Çok bakir değildir ama geyikli olabilir saroz olabilirçanakkale tarafında çok yer var şevketiye olabilir.
Yok tam tersi Portekiz de AB nin en fakir ülkesidir (Yunanistan ile beraber). Portekiz de de üniversiteyi bitiren gençler Almanya, ABD ya da İngiltere ye gider çalışmak için. Portekiz de çalışan nüfusun yaş ortalaması 45 üstü diye hatırlıyorum. Portekizli Gurbetçiler bu ülkelerde biriktirdikleri parayı Portekiz deki ailelerine gönderirler. Kelle paça çorbası içmek için ülkelerine geri geliyorlar mı? Onu bilemiyorum :-)
Ancak her ülkede olduğu gibi zengin bir kesim mevcut. Osmanlı nın son döneminde Portekiz e göç eden zenginler varmış. En ünlüsü gülbekyan ailesi...
Türkiye gelir olarak Portekiz inde altında... sonuç değişmez hepsi bizi kıskaniyeah...
En kötü AB ülkesi yaşam standardı olarak TC\den ileridedir. Yaşam standardından kastım alt ve orta gelirli ailelerin günlük yaşantısı işte. Yeme, içme, tatil, iş-güç.
TC\de halihazırda ortalama üstü bir hayat yaşayan birisinin dışarıda macera aramak için başka nedenleri olmalı. Parası olana TC Avrupa\nın konforunu aratmıyor. Birkaç tane tatil beldesi var güneyde yabancılar ele geçirmiş. Lan burası Türkiye\de mi yoksa Avrupa\da mı diye soruyor insan görünce:oleyo: Bir tanesi Göcek.
Bilmeyen varsa google maps ten baksın. Avrupa\da böyle güzellik yoktur.
$500k ile Göcek mi yoksa Barcelona mı, hangisi ucuzsa oraya yumulun :oleyo:
Para yoksa o zaman nerede daha çok para biriktirebiliyorsanız oraya.
Banane abi banane oğluum
Siz gidin hadi İspanya\ya Portekiz\e falan gidin siz. Bana Finike akarr
Banane ooğluum
Pardon hatlara yabancı cisim karıştı :oleyo:
Yillarca Altinoluk'da daha sonra Asos tarafinda da tatil yaptim.
Severim oralari.
Sezonu biraz kisa ama olsun.
Bolluk bereket var.
Domatis, peynir, zeytin bolgesidir.
Denizi de tam benim istedigim gibi serin.
Ulasim da iyi..
Karsi da Midilli canim izgara ahtapot cekerse gider yer gelirim.
Syg,
şu an ya en lüks yere gideceksin bir lahmacuna 40 lira vereceksin ya da nohut pilavcıya gideceksin ara kategorideki lokantalar nereye ait olduğunu şaşırmış durumdalar ne lüks lokanta olabiliyorlar ne de salaş kaliteyi artırsa fiyatı artıracak bu sefer adam gider lüks yerde yerim diyecek fiyat indirse kalite iyice düşecek bu seferde kendi müşterisini kaybedecek kafayı yemiş durumdalar
Tam ekonomik kriz etkisi iste.
Orta sinifi yok ediyor.
Gecen gun Palamut'a gittim.
Fiyatlar kol gibi.
Eskiden orta diregin tatil yeri idi.
Simdi belestepelilerin yeri olmus.
Isletmeler bos, sahiller, koylar gunubirlik gelenlerle dolu..
Binlerce adam gun boyu denize isiyor..
Syg,
Gocek kapali bi alan..
Yuzlerce tekne var her koyda 3-5 tane.
Yerlerinden bile kimildamiyorlar.
Deniz bitik.
10 yil once biraktim oralari.
Son gidenler de hep ayni seyi diyorlar.
Deniz biti veya sinegi var. Girince adami isiriyor, kasindiriyor.
Uste para verseler girmem orada denize.
Syg,
Sadece para yetmiyor..
Bana ne oglum da diyebilmek gerekiyor...
Syg,
Gozuktugu gibi degil demekki.gocek demekle olmuyor.hersey bozuldu bu ulkede.
https://img.immozentral.de/bilder/64...4212605030.jpg
Preis 59.000 €
Ort 63077 Nea Triglia Chalkidiki, Griechenland
Immobilientyp Haus zum Kauf
Wohnfläche 80 m²
Schlafzimmer 1
Badezimmer 1
Grundstück 482m²
Baujahr 2016
Anzahl Zimmer 3
Courtage 4%
Extras Garten, Einbauküche
https://www.immozentral.com/angebot
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Gayrımenkül düşünenler deprem gerçeğini unutmasınlar.
Tüm kıyı marmara, tüm kıyı ege sakat yerler.
Deprem söylenildiği gibi olacaksa Yozgat'a yerleşmek çok daha iyi.
Siz bakmayın sn. Dudu nun Göcek i yerin dibine sokmasına. İngilizler bayılıyorlar oraya. Bugün rastgele Barcelona\da yaşayan bir emekliye nasıl buralar gelem mi diye sorun o da benzeri cevaplar verir. :oleyo: Aman evladım sakın gelmeyin her taraf kapkaççı dolu, yollardan prezervatif topluyoruz, her yer uyuşturucu bağımlısı falan filan kafa ütülerler:oleyo:
Dudu oraları yemiş bitirmiş yeni aksiyon arıyor. İlk defa gidenin ise aklını alır aklınıı :oleyo:
Ytd
Gocsekmi gocmesekmi anliyamadim.veli gocer vardi muteahhit .deprem dede vardi.hey gidi gunler[emoji39]
https://twitter.com/kilicdarogluk/st...QKHZ8vadA&s=19
Kkm ye hazine garantisi verildi diye her gün eleştiren kişi hazine garantisi istemiş
Projenin özü saçma, ülkede kura ile insan belirleyip ev sahibi yapacaksınız. Mantıklı mı sizce ?
Samimi olunsa bu konutlar kiralık ve ekonomik yapılar olurdu. İhtiyacı olanlar geçer ekonomik durumları düzelince yerine yenileri otururdu. Biz fakirlikten kurtulamayacağımızı o kadar kabullenmişiz ki evleri mülkiyeti ile beraber veriyoruz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hee bende buraları yazacaktım yeme içme türkiyeye göre ucuza hallolur ama evler bir tık pahalı gelebilir bizim sahil kentlerine göre 250k 75klık iki örmekte ben koyayım.
Yeni mudanya daha merkeziselanik havalimanına 40 45 dk mesafede . 45dk mesafede tüm koylara gidersin heralde.
https://www.remax.gr/property/250681...-neos-marmaras
https://www.remax.gr/property/254443-flat-nea-moudania
Kuzey ege den geldim simdi , mevsim.itibariyla yasli orani felaket seviyede yuksek , asiri bir yerlesme var oralarda
Bu arada altinoluk sahillerinde kolibasili tesbit edilmiş..leş marmara nin akintisini ciktigi yerlerde gidiyor artik.
Kimse yazmamış , tabi ki zevk ve tercih meselesi.
İğneada yıl bilir misiniz ?
Kırklareli ye bağlı , Bulgaristan topraklarına 15 km falan , beldeye bağlı Sevindik köyü ise Bulgar topraklarına komşu , Karadeniz kıyısında , ada değil , sayfiye yeri. Istranca dağlarını geçince hemen inersiniz sahile. Yazın biraz nüfus artar , kışın sadece yerlileri kalır.
İstanbul dan 3 saat de gidersiniz araba ile. Temmuz , ağustos aylarının gecelerinde bile serin olur , gündüz 25-28 derece arası. Denizi dalga olmayınca çok iyidir , sanılanın aksine sıcaktır denizi , upuzun kumsalı ve parasızdır genelde. Bazı restaurantlar , kendi işletmelerinin önünden girişlerde , şemsiye ve şezlong için 30 tl alıyorlardı bu yaz. Deniz ürünleri bol ve Suriyeli , Iraklı falan , çok çok nadirdir.
3 yıldır yazları sık sık gider kalırım. Havası Kaz dağlarından bile daha temizdir. Yıllarca Cunda , oksijen cenneti olduğu söylenen Altınoluk , Assos , Sokakağzı na gittim , oralardan bile daha temiz havası var. Gençler sıkılabilir belki , gece hayatı yoktur , lokantaları da vardır , kıraathaneleri de vardır yetecek kadar . Okuduğum kadarı ile deprem ile alakası olmayan bir bölge. Demirköy ü geçince longoz ormanları başlar taa İğneada ya kadar.
İğneada candır , can.
Mevduat piyasası bitmiş. Bu sitede moderasyon zaten bitmişti.
Tevdiat oranları için bilgi vardır diye okumaya geliyorsun dedelerin emeklilik serüvenini okuyorsun.
Hayırlı forumlar.
Dolarda taze oran varmi?
Bundesbank:
- Alman ekonomisi sonbahar ve kış aylarında kayda değer şekilde daralacak
- Almanya'da resesyona yönelik artan işaretler var
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...RE18jfUmA&s=19
Melmekette fayiz mi kaldi??
Varsa lokum fayiz eskisi gibi yazin paylasin elinizi mi tutuyorlar??
Syg,