Sonsav dostuma aynen katılıyorum, tüm forumdaşlarımı da tenzih ederek söylüyorum: "Fiba yük taşıtmayacağı(!) merkebin önüne ot atmaz" (teşbihte hata olmaz mış!)
Printable View
Gemiş MB. nın faiz oranlarını merak edenler var ise bu linkten ulaşabilir.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...ml?MOD=AJPERES
Not : Orta vade de mevduat faizleri %20 yi geçecektir.
Gunluk gitmek icin Ing E-Turuncu'yu kullanacagim.
Enpara gunluk 8.50% cok dusuk kaldi.
Syg,
Bu forumu ilgiyle takip edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle insan bir şey yazarken en az üç defa düşünmeli. Mesela ; Kendi pozisyonumuza göre görüş belirtmemeli, objektif olmalıyız. Örneğin ; ben ful dolardayım ama bu dolarları 3,25 lerden itibaren topladım. Şimdi referandum öncesi kimseye dolar almasını - yada - almamasını öneremem. Herkesin beklentisi, görüşü, alım- satım şekli farklıdır.
Özellikle mevduatçılar , sağlamcıdır. Sabit ve öngörülebilir getiri isterler. Bu forumda daha çok bu konuda yardımcı olunmalı. Döviz topiğinde dolarla ilgili yeterli bilgiler var zaten.
Bir de fiba hakkında yazılanları okuyunca biraz şaşırdım. Çoğu banka aynı durumda aslında. Günlük eft limitleri, döviz al-sat marjları ve işlem saatleri gibi kriterler önceden öğrenilmeli. Sürpriz sevmeyenler ( benim gibi ) parayı taşımadan önce m.t. ile açık açık konuşmalıdır. Evet Fiba EFT masrafında çok katı ama elden para isteyene anında veriyorlar. Mesela Odea da eft ücretlidir ama m.t. inisiyatif kullanır. Bazen hiç almaz, bazen sembolik rakam alır.