neden kara cuma
Printable View
Dolarcılar nassınız !... Aranızda Shortçu vamı ! Shortçu !.... Zeybekçi Pazartesi, Salı Dolar kuru gevşer diyo sizler sayın böyyüğümüze güvenmiyor`musunuz ?
12:30 İngiltere Hizmet PMI Eki. (Bekl: 53,3)
15:30 ABD Tarım Dışı İstihdam Eki. (Bekl: 310 bin)
15:30 ABD İşsizlik Oranı Eki. (Bekl: 4,2%)
15:30 ABD Ortalama Saatlik Kazançlar-Aylık Eki. (Bekl: 0,2%)
15:30 ABD Ortalama Saatlik Kazançlar-Yıllık Eki. (Bekl: 2,7%)
15:30 ABD Dış Ticaret Dengesi Eyl. (Bekl: -$43.5 mlr)
17:00 ABD ISM İmalat Dışı PMI Eki. (Bekl: 58)
17:00 ABD Fabrika Siparişleri Eyl. (Bekl: 1,0%)
17:00 ABD Fabrika Siparişleri (Ulaştırma Hariç) Eyl. (Bekl: 0,4%)
17:00 ABD Day. Tük. Malları Sip. Eyl.-Nihai (Önck: 2,2%)
17:45 ABD Hizmet PMI Eki.-Nihai (Bekl: 55,9)
19:15 ABD Fed/Kashkari konuşacak. (Oy Hakkı VAR)
Türkiye S&P Kredi Notu Değerlendirme Raporu'nu yayınlayacak.
Panik alımlar durdu.Şimdi veriyle beraber alanlar satışa geçmeli.
Ben onu bunu bilmem höst şekilde Dolar satıp DİBS alan uyanıklara fena geçirdiler. Gösterge uçmuş, Dolar uçmuş bu durumda yabancımıdır bıyıklımıdır bilemem ama GİREN büyük olmuş, çıkartırken acıyacak gibime geliyor. Öte yandan shortçularda bir an önce SHORTLARINI giysinler ,valla bu ortamda ne olur ne olmaz birde ONU kaybederlerse sonrası kötü olur.
Bugun gerçekten tehlikeli duruyor.Her yerde sessizlik hakim.Duello gibi.
Tetiği ilk kimçekecek bakalım.
Mahfi Eğilmez @mahfiegilmez
34m
TÜFE % 11,90, Yİ-ÜFE % 17,28. TCMB Ortalama faizi % 11.96 ve bunun adı sıkı para politikası.
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...46449775943681
Bu veriden sonra TCMB'nın enflasyon hedefi ve orta vadeli proğram çöp olmuştur...
Şu anda dünyada işler iyi, bozulmaya başladığında......neyse orası kalsın...
Haftasonu riski alınmayacak kadar büyüdü.Garip bir durum var.
Yatırım tasviyesi değil, teknik görünüm bu. Değişen spk kurallarını tekrar okuyun.
Birde en önemlisi insanlığa aykırı değil.halkin yuzde 50 sine alanen hakeret edildiğinde savunmaya gecmeniz hoş değil. Birde forumda yetkilisiniz sanirim.
Ideolojik körlük böyle bir şey işte.
Son dakika... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE Ekim'de aylık yüzde 2.08 artarken yıllık artış yüzde 11.90 ile 2008'den beri en yüksek seviye olarak kayda geçti.
Şaibeli TÜİK 'in elinden bile bir şey gelmiyor artık belli ki...
Dolarda 3.83 üstü yok hareketi çekiyorlar, SHORTÇULARA gel gel yapıyorlar gibime geldi, eğer shortçular shortlarını çıkarırsa ne olur bilemem ama sonunda kar olabildiği gibi `ŞEYİ`ide` kaybetmek söz konus olabilir işte o zaman dönüşü olmayan bir yola girmiş olunur.
Dolarcılar nassınız !.... Trolsüz forum limonsuz balık yemeğe benzer ,troller buranın limonu, gün siz Dolarcıların günü sıkın limonu yeyin ! balığınızı...
Siz hiç merak etmeyin ben onları çok okudum ve biliyorum..orada Teknik yorumu yoldan geçen biri olarak sizin yapamayacağınızı da yazıyor .. Bunuda biliyorsunuzdur umarım.. Siz grafik koyarsınız millet kendine yorumlar ama siz fiyat belirtirseniz bunun adina teknik görünüm denilmez.. Sizin teknik yorum yapma yetkiniz yok. İdeolojik körlük lafiyla millete vurmaya çalışmak yerine keşke önce iddia ettiğiniz kuralları okusaydinizda oyle yazsaydınız.. Bu arada benim için sizin teknik görünüm dediginiz yorumda sakınca yok umrumda da değil sadece tck dan bahsetmissiniz bende size aynı sekilde cevap verdim. Son olarak kurallara aykırı bie durum varza tck dan dem vurmak yerine yonetime bildiri seçin yönetim gereğini yapar.
Not : forum yöneticisi filan değilim.
Ytd yazılsa ne olur yazilmasa , sadece o kişinin tck dan bahsetmesine karşılık yazdım.. Yorum yapıp sonuna ytd yazmayinca sorun yazinca sorun olmuyor mu? :) Herkes yorum yapar önemli olan yorumlari kendi süzgecinizden geçirip doğruyu bulmak.
Yoksa birinin yorumuyla baska biri işlem yapacaksa vay haline..
Konuyu aydınlatmak amacıyla katkıda bulunuyorum:
SPK nın görev ve sorumlulukları "Sermaye piyasaları" ile sınırlı.
Para piyasaları yetkileri içinde değil.
Bu temelde SPK nın yasak ve cezaları da ancak sermaye piyasaları yorumları için geçerli olabilir.
Bilmiyorsunuz, bu yüzden tartışmayı uzatmayacağım.
Dediginiz gibi olsa burada yapılan her yorum piyasa bozucu davranış kapsamına girerdi ve kimse bir sey yazamazdı. Baska detaylarda var ama kimseye ogretmek zorunda değilim.
türkiyede yasayan bütün muhafazakar insanlara kaypak denilerek hakaret edilmesini savunmaya çalışmak ideolojik körlüktur diyorum evet.
Eger kor olunmasaydi, bu ifadeyi kullanan kişiyi onla ayni dünya görüşüne sahip kişilerin daha once uyarması gerekirdi.
Tck dan dem vurdugumda tck ya basvurmusumdur her zaman, bu ornekde oldugu gibi , o yüzden forum yontemine bildirmedim, silinmesin diye.
https://www.youtube.com/watch?v=Vpy-NZH_28g
Necmettin Batırel ve Özgür Demirtaş ile dolar ve 10 daha koyarım muhabbet
Takmayın kafayı sayın MedwiG, bu ülkede adam sıfatıyla kimler yorum yapıyor ahanda yukarıya videosunu koydum. Üstelik karşısında ekonomi profesörü varken adam zırvalıyor ama gel görki bu şahsına münhasır adamı bile kaale alıp Dolar pozisyonu alan olabiliyor bu ülkede. O yüzden varsın herkes kendi görüşünü açıklasın ipleyen ipler iplemeyende görmezden gelir.
Bakın ben sadece konuya hukuki boyutu ile karıştım.
Aranızda ne geçti bilemem.
Muhafazakarım diye ortada dolaşmayı da doğru bulmam.
Hayırlı cumaları da...
Türkiye hala Anayasasında kalmış olsa, "laik bir hukuk devleti"...
Ama dolar yorum ya da ifadenizde uçar kaçar bir durum varsa, SPK bazında cezai bir sorumluluğunuz olmasa dahi, başlıkta yazınızı okuyup da yanlış bir pozisyon alıp zarar uğrayabilecek insanlar açısından manevi sorumluluğunuz mutlaka var.
En azından o ifadenizin teknik ve ekonomik dayanaklarını sunmanız bence doğru olur.
Yoksa biz de dayanaksız üfürmelere tepki koyuyoruz bu başlıkta.
Bilmelisiniz..
evet çok rahatsız edici bir yazıydı
sabah ilk benim dikkatimi, çekti
aslında şunu diyor
yazdığın tck bilmem kaça giriyor
şimdi fotosunu çekiyorum
sonrada bimer cimer yada polise yollayacam haberin olsun
ben bunları kıçımdan mı yazıyorum hayır yazmıyorum. daha bu yaz hissenette yazan 30 a yakın arkadaşın başına gelen olay
Bakınız zaten Dolar 3.83 üstü yok yapıyor, buyursun shortçu arkadaşlar shortlasın Dolarları koysun paraları cebine, kimsenin onlarla sidik yarışı yaptığı falanda yok gönülleri rahat olsun. Tabi bu yatırım tavsiyesi falan değildir aman ha SPK ya yada TCK `ile falan tehdit etmeyin beni...
Sapla samani karistirmayalim.. Ben spk ile ilgili konuyu konuşuyorum siz hakaret su bu olayını konuşuyorum. Kim ne yaptiysa sikayet edin yonetim gereğini yapsin yada gidin o kişi kimse onunla cozun derdinizi.. Size teknik analizi kimler yapabilir bunu mevzuattan uygun bir animda çıkarıp ginderecegim . Yazdıginiz ilk cümle doğru "bilmiyorsunuz bu yüzden tartismayi uzatmayacagim"
İyi gunler..
Bu arada kim cumhurbaskanina hakaret etmiş onuda paylasin görelim en azından.
Bunda haklısınız ama mobilde olduğum için ekleyememiştim.
Yaptığım yorum buna dayanıyor.
fiyat öncü indiktörün son bardaki değeri olan 77 yi aşağı kesmediği sürece yükseliş trendi devam eder.
https://image.prntscr.com/image/hFG_...GFD3yXzIkw.png
Teşekkür ederim.
Hakaret burada;
http://www.hisse.net/topluluk/showth...20#post1154520
https://twitter.com/BloombergHT/stat...71303178866688
Bence doğru tespitler ...
ABD Hazinesi 10 yıllık faizlerine bakılırsa faiz artışlarının fiyatlanmadığı görülür...
Tabii ki FED'dekilerin mızmızlıkları ve diğer partnerlerin yani Avrupa Ve Japonyadaki (belkide stratejik ortağı Türkiyenin durumu ???) ekonomik göstergelerin rayına oturmaması da buna sebeptir.
Ayrıca kafası çalışanlarda biliyor ki borsalardaki emlaklardaki ve bazı emtialardaki fiyat artışlarının yegane sebebi bol ve ucuz para...
Cemalettin: Trump'ın twitter hesabını kapatan güç ile Selahattin Eyyübi'yi zehirleyerek öldüren güç aynıdır. (?!?!?!?!?!?!?)
rxpu'nun yorumu: dolar çıkar abi. dolarda yükseliş kaçınılmaz..........