Bu arada altinoluk sahillerinde kolibasili tesbit edilmiş..leş marmara nin akintisini ciktigi yerlerde gidiyor artik.
Kimse yazmamış , tabi ki zevk ve tercih meselesi.
İğneada yıl bilir misiniz ?
Kırklareli ye bağlı , Bulgaristan topraklarına 15 km falan , beldeye bağlı Sevindik köyü ise Bulgar topraklarına komşu , Karadeniz kıyısında , ada değil , sayfiye yeri. Istranca dağlarını geçince hemen inersiniz sahile. Yazın biraz nüfus artar , kışın sadece yerlileri kalır.
İstanbul dan 3 saat de gidersiniz araba ile. Temmuz , ağustos aylarının gecelerinde bile serin olur , gündüz 25-28 derece arası. Denizi dalga olmayınca çok iyidir , sanılanın aksine sıcaktır denizi , upuzun kumsalı ve parasızdır genelde. Bazı restaurantlar , kendi işletmelerinin önünden girişlerde , şemsiye ve şezlong için 30 tl alıyorlardı bu yaz. Deniz ürünleri bol ve Suriyeli , Iraklı falan , çok çok nadirdir.
3 yıldır yazları sık sık gider kalırım. Havası Kaz dağlarından bile daha temizdir. Yıllarca Cunda , oksijen cenneti olduğu söylenen Altınoluk , Assos , Sokakağzı na gittim , oralardan bile daha temiz havası var. Gençler sıkılabilir belki , gece hayatı yoktur , lokantaları da vardır , kıraathaneleri de vardır yetecek kadar . Okuduğum kadarı ile deprem ile alakası olmayan bir bölge. Demirköy ü geçince longoz ormanları başlar taa İğneada ya kadar.
İğneada candır , can.
Mevduat piyasası bitmiş. Bu sitede moderasyon zaten bitmişti.
Tevdiat oranları için bilgi vardır diye okumaya geliyorsun dedelerin emeklilik serüvenini okuyorsun.
Hayırlı forumlar.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Dolarda taze oran varmi?
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri