https://x.com/shangguanjiewen/status...564559310?s=46
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://x.com/shangguanjiewen/status...564559310?s=46
Ne kadar basitmiş böyle anlatınca
Sanırsın evrenin sırrını çözdük. Elektron, nötron ,proton birleşiyor atomu oluşturuyor.
Gidelim 1 ton kurşun alalım, içinden atom başına 3 proton eksiltelim, elimizde 1 ton altınımız olsun.
Ne kadar basitmiş hiçbir altyapinin olmadigi, insanlarinin sevilmediğin bir yabanci ülkeye gidip fabrika kurmak... onun tedarik zincirini, lojistigini, servis ağını olusturmak..
Al işte ford
Türkiye'ye geldiginde ne kiyametler kopmuştu.. süleyman demirel de vatan haini ilan edilmişti.
Avrupa birliğinde üretilen araçlar kısıtlamalardan muaf diye biliyorum. Görüldüğü üzere gayet kolay bir şekilde adamlar tesislerini Macaristan’da açacak. Türkiyede fabrika açmasa da ürünlerini buraya rahatlıkla satacak.
“Öyle ki, Macaristan konusunda gözden kaçırılmaması gereken nokta, BYD'nin 2016'dan bu yana ülkede üretim faaliyetlerinde bulunuyor olması. Çinli şirket, ülkenin Komarom kentinde hali hazırda elektrikli otobüs üretimi gerçekleştiriyor.
Komarom'daki tesis, BYD'nin Avrupa'daki ilk üretim tesisi unvanını da elinde bulunduruyor. BYD, Çin haricinde ABD, Brezilya, Japonya ve Hindistan'da da üretim faaliyetlerinde bulunuyor.”
https://m.haberturk.com/byd-avrupa-d...ekonomi?page=2
Avrupa da tesis açınca aynı maliyetleri Çin koruyabilecek mi?
Batarya teknolojileri de gelişiyor.
Ford motor çin li firmayla iki tesis kuracak abd de.
Lityum yataklarını işleyen tesislerini abd hızlandırdı sodyum kaynaklı bataryalarda avrupa ve amerika ar gesini yapıyor.
Çin batarya konusunda Batıdan 3 yıl önde.
Regülasyonlarla bu arayı kapatırsa Çin kapasitesini buralarda tutmak zorunda kalır.
Nükleer santraller bile bakmayın Almanya nın kapattığına avrupa tekrar arttırmayı düşünüyor.
Abd de tekrar nükleer santrallerini arttırmayı düşünüyor.
Çünkü elektriklide altyapı dönüşümü önemli.
Devlet kapitalizmi Batı ya entegre ise işe yarar yoksa set çekerler bir yerde.
Ytd
Çindeki koşulları herhangi bir batı üpkesinde yakalaması zor
En basitinden, sadece montaj fabrikası kursa, aynı mala 2 kere gemi nakliyesi navlun ödeyecek.
Gittigi ülkede enflasyon, oynak kur veya parite olacak. Bazı ülkelerde nas varmış diyorlar. Bazılari cirodan vergi almayi.planliyormuş deniyor.
Çocuk işçi mahkum, sigortasız işçi, bydye özel çifte kur gibi subvansiyonlar olmayacak.
Vergiden yana bir yatirim tesvigi alir, arazi tahsis edilir, onlar zaten standart her gelene veriliyor nerdeyse.
Byd'nin çin haricinde otomobil ve hafif ticari fabrikasi.yok.
Yapacagiz edecegiz kuracagiz dedikleri var. Jet fadıl kafasında
Otobüs montaji yapiyirlarmis. O da havaleli yük, satilacagi pazarda mo taj yapmak mantikli olabilir.
Maliyetlerini bilemem. Hangi parçaları çinden getirecek onuda bilemem. Ama ortada denenmiş bir ürün var.
Diğer konunuza gelirsek enerji ve ekipmanları önemli bir sektör olmaya devam edecek.
Elektrikli araçlar, yapay zekaya ev sahipliği yapacak data centerlar, robotlaşan fabrikalar. Hepsinin iki ihtiyacı var. Birincisi işletecek kaliteli teknik personel ikincisi enerji altyapısı.
bu f/klara bu pddd lere alışık değil bu ford ya bakıyorum garip geliyor :D VERMESİN YA DA AZ VERSİN AMA TEMETTÜ ALSAK DA KOSA GİDEMİYORUZ Kİ YAM YAM GİBİ TEMETTÜMÜDE YİYOR FORD :D
kulağa imkansız gibi gelebilir ama gelecekte tam otomasyon üretim tesislerine 2-3 kişi yeter bir endüstri mükhendisi bir bilgisayara mühendisi bir mekatronik ya da çift anadal yapmış endüstri mühendisi+bilgisyar mühendisi ve bir mekatronik.... Tam otomasyon üretim tesileri öyle bir hal alcak ki üertim tesislerindeki ekipmanalr birbiryle haberleşecek ve bir sorun arıza olduğunda arızayı tespit edip kendileri gderecek arıza için usta çağırmaya son :D