bangaldeş nasıl bir ülke ki, bangaldeşliler türkiyeye gelsin. ben bangladeşli hiç görmedim. bence şeriatla yönetilen ülkeler harici hiç kimse türkiyeye gelmez. din baskısı olmasa araplar bile türkiyeye gelmez.
Printable View
bangaldeş nasıl bir ülke ki, bangaldeşliler türkiyeye gelsin. ben bangladeşli hiç görmedim. bence şeriatla yönetilen ülkeler harici hiç kimse türkiyeye gelmez. din baskısı olmasa araplar bile türkiyeye gelmez.
Anadolu lisesinde okurken 80 li yıllarda Bangladeşli bir ingilizce öğretmenimiz vardı. Adam hintli görünümünde olup anadili ingilizce olan biriydi.İyi ve düzgün bir insandı. Bir de İtalyada cüzdanımı çalan hırsızı yakaladığımda 4 tane hırsız bana tekme tokta dalmıştı bir bangladeşli benimle birlikte kavgaya girişip adamları un ufak etmiştik.Sonrasında başıma bi iş gelmesin diye bizimle otele kadar yürümüştü.
Bangladeşli tanıdığım 2 kişi oldu hayatımda. Olumlu düşünürüm o ülke vatandaşları ile ilgili. Bize gele gele müslümanın da en kazması geliyor tabiki. Hele doğu anadolu sınırlarında giren afganistan ve pakistanlılar endişe verici.
Ülke olarak nereye doğru yol alıyoruz? Endişe duymamak zor
Çok sevdiğim Afgan arkadaşlarım var.
Hiçbirinden kötülük görmedim. Evlerine misafir gittim, çok misafirperver insanlar. Omuz omuza kavga etmedik :) ama beraber vakit geçirmekten hep keyif aldım.
Yaşadığım şehirde de bir çok Afgan mülteci var. Kimseye karışanını görmedim, hepsi kendi halinde. Durumları ne kadar zor olsa da bir tane bile Afgan dilenci görmedim.
Zaten gelenlerin çoğu Taliban'ı sevmediğimden, Taliban'dan kurtulmak için geliyor.
Saygılar
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iyi insan olmaları herkese kapıları açıp almamızı gerektirmiyor. Mülteci olmak için uluslarası kriterler var. Her ülke öncelikle kendi vatandaşlarının refahını sağlamak zorundadır.
Bangladeşliler de iyi insan olsa da burada kontrolsüz şekilde olmalarını istemem.
stratejilere devam..
İş yatırım- eylül-
http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20200908173308429_1.pdf
https://i.hizliresim.com/4bi733.jpg
Mülteci konusunu desteklediğim için yazmadım. Bu konuda sizinle aynı görüşteyim. Sadece Afganistanlılar hakkında düşündüklerimi yazdım.
Saygılar
Abd nin durumu farkli...
Nato nun planlarini oku uyelerine dagittiklari geceleri uyku uyumazsin...
Entel falan degil siginmacilar enteli Turkiye ye gelmiyor....
Bazi seyleri yazmak istemiyorum ama bu is baş agriticak....
Neyse bizim toplum yasayip gormeyi sever...
Entel ne Allah askina adamlsrin geldigi ulkede egitim mi var entel olcaklar.
Abd ve Avrupa nin kalkinmasina fayda saglayan siginmacilar orada egitim gormus tipler.....
Gecen sene yurtdisina giden egitimli entel Turkiye Cumhuriyeti vatandasi sayisini dert etmek daha mantikli...
İsrail e bile kaciyor egitimli vatandaslarimiz....
Sen de afgan pak suriyeli entel beklersin ulkeye....
Suriyelilerin sadece Meb e masrafi yillik 1 milyar euroya yakin...diger masraflari ve pakistan afgan banglades ortas asya dan gelenleri fln saymiyorum bile....
Neyse...
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
sizin yaptığınız genelleme idi ben genellemenize yazdım o mesajı... tartışma yapmak için değil genellemelerinize dikkat edersiniz diye düşünmüştüm... ilk mesajınız aşağıda:
"Siginmacilar gittikleri ulkede,ulkenin tarih boyunca yıkilmasina sebep olmustur.Maalesef...."
bizim yaşadığımız sığınmadan fazlası maalesef , ülkenin yıkılması için sığınmacıların silahlı örgüt kurup saldırması gerekmiyor.
örneğin sığınmacılar SGK sız çalışıyor, ve ücretsiz tüm SGK imkanlarını kullanıyorlar
SGK prim toplayamıyor
devlet işsiz adam sosyal yardım yapmak zorunda kalıyor
SGK ya tek kuruş katkısı olmayan insanlar SGK hizmetlerini alıyor.
nereden bakarsan zarar üstüne zarar.
amerika da vasıfsız sığınmacılar var ama orada her şey beleş gel yerleş olmuyor.
Abd deki ic catismalar neyden kaynaklaniyor saniyorsunuz.O genelleme degil tarihi bir sonucu ifade ediş..
Emperyalizm multecileri de sever onu da soyleyeyim ucuz is gucu ve somuru duzenine kaynak saglar cunku...
Bu sonucu yasayarak ögrenirsiniz o zaman genellemeleri anlarsiniz....
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
bu konudaki şahsi fikrim, müslüman olmayan göçmenlerin ülkemize alınarak, ülkemizin daha ılımlı hale gelmesinin sağlanması gerektiği. yoksa sabit fikirli, gerici akımlar çok güçlenebilecek ortam buluyor.
Sektör endeksleri performansı
https://i.hizliresim.com/vvdfvN.jpg
https://mobile.twitter.com/ForeksTur...00543934894081
Acaba neye çökebiliriz de bugün
Altınlar sadece anlaşmalı kuyumcudan alınıp devlete verilecek.
Kısaca senin olacak ama devlet canı isterse geri verecek.
Hayal dünyaları baya genis
Nasrullah ayan in bir sözü var "devlet ne zaman müjde aciklasa kalbime korkudan inme gelir" gibiydi galiba...
Haftaici bireysel emeklilik sirketimi aradigimda duzenlemenin birleşecek kamu sirketleri icin oldugunu kendilerini kapsamadigini soylediler... şimdilik bunlara yonelik bir duzenle yok anladigim kadariyla... tabi yapilmayacagi anlamina gelmiyor... saglikli gunler dilerim ... saygılar
Bu gönderiyi görünce aklıma uzun yıllar önce okuduğum bir yazı geldi. Biraz uzun bir yazı ama Türkiye'nin eko sistemini çok güzel anlatıyor.
https://sendika63.org/2013/08/hayati...lr-com-135047/
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://m.bloomberght.com/moody-s-tu...usurdu-2264198
Moody notu B2'den B1'e düşürmüş...
Yazar yazıyı çok zorlamış.
Apple’ın kuzey avrupa veya ingiltere yerine amerikada çıkmasının bir nedeni var. Steve jobs bildiğim kadarıyla üniversite terk ve gayet otoriter ve acımasız bir yönetici
Samsung’a gelirsek güney kore destanın büyük bir bölümü otoriter bir yönetimin eseri
Toparlarsak yazarın yazısında bahsettiği basın özgürlüğü, daha fazla demokrasi, gibi kavramlar tabiki herkesin isteyeceği talep edeceği kavramlar ama bugün çin’nin teknolojik başarısında bu kavramların birinin bile etkisi yok.
Biz uzun vadeli emek gerektiren yatırımlar yerine ortalama 6 ay 1 yıl içinde geri dönüşü olan gayri menkul yatırımlarını seviyoruz.
İmar affından yararlanan yapı sayısına bakarsanız (3,6 milyon) süper işleyen bir sistemimiz olsunda istemiyoruz. (https://www.google.com.tr/amp/s/www....ar-lira-273274)
Sürekli mazeret üreterek vicdanımızı rahatlatmayı seviyoruz.
“Kore mucizesinin mimarlarından olan Küresel Şirketlerin hikayesini bir kitapta toplayan Shinmun Daily Ekonomi Editörlerinden Lee Jong-Rak’a göre, işin temelleri 1960’ta darbe ile iktidara gelen ve şu andaki devlet başkanı Park Geyun-Hye’nın babası olan Park Jung-Hee tarafından atıldı. Ülke 1962’den itibaren her yıl ortalama yüzde 10 büyüdü ve süreç Park Jung-Hee’nin 1979’da öldürülmesinden sonra da 1994’e kadar devam etti. Aynı dönem, yani 1962-1994 arasında, ülkenin ihracatı da yılda yüzde 20 büyüdü.”
https://www.google.com.tr/amp/s/www....omisi-30149681
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu indirim piyasada olumsuz algılanabilir. Neden? Öncelikle bu Değerlendirme duyurulmamıştı, demek ki gidişat oldukça riskli bulunmuş. Ayrıca not kararından ziyade, indirime gerekçe sebepler hoş değil. Gerçi bizim konuştuğumuz konular, ama bunların bu düzeyde konuşulması kötü. Bir de negatif görünün indirime rağmen korunmuş, Aralık’ta bir indirim daha gelebilir. Yakında fitch den de bir indirim gelir.
Borsa kısa vadede ne tepki verir bilmem. Ama yabancı daha ne satacak diyene, sene başından bu yana her ay satıyor, yine satar diyorum. Borsada gerçek yabancı %10 filan kaldı, sıfıra kadar yolu var.
Ayrıca, BES konusundaki son demeçler pek çok kişiyi endişelendirdi. Bes ten parasını çekecek kişiler kaynaklı da hisselere satış gelebilir. Karma fonlarda önemli ölçüde hisse var.
Çevremde Bes hesabını kapatan iki arkadaşım oldu, geçen haftaki demeç ile. Geri kalanlar, bende dahil gelişmeleri gözlüyoruz.
Neden göz göre göre hatalarda ısrar ediliyor anlamış değilim. Çok mu zor ülkeyi bu batağa götüren hatalarda ısrarcı olmamak?
83 milyon nüfus, ile avrupanın yakınındaki pakistan olduk maalesef.
İşyatırımın yabancı oranı tablosu özellikle tüpraş dikkat çekici
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...81106624_1.pdf
12 eylül 2019
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...91238892_1.pdf
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.bbc.com/news/world-asia-46123548
O gunlerde yurtdisinda ogrenci idim ve bati medyasinda genis yer bulmustu..
Syg,
Biz surekli 1600lere bir özlem içerisindeyiz.. bu gidisle 1600 olmasa da 1800lere gidecegiz gibi ... malesef aklma kaldiracli islem yapmaktan baska cozumler gelmiyor artik... şahsen kimseye tavsiye etmiyorum... kesinlikle riski cok yuksek ve cok marj birakilmasi gereken bir alan gun geliyor en dogru tahmininiz vadeden sonra gerceklesiyor...
Bakalim kaderimizde ne yazilmiş neler görecegiz secimlere kadar... insallah herkes en hafif hasarlarla atlatir ... mutlu haftasonlari dilerim ... saygılar
İşler daha da kötüye giderse, devletin banka hesaplarına el koyacak dedikodusunun olma olasılığı var mıdır? Sn. Cautionary bankacı olarak cevaplarsanız, sevinirim.
Kesinlikle olacağını sanmıyorum...
Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğiniz gibi daha önce hiç B2 seviyesine düşmemiştik.
Jamaika, Kamboçya, Tunus, Bahreyn, Kosta Rika,Papua Yeni Gine, Ruanda, Nijerya, Sri Lanka, Mısır ve Kamerun ile aynı nottayız.
3 derecelendirme şirketi içerisinde de yatırım yapılabilir en uzak seviyede notlayan Moody's oldu.
Sunu bir netlestirelim notumuz DŪŞŪYOR MU ?notumuz DŪŞŪRÙLŪYOR MU?
Bizim ekonomi bartu nun muhteşem reklamındaki ölü evinde helvanın yanında dondurma alabiliyormuyuz modunda olduğundan ben not düşüşüne hiç şaşırmadım.Ya ne olacaktı.Üstelik daha bu başlangıç iyi kötü para basarak falan pandeminin ve büyük buhranın ilk devresi atlatıldı.Daha bunun ikinci üçüncü evresi var,hala tv lere çıkıp bu ucuz kredi ile para basılıp zorla canlandırılan ekonominin iyileşme olayının devam edeceğini söyleyen koca koca proflar yorumcular var,yahu sen dünyanın parasını bastın bu para altına dövize gitti yatırıma giden beş kuruş yok,işten çıkarma yasağın ,kısa çalışma ödeneği olayın bitince iş dünyası mezbahaya dönecek ne toparlanması bekliyorsun diyen yok.Bizim hükümetin yapacağı tek şey var,hükümet batmayacağından tüm ödemeleri yapmak zorunda olduğundan ve satacak bir şey kalmadığından el mecbur para basacak.Bunun anlamı da fakirleşmemiz habire artan fiyatlar,dövizin altının her gün yükselmesi falan,90 larda yaşadık biz bunu,o zaman borç yoktu maaşlar da gelirler de iyi kötü enflasyona yakın artıyordu,şimdi o da yok,zaten iş ve gelir de yok ki
,neyini artıracağız.Bir turizm vardı o iş de bu salgın nedeniyle en az 2 yıl daha elimizde patladı.
Yanlış doktorlardan tedavi beklediğimizden umudum da kalmadı.Adama iki kere iki kaç eder diyorsun beş diyor.Hastalığı kabul etmeyen doktordan tedavi bekliyoruz.Hala ekonomi muhteşem şu bu diyen ,hadi demesi önemli değil politikacıdır der,ama öyle de davranan hala atıl yatırımları yapmaya çalışan ,bu yatırımlar için bir gün iş bankasına bir gün bes e göz diken çaresiz bir ekonomi yönetiminden çare bekliyoruz.Sonra da neden not kırıldı şu bu,adamlar ne yapsınlar işleri bu.Şimdi temmuzda binlerce ev satıldı.Krediler çekildi.Bu evleri satanlar anında altına dövize döndü.İnanılmaz bir altın döviz alımını peşinen devlet eliyle para basarak yaptık.Şimdi bu evleri alan türlü renkteki yakalı arkadaşlar kredi taksitlerini ödemeye başlayınca o kredi taksiti kadar alım güçleri düşecek,yeni harcama yapmayacaklar,yıllarca ekonomide talep eksikliği olacak.Garantili devlet projelerinin 20 yıl daha ödemeleri var,bunlarda peşin olarak harcadığımız gelecekteki gelirlerimiz.Eski borçların faizlerini de ekleyelim,bakın ana para demiyorum zaten anaparalar ödenemez Az buçuk matematik bilen biri bu gidişin açmaz olduğunu anlar.E ondan sonra toparlanma şu bu.O değil de bu helvanın yanında dondurma alabiliyormuyuz:)))))))))))))))
Eeeey Moody's sen kimsin ya tam da 12 Eylul'de notu dusuruyorsun?
Öncelikle şunu belirteyim..Bankacılık ve finans doktorası yaptım. Ama pratik olarak bankada çalışmadım.
Bu tip dedikodular hep oldu, işler kötüye gittikçe bu tür dedikodular gündeme gelir.
Ben En kötüyü düşünerek hareket etmem, ama riski de azaltmaya çalışırım. Mesela salgın var diye evden dışarı çıkmamazlık yapmıyorum, ama kalabalıktan uzak durmaya, zorunlu olmadıkça çıkmamaya çalışıyorum. Bunun gibi risk azaltmak adına mevduat 2-3 bankaya bölünebilir, bir kısmı altına çevrilebilir. Bir kısmı da yatırım fonlarında vs değerlendirilebilir.
El koyma diye bir şey zaten olmaz da, olacaksa önce sermaye kontrolü gelir, mevduat çekilişine belli sınırlar konur. Öyle milyon TL üzeri mevduatlarınız yoksa çok da endişe etmeyin bence.
https://twitter.com/AlatonLeyla/stat...218232832?s=19
İshak Alaton'u dinleyelim geleceğin sektörleri.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devletin bankalardaki paraya güvencesi 150 bin lira ile sınırlı.5 bankadan hesap açılsa 750 bin lira güvencede demektir.
O zaman not yoktu. Ambargo vardı.
Kıbrıs ta katledilen çoluk çocuk yaşlı genç Türk nüfusu kurtarmak için ama ikiyüzlü y.a.v.ş.a.klar yıllardır bunu alay etmek için kullanır.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.