Mustafa Hocam IST’in performansından memnun musunuz acaba?
Printable View
gpg için ;
soru:
9.ve 10.aylarda gerek özel sektör tahvilleri olsun gerek Tpp deki dönüşler olsun açığa çıkacak paranın 12 eylül haftasından sonra ,nasıl yüksek getiri arayışında olacağını merak ediyorum?
ERAL BEY İN cevabı;
Faizler düşüyor diye riski yüksek sabit getirilere asla gecmeyiz. paranın asgari 4/5 i en guvenli ve likit sekilde beklemeli. Eyl basında pair trade pozisyon ağırlığını çok düşürmüştüm. Çünkü endeks ucuz olduğu için satış yönünde pozisyon alacak guvenli fazla bir secenek yoktu. Şimdi arttırmaya başladım. Eyl boyunca da artacağını tahmin ediyorum. Sene başından beri fazla BIST riski almaksızın en iyi katkıyı pair trade den sağladık. Bu kanalı verimli kullanırsak getiri oranında dusen fazlerin önemli bir etkisi olmaz. Ben dersime çalışıyorum. Ötesi şans ve kısmet :)
faizlerin 200 BP dusmesi aylık getiri 2,90 olacaksa 2,70 e inmesine neden olabilir. Bizim için esas olan mevduatın aylık bazda 160 BP uzerinde kalmayı basarmak bu gerçekleşirse gerisi teferruat . Bakarsınız o 200 BP farkı da daha cok koşar kapatırız . Agustos zor bir aydı . Eylul bu kadar zor olmamaya aday. İlk hafta 0,87 ile noktalandı 2,90 için ihtyacımız 3 haftada 200 BP . İlk hafta doğrusu perde arkasında bazı sanssızlıklar yaşadım. 0,87 yerine rahatlıkla 1,30 ile bitebilirdi. Kısmet değilmiş. Önümüzdeki haftalarda gol pozisyonlarında daha yuksek isabetle sağlamaya çalışacağım. Güzel haberler vermek dileği ile
Estagfurullah ustadim
Erken kacmissiniz
Fon isi dolar gibi vurkac isi degildir
Keske biraz daha kalsaydiniz...
Lakin gpg dusunuyorsaniz sikinti yok
50mk niz cepte gibi...
Ben piyasa kurallarina gore yatirim yapiyorum
Suan borsa zamani
Bu sebeple hisse agirlikli iyi yonetildigini dusundugum tcd ile devam edecegim...syg