Biraz da grafik inceleyelim:
https://i.ibb.co/ww8mfGg/Screenshot-20200428-140341.png
2012-2020 arası aylık grafiğimizde 2014 e kadar olan kırmızı dikdörtgenin içinde şirket ulusal pazarda ve işlem hacimlerini görüyorsunuz.
İkinci dikdörtgenimiz sarı. Sarı dikdörtgen 2014-2018 arası şirketin gözaltı pazarında işlem hacminin yerlerde süründüğü açık.
Üçüncü dikdörtgenimiz(mavi) içindeki hareketi ise şirketin faaliyet alanı değiştirmesi ve karlı bir yıl sonrasında yine faaliyetinin kalmaması, kaçınılmaz düşüş. Burada işlem hacmi anlamlı bir artış göstermiş.
Gelelim yeşil çemberlerimize: Altta işlem hacmi artışını net görüyorsunuz. Üstte ise fiyatta yatay sayılabilecek bir hareket oluşmuş. İşlem hacmi artışı "Bayram değil seyran değil pala beni niye...":oleyo: düşüncesi oluşturmuyor mu?
Sonrasında oluşan nisan ayı fiyat barını ve işlem hacmini görmeyen olamaz sanırım. Burada unutmamamız gereken trendlerin ancak anlamlı/büyük işlem hacimleriyle kırıldığı ve kırıldığı yönde uzun zaman yol aldığıdır.
Gelelim üstteki beyaz çizgiye: Serve'nin gözaltında gördüğü en yüksek seviye 3,25 beyaz çizgimiz. Haftalıkta bunun üzerinde kapanış yaptık. Hatta bu hafta ikinci kapanışı da yapacak görünüyoruz. Aynı zamanda aylık kapanışımız da olmuş olacak. Bir önceki zirvede en yüksek aylık kapanış ise 2,66 da.
Ben tahsisli onayına kadar yatay aşağı salınımlı bir grafik oluşmasını bekliyorum. Mümkün olduğunca ağacı sallayıp elmaları toplamak isteyen birileri olacaktır. Her zaman olur. Ancak 3,25 altına sarkma olmasını çok beklemiyorum. Sonuçta trene yeni binenlerin olması istenmeyecektir. En azından bu fiyatlardan.
Saygılar...