki yýllarda borsada iþleme kapatýlmamýþtý. Bizde bu yüzden egyo hisse senedini borsada satýn almýþtýk. Fakat yýllar sonra tmsf egyo´nun mallarýna Ege dünya ticaret merkezine el koyduðu için borsada iþlem görmesi engellenerek tahtanýn sýrasý iþleme kapatýldý. Bu yüzden milyonlarca yatýrýmcý ve aileleri maðdur oldu. Tmsf egyo hisse senedinin borsada iþlem sýrasýnýn kapanmasýna sebep olurken tekrar iþleme açýlmasý için gerekenleri yapmayarak görevi ihmal, görevi kötüye kullanma suçlarýný iþleyerek, egyo hisse senedi yatýrýmcýlarýný da maðdur etmiþtir. Ayrýca bu ticaret merkezinin 80 milyon dolarlýk satýþ tahsilatýný zamanýn da yapmayarak, bir kez daha egyo yatýrýmcýlarýný maðdur etmiþtir. Egyo tahtasýnýn tekrar iþleme açýlmasý için gerekenleri yapmanýz hususunda; gereðini arz ederim.
Sayýn Es-Es
Yýldýrým bey'in katýldýðý genel kurula bizde katýlmýþtýk. Bir anektod anlatayým. Egs holding temsilcisine sormuþtum. Egyo'nun açýlma ihtimali var mý diye, moral bozucu bir ses tonuyla "yok" demiþti.
Þu an emin oldum. Egyo'nun açýlmasýný biz küçük yatýrýmcýlar hariç kimse istemiyor!! Bazýlarýnýn kirli hesaplarý var, olay kapansýn gitsin üstü açýlmasýn istiyor. Bir kýsýmda, KY olmadan yani %70 olmadan, geri kalan gayrimenkulleri paylaþma planlarý yapýyor.
Egyo yk baþkaný kim ? Onu bile bilmiyoruz. Çýk be adam bir kap haberi ver, olmadý gazeteye beyanat ver, ölmedik yaþýyoruz de, egyo'nun borçlarýný mahduplaþtýrýp borsaya dönmeyi hedefliyoruz de.. Bize karþý , ortaklarýnýza karþý hiç mi sorumluluk hissetmiyorsunuz??!
buradan sayýn ESES VE YILDIRIMAÐBÝME sesleniyorum sayýn YILDIRIMAÐBÝM biz egyo yatýrýmcýlarý olarak EGYO,yu olaðanüstü genel kurula götürüp yönetimi deðiþtirebilrmiyiz HASAN beyde baþkanýmýz olarak biz küçük yatýrýmcýlara önderlik yapabilirmi,BÝZ KÜÇÜK YATIRIMCILAR OLARAK,SAYI OLARAK BUNA GÜCÜMÜZ VARMI eðer varsa böyle bir olasýlýk sayýn YILDIRIM AÐBÝM SENÝN HABERÝNÝ BEKLÝYORUZ SAYGILAR SUNARIM
Sayýn es-es ne dediðiniz anlaþýlmýyor. Hem
"Bunun için önce tmsf ye ve egyo yönetimine ihtarnameler çekeceðiz. Sonra da tahtamýzýn kapalý kalmasýna veya açýlmasý için gereken iþlemleri yapmayanlara ceza ve tazminat davalarý açacaðýz. "
diyorsunuz. Sonra da Hasan bey nezninde egyo yönetimine sahip çýkýyorsunuz.
Esas ne demek istiyorsunuz?
Hangi cümle ile egyo yönetimine sahip çýkýyorum.
Ben kendi yasal haklarýmý aramak ve saklý tutmak için gerekenleri yapýyorum.
Olaðan üstü genel kurul yapmaya gerek olmadan hasan bey yönetimi devrecek isteyen varsa diye yazdým. Bunu neresi egyo yönetimine sahip çýkmak
Yönetimi devretmeye hevesli de neden egyo'yu BÝST'e döndürnek için çalýþmýyor? Bize bilgi vermiyor. Sizde EGYO yönetimine ihtarname çekeceðiz diyorsunuz. Hasan bey'e siz veya Genci bey bu kadar yakýnsanýz, ihtarname çekecemize niye bunlarý sormuyorsunuz?
:bravo::(:rtfm::shh::notr:
Nerden biliyorsun sormadýðýmýzý. Ben kendi adýma yapmam gerekenleri yapýyorum. Yapmak isteyen de varsa buyurun yapsýn diyorum.
Birazda burda hazýr bekleyenler elini taþýn altýna koysun bi þeyler yapsýn.
Birilerine kalsa her yýl ocak ayýnda tahta iþleme açýlýyordu. Kaç ocak geçti ......
Biraz da caný yanan küçük yatýrýmcýlar seslerini çýkarsýnlar. Ses çýkartmadýklarýna göre demek ki caný yanan yok.
Benim için hiç önemli deðil, olursa ekime olmazsa taa kasýma....
Sayýn dünyalý:
Buyurun yönetime siz geçin ve yapýlmasý gerekenleri yapýverin. Buradaki küçük yatýrýmcýlarda bilgi sahibi olsunlar.
Hasan kardeþim yapýlan son genel kurulda egyo þti,miz A.Þ,ye dönüþtürüldügünde Hasan bey baþkanýmýz olarak secildi.
Hasan ikigün evel alo dedin ne sordunsa cevap verdim Alom acýk
Benim esas amacým tmsf yi sýkýþtýrmak. Madem ki basmaneyi satýyorsun. Tahsilatýný yapmýyorsun. Folkarta her türlü ayrýmcýlýk ve imtiyaz saðlýyorsun. O zaman ayný þekilde elini egyo dan çek veya gerekeni yap. Tmsf bi þey yapmadýðý için küçük yatýrýmcý sürekli maðdur.
Fakat ne kadar küçük yatýrýmcý ses çýkarýrsa o kadar etkili olur.
Bugün kemal abi ile görüþüyorsam yarýn hasan abi ile görüþüyorum ya çiðli yada alo ile irtibatým var her geliþmenin sonucunu veya bilgilerini sadece beynimde hafýzamda saklý zaten sonuçlar ergeç yerini bulur bu sýrdaçlýgým sayesinde davet ve oturacak yerim oluyor.
Sayýn arkadaþlar, eplaa'ta dayýn kköde'nin lafý üzerine þöyle yazdým:
Ne alaka? O arsanýn%44' ü EGYO'nun ve aramýzda güçyapýyla kat paylaþým usûlü %50 %50 lik bir sözleþmemiz var. Ayrýca EGYO güçyapýya bu sözleþme çerçevesinde 29 milyon TL, yani o zamanýn kuruyla 20 milyon dolar avans verdi ve inþaat için harcadý. Bu para ne olacak, iktisadi bütünlüðe ne oldu?! DTM'yi yapacaksa güçyapý yapsýn, ve sonrasýnda DTM'den güçyapý, da, egyo'da hissesini alsýn. Gerisi TMSF ile egyo arasýnda mahsuplaþma..
Türkiye'nin en deðerli 2., 3. arsasý diyorsunuz. Bugünkü þartlarla orayý yapacak müteahit %30-35'e bile razý olur!! Arsanýn %44 tapusu EGYO'nun üzerinedir. Binlerce küçük yatýrýmcýnýn helal parasýyla alýnmýþtýr. EGYO olmadan kimse hesap yapmasýn.
Bu böyle biline!
Dünyalý, doðrulari yazmýþsýn kutlamak istiyorum. Fazla söze gerek yok.
Bu böyle biline.
Son aklýma gelen neredymiþ o kefalet, senedi , kimse gördü mü, üzerinde ne yazýyor??
Yoksa egs holding'i kurtarmak, ve EGYO'nun mal varlýðýna el koymak için sonradan mý düzenlendi??! Aklýmda deli deli fikirler..
Ýnsanýn aklýna bu aþamadan sonra herþey geliyor.
ssköseye yadýgýn vede benimle alakasý olmayan mesaja 03.07.2019 tarihinde saat 13.33 de Eplas sayfasýnda verdigim cevap güçbirliginin 50/50 side Egyonun A.Þ olarak yeni topularý alýnmýþ olup sadece ipotekli tapular ne yazýk diye cebapladým nu yazýma
Sana hitaben nil35 mesajýma ipotek yok dedi ben cevap vermedim sende cevap vermedin sana hitab edilirken neye cevap vemedin??????
Egyonun hissesine hiç kimse çökemez T.M.S.F ,nin sadece Egyonun EMLAK KREDÝ BANKASÝNDAN ALÝNAN KREDÝNÝN EL KONULMASÝNDAN SONRA 3.600 000 MÝLYONLUK KAFALET BORCUNDAN DOLAYI TOPULARDA ÝPOTEKTEN DOLAYI TUTUYOR.
BUNLARI BÝZLER DEVALARCA T.M.S.F,ye DÝLE GETÝRDÝK.
SENDE ELÝNÝ TAÞÝN ALTINA KOY BÝRDR SEN
T.M.S.F. SOR DÜNYALI
T.M.S.F,nin þuan mahatabý yüklenici firma olarak ðüçbirligi egyo ise ortagý yapýcý degil
Tabiki süreyi ona verecek bize degil.
40 milyon istiyorsa güçbirligi.
40 milyonda egyonun bedeli.
Her her kafadan yazýlýp ciziliyor yazýp cizerler ama gerceklerde suyuzüne cýkar.
Þuan iki þtide kapta açýklayacak ve hesap verecek ortamý yok.
önceki mesajýmý bir büyüðümüzün tavsiyesi ile silmiþtim. Ayný anlamý veren daha farký kelimeler seçerek tekrar yazýyorum. Küçük yatýrýmcýlar olarak sesimizi çýkarmalý ve gereken her yere bilgi ise bilgi, þikayet ise þikayet, ihbar ise ihbar dilekçeleri göndermeliyiz. CÝMER üzerinden gönderdiðiniz her baþvuru titizlikle deðerlendiriliyor. Ayný kurum için 100 tane dilekçe gittiðini düþünün. Yukarý merciler mutlaka hesap soracak, ne oluyor diyecektir.
önceki deðiþtirilmiþ mesajým:
üstadgenco "kimse egyo'nun hissesine çökemez!" diyor. Allah inþallah onu haklý çýkarýr ve bekleyen bizim gibi 100'lerce küçük yatýrýmcýnýn dualarýný kabul eder! Basmane' nin önemi için ayný olayý tekrar yazýyorum. Hatýrlayýn Sancak ne demiþti?! 500 milyon dolar yatýrým yapacaðým , ortaya 1 milyar dolarlýk gayrimenkul varlýðý ortaya çýkacak. Bu ne demek anlýyor musunuz? Bizim hissemize TMSF karýþmadan eþit þartlarda güçyapý ile yaparsa payýmýza 500 milyon dolarlýk kat, daire, rezidans düþecek. Ýnþaat maliyetinin bize düþen kýsmý da proje baþlayýnca, topraktan bir kýsmý satýlabilir veya biz ortak buluruz .
Ama görðnen o ki TMSF 40miyo dolara veya daha a paraya payýmýzý kemal zorlu'ya satmak istiyor. Ýstediði ödeme planý da bizim hissemizin karþýlýðý. TMSF yine basmanedeki payýmýzý 10 da 1 fiyatýna satmak istiyor ! herkesin tuzu kuru, yine olan EGYO'ya oluyor.
Hakkýmýzý kimseye yedirmeyelim ! ne gerekirse yapalým.
Ortak akýl ile hemen müdahil olmamýz þart. Çözüm ne olabilir, tmsf ye mantýklý bir öneri ile gidelim , hepimiz ayrý ayrý cimer'e yazalým. Maðduriyerimizi belirtelim.
Yapýlmasý gereken TMSF;
1) Satýlan varlýklarýmýzýn mahsuplaþmasýný yapmalý ve bize þu kadar borcunuz kaldý veya kalmadý demelidir.
2) EGYO Kendi hissesi üzerinden TMSF ile anlaþarak mesela EKGYO ile kar paylaþýmlý olarak DTM"yi yaptýrabilir. Yapýldýktan sonra da dairelerin bir kýsmý satýlýp TMSF'ye borç kapatýlýr. Geri kalan gayrimenkuller ile de özgür nir A.Þ. olarak yoluna devam eder , rafta bekleyen projelerini hayata geçirir.
Bize karþý baþtan sona hukuksuzluk yapýldýðýný düþünüyorum. Hukukçu arkadaþlar bunu araþtýrsýn. Halka açýk bir þirket olan EGYO, kefaletinin sýnýrý olmasý gerekmez mi?
EgS Holdingin yönetimsel hatalarýnýn cezasýný biz çekiyoruz! Bu tezgahý bozmamýz için belki de TMSF'ye dava açýp, basmanenin onlarýn keyfine göre olan satýþýný durdurmamýz lazým. Kemal zorlu anlaþacaksa bizle anlaþsýn, eþit þartlarda haklarýmýz gasp olmadan DTM'yi yaptýralým.
Konulardan konuya atladým kusura bakmayýn, fakat olay çok vahim ve, acil. Lütfen herkes bu forumu, EGYO yönerim kuruluymuþ gibi farzederek fikirlerini yazsýn.
Allah yardýmcýmýz olsun.
Þahsým olarak Tmsf ye 2 tane ihtarname çekilmiþtir. Daha önceden de olduðu gibi bu tür ihtarnameleri ben ve sayýn genco baba dan baþkalarýnýn göndermediðini düþünüyorum. Sadece ben ve genco baba göndermek zorundamýyýz. Diðerleri neden uyuyorlar.
çekmiþ olduðun ihtarnamenin bir örneðini burada paylaþ bütün arkadaþlarýn ihtarnameyi çekeceðini düþünüyorum bu iþin seni beni kalmadý artýk nasýl ihtarname çekileceðini bilen var bilmeyen var örneðin ben bilmiyorum,bir çok arkadaþýnda bilmediðini düþünüyorum egyo yatýrýmcýsý vefalýdýr birlik halindedir örneðin genel kurulu toplamak adýna noter tastikli hisse adedini sayýn GENCOYA bütün egyo yatýrýmcýsý yollamýþ ge genel kurul yeter sayýsý toplanabilmiþtir,ayný þeyin ihtarname olayýndada daha sert bir þekilde olacaðýný düþünüyorum birlik beraberlikte böyle bir þeydir diye düþünüyorum
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...zuyor-5219680/
13:09 - 8 Temmuz 2019
"BORÇLARI BANKALAR TARAFINDAN YAPILANDIRILACAK"
AK Part'li Muþ, mali sistemde bulunan þirketlerin borçlarýnýn yapýlandýrýlmasýyla alakalý düzenleme getirildiðini belirterek, "Geçmiþ dönemlerde Ýstanbul yaklaþýmý olarak yapýlan, buna benzer bir sistem kurulmasýný öngörüyoruz. Bunun süresi 2 yýl olacaktýr. Dolayýsýyla 2 yýllýk süre içinde o kanunda belirtilen þartlar ve çerçeveler içinde, þirketler müracaat etmeleri halinde belli baþlý bazý teþviklerimiz de olacak. Bunlarýn borçlarý bankalar tarafýndan yapýlandýrýlacaktýr, burada bir çerçeve anlaþmasý da ortaya konacaktýr" dedi.
Sayýn TMSF yetkilileri; istanbul menkul kýymetler borsasýnda EGYO kodu ile iþlem gören hisse senedinin maðdur yatýrýmcýsýyým. Egs gayri menkul (egyo) þirketinin mallarýna tmsf olarak el koyduðunuz için egyo hisse senedi daha önceki yýllarda borsada iþleme kapatýlmamýþtý. Bizde bu yüzden egyo hisse senedini borsada satýn almýþtýk. Fakat yýllar sonra tmsf egyo´nun mallarýna Ege dünya ticaret merkezine el koyduðu için borsada iþlem görmesi engellenerek tahtanýn sýrasý iþleme kapatýldý. Bu yüzden milyonlarca yatýrýmcý ve aileleri maðdur oldu. Tmsf egyo hisse senedinin borsada iþlem sýrasýnýn kapanmasýna sebep olurken tekrar iþleme açýlmasý için gerekenleri yapmayarak görevi ihmal, görevi kötüye kullanma suçlarýný iþleyerek, egyo hisse senedi yatýrýmcýlarýný da maðdur etmiþtir. Ayrýca bu ticaret merkezinin 80 milyon dolarlýk satýþ tahsilatýný zamanýn da yapmayarak, bir kez daha egyo yatýrýmcýlarýný maðdur etmiþtir. Egyo tahtasýnýn tekrar iþleme açýlmasý için gerekenleri yapmanýz hususunda; gereðini arz ederim.
Cumhurbaþkaný danýþmanýna da tarafýmca yazý yazýlmýþtýr.
Bende ilgili kurumlara gerekli bildirimde bulundum. Aslýnda yazilacakkk çok konu var'da zamaný gelince paylaþýrým. Nasip olursa.
Ýlgi: 29.11.2017 Tarihli Baþvurunuz
29.11.2017 tarih ve 45783 sayý ile Kurulumuz kaydýna alýnan elektronik posta baþvurunuzda özetle, yatýrýmcýsý olduðunuz EGS Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ.'nin (Þirket) 2013 yýlýnda tahtasýnýn kapatýldýðý ve Borsa Ýstanbul A.Þ. (Borsa) kotundan çýkartýldýðý ve söz konusu durumun borsada yatýrým yapan yatýrýmcýlarý maðdur ettiði belirtilerek, maðdur olan yatýrýmcýlar için bir çalýþma yapýlmasý, tahtasý kapalý olan þirketlerin incelenerek tekrar iþleme açýlmasý ve yatýrýmcýlarý zarara uðratan Þirket yöneticilerinin tespit edilerek cezalandýrýlmasý talep edilmiþtir. Öncelikle belirtmek gerekir ki, iþlem sýrasý kapatýlan paylardan kaynaklanan zararlarla ilgili olarak sermaye piyasasý mevzuatýnda tazmine iliþkin herhangi bir düzenleme bulunmamakla birlikte, halka açýk ortaklýklarýn paylarýnýn Borsa'nýn hangi pazarýnda iþlem göreceðine ve bu paylarýn Borsa kotundan çýkarýlmasýna iliþkin takdir yetkisi Kotasyon Yönergesi uyarýnca Borsa Yönetim Kurulu'na aittir. Ancak, yasal koþullarýn oluþmasý halinde, yatýrýmcýlar tarafýndan genel hukuk hükümleri çerçevesinde Þirket'in Borsa kotundan çýkmasý hususunda sorumluluðu bulunan kiþiler hakkýnda hukuki yollara baþvurulmasý mümkün bulunmaktadýr. Borsa tarafýndan 30.05.2013 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformu'na (KAP) iletilen duyuruda "Borsa Yönetim Kurulunun 30/05/2013 tarihli toplantýsýnda, Gözaltý Pazarýnda iþlem görmekte olan EGS Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ. (Þirket) paylarýnýn, Kotasyon Yönetmeliðinin kot dýþý pazarda iþlem gören menkul kýymetlerin iþlem görmekten geçici veya sürekli men edilmesini düzenleyen 27. maddesinin atýfta bulunduðu 24. maddenin (c), (h) ve (j) bendleri çerçevesinde 31/05/2013 tarihinden itibaren iþlem görmekten geçici olarak men edilmesine karar verilmiþtir. Bu çerçevede, Þirket paylarý 31/05/2013 tarihinden itibaren Borsa dýþýnda yatýrým kuruluþlarý vasýtasý ile alým satým iþlemlerine konu olabilecektir." denilmektedir. Söz konusu Borsa duyurusu üzerine Þirket tarafýndan Kurulumuza baþvurulmuþ olup, konuya iliþkin olarak 02.08.2013 tarihinde Þirket tarafýndan KAP'ta yapýlan özel durum açýklamasýnda "Þirketimizin paylarýnýn Borsa Ýstanbul A.Þ. gözaltý pazarýnda tekrar iþlem görebilmesi, baþta portföy sýnýrlamalarý ve varlýklar üzerindeki kýsýtlar olmak üzere Þirketimiz tarafýndan yapýlmasý planlanan teblið hükümlerine uyum saðlama ve Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý olarak faaliyetlerine devam etme konusundaki projeksiyonlarý ile, alýnacak tedbirlere iliþkin olarak, yeniden yapýlanma hususunda 02.07.2013 tarihinde Sermaye Piyasasý Kurulu'ndan Þirketimizce süre talebinde bulunulmuþ olup, Sermaye Piyasasý Kurulu'nca Þirketimize 16.07.2013 tarihinden itibaren 1 yýl süre verilmiþtir." denilmektedir. Diðer taraftan, Þirket, Kurulumuz Karar Organý'nýn 13.11.2015 tarih ve 31/1435 sayýlý kararýyla gayrimenkul yatýrým ortaklýðý statüsünden çýkarýlmýþtýr. Söz konusu karar kapsamýnda Þirket tarafýndan 19.01.2016 tarihinde gayrimenkul yatýrým ortaklýðý statüsünden çýkmasýna ve esas sözleþmesinin gayrimenkul yatýrým ortaklýðý faaliyetini kapsamayacak þekilde deðiþtirilmesine izin verilmesi talepleriyle Kurulumuza baþvurulmuþ olup, 23.03.2016 tarih ve 10/37 sayýlý Kurulumuz Kararý ile Þirket'in anýlan talepleri olumlu karþýlanmýþtýr. Þirket'in unvanýnýn "EGS Gayimenkul A.Þ." olarak deðiþtirilmesi de dahil olmak üzere Þirket esas sözleþmesine iliþkin deðiþikliklerin ticaret siciline tescilinin 02.10.2017 tarih ve 683 sayýlý Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edilmesiyle, Þirket'in gayrimenkul yatýrým ortaklýðý statüsünden çýkmasýna iliþkin hukuki iþlemler tamamlanmýþtýr. Bununla birlikte, Sermaye piyasalarýnda gerçekleþen iþlemler, sermaye piyasasý kurumlarý, halka açýk þirketler ile sermaye piyasalarýnda faaliyette bulunan kiþi ve kurumlara iliþkin olarak gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafýndan ayrýntýlý incelemelerde bulunulmaktadýr. Yapýlan incelemeler sonucunda tespit edilen hususlarla ilgili olarak gerekli yasal iþlemler tesis edilmekte ve incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarý Kurulumuzun internet sayfasýnda yer alan "Duyurular" bölümünde yayýmlanan bültenler aracýlýðýyla kamuya duyurulmaktadýr. Bu çerçevede, halka açýk bir ortaklýk olan Þirket'i zarara uðratýcý olduðu iddia edilen hususlarda tarafýnýzca ayrýca somut bilgi ve belge sunulmasý halinde Kurulumuzca konuya iliþkin inceleme yapýlabilecektir.
Yeni þikayette tekrar cimere gönderilmiþtir. Herkesi cimere þikayet göndermesi konusunda iþ birliðine davet ediyorum...
egyo yöneticilerine aþaðýdaki hususlardan dolayý ceza ve tazminat davalarý açma haklarýmýz vardýr. Artýk bunun fitilide ateþlenmiþtir. Çünkü egyo nun kapalý kalmasýnýn önüde engel kalmamýþtýr. Tarafýmca 1.adým gerçekleþtirilmiþ olup cevabý üzerine 2.aþamaya geçilecektir.
Þirket'in Borsa kotundan çýkmasý hususunda sorumluluðu bulunan kiþiler hakkýnda hukuki yollara baþvurulmasý mümkün bulunmaktadýr.
BORSA ÝSTANBUL A.Þ. KOTASYON YÖNETMELÝÐÝ
Borsa Kotundan Çýkarmayý Gerektiren Durumlar
MADDE 24 : Aþaðýdaki hallerde, menkul kýymetler kotasyon komitesinin görüþü alýnarak veya bu komitenin teklifi üzerine Yönetim Kurulu kararý ile sürekli veya geçici olarak Borsa kotundan çýkarýlabilir. Yönetim Kurulu, kottan çýkarma kararýný vermeden önce ilgili ortaklýðý durumu düzeltmesi için uyarabilir ve süre verebilir.
c) (Deðiþik:RG-12/8/2010-27670) Kamunun aydýnlatýlmasý düzenlemeleri çerçevesinde Kamuyu Aydýnlatma Platformuna bilgi, belge ve açýklama gönderilmesine iliþkin usul ve esaslara uyulmamasý, özel durum açýklamasý yapýlmasýnýn gerekli olduðu durumlarda kamuyu aydýnlatma yükümlülüklerine aykýrý olarak Kamuyu Aydýnlatma Platformu’na bilgi, belge ve açýklama gönderilmemesi,
h) Ortaklýðýn Borsaya ödemekle yükümlü olduðu ücretleri ödememesi ya da aleyhine yapýlan icra takibinin sonuçsuz kalmasý,
j) Türk Ticaret Kanunu kapsamýnda ortaklýðýn, aktiflerinin satýþ fiyatlarý esas olmak üzere düzenlenen ara bilançosuna göre sermayesinin 2/3 ünü yitirmesi,
Yukarýda beliritlen egyo hisse senedinin kapalý kalmasýna sebeb olan 24.maddenin c-h-j bendlerinden, özellikle j-bendinde belirtilen 2/3 sermayesini yitirmesi durumu; esas sözleþme deðiþikliði yapýlarak gyo statüsünden çýkýlarak A.Þ dönüþümü yapýldýðý için ve Basmane arazisi de tekrar sermayemize geri geldiði için j-bendi dayanaðý ortadan kalkmýþtýr. geriye c ve h bendleri kalmýþtýr ki bunlarda çok basit iþlemlerdir.
Egyo yönetimi bu iþlemleri yapmayarak suç iþlemektedir. Zaten TMSF de bu yüzden; Þirket'in Borsa kotundan çýkmasý hususunda sorumluluðu bulunan kiþiler hakkýnda hukuki yollara baþvurulmasý mümkün bulunmaktadýr.
þeklinde cevap vermektedir.
Þimdi 6 gün önce yapmýþ olduðum müracaatýmýn cevabýný bekliyorum. Bugün 7.gün oldu halen cevap yok