Sayfa 1133/1312 İlkİlk ... 13363310331083112311311132113311341135114311831233 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 9,057 - 9,064 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. En hazzetmediğim konut yorumu da;

"Konut fiyatları TL olarak artacak ama reel anlamda düşecek" "Yani enflasyonun altında artacak" diyenler.

Şimdi bu familyadaki arkadaşlar karşısındaki kitlenin bazı şeyleri yemeyeceğinin farkında. Yani yüksek enflasyon oluyor, haliyle "konut fiyatları TL olarak düşecek" derse inandıramayacaklarını biliyorlar.

Akıllarınca karşısındaki kitleyi enflasyonun altında artacak diyerek yıldırma taktiğini uyguluyorlar. Bunlar en güvenmediğim ekonomistler.

Tunç şatıroğlu da geçen yıl aynısını demişti. "Devletin belirlediği Tüfe den bile daha az artacak konut fiyatları" demişti hem de haziran 2022 yılı videosunda. 1 yıl geçti gördük sonucu... hala da konuşuyor bunlar...

Yahu konutta 170 tane inşşat malzemesi var. Yetmedi her yıl yüksek oranda artan asgari ücret, işçilik kalemi var. Konut fiyatları sadece bizde değil tüm dünyada enflasyona en yapışık olan metadır. Hal böyleyken Sen nasıl olur da konut fiyatları enflasyonun altında kalacak dersin?

Yazık bunları dinleyen beyaz yakalı tayfaya..

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Boş ev tanımı : İçinde yaşanmıyan ev.

Vergi muafiyeti almak için oturma müsadesi alınan ülkelerden (ciddi bir ülke) birinde yaşanan olay ;

Polis , oturma müsadesi alıp , sadece vergi muafiyeti statüsünü kullanıp , orada yaşanmadığından şüphelendiği evleri kontrole gider.

Elektrik - su faturalarını kontrol etme yöntemi eskidi ; apartman yöneticisinden yedek anahtarı alıp (orda öyle) direk buzdolabını kontrol eder...

Yeni kontrol mekanizmaları bulmuşlarmıdır bilmiyorum.

Yeterki otorite ''kararlı'' olsun.!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Farkındaysanız sürekli hakemden (devletten) kural dışı müdahale istiyorlar. Kendilerini geliştirmek, rakibi hakem müdahalesi/desteği olmadan nasıl yenerim? diye sorgulayan yok.

Çocukken okulun basketbol takımındaydım o zaman da sevmezdim mızıkçıları. Ben her akşam antrenman yapar çok çalışırdım Rakip takımın oyuncuları çalışmaz maçta hep hakemin üzerine oynarlardı...

Büyüyünce de her şeye devlet müdahalesi isteyenleri bir türlü sevemedim nedense..

Yada oyun bitsin komünist olalım. Sevmesem de ben ona da fitim, yeter ki adaletli olsun... Ama bizim mızıkçılar kendine kapitalist millete komünist...

----
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4. İlaç alırken euro kurunu 30TL'dan hesapla öyle al !!!!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Kira vergisi vermeyenleri arayan yok. Sigortasız veya kaçak göçmen çalıştırana bakan yok. Kaçak inşaa edilen evlere bakan yok. Varsa yoksa boş ev.
    Zamanında bağcılardaki evini satıp miamiden ev almak gerekirmiş.
    Not bağcılarda evim yok.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Köylü 10-15 senedir böyle.
    Yol kenarında tezgah kurup, markette 30 TL olan ürünü, 50 TL'ye satarlar.
    Halden alıp, sanki tarladan toplamış gibi satarlar. (özellikle Foça, Menemen köylülerinin kullandığı yöntem)

Köylüler de, kötüye doğru evrim geçiriyor.
    Trilye sahilde, Teyzelerden hepsinden bir şeyler almıştım. Eve gelince bir baktımki nar ekşisinin üzerinde son kullanma tarihi var, biraz daha araştırınca anladım ki BİM den alıp üzerindeki etiketi söküp, doğal köy ürünü diye satıyormuş. Çarşıda pazarda Teyze görünce kaçıyorum artık.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

7.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Evet, takip edemez.

1) Kira kontratı
    Akrabama, eşime, dostuma, anama, babama, bedavaya oturtuyorum. İlla kontrat zorunluluğu getirirse, kontratımı da mis gibi yaparım.

2) En az 1 tanesi aile dışında birinin üzerine fatura
    Aileden kasıt nedir ? Birinci derece mi ? Sadece ana baba evlat kardeş mi ? Çıkarsın kanunu. Başkasının üzerine fatura nasıl yapılıyor görürsün.

3) Muhtar çeteleri yoluyla fiziki tespit.
    Nasıl tespit edecekler ? Bir kaç şehirde evim var ve istediğim yerde, istediğim zaman ikamet ederim.

Önce kanunlarını koysunlar.
    Ondan sonra nasıl çözümler bulunuyor görürsünüz.

Öncelikle boş ev nedir ?
    Onu tanımlayın.
    Sonra devam edelim.
    Arkadaşlar herkesin 1-2 evi yok. 70-80 tane sıfır evi boş duranlar var. Bu adam bu kadar ev için akrabayı nereden bulacak. 1-2 evi olan bir yolunu bulur bi şekilde. 5 tane üzeri işler karışır diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Trilye sahilde, Teyzelerden hepsinden bir şeyler almıştım. Eve gelince bir baktımki nar ekşisinin üzerinde son kullanma tarihi var, biraz daha araştırınca anladım ki BİM den alıp üzerindeki etiketi söküp, doğal köy ürünü diye satıyormuş. Çarşıda pazarda Teyze görünce kaçıyorum artık.

Organik reçel ayağına BİM’den alınan reçeller itina ile küçük kavanozlara kaşıkla konulur, kapağına küçük renkli kareli bez koydun mu…
    İşte oldu organik reçel.
    Yersen?
    Ben yemiyorum öyle yerlerden asla herhangi bir ürün almam.

Sayfa 1133/1312 İlkİlk ... 13363310331083112311311132113311341135114311831233 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •