Sayfa 222/472 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Maaşı asgari ücretten yatırıp, ücretin kalanını elden veren patronlar da bu düşük maaşlardan sorumlular. Böyle yapanlar vebal aldılar. Zaten düşük olan emekli maaşları bu sebepten dolayı iyice düşük kalacak. Gelecekte emekli maaşının yanına, temettü, bes vs. gibi tamamlayıcı birşeyler şart.
    Ben bunu Berat bakan geldiğinde gördüm ve emekli aylığı olmadan garantilerim. Artık Eyt olsada olur, olanda da. Ve daha ileride bu maaşları daha çok yok edecekler. Temettü şart.

2. Teşekkürler, yıllardır devlet dairelerine gitmiyorum. Bu hengamede SGK müdürlüklerine gitmek de ölüm olur. İnşallah, dediğiniz gibi bu belgeyi e-devletten alma imkanı getirirler. Aslında çok mantıklı bir fikir.

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    İstifa etmeden önce SGK dan "emekli olabilir" yazısı alırsanız, süreciniz sorunsuz olacaktır. Zaten şirketlerin çoğu bu yazı olmadan emeklilik dolayısıyla istifa dilekçelerini yürürlülüğe koymazlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    11500 den 13500 rakamına gelmiş. %30 olsa 3450 lira artış olması gerekirdi. 14950 yerine 13500 düşük bir rakam. 1450 lira/ay kaybımız var. Bu kadar fark edeceğini bende düşünemedim. Telafi için emekli olduğumda da 1-2 sene daha çalışırım. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Umarız dolar bazında ileriki yıllarda çöp olmaz.
    13500 den 15700 olmuş.... ek ödeme dahil... son 15 sene tavandan yattı... resmen erittiler maaşı.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Sn. tantrum,

Burada şöyle bir risk yok mu? Şimdi çalıştığımız şirket bizim emeklilik koduyla çıkışımızı yapmadan biz SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunamıyoruz. Diyelim ki, şirket çıkışımızı yaptı, biz de SGK'ya EYT için başvurduk. Ancak SGK bir gerekçe ile emekliliğimizi red etti. Bu durumda şirketten de istifa ettiğimiz için sap gibi ortada kalma riski yok mu Böyle bir durumda, hukuken şirketteki görevimize geri dönme hakkımız var mı acaba? Zira biz istifamızı "emeklilik" gerekçesi ile vermiştik, emeklilik de gerçekleşmediğine göre istifa geçersiz hale gelmiyor mu? Teşekkürler,
    Konu EYT den bağımsız olarak, 15 yıl fiili hizmet süresi ve 3600 prim günü olan tüm çalışanlar SGK'ya gidip emekli olabilir (emekli olmak için yaşımı bekleyeceğim diyorsunuz.) yazısı alıp çalıştığı işyerine ibraz ederek işten ayrılabilir. İşveren yasal olarak kıdem tazminatını ödemek zorunda.

Fiili olarak emekli olup olmamak sizin tercihinizdir. İşveren sizin dilekçeniz ile ilişiğinizi kesip, kıdeminiz öder ama sizi tekrar işe almak zorunda değil. SGK dan siz ''emekli olabilir'' yazısını getirdikten sonraki durumunuz işvereni ilgilendirmez.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Sn. tantrum,

Burada şöyle bir risk yok mu? Şimdi çalıştığımız şirket bizim emeklilik koduyla çıkışımızı yapmadan biz SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunamıyoruz. Diyelim ki, şirket çıkışımızı yaptı, biz de SGK'ya EYT için başvurduk. Ancak SGK bir gerekçe ile emekliliğimizi red etti. Bu durumda şirketten de istifa ettiğimiz için sap gibi ortada kalma riski yok mu Böyle bir durumda, hukuken şirketteki görevimize geri dönme hakkımız var mı acaba? Zira biz istifamızı "emeklilik" gerekçesi ile vermiştik, emeklilik de gerçekleşmediğine göre istifa geçersiz hale gelmiyor mu? Teşekkürler,
    O sebeple istifa dilekçesi vermeden sgk dan o yazıyı almak lazım. Bakan eyt açıklanmadan önce, bazılarının kayıtları dijitale falan geçiriliyor vs. gibi şeyler söylemişti. En son teknik çalışma tamamlandı demişti. Belki o yazı e-devletten alınabilir ki öyle bir kontrol bence zaten olması lazım. Yoksa facebook gruplarını bir görseniz, herkes çalışma hayatım ekran görüntüsü paylaşıp eyt'limiyim diye soruyor. Okuduğunu anlamayan bir sürü insan var. Kesin problemler çıkar.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

6. Hocam, bu dediğinizi biliyorum ama bu alınan yazı "emekli olabilir" yazısı değil, "kıdem tazminatı alabilir" yazısı oluyor. Ben bu yazıyı zaten yıllardır alabiliyor durumdayım. Benim derdim, emekli olarak iş yerinden ayrılmak.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Konu EYT den bağımsız olarak, 15 yıl fiili hizmet süresi ve 3600 prim günü olan tüm çalışanlar SGK'ya gidip emekli olabilir (emekli olmak için yaşımı bekleyeceğim diyorsunuz.) yazısı alıp çalıştığı işyerine ibraz ederek işten ayrılabilir. İşveren yasal olarak kıdem tazminatını ödemek zorunda.

Fiili olarak emekli olup olmamak sizin tercihinizdir. İşveren sizin dilekçeniz ile ilişiğinizi kesip, kıdeminiz öder ama sizi tekrar işe almak zorunda değil. SGK dan siz ''emekli olabilir'' yazısını getirdikten sonraki durumunuz işvereni ilgilendirmez.

7.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Hocam, bu dediğinizi biliyorum ama bu alınan yazı "emekli olabilir" yazısı değil, "kıdem tazminatı alabilir" yazısı oluyor. Ben bu yazıyı zaten yıllardır alabiliyor durumdayım. Benim derdim, emekli olarak iş yerinden ayrılmak.
    Ben konunun yasal olarak mantığını anlamanız için açıkladım. SGK ''kıdem tazminatı alabilir' diye bir yazı vermez, SGK ''emekli olabilir'' yazısı verir. Yıllar önce bu yazıyı almış biri olarak söylüyorum.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Özel sektörde çalışıyorum ve 24 ocakta yaşı m doluyor. 24 günle %13 mü çaktılar yani?
     Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Özel sektörde çalışıyor iseniz 30 Aralık 2022'ye, Kamuda çalışıyor iseniz (maaşlar 15'inde yatıyor) 14 Ocak 2023'e kadar emeklilik işlemini başlattı iseniz % 30 zam alıyorsunuz.
    Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 222/472 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •