+18 fotolari koymuş yarim saat sonra kaldiracak.
Printable View
+18 fotolari koymuş yarim saat sonra kaldiracak.
Dünyada ilk kez bir seyir füzesi, İHA'dan ateşlendi.
“AKINCI TİHA’dan atılan ÇAKIR, yerli/milli motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu!"
SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
🔴Türkiye’ye F-16 Blok 70 Modernizasyon Kiti satılmaz ise ne olur?
🗣️Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: “Savunma Sanayii Başkanı/Başkanlığı olarak o konu beni ilgilendirmiyor.
• Ben önüme bakarım. ÖZGÜR Projemi yaptım mı Blok 30’a? Yaptım. Blok 40 ve 50’lere yapacak mıyım? Yapacağım.
• Onları bu upgrade’ler ile birlikte bir Viper versiyonuna getirecek miyim? Getireceğim. Bu kararlılığım var mı? Var.
• 6 ay erken olur, 1 yıl geç olur vs. Biz yola çıktık mı? Yola çıktık. Hedefe varır mıyız? Varırız. Bizi ilgilendiren kısım o.
• Onun bunun ağzına bakıyor olmak bizim ilgi alanımız değil. Diğer görüşmeler, siyasi kararlar, ülkeler arası ilişkilerin gerektirdiği siyasi konjonktürler olabilir.
• Biz yapmamamız gerekeni biliyoruz. Onu en kısa süre içerisinde yapmak da bizim ülkümüz.”
https://i.hizliresim.com/hep1lwu.jpeg
Tarih kitaplari şöyle yazar: Ingilizlerin önünden kacan 2 Alman gemisi Osmanli'ya siginirlar. Gemilerin satin alindigi aciklanir, gemilere Yavuz ve Midilli isimleri verilir, sadece 4 ay sonra bu gemiler Karadeniz'e açilirlar ve Rus limanlarini top atesine tutarlar.Alıntı:
29 Ekim 1914 - Osmanlı Donanması Rus Limanlarını bombalıyor.
Harekata Osmanlı donanmasına ait Savaşa hazır olan 10 Adet gemi katılmıştı Yavuz, Midilli, Hamidiye, Peyk-i Şevket, Berk-i Satvet, Muavenet-i Milliye Gayret-i Vataniye, Taşoz, Samsun ve Nilüfer.
Bizim 1.dunya savasina girisimiz böyle anlatilir.
Bu kararı bir siyasi parti aldı: Ittihat ve Terakki.
Bu soyasi parti, Abdulhamit'i indirerek ve 2.mesrutiyeti ilan ederek iktidara geldi.
Aldigi bu karar neticesinde ise Imparatorlugu paramparca etti.
Iste bu Chp, Ittihat ve Terakki'den gelir.
Tarih kitaplarinda anlatilanlar ise çok eksıktir.
Dünkü; Rusya, Turkiye, Iran ve Suriye Dışişleri Bakanlarinin katildigi zirveden hiç bir şey çıkmamış.Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Suriyeli mültecilerin Suriye’ye gönderilmesini savunamam. Bu zulüm olur.
Tayyip Agamın söylediginin meali bu.
Hamza Yardımcıoğlu
@hyardimcioglu
·
6s
Bana felaket tellalı diyorsunuz ya hani. Şimdi size bir müjde vereyim. Hırsızlar çetesi def olup gidiyor. Kesin bilgi. Yayabilirsiniz.
Astrolog Meral Akcaner ♋️
@meralakcaner
·
9s
Öngörülerim:
Borsanın seçime kadar düşeceği ✅
Mülteci akının artacağı ✅
Sanatçıların Kılıçdaroğlu'na destek vereceği ✅
Yurtdışından bir erkeğin ifşa serisine başlayacağı ✅
İnce'nin popülaritesini kaybedip hastalanacağı, çekileceği ✅
Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanacağı ❔
Hazal Yalın
@Hazal_Yalin
1/ Telegrama bağlantı vermeden uzun bir zincir halinde yazacağım.
Yıllardır Rusya’yı takip etmeye çalışıyorum. İki temel yaklaşımımı buradan dostlarımla sıkça paylaştım.
Alıntı:
2/ Bir: Rusya’da Türkiye ile ilgili düşünce kuruluşlarının ve uzmanların güncel siyasi görüşleri çoğunlukla ciddiye almaya değmeyecek kadar öngörüsüzdür. Bunların gayet sağlam tarih bilgisine rağmen Türkiye siyaseti karşısında bu derece cahil ve çokbilmiş olmaları yeni değil.
3/ Bu ta Hruşçov döneminin ortalarına tarihlenebilir. Türkiye ile ilgili siyasi öngörüsü doğrulanan pek az uzman görüşü hatırlıyorum.
İki: ne var ki bütünüyle pragmatizmin yön verdiği Kremlin siyaseti bu uzman görüşlerinden etkilenmez.
4/ Rusya’da adı sanı çok duyulmuş kuruluşlar dahil Türkiye’ye dair Kremlin’e izafe edilen beklentiler hemen her defasında yanlışlanmıştır. Bu yüzden ben, Türkiye ile ilgili “uzman” görüşlerini çevirmekten genellikle kaçınırım.
5/ Bunlara ancak Kremlin'in siyaseti, açıklamaları, eylemleriyle örtüştüğü ve doğrulandığı ölçüde önem veririm.
Devam. Kremlin seçim ilanından bu yana Ankara hükümetine psikolojik destek anlamına gelebilecek, Ankara hükümetinin oya çevirebileceği hiçbir girişimde bulunmadı.
6/ Rusya basınında ifade edilen endişelerin bir bölüğünü Kremlin’in de paylaştığı kabul edilebilir; buna rağmen pragmatist yaklaşımını sürdürdü ve hatta mevcut hükümet için değil seçim sonrası kurulacak hükümet için avantaja çevrilebilecek tavizler de verdi.
7/ Doğalgaz borçlarının ertelenmesi, bunun son örneği.
Dolayısıyla, Kremlin’in herhangi bir fake video veya haberin arkasında olması mantıklı değil, dolayısıyla doğru olamaz.
8/ Eğer muhalefet bloğu tıpkı The Wall Street Journal mülakatında olduğu gibi birilerinin gazına gelmediyse, en makul açıklama, fake videoların Rusya’da bir bilişim şirketinde para karşılığı yaptırıldığı olabilir. Ne var ki bu “Rusya’nın müdahalesi” demek değildir.
9/ Dahası, bu, eğer durum böyleyse, ancak Kremlin’e rağmen, arzusu hilafına, onun bilgisi dışında yapılmış olabilir.
Hazal Yalın
@Hazal_Yalin
·
10s
Ek. Önemli.
Alıntı:
Aydın Sezer
@AydinSezer06
·
11s
İnşallah Beyaz Rusya'da yerleşik, Türk kökenli bazı bilişim şirketlerinin hazırladıkları videolar üzerinden hareket edilmiyordur.
Bu açıklama "stratejik derinliğe" dayanıyorsa yandık...Alıntı:
Prof. Dr. Hasan Ünal
@hasanunal1920
·
10s
İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyayız. KK'nın elinde Rusya ile ilgili ne belgeler olabilir? Yoksa, böyle bir açıklama bu kadar kolay yapılmalı mı? İktidardaki bir KK böyle yaparsa ne olur? Bu seçimler gerçekten Türk siyasi tarihinin ilginç sayfalarını oluşturacak.
Çok yanlış.
Alıntı:
Serdar Arseven
@sarseven
1- Meral Akşener dosya ile tehdit ediliyor..
Tehdit eden (o sırada CHP'li)
Kılıçdaroglu'nu ziyaret fotosu paylaşıyor, tabii "elinde dosya" ile!
Akşener, masadan kalkıyor, geri döndürülüyor!
Muharrem İnce binlerce kez hakaretlerle tehdit ediliyor.+++
Alıntı:
2-Sonrası kaset gündemi...
Sahte kaset, sahte fatura operasyonu geliyor...
Muharrem İnce, bunların Fetö tarafindan üretildiğini ve CHP'deki "eski dostlar" tarafindan yayıldığını söylüyor..
"Utanmıyor musunuz?" diye feryat ediyor...
Sonra...
Hastalık gerekçesiyle...++
Bu ahlaksizliklar çok kisa zamanda çok daha kötüye gidecek.Alıntı:
3-Programlarını iptal edip apar topar Ankara'ya geliyor..
Bu arada, Deniz Baykal'a kaset operasyonu sonrasında CHP'ye genel başkan olan Kılıçdaroğlu, tıpki Baykal'a sahip çıktıgi gibi (!) Muharrem İnce'ye de sahip çıkıyor!
Kendisini sofraya davet ediyor!
Süper!😎😎😎
Geçmişte böyle değildi sanıyorsanız çok yaniliyorsunuz.
Sadece ortaliga sacilmiyordu.
Nuh Tufaninin sinyallerinden biri de budur.
https://i.hizliresim.com/dhwmcxh.jpeg
Sadece 9 milletvekili transfer edilirse, mecliste cogunluk Cumhur Ittifakina geciverir.
Agiralioglu'nun konusmasıni kopyalamistim dun.
Parti kurarim diyordu.
Ayrica secim 2.tura kalirsa, mecliste cogunluk olan daha sansli olur.
Bu millet güzel bir millettir. Hdp ile ayni masaya oturana cezasini kesecektir.
Kamuya açık yerde şayia yayıp kara çalmaya aracılık ediyorsun nuri.
Yapma. Sil mesajları.
Alıntı:
Mehmet Ali Guller.
Seçime kısa süre kala uygulanan “anti-Rusya” operasyonu:
1) “Putin, ‘Erdoğan’dan başkasını istemem’ dedi” yalanı servis edildi. Oysa Putin’in böyle bir sözü, açıklaması ya da Moskova’dan bu yönde bir değerlendirme yok.
İddianın kaynağı ne?
2) Yeni Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Yuriy Mavaşev’in “Putin açıkçası Erdoğan’dan başka bir lider tanımak istemiyor” sözleri.
Görüldüğü üzere bu kişisel bir yorum. Kaldı ki Mavaşev, Batı basınında Putin’i Ukrayna konusunda suçlamalarıyla bilinen bir isim...
3) Alman DW, birkaç gün önce Rus hesapların Türkiye’de aktive edildiğini duyurdu. DW’nin kaynağı Datailor Teknoloji’ydi. Oysa Datailor teknoloji, habere kaynak olan raporunun eski ve açık kaynaklardan derlenmiş olduğunu belirtiyor, Deep Fake, Dark Webb gibi konularda da bir +
çalışması olmadığını söylüyordu. Ama DW bir kez haberi servis etmiş ve bir yalan yayılmıştı!
4) İngiliz Reuters, Putin’in Erdoğan’a seçim desteği olarak doğalgaz borcu ötelediğini duyurdu. Oysa bu karar yeni değildi. Rusya’ya doğalgaz borcunun bir bölümünün ertelenmesi eski bir haberdi, üstelik bir bölümü de Ruble ile ödenecekti.
Dahası borç 2024’e erteleniyordu. Bu durum tersine seçimi kazanacak Kılıçdaroğlu’nun da aslında yararınaydı ama eski haberi yeni gibi servis edip, buradan Rusya karşıtlığı için ateş yaktılar.
Mehmet Ali GüllerAlıntı:
5) “ABD seçimine müdahale eden Rusya’nın Türkiye seçimine de müdahale ettiği” yalanı servis edildi. Oysa Rusya’nın ABD seçimine müdahale ettiği iddiası, Trump’a karşı “ABD müesses nizamı” operasyonuydu. ABD’de “Özel Yetkili Savcı” iddiayı soruşturmuş ve 22 ayın sonunda seçime +
ABD müdahalesine dair doyurucu bir kanıt bulunmadığını açıklamıştı.
6) Peki ABD organları, İngiliz Reuters ve Alman DW bu operasyonu neden yaptı? Açık ki Atlantik cephesi, seçimi kazanma olasılığı yüksek olan Kılıçdaroğlu’nu Rusya karşıtlığına savrulmasını sağlayarak, seçimden sonraki siyasi cepheleşmede avantaj elde etmek istiyorlar.
Görünen o ki bunu da kendi kasetlerini Rusya kaseti diye CHP danışmanlarına “yutturarak” yaptılar ve Kılıçdaroğlu’nu seçime üç gün kala tuzağa düşürdüler. +
Kılıçdaroğlu’nun “Dün ortaya çıkan kasetlerin arkasında siz varsınız” diyerek Rusya’yı uyarmasını da elbirliğiyle alkışladılar.
7) Kılıçdaroğlu ve yardımcıları, olası yeni iktidar olarak, siyasetten ticarete, enerjiden güvenliğe pek çok alanda Türkiye-Rusya işbirliğinin yararını gözeterek bu tuzağı boşa çıkarmalıdır.
Başlığı siyaset başlığı altına taşıyorum , siyaset dışında yazı yokburada ..
Aywaa...!
Traj yakalayınca...
Yönetimin de dikkatini mi çektin...?
Sürgüne mi gidiyorsun?
Olsun, sana her yer Trabzon....
Zaten en başta da başka gurupta idi başlık, oradan buraya sürülmüştün...
Alıntı:
Bu başlığı şu anda 32 kişi okumaktadır. (3 üye ve 29 ziyaretçi)
0101, ayvagobeknuri, fanatik59
Taşınmışız. Buradan devam ederiz, zati 2 gün kaldı.
Yanlız bu başlikta sadece siyaset var, siyasetten başka bir şey yok" buna katilmiyorum.
Ekonomi ve borsa haberleri ve yorumlari da var. Ama son aylarda seçim oldugu icin cok agirlikli siyasi haberleri kopyalayip, yorumluyoruz.
Bence seçim olmasa da borsayi etkileyen en onemli dinamik siyasettir.
Dün bunun bir ornegini yasadik.
Borsada yeni gelen çok sayida acemi yatirimci var.
Bunlar feci silkelenecekler.
"Muhalefetin secimi kazanacagi" algisina inanmak, bu sebeple borsanin uçacagina inanmak, tuzaga dusmektir. Borsayi kastediyorum.
Hani Rusya seçimlere müdahale ediyordu?Alıntı:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak:
Dün adaylardan birinin seçimden çekilme kararıyla birlikte Kılıçdaroğlu, çok daha rahat seçimi 1. Turda kazanacak.
Hani kumpaslari, kasetleri onlar yapiyordu?
Genel Baskanlari ayri konusuyor, genel baskan yardimcisi ayri konusuyor.
SON DAKİKA | Borsa İstanbul'da Turkcell hisseleri yoğun satış nedeniyle devre kesti.
Türkiye- Rusya ilişkileri, Türkiye- Abd iliskilerinden daha önemlidir. KK'nın dünyadan haberi yok. Ama Davutoğlu'nun var.
Tsk'yı Suriye batakligina sokan Davutoglu'dur.
"Rus ucagi dusurun talimatini ben verdim" diyen Davutoglu'dur.
Davutoglu'nun yedigi naneleri temizlemek icin cok caba harcandi. Halen temizlenmis degil.
"Emevi camiinde 24 saat sonra namaz kilariz" diyen de Davutoglu'dur. 8 sene oldu.
Dunku disisleri bakanlari toplantisindan hicbir sonuc cikmadi, cunku Suriye disisleri bakani işi yokuşa sürdü.
Ben olsam yerinde ben de sürerim.
https://i.hizliresim.com/qsizz13.jpeg
:)))))))))))Alıntı:
Yoshi
@YoshiEnomoto_
Japon bakanı uydurmayı bırakın. Yok böyle bir sağlık bakanı.
Alıntı:
Yoshi
@YoshiEnomoto_
·
8s
Hatta böyle bir insan bile yok. Yapay zeka ile yapılan fotoğraf onlar. Orijinal tvit de bu.
https://twitter.com/AIkawa_AIko_jp2/...578683392?s=20
https://i.hizliresim.com/x54h4k6.jpeg
Japonya Saglik, Çalisma ve Refah Bakanı Katsunobu Kato san.
Yok abi dünyadan haberi olmayan, cahil bir adam.Alıntı:
Stratejist Abdullah Çiftçi: [Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya tehdidi]
“Büyük endişe içindeyim. Şu tweeti görünce ürperdim. Bu dengeleri koruyamayan biri devletin başına gelirse Ukrayna oluruz. Açık konuşayım.”
Biraz tarih, biraz cografya bilen bunu soylemez.
aywaaa....
reis KK kazansın diye iki yıldır çok uğraştı...
enflasyonu kudurttu
TOKİ'yi sosyete mütahiti yaptı. toki yüksek fiyatlı yerler satmaya başlayınca mütahitler de zıpladı da zıpladı...
bunlar hep KK kazansın diye yapıldı....
peki KK niye kazansın?
ne özelliği var?
reis niye adamı kazandırtmak için uğraştı...?:vk:
KK aslında güvenilir adam abi. Tayyip Ağama 12 seçim kazandırdı. Ekonomi enkaz.
KK günah kecisi.
Tayyip Agam bu enkazı bunun üstüne yıkacak.
Acı ilacı millete KK icirecek.
Tayyip Agam 2 sene sonra erken secimle yeniden gelecek.
Aynen Trump gibi.
Trump'un asla yapamayacagi isleri Biden'e yaptirdilar, 4 sene sonra Trump'u yeniden getirecekler.
Tayyip Agamin Suriye meselesini cozmesi mumkun degil, belki KK cozer.
Gizemdil 19
@GizemdilY
·
5s
Hüdapar:
“Bekar ve yalnız yaşayan kadınları sahiplendireceğiz”demiş.
Beni <sahiplendirmek>haddinize mi düşmüş.Kimsiniz ulan siz…Köpek mi sahiplendiriyorsunuz???😡
İngiltere | The Telegraph | Analiz:
"Çok sayıda NATO lideri, seçimlerde Erdoğan'ın iktidardan indirilmesini umutla bekliyor."
Kremlin’den açıklama:
“Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz. Türkiye'deki ana muhalefet adayına bu yöndeki iddiaları ileten her kimse yalancıdır”.
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Demokrasimize gölge düşürmeyiz. Gerektiğinde, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız."
Kızılay Başkanı Kerem Kınık görevinden istifa etti.
Güzel ve huzurlu bir yaşam istiyorsan;
Güçlü, kendisine yeten ve adil bir devletin olacak. Onun bayrağı altında yaşayacaksın.
Güçlü, kendisine yeten ve adil bir devlet olmanın ilk adımı ise, her şeyden evvel, kendisine yetmeyen, ona sunulan bilgiler ile yetinmeyen, ve adaleti herkes için talep eden bireylerdir. Bununla başlar her şey.
Bu kadar basit.
"F-35’leri yalvarsalar da artık alma taraftarı değilim."
— İsmail Demir
Bitsin artık şu seçim...Alıntı:
İris Cibre 🐦
@iriscibre
·
50d
TCMB Swap hariç net döviz pozisyonu -74,8 Milyar Dolar ile dün de rekor kırdı
Son 1 aylık Merkez Bankası müdahalesi 20,4 Milyar DOLAR
Son 1 ayda satılan altın 7 Milyar USD.
https://i.hizliresim.com/jjzxd7d.jpeg
Türkiye'nin en büyük sorunu, muhalefetin olmamasıdır.
Türkiye için hayırlı olan, Erdogan'in seçimi kazanması, Kilicdaroglu'nun istifa etmesi, Chp'nin başina gercek bir liderin gelmesidir.