Ben bunu Berat bakan geldiğinde gördüm ve emekli aylığı olmadan garantilerim. Artık Eyt olsada olur, olanda da. Ve daha ileride bu maaşları daha çok yok edecekler. Temettü şart.
Printable View
Konu EYT den bağımsız olarak, 15 yıl fiili hizmet süresi ve 3600 prim günü olan tüm çalışanlar SGK'ya gidip emekli olabilir (emekli olmak için yaşımı bekleyeceğim diyorsunuz.) yazısı alıp çalıştığı işyerine ibraz ederek işten ayrılabilir. İşveren yasal olarak kıdem tazminatını ödemek zorunda.
Fiili olarak emekli olup olmamak sizin tercihinizdir. İşveren sizin dilekçeniz ile ilişiğinizi kesip, kıdeminiz öder ama sizi tekrar işe almak zorunda değil. SGK dan siz ''emekli olabilir'' yazısını getirdikten sonraki durumunuz işvereni ilgilendirmez.
O sebeple istifa dilekçesi vermeden sgk dan o yazıyı almak lazım. Bakan eyt açıklanmadan önce, bazılarının kayıtları dijitale falan geçiriliyor vs. gibi şeyler söylemişti. En son teknik çalışma tamamlandı demişti. Belki o yazı e-devletten alınabilir ki öyle bir kontrol bence zaten olması lazım. Yoksa facebook gruplarını bir görseniz, herkes çalışma hayatım ekran görüntüsü paylaşıp eyt'limiyim diye soruyor. Okuduğunu anlamayan bir sürü insan var. Kesin problemler çıkar.
Özel sektörde çalışıyorum ve 24 ocakta yaşı m doluyor. 24 günle %13 mü çaktılar yani? Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.