Şu sıralar elon musk çıkıp: "tr borsasını çok parlak görüyorum." diyormuş. .d.d
Printable View
Şu sıralar elon musk çıkıp: "tr borsasını çok parlak görüyorum." diyormuş. .d.d
Banka ve aracı kurumlardan tanıdığım kişileri aradım bankalarla ilgili herkesin kendine göre bir hikayesi var.:)
kimisi ucuz oluşuna sarılmış,
kimisi cds ler aşağı geldi olayına sarılmış,
kimisi enflasyon hikayesi ile kar olayına sarılmış vs vs .
burada önemli olan badem sporun hikayesi ne , benim seneryomda var kendimce 1-2 tane ama önemsemiyorum çünkü bu arenada PARA kazanmak için buradayım.
öğlen 12 gibi uyarmıştım forumu, gün sonu alıcılı bitirebilir ama şuaryı test ederse öyle olur aşağı kırarsa böyle olur falan demedim, gün sonu pozitif olur dedim, açık ve net.. değerlendirebilen arkadaşları kutluyorum
09.09.2003 günü isctr ve garan tavan alışa kitledi ve boğa piyasası başladı o gün, 6 aydır teskerenin reddiyle açıkta kalan türk piyasası dünya borsaları ırak galibiyetini kutlarken, kenarda boynu bükük kalmıştı, yaz boyu bi şey olmamıştı.. sudi özkan 300 milyon dolar yollamış, ve öyle başlamışlar operasyona, borsanın o sıra en likit iki hissesi olan garan ve isctr ne var ne yok alıp tavana kitleyene kadar
bugün de isctr ve garan tavan kitledi, ama aynı şey değil.. bu ikili şimdi endekste toplamda yüzde 7-8 ağırlığı vardır, o sıralar her biri yüzde 12.x ağırlığa sahipti, yani ikisi toplamda endeksin dörtte biri ediyordu, bugünkü hesapla thyao, eregl, tuprs, sise aynı anda tavana kitlemesindeki endeks etkisi gibi bir etki..
Bilançoda dehşet kar açıkladılar, tahtalarda zaten toplu. Biz şortcuları kısa yoldan çarpmak içinde düşündüler taşındılar bankaları zıplatırsak şortcuların anektarını alırız dediler. benim senaryom böyle
Ama kurt şortcular bu durumu farketti aç kapa yaparak halen ayakta ve borsa zirvede, palanın işi bu sefer zor, yarın şenlik var :drunk:
short devam.
maliyet iyileştirdim, daha da iyi olacaktı da misafir geldi fırsat kaçtı.
zaten asıl hareket pazartesi-salı gelir diye planlıydım, yarın makineye yeni jeton atacağım.
3280 den sonra 3400 e sıralı 40 puana 4 jeton (3280-3320-3360-3400) bu vade için, diğer vadeye taşınacağız sonra.
Bir soruda sana sorayım karakemal sen bu yorumu yaptığında yonca ve ısctr %5 yukardaydı zaten .
Ak nerde idi %1 ,5 yukarda idi .Dipten kalkışlara bakıldığında 2 tahta %55 yukarı yapmış , yapı ve Ak %45 yukarı hareket yapmış.
sonuç olarak bankalar ivme yakalamış oyun onların üzerinden oynanıyor.
inceden sallıyorsun ya az çok biliriz bu konuşma usluplarını döndüğü zamanda uyar milleti önemli olan onu görmek kolay gelsin.
Herkes düşmeyeceğine iman etmiş durumda…
Dikkatli olma zamanları yaklaştı bence…
Son 2 gün gerçekleşen hacim müthiş ve belki hikaye yeni başlıyor ama ne zaman ağzımın suyu aksa geçmişte acı ödedim…
Kendi adıma ana hissemi saklayıp diğerlerinden ayrıldım, onunda 1/3-1/2 sini hedge edecek şekilde gün yükseklerinden kısa denemeleri stoplu şekilde yaparım…
Az miktar kapanışta emlak kısaldım…
Harika bir bilanço dönemi oldu, paylaşım yapan herkesin emeğine sağlık…
Merak edenlere
ENDEXE ETKİLERİ
X30 - XLBNK - X10XB
https://imgyukle.com/f/2022/08/17/nJpXTn.png
https://imgyukle.com/f/2022/08/17/nJpXTn.png