Printable View
Devlet ilaçta ''sübvansyon'' mu yapıyormuş?...
https://pbs.twimg.com/media/F1rCXL8X...jpg&name=large
Başkanlık sisteminde checks and balances dedikleri yapı yok hepsi ondan kaynaklanıyor insanımız fırsatı anında koklar geçmiş olsun.
Bu arada seçimde gördük ki kimi seçersen seç düzelme ihtimali de SIFIR
Turk halkı kendi haklarını kendi eliyle teslim etti. Atıyorum mevcut başkan çok iyi gelir size seversiniz. Ama sistem o kadar sorunlu ki yarın hiç istemediğiniz biri gelir hayatı size zindan eder. Bu sistemde buna dur diyecek bir yapı yok. Çok anlattık ama artık çekirdek alıp izleme modu yapacak bir şey yok bugün araba yarın ev öbür gün altına çöker öbür gün borsada çok paran var der gelir alır.
Türk Telekom bireysel abone arıza ücreti 14 TL’den 270,21 TL’ye, aktivasyon ücreti 21,80 TL’den 250,90 TL’ye, yerinde kurulum ücreti 43,52 TL’den, 301,54 TL’ye yükseltildi.
‘KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 30 SEVİYELERİNDE ARTIŞ BEKLİYORUZ’
İnşaat firması sahibi Mehmet Öztürk ise piyasanın içinde bulunduğu durumla ilgili ‘Mazota ne kadar zam geliyorsa elektriğe ne kadar zam geliyorsa konuta da o derece zamlar bekleniyor. Marmara Bölgesinde İstanbul’da Arap ülkesi vatandaşları ama Antalya gibi illerimizin başta olduğu Akdeniz ve Ege Bölgesinde Rus vatandaşlar konut alımında birinci sırada. Yıl sonuna kadar yüzde 30 seviyelerinde konut fiyatlarının artmasını bekliyoruz.’ ifadelerini kullandı.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi...430669?sayfa=7
Geçen haftalarda izmirde makas sonucu kaza gerçekleşmişti. O günden bu yana 7 kez benzer makas atmaya çalışan insana denk geldim. Altında audi olanda vardı. Şahinde olanda.
Maddi konular bir şekilde çözülür. Ama bu nasıl çözülür bilemiyorum. Açıkçası bu beni diğer konulardan fazla endişelendiriyor.
https://m.youtube.com/watch?v=tmQwEC...B6bWlyIG1ha2Fz
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Reis'e bakın ben buradayım ;
Alınımı secadeden hiç indirmedim...
GÖZ KIRPIŞI
https://pbs.twimg.com/media/F1ob9puW...jpg&name=small
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksunun CNN Türk stüdyolarında namaz kılması ve servis edilmesi sosyal medyada tartışma başlattı.
Bakalım Reis ,adı geçen adayı Şehr-i İstanbol için ,
Şehr Emin-i olarak görevlendirecek mi ?
CHP denen fiyasko parti,
ne tepki verecek merak konusu falan değil...
Boş evlere vergi, hayal bile değil, saçmalık.
Öncelikle boş evin tanımı nedir ?
Perdesiz ev mi ?
Eşyasız ev mi ?
Su, elektrik faturası gelmeyen ev mi ?
Var mı boş evin tanımı ??????????
Komşum, Kıbrıs'a taşındı, içi olduğu gibi eşya dolu.
Taşınalı 6 yıl oldu.
Elektrik, su faturası gelmiyor.
Bu ev, boş ev mi oluyor ?
Bir yatak, bir perde attın.
Garsoniyer olarak kullanıyorsun.
Bu ev, boş ev mi oluyor ?
Nedir boş ev ?
Önce tanımlamayı yapsınlar.
Halkımız öyle çözümler geliştirir ki, tek bir kişiden vergi alamazsın.
Hayal, fantazi kurmanın anlamı yok.
Zaten böyle bir niyetleri de yok.
Maksat ev sahiplerini korkutmak.
Daha önce dedim.
Oba hayatı oba.
Haydi Türkmen kıl çadırlarında yeni yaşama.
Karavanlar bize uymaz. :)
Milyon tane farklı kontrol mekanizması üzerinden ev boş mu dolu mu ANINDA belli olur... kasada duran fiziki altın mı bu
Kira kontratı, kira geliri vergisi
En az 1 tanesi aile dışında birinin üzerine fatura
İkametgah
Muhtar çeteleri yoluyla fiziki tespit
Vs vs
Tespit mekanizması 1 haftaya bile kurulur.
Konut gibi a dan z ye her şeyi devlette kayıtlı ürün için nasıl takip edilemez diyorsunuz?
Evet, takip edemez.
1) Kira kontratı
Akrabama, eşime, dostuma, anama, babama, bedavaya oturtuyorum. İlla kontrat zorunluluğu getirirse, kontratımı da mis gibi yaparım.
2) En az 1 tanesi aile dışında birinin üzerine fatura
Aileden kasıt nedir ? Birinci derece mi ? Sadece ana baba evlat kardeş mi ? Çıkarsın kanunu. Başkasının üzerine fatura nasıl yapılıyor görürsün.
3) Muhtar çeteleri yoluyla fiziki tespit.
Nasıl tespit edecekler ? Bir kaç şehirde evim var ve istediğim yerde, istediğim zaman ikamet ederim.
Önce kanunlarını koysunlar.
Ondan sonra nasıl çözümler bulunuyor görürsünüz.
Öncelikle boş ev nedir ?
Onu tanımlayın.
Sonra devam edelim.
Çok ince görmüşsünüz tebrikler.
Geçen yıl tam bu zamanda Cem efendi "Konut fiyatları devletin belirlediği TÜFE nin bile altında kalacak" diye tarla spekülasyonuna başladı. Sonuç olarak TÜFE %38 arttı ama son bir yılda Konut fiyat endeksi %103 arttı.
Krediler durmuş, %25 yasasıyla birçok ev sahibi evini satmak zorunda kalmış, üstüne bir de deprem olmasına rağmen düşürebildikleri rakam anca bu kadar oldu.
Yalnız hakkını yemeyelim Cem ve onun gibi tarla spekülatörleri İnstagram,Twitter Youtube mecrasında o kadar çok etkili oldular ki konut 1 arttıysa tarla fiyatları 3 kat arttı. O yüzden sanırım tarla piyasasında balon oluşmuş olma ihtimali çok yüksek.
Şimdi son videosunda boş ev vergisi konusu açıldığındaki bıyık altından gülüşünü de ince görebilen var mı?
Cem efendi konuttan sonra Sıra beyaz yakalılara kitlediğiniz tarlalara gelmek üzere. Bak Akp nin Abdullah Ç. gibi fikir babaları Çifte bozan vergisini artık konuşmaya başladı. Konuta bir şey olmaz da Çifte bozan vergisi çıkarsa seyreyleyin tarla fiyatlarını...
Konut piyasasında kandırılmak zordur bir alt sokağa bir üst sokağa bakarsınız konut fiyatının aşağı yukarı ederini bulursunuz, Ayrıca konut en temel barınma ihtiyacından dolayı her türlü alıcı bulur. Ama Tarla fiyatları konut gibi değil sığ piyasa çifte bozan vergisi uygulanmaya başlarsa o şişirdikleri tarla balonu birinde patlayabilir.
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
şöyle pazar neşesi babında miiimimizi de koyalım, bu konu epey canlanır 2-3 aya
https://i.ibb.co/6P1qHFJ/7tgp63.jpg
En hazzetmediğim konut yorumu da;
"Konut fiyatları TL olarak artacak ama reel anlamda düşecek" "Yani enflasyonun altında artacak" diyenler.
Şimdi bu familyadaki arkadaşlar karşısındaki kitlenin bazı şeyleri yemeyeceğinin farkında. Yani yüksek enflasyon oluyor, haliyle "konut fiyatları TL olarak düşecek" derse inandıramayacaklarını biliyorlar.
Akıllarınca karşısındaki kitleyi enflasyonun altında artacak diyerek yıldırma taktiğini uyguluyorlar. Bunlar en güvenmediğim ekonomistler.
Tunç şatıroğlu da geçen yıl aynısını demişti. "Devletin belirlediği Tüfe den bile daha az artacak konut fiyatları" demişti hem de haziran 2022 yılı videosunda. 1 yıl geçti gördük sonucu... hala da konuşuyor bunlar...
Yahu konutta 170 tane inşşat malzemesi var. Yetmedi her yıl yüksek oranda artan asgari ücret, işçilik kalemi var. Konut fiyatları sadece bizde değil tüm dünyada enflasyona en yapışık olan metadır. Hal böyleyken Sen nasıl olur da konut fiyatları enflasyonun altında kalacak dersin?
Yazık bunları dinleyen beyaz yakalı tayfaya..
---------
Boş ev tanımı : İçinde yaşanmıyan ev.
Vergi muafiyeti almak için oturma müsadesi alınan ülkelerden (ciddi bir ülke) birinde yaşanan olay ;
Polis , oturma müsadesi alıp , sadece vergi muafiyeti statüsünü kullanıp , orada yaşanmadığından şüphelendiği evleri kontrole gider.
Elektrik - su faturalarını kontrol etme yöntemi eskidi ; apartman yöneticisinden yedek anahtarı alıp (orda öyle) direk buzdolabını kontrol eder...
Yeni kontrol mekanizmaları bulmuşlarmıdır bilmiyorum.
Yeterki otorite ''kararlı'' olsun.!
Farkındaysanız sürekli hakemden (devletten) kural dışı müdahale istiyorlar. Kendilerini geliştirmek, rakibi hakem müdahalesi/desteği olmadan nasıl yenerim? diye sorgulayan yok.
Çocukken okulun basketbol takımındaydım o zaman da sevmezdim mızıkçıları. Ben her akşam antrenman yapar çok çalışırdım Rakip takımın oyuncuları çalışmaz maçta hep hakemin üzerine oynarlardı...
Büyüyünce de her şeye devlet müdahalesi isteyenleri bir türlü sevemedim nedense..
Yada oyun bitsin komünist olalım. Sevmesem de ben ona da fitim, yeter ki adaletli olsun... Ama bizim mızıkçılar kendine kapitalist millete komünist...
----
İlaç alırken euro kurunu 30TL'dan hesapla öyle al !!!!
Kira vergisi vermeyenleri arayan yok. Sigortasız veya kaçak göçmen çalıştırana bakan yok. Kaçak inşaa edilen evlere bakan yok. Varsa yoksa boş ev.
Zamanında bağcılardaki evini satıp miamiden ev almak gerekirmiş.
Not bağcılarda evim yok.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Trilye sahilde, Teyzelerden hepsinden bir şeyler almıştım. Eve gelince bir baktımki nar ekşisinin üzerinde son kullanma tarihi var, biraz daha araştırınca anladım ki BİM den alıp üzerindeki etiketi söküp, doğal köy ürünü diye satıyormuş. Çarşıda pazarda Teyze görünce kaçıyorum artık.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Sn renkly1,
Öyle 100 den fazla konutu olup da konutları boş tutan kişi sayısı neredeyse yok gibi. Sosyal medyada oluşturulan algı tamamen fos...
Aksine boş tutan kişiler 3-4 evi olanlar, mağdur olmaktan çekinen, hukuken zayıf düşme ihtimaline karşı kendini korumak isteyen senin benim gibi ortalama insanlar.
Öyle 100+ konutu olan kişiler zaten olayı şirketleştirmiş durumdalar. Bu kişiler kiracılarını tanımazlar, onlarca muhasebecisi, avukatları olan zenginler. Mesela ben kiracıyken bir ev sahibim öyleydi. Kontrat imzalamaya bile gelmedi kendisini bir defa bile görmedim, avukatla kontrat yaptım.
100+ konutu olan bu kişiler bir daireyi bile boş tutmaz, kiracısı yamuk yaptığında kendisi değil avukatları muhatap olurlar.
O yüzden bu yasa çıksın da konut fiyatları düşsün diye iç geçirenler %25 yasasında olduğu gibi yine ters köşe olacaklar...
-----
Bizim piyasada fiyatlari ne yaparsan yap düşüremezsin , o kesin...Asağıdaki 2+1 daireyi 4 gün önce satıldı dediler, bugün fiyat artirarak ilana devam...
4.3 ü veriyorum desen muhtemelen yine fiyat artiracaklar...
Fiyat düşük olsa anlayacagimda 3.5 milyonu kac kişi verebilirki birde 4.3e cikariyosun...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4e3a444591.jpg
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Silkecek kelimesini 100 defa kullansanız da millet korkup evini satmaz boşuna yırtmayın kendinizi...
En çok oy aldığı kesim konusunda bu kadar emin olmayın. akp nin oy aldığı kesim sn djozun da dediği gibi bulgur yer, soğanını kırar yine de başını sokacak bir göz oda da olsa kendi evini satın alır.
Kirada yaşayan kişilerin çoğu chp li beyaz yaka kişiler. Onlar da parasını borsada, kkm de ya da faizde tutar, Eve, betona yatırım yapacağına bol bol gezip yurt dışı seyahatleri yapar...
Türk filmelerine bile konu olmuştur, konut yatırımı yapan ev sahipleri hep hacı amcalardır
-----
Buna Cengiz, Colin, Limak Kalyon, Rönesans ne derkine ben Altan Elması iki hafta önce dinledim hiç memnun değildi herhalde artık Cayman adalarında inşaata devam eder Suryapı ile.
Ben de şahsen çok korktum hemen evi yok pahasına satacam dedim evde önce oğluma sordum alırmısın diye alıyım dedi, birikmiş biraz parası varmış üstüne taksit yapacam.
Bir de
Yeni çözüm üretilmiş işte detaylar
Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığı’na sunulan modelle 3 yılda 500 bin kiralık konut üretilebileceği belirtiliyor. Zirvede, yeni modelle ilgili bilgi veren GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye’de ruhsat sayılarının son 3-4 yılda yüzde 30 azaldığını, kendilerinin de, bu noktada üretimin önündeki engelleri bertaraf etmek için harekete geçtiğini söyledi.
Pandemi koşulları nedeniyle bu konudaki reflekslerinin yavaşladığını dile getiren Kalyoncu, bu yılın ocak ayında Erişilebilir Konut Komitesi kurduklarını söyledi. Kalyoncu, içinde ekonomist, finans uzmanı, mimar, kamu yerel yöneticileri, yapı malzemecisi ve emlakçıların yer aldığı kümelenme ile arsanın üretimde yüzde 50 olan payını sıfırlamayı planladıklarını anlattı. Halihazırda sektörün tıkanmış durumda olduğunu belirten Kalyoncu, “Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir model yok. Biz geliştirdiğimiz modelle geliştirme sürecinde arsa payını sıfıra indiriyoruz. Böylece maliyeti yarıya indiriyoruz. Böylece fonlama ve mortgage tarafındaki kaynak maliyetini yarıya indiriyoruz. Eğer gerekirse Merkez Bankası’nın fonlama maliyetini yarıya indiriyoruz” dedi. Bunun ancak devletin arsaların bu amaçla kullanmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Kalyoncu, bu konudaki önerilerini mart ayında Bakan Murat Kurum ve Nureddin Nebati’ye, bir ay önce de Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na sunduklarını, bu hafta cuma günü de Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’yle görüşmelerinin olacağını bildirdi.
3+1 DAİRENİN KİRASI 4 BİN TL OLACAK
Modelde kiralık konut üretiminin planladığını kaydeden Kalyoncu, “Sektörümüzün kapasitesinin şu anda yüzde 60’ı atıl durumda. Böylece özel sektörde kamuyla birlikte konut üretebilir. Model gerçekleşirse ilk 3 yılda 500 bin kiralık sosyal konut üretilebilir. Burada bir kira sınırı olacak. Kentlere göre bir tavan sınırı olacak ve bunun üzerine çıkılamayacak. Kiralama fiyatları da karı koca çalışana göre planladık. Örneğin 3+1 bir dairenin kirası 4 bin TL olacak ve 3 ila 4 yıl gibi uzun sürelerle konutlar kiralanacak” dedi.
KENDİNİ 15 YILDA AMORTİ EDECEK
Bu modelde konutların kira geliriyle kendini 15 yıl gibi sürelerle amorti edebileceğini kaydeden Kalyoncu şöyle konuştu: “Devlet arsalarını ekonomiye kazandırmış oluyor, sektördeki atıl kapasiteyi kullanmış oluyoruz, şu anda ihtiyaç olan erişilebilir konut problemini çözmüş oluyoruz ve aslında devletin de bu süreler bittiğinde elinde yönetebileceği bir konut stoku oluşuyor.
fazladan veya çift vergi demek kısmen haraca bağladım demek.
olan şey şu, devlet fazladan tarla ev konut vs olanları kiraya bağlamış.
:drunk::drunk:
ama bu yinede balonun patlamasına neden olmaz.
niye
ortadoğululaştırma öncesinde halk iyice yoksul bırakılarak . kralına biat etmeli.
soykırım olmadığı sürece tr dahil orta asya ve asya kökenliler , ortadoğu bazı ülkeler.
fakirlik sosyal olaylar aşırı vergiler vs vs toplumsal olaylarda.
ayaklandıkları gözlemlenmemiştir.
bangladesh, india , mynmar , indonesia , mısır sınırları çember şeklinde çizilen içindeki tüm ülkeler dahil.
:drunk::drunk::drunk:
yani
silke silke
ödeyecez o kirayı birlikte inşeallah..
tdk ya göre
vergi tanımının anlamı
vergi
1. isim Kamu hizmetlerine harcanmak üzere hükûmetin veya yerel yönetimlerin yasalara göre herkesten doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yoldan topladığı para:
boldlar çokomelli. olan şeyler.
anlayana tabii....
:drunk::drunk::drunk:
anlamayan için
sen yasadan haber ver padişahım
1 değil 1000 koyalım üstüne.
Turizmde tehlike çanları çalıyor:
"Geçen yıl 1500 euro olan tatil bedelleri bu yıl 2200-2300 euro. Yabancı turistin geliri %50 artmadı, gelmiyorlar" "Temmuz ayında sezonun ortasında Bodrum'da büyük otellerde doluluk %50'lere, küçük otellerde %40'lara kadar düştü. Bayramda %90 doluluğu yakalamışlardı."
https://www.youtube.com/watch?v=fExQ31VQ6Pc
https://www.youtube.com/watch?v=fExQ31VQ6Pc
Çok doğru dediniz ben de aynı şeyi düşündüm ama neyseki hemen cevap bulabildim şöyleki,
2 . Ev vergisi, 2. Araba vergisi, 1 defaya mahsus kiralık ev için telekom vergisi, 1 defaya mahsus 2 kez emlak vergisi 1 defaya mahsus pardon 2. defa ya mahsus MTV ek vergisi, benzine, sigaraya, rakıya, kolaya ek ÖTV vergisi, Pasaport harcının 10 k ya çıkması ülkeden çıkışta havalimanı ek vergisi ülkeye girişte havalimanı ek vergisi, uçakta cam kenarında oturma vergisi, köprü ve otoyol ücretlerine ek vergi, geçen den 10 geçmeyenden 100 vergisi......
Türkiye/Nüfus (1980) 44,09 milyon
İstanbul 1980 nüfus 4,5milyon %10
Türkiye/Nüfus (2023) 85,3 milyon
İstanbul 2023 nüfus 16 milyon %18