Zamanında Büyükerşen’in adı ön plana çıkmıştı.
Tuttular Ekmel’i aday yaptılar.
Printable View
İşte bu yüzden bu ülkede sol, sosyal demokrat seçmen oranı %30 civarı.
Sanki %60 oy potansiyeli vardı da Kılıçdaroğlu %25-27 civarına çekti. 40 yılda hiç bir sol parti başkanı %30 a ulaşmadı.
Düşünün bir sol parti liderinin oğlu kumar masasında fotosu olsa ,askere gitmemek için çürük rp alsa ya da gitse yalisinin dibinde yapsa ve Sat komandosu diye reklamı yapılsa o sol lidere ne kadar oy çıkardı.
Kılıçdaroğlu şehitlere kelle dese ya da mal varlığı ile tehdit edilse hali nice olurdu?
Giderken bana mı sordunuz dese ve buna söylediği Stk hala O'na biat eder miydi?
Yalnız o dönem bile muhalefet herşeye rağmen daha bir aradaydı. Ekmeleddin gibi kimsenin tanımadığı bir aday %38,5 oy almıştı. DEmirtaş %10 almıştı.
2014 Türkiyesi ile bugün ki Türkiye çok farklı. O dönem nispeten ekonomi çok daha iyiydi. Ülkenin önünde devasa enflasyon canavarı, mülteciler sorunu, deprem vb konular yoktu. Yıpranmamış genç bir RTE vardı. Ona rağmen chp, mhp muhalefeti tek aday çıkarıp Ekmeleddin'e rağmen bu oyu aldılar.
Şimdi durum çok çok farklı. Muhalefetin yapması gereken aday kim olursa olsun arkasında durmak. Bunu bile beceremediler.
Sonuna kadar haklısın.
Yalnız Kılıçtaroğlu da parti başkanı Cumhurbaşkanlığına aday olmamalı dedi.
Sonuçta 6 ay kadar önce dışardan yada partili bir sol görüşlü yada ATATÜRK çü bulunabilirdi.
Kılıçtaroğlu önceden beri dayatmacı Ekmel dahil.
Tıpış tıpış demedimi?
Helallik istemedimi?
%1 oyu olmayanlara makam ve mevki vermiyormu?
CHP ve İYİ parti yürümeli birlikte.
DP ve BTP Yanlarda olabilir.
Saadeti bile dışlarım ben.
Siyasi partiler kanunuda değişmeli.Biatçılık ölmeli.
Sonuç ta ben geriye doğru bakıyorum.
CHP dahil Başı dahil Diğerleri dahil Tayyip Başkana çalışıyorlar.
Truva atlarıda dahil.
Sayın pit haklısınız. Erdogan 2014 seçiminde % 51.79
2018 seçiminde %52.54 oy almış. Kılıçdaroğlu için sağ olsun Iyip sayesinde kazanacak aday algısı yaratıldı.
Sanki memlekette Chp her seçim %50 oy almıştı Kılıçdaroğlu aşağıya çekti.
Ülkemizi tanıyın sol oylar %40 bir kez aştı 1977 de. Ki o zaman Hdp yok Kürt oylarının yarısı geldiği için.
Erdoğan siyasete Chp de başlasa genel başkanlığa getirilmiş olsa bile alabileceği oy belli.
Ülkede 21 yıldır var olan parti ama tüm olumsuzlukların muhalefetten kaynaklandığını inanan bir toplum.
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'ye geldi, ikilinin Meral Akşener ile görüşmesi bekleniyor.