Aşağıdaki resmin fotomontaj olmadığı belirlenmiş, Muhtemel bir FED çalışanı bitcoin manyağı çıktı.....
https://resmim.net/f/RCzvQq.jpg
Printable View
Aşağıdaki resmin fotomontaj olmadığı belirlenmiş, Muhtemel bir FED çalışanı bitcoin manyağı çıktı.....
https://resmim.net/f/RCzvQq.jpg
Abi dolart kuruna bir etkisi olur belki ama dolar kuruna olmaz..:)
Şimdi ilk sene FED'in bilançosundan ne kadar eksilecekmiş: 0.3 trilyon dolar..
Diğer ECB, BOJ, BOE vb. ayda en az 200 milyar dolar parayı çoklaştırıylar..
Senede toplam ne kadar eder basılan para: 2,4 triyon dolar..
Geriye yani piyasalara ilk sene için ne kalır 1.9 trilyon dolar..
Global dünyada yaşadığımıza göre, ortalıkta Dolar görünümlü Yen'ler, Avrolar..:)
Doğan görünümlü şahinler gibi oldu..:cool:
Neyse 0.3 trilyon dolarcık..Yetmez ama evet: ..:kahkah:
Ha bu arada ECB'de taper yapacaktı..
Onunda tahvil alımları 70 milyar dolar civarında olsa gerek..
Onlarda ayda 1'er milyar dolarla azaltmaya başlasalar..
Tamamdır bu iş..:cool:
Bizim dolar artar..:yahoo:
Ne hallere düştük ya..:vk:
Saygidiger enki eski adiyla inanna
Denizin suyu nu bardakla boşaltma eşit değildir havuz suyunu alttan tipayla boşaltma çift muslukla doldurma filan
Adamlar maytap geçiyo ya
10 kagitla basliyip
Planla 50 ye yukseltcekler cekler caklar cuklar
Yani plan yani yapılmayacak
Kırmızı kar martta yaginca yapılacaklar listesinde sondan birinci
Purple Rain in english
Eğitim öğretim neredeyse tamamen bitmiş vaziyette zaten 3-4 okul haricinde. O 3-4 okul da geçmişin süper, şimdinin kötünün iyisi haline geldiler. Yozlaşma her yerde.
Yav adamlar cahil nesil istiyor rektör ne dedi bize cahil adam lazım ...
Evet eğitim bitmiş..matematikten çaktım bu gece..:kahkah:
Herkese iyi geceler..
65 bininci olmak evet okulun adına göre biraz fazla geri ama genel olarak yabancı liseler, fen liseleri kadar başarılı değil. Ya da bizim kriterlerimiz açısından öyle, şöyle ki; fen liseleri tamamen test odaklı bir eğitimdir. Son sınıfta öğrencinin sürekli test çözmekten başka bir aktivitesi yoktur ama yabancı liseler böyle değil, son sınıfta okuluna göre yabancı dilde drama yazmasını bekleyen de var, yabancı dilde edebi bir eseri derinlenmesine incelenmesini isteyende var. Bu çocuklar test odaklı eğitim görmedikleri için fen liseleri gibi lys de yüksek skor yapamıyorlar ama iş yurtdışında 'isim yapmış' üniversitelerden kabul görmeye gelince de çok açık ara öndeler.
Kısaca yurtdışında üniversite amaçlayanlar için yabancı liseler, yurtiçinde üniversite amaçlayanlar için devlet/özel fen liseleri daha mantıklı.
Kendi adıma imkanım elverirse ve çocuğumda kazanabilirse, yabancı lise ve ardından yurtdışı üniversite benim için daha mantıklı.
Robot gibi yetişmiş, düşünmesini öğrenememiş, vizyonu dar test skoreri mantığı benim istediğim eğitim sistemi değil.
Koç Sabancı özyeğin ve bilkent gibi kaliteli özel üniversiteler yabancı isimli liselere ayrıca burs veriyor ve okula girişlerde avantaj sağlıyor. Galatasaray üniversitesinin fransız okullarından mezun olanlara sağladığı avantaja denk biruygulMa
Bu sene bir arkadaşımın kızı Robert ten mezun oluyor öyle okulun incisi falanda değil yani 2000 sıralama yaptı.
Robert te kontenjan 250 erkek 250 kadın öğrenci olarak ayrılıyor. Neredeyse hepsi 500 tam puanlık çocuklar. Hepsi de p
Başta Robert kolej olmak üzere belirli liselerin yanlış tanındığını görüyorum.
Bu okullarda sınav başarısından çok öğrenciler hayata ilişkin bilgilendirilir ve sorgulama yeteneği kazandırılır öğrencilere. ( Bu nedenle de pek çok iyi vakıf üniversitesi !alacağı düşük sınav puanını tolore etmek için ayrıcalıklı özel burs sağlar bu okullardan mezun olanlara.
Düşünme analitik değerlendirme konusunda esas eksik olanlar fen liseleridir. Yüksek puan ve mühendislik veya tıp hedefleniyordu en iyiydi fen liseleri dır tabii ki!!! Laboratuvarlarda parlayan yildizdirlar. Ama 3 kişiye bir sunum yap dediler mi birden sönerler.
Kısacası okul ve sınav başarısı için fen liseleri hayat başarısı için yabancı kolejler öndedir.
İsteyen arkadaşla konuyu daha da tartışabilir veya sorularını cevaplandirmaya çalısırım.
İlk 1000 e girenlere devlet eğer başarı gösterdiği bölümü seçerse burs veriyor başbakanlık bursu. Kaldı ki o sıralama ile koç tıp a gitsin cerrah paşa ile ne uğraşacak. Okul bedava yurt bedava üste para da alır.
( Tübitak bursu oldukça mantıklı temel bilimlere burs vermesi doğru dediğim gibi başbakanlık bursu var ayrıca o sıralama ile burs hiç sorun olmaz.)
Bu arada isterse bir yıl sonra yeni bir sınava girmeden Cerrahpaşa ya da geçiß yapabilir. LYS puanı ile. ( Cerrahpaşa da öyle pek bir cacıkta yok. GS hukukta olmadığı gibi. Fransızca dışında)
Arkadas ben bu muhabbeti anlamiyorum
FED in gecelik faizi artarken bono piyasasindaki faiz artmayacakmi?
Eger artacaksa bu kendi bacagini kesmek gibi bir sey degilmi?
Yada iki faiz arasinda bir baglanti olmasi yokmu?
Bu konuda cahilim eger bilgili arkadaslar el atarsa sevinirim
ABD'de başkent Washington Bölgesi Metro İşletmelerinin, tramvay ve metro duraklarındaki panolarda, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ABD Şubesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme ilanlarının asılmasına izin vermediği ortaya çıktı.
http://www.hurriyet.com.tr/abdden-15...62017-40518310
Aynen AB ülkelerinde olduğu gibi, ABD de 15 Temmuz kalkışması, inandırıcı bulunmuyor anlaşılan.
AK yönetim, 15 Temmuzu özel toplantılar, merasimler, mitingler ve selalarla ne kadar ön planda tutmaya çalışırsa çalışsın. AB ve ABD bu konuda ne siyasilerin ziyaret ve konuşma yapmalarına ne de yukardaki haber örneğinde olduğu gibi afişlerle tanıtılmasına izin vermemekteler.
Bu durum, 15 Temmuz konusunda yasakçı davranışlar içinde olan o ülkelerin yöneticilerini FETÖcü diye tanımlamalar ötesinde bir nedene dayanmalı.
Ne acaba?
Gününüz iyi geçsin.
Günaydın arkadaşlar,
Ben olayı eğitim ve fed den bir başka yere, hepimizin iğreti olduğu bir duruma çekmek istiyorum.
Milletin a.na koyacağız diyen M.Cengiz kanser olmuş.
Konuyla alakalı yorum yapmak isteyen var mı?
Evimdeki sineğe ya da örümceğe dahi zarar vermeden onları dışarıya atmaya çalışan biri olarak bu haberi ilk duyduğumda "çok mutlu" oldum.
Sonra üzerine düşündüm biraz,
Sonra mutluluğum azalmadı ne yazık ki.
Bir canlının ölmesini dilemek ne derece doğru tartışılır.
Sanırım son zamanlarda çok fazla haksızlığa uğramakla alakalı bir durum.
Bir yandan düşürülen refah seviyemiz, dolardan eurodan medet ummak, paramızı korumak durumunda kalmak ve yaşanan stres ve toplumun tümünün travmatik şekilde dışarıda dolaşıyor olması.
Diğer taraftan da yandaşlara peşkeş çekilen devlet malları, arazileri, kesilen ormanlar vs vs saymakla bitmez.
Ben şahsen orda edilen kelimenin bu durumdan (Buyuk rakamlala rüşvet verme) kendisininde memnun olmadığı için yapılan bir kufur olarak algıladım. İş adamlarını kesinlikle kınamıyorum sonuçta iş adamı her yol ve yöntemi kullanarak işini içraa etmeli . Ben Devletin belli bir makamına gelip bu makam aracığı ile cepleri dolduranları kınıyorum.
Bu adam olmez, olemez kolay kolay.
Millet'e koya koya yeterli serveti yapmistir.
Kotuler kolay can veremiyor.
Gerçek şudur aslında ve bunu hepiniz biliyorsunuz .
Piyasayı suni gündemle götürüyorlar. Ülkenin gerçek ekonomisi balon gibi şişikdir. Keşke böyle olmasaydı ve hiç bir iş,saklanıp gizlenmeseydi... Neticede hepimiz aynı gemideyiz çoluk çocuklarımız var. Kimse refah düzeyinin düşmesini istemez ama malesef gerçekler hep saklanıyor... Özellikle ekonomi gösterildiği gibi asla değil....Biri püfff dese çat diye kırılıverecek ....Bilinçli olan kesim her şeyin farkında.resmen tiyatro izliyoruz.
Borsa endeksi ha bire şişiriliyor.. Nerde ve kim patlatacak belli değil. Endeks patladığında ilk etapta dolar; 4-4.50 arasında bir yere oturacaktır. demedi demeyin.
Artik cok iyi degiller.
Iyi ogretmenler guneye gidiyor.
Marmara koleji.
Ted Bodrum.
Fethiye Ata.
Burada cocukta yok
Ögretmende kalmadi.
Bizim hanim Uskudar Amerikanli.
Okulun son halini bilseniz.
Degil yilda 60 65 bin
6.5 bin tl verilmez.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah gazetelerde 15 temmuz için hazırlatılan afişleri gördüm ve ağlamamak için kendimi zor tuttum.Nedir bu askere olan düşmanlık.Dünyada bir tane daha millet var mı 20 yaşında evladını toprağa verirken vatan sagolsun samimiyetinde olan.
Bu ********lerin ülkenin her stratejik noktasına girmesine göz yumulduğu gibi gözbebeğimiz askeriyeye de bulaşmasına göz yumanlar şimdi bu 2000 yıllık tarihi olan ocağı nasıl acınası hale getirirsiniz.Yazıklar olsun.
borsa şişti
altın şişti
ev fiyatları şişti
araba fiyatları şişti
dolarda geçen seneye göre şişkin
faizler şişkin %15 lere dayandı
eee biz nereye yatırım yapacağız şimdi. bu kadar şişkinlikte ekonomik krizmi gelecek acaba.
Bir ornek vermek gerekirse BASCM Cimento.
Net aktif degeri 444 Milyon, bunun 370 Milyonu Maddi Duran Varliklar.
Fabrika, makineler, binalar vs.
Konut gibi.
Enflasyon buna etki etmez, ettigi kadari zaten Sermaye Duzeltme Farklari olarak bilancoya ilave edilir.
Hisse su an 2.60 TL.
POIP'te.
POIP'te diye almazsaniz, bence sansi kacirirsiniz.
Yillik vadeli mevduat kazancindan fazla nakit kar payi verir.
Gecen yil 0.221 TL. vermisti.
Şişmeyen bir şey bulunamıyorsa o Zaman nakitde beklemek en doğrusu. Ancak mevduatın şişkinliği keseye zarar getirmez ..Oray'a dalabilirsin yatırım için... Bir yol varmış demek ki.
3.52 leri bugün görür müyüz acaba..
peahh
ZAR şelale oldu..
Bizde biraz gecikme ile takip edebiliriz..
Merhabalar. Egitim ile ilgili bir konu actim. Tecrubelerini paylasmak ve bu tecrubelerden faydalanmak isteyen forumdaslari basliga davet ediyorum.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=8784
Saygilarimla.
Piyasa Öncesi İşlem Platformu (PÖİP), halka açık ortaklık statüsünde bulunan, ancak payları Borsada işlem görmeyen ortaklıkların paylarının Borsa İstanbul A.Ş. tarafından belirlenecek Platformda işlem görmesi için oluşturulmuştur.
Paylarının Platformda işlem görmesi için başvuruda bulunacak halka açık statüdeki ortaklıklar, Borsaya yapılacak başvurudan önce, esas sözleşmelerinde işlem görecek payların devir ve tedavülünü kısıtlayıcı ve pay sahibinin haklarını kullanmasına engel teşkil edici hüküm bulunması durumunda öncelikle Kurul nezdinde gerekli ana sözleşme değişikliklerini yerine getirirler.
Peki size göre ne zaman tam olarak halka açılacak bu şirket bilginiz var mı?
PD 344 Milyon TL
Sermayesi 131.5 milyon
Son Dönem Net Kar 53 Milyon
Bir yıl içinde de 1.90 ile 3.050 arasında gidip gelmiş.
O kadar emin olma..
Bende sonbahar diyodum nisan mayıs haziran larda ama şimdi herkes demeye başlamış..
Beğenmiyorum..Herkes belli bir tarihde bişiler bekliyor o iş KESİN olmaz.Bu kadar net ve açık..
Gidemiyor..
Deli Sermaye akışı var bizim gibi ülkelere..MXN RUB BRL biraz başını kaldırsın fırsat biliyorlar..
Aylık MACD kesişme noktasında , haftalık sıfır noktasına geldi idi..
Hali ile 3.50 den tepki geldi ama yön değişmemiş belli oldu..
3.50 leri torpido gibi delip geçebilir..3.30 lara doğru..
Al sana eylülde dolar derler..
Hava durumlarında hatırlar mısınız bilmem güneyden kırmızı turuncu sarı sıcak hava dalgası gelir idi grafiklerde..
Kuvvetlendikçe kızarır idi..:)
Doların durumuda bu..
Uluslar arası risk iştahı arttıkça alacak bişi kalmayınca artık bizim gibi ülkere bile deli para girişi oluyor...Zaten zurnanın son deliğiyiz bakma..aylık 1-2 Milyar dolar geldi mi bile bu durum oluyor..
Bırak 30-40 Milyar doları..
En uçta olduğumuz için de gel-git lerimiz çok yüksek frekans da..
Çok sarsılıyoruz..
Borsa yüzde 30 düşüyor oradan yüzde 50 yükseliyor
dolar yüzde 30 çıkıyor oradan yüzde 10 düşüyor..
Geriye kendi ayağımıza sıkma durumları kalıyor..
Aslında o işler de danışıklı dövüş..
Ne zaman POIP'ten cikar bilmiyorum.
Ancak, eger bir hissenin, yillik getirisi, yillik enflasyonun ustundeyse, POIP, ky'nin lehine calisir.
POIP, o hissenin son derece defansif olmasini sagliyor.
Kaldiki, bu hissenin 444 Milyon oz-kaynaginin 200 Milyonu Gecmis Yil Karlarinda oturuyor.
2.60'a aldiginizda, eger 30 kurus kar payi verirse return %12 oluyor.
Benim ortalama maaliyetim 2.18, benim returnum, %14 olacak.
Son yonetim kurulu toplantisina katildim.
2017 yili icin, BASCM yili olacak ifadelerini duydum.
Kapasite artirmak icin yatirimlari tamamlamislar, bu yil 2C2017 de, yuksek kar aciklamalarini bekliyorum.
Sirket Fransizlarin, 2017 yili 50.yillari.
KONYA'da onlarin.