foreximiz olsa usd/try'de 6,01 buy (6,00 sl) ve 6,09 sell (6,10 sl) takılsak güzel olurdu.
bi yandan da lot başına 140 dolar swapımız oh oh kaymaklı :drunk:
Printable View
foreximiz olsa usd/try'de 6,01 buy (6,00 sl) ve 6,09 sell (6,10 sl) takılsak güzel olurdu.
bi yandan da lot başına 140 dolar swapımız oh oh kaymaklı :drunk:
Ne zaman para çeksem gıcır gıcır 200 Luk denk geliyor .MB veriyor coşkuyu demek ki.
Beyler konu amacını aşıyor. Herkesin fikri kendine. Her biriniz birbirinizden etkilenmeyecek donanıma sahipsiniz tartışmanın anlamı yok .
Din çok geniş kitleler için kutsaldır. O nedenle insanların kutsal saydıkları değerlere saygı göstermeliyiz.
Bir kişinin ifade özgürlüğünün bittiği yerde diğerininki başlar.
Lütfen forumda dini konuları doğrulama yanlışlama kötüleme gibi fiiller ile tartışmayalım.
Bu forum kurallarına da aykırı bir durum.
Dolara dönelim. Haydi forumdaşlar.
tartıştıgınız mevzu ne dövize ne de altın yorumunu tartışmaya benzemez
dikkatli olmak gerekir
aynı zamanda yeride burası degildir
kolay gelsin.
nedir doların durumu..:wave:
6.04 al, 6.06 sat, on günde parayı katla :)
rxpu abi , aklıma bir şey takıldı, mücadele sormak istiyorum.
Arkadaşlar arada sırada söylüyor, bankalar DTH 'leri satıyor diye.
Abi halkın 180 milyar dolarları konuşuluyor ama bunu nasıl satacaklar ? Yani ülkede bulunan döviz miktarı belli değil mi ? Hadi canı istedi 100 milyar dolar sattı diyelim . Bunu nasıl açıklayacak, nerden aldın nerden buldun denmez mi ? E ülkedeki döviz limiti belli , doları TL ye çevirmeden de satamaz . Hem halkin hesabında 180 milyar dolar yazacak hem de 180 milyar satılacak. Kaldıki para dijital öyle bir para da yok demiştiniz ama dijital de olsa açıklayabilecek limit sınırlı.
Yani bu DTH satılma işi nasıl oluyor yahut olmuyor ?
yahu güneysu geldi.... bi işaret verdi... hala yazıyorsunuz ... silin yazınızı
Ne oldu yazıları inzibatlar mi geldi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
DTH'lar zaten kredi olarak kullandırıldıkları için satılabilmeleri için ilk önce serbest olmaları gerekli. Velev ki banka döviz kredileri azalttı ve serbest DTH alanı açtı, o zaman da BDDK'nın açık pozisyon limitine takılabilir. Sanıyorum banka sermayesinin %20'si ile sınırlamış BDDK bu limiti.
Bence son zamanlarda olan şu olabilir, Bankalar döviz kredilerinde ciddi frene bastı, ellerinde bir kısım serbest DTH oluşmuş olabilir. Ancak TL mevduatta da eksikleri var. TL kredi /TL mevduat oranı %140 civarıydı en son.
Bu durumda serbest DTH'ı ilk aşamada açık veren TL krediyi fonlayabilemek için swaplamayı seçeceklerdir.
İşte eğer olduysa bu son aşamada merkez bankasının sunduğu ters swap kanalından piyasaya bir sabunlama yapılmış olabilir.
Ama bu sabunlama özünde DTH'ın satıldığı sonucunu doğurmaz diye düşünüyorum.
Ya ben bir iki defa yazdım ama millet espri sanıp ciddiye almıyor mu yoksa önemli bir şey degil mi anlamadım ama gerçekten fahişe indikatörü, berber indikatörü var .
Bir de gemi rotalarıyla mı, gemi yüküyle ilgili bir indikatör vardı ; sanırım İngiltere 'nin bir limanını merkez kabul ediyordu.
Bunlar dünya ticareti hakkında ön bilgi veriyordu . Bizim on bilgiye ihtiyacımız kalmadı çok şükür ama dolar / euro paritesi için yardımcı olabilir.
Sabah 6.20 olsun artık ben uyurken siz işlemleri yaparsınız 😁
Arkadaslar bir sey soracaktim
20 bin dolar arkadasimin elinde var kanadaya gitmek istiyor hepsini çevirmesi gerekir. Banka arbitraj makas yuksek. Tl ye cevirse sonra alsa daha kotu.
Bu acaba o kapali carsi arkasinda bazi iyi dövizler var ora gitse uygun olmazmi? Onceden konussunlar ve iyi oranla cevirsin
-dolara kambiyo vergisi,
-t+1 takas getirildi.
yahu bunlar dolara talebi keser mi?
şef tarzı önlem gerekir;
- alım-satımda takası 1 sene sonra yapılmalı.
-dolar alan karakola çağrılıp, ifadesi alınmalı.
Çarşı uzak ülke paritesi yüksek yakın ülke düşük olur 🤣🤣🤣
Çin Avustralya Yeni Zelanda vs
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Diyelim ki amerika ile iliskiler s400le kesildi geri adimda hic bir zaman atilmayacak dolarin bir üst siniri olur mu 8 i gecmez 9 u gecmez gibi mesela bu nasil durdurulur üstatlar bilgi verirse sevinirim gercekten en merak ettigim konu bu
Biraz abartmış arkadaş ama devalüasyon konusunda aynı fikirdeyiz.
https://youtu.be/KaTIXz3LRdE
gerçek yıllık enflasyonu öğrenmek isteyen varsa güzel bir çalışma: https://seyler.eksisozluk.com/bir-su...50-olabilir-mi