Dolar 8.3....
Gmstrf 47 bin açar....
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dolar 8.3....
Gmstrf 47 bin açar....
Bu kadar korkunç bir tepki beklemiyordum. Asya piyasasında hacim sığ olacağından, 8'e yakın kotasyonlar bekliyordum ama hacimsiz 3-5 milyon USD'lik tepkiler olmasını bekliyordum. Fakat 8,37'yi görmesi ve daha da önemlisi 8,30'lardan 500 milyon USD kotasyon girilmesi gerçekten felaket bir durum. Swap Line'larını kapadığımız dönemden sonra ilk kez bu kadar büyük bir güven bunalımı yaşıyor yabancılar. Çok kötü oldu... Yazık gerçekten ya. Ülkemize, fakir insanımıza yazık...
8.47'den 8.09'a kadar indi . Gece devriyesi görevde...
eğer gümüşün primi %10'u aşarsa bu fonun tavanı da %10 gözüküyor matriks'te, üstünde işlem görebiliyor mu?
eğer işlem görmüyorsa büyük sıkıntı.
Evet ama şuan zaten %10....ama nazende avantaj....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
net aktif değerin üstünde işlem görüyordu zaten şuanki rakama göre açılış olursa netaktif değer tavan yapmaya bile yetmez ama tavan olur az bir düşüşte robot malı verir bakalım neler olacak
Gümüş USD bazlı da bir toplarlansa artık buralardan iyi olacak.
Benim kendiimce bulduğum trendlere göre 2011 de başlayan düşüş yukarı kırıldı.
Ama 2009 dan beri içinde hareket ettiği trendde en üstte 60 en aşağıda 13 dolar var gibi.
https://i.hizliresim.com/ZJpk2O.png
Tam benim hislerime tercüman olmuşsunuz. Hareketsizlikten de öte, benim başka bir husus daha dikkatimi çekiyor. 3-4 sene önce banka tahtalarını yakından izlerdim. Ne yazık ki bazı büyükler tahtalara o kadar hakimdiler ki, tahta onların masasına dönüşmüştü. Küçük yatırımcı onların insafına kalmıştı... Şu anda ne yazık ki gmstr'nin tahtası da bu duruma düşmeye başladı.
Daha açıklayıcı olması için: Bugünkü "Kademe Analizi"ne bir bakın. 42.500'den yapılan satışlara bir bakın. Korkunç bir satış oldu 42.500'den. Hal bu ki 42.500'den bu satış olurken kâğıt bırakın primli olmayı, fon indeksine göre 6,5 gramın altında bir değerdeydi. İskontoluydu yani. 6,43 grama yakın bir noktadaydı. O kademeden hem de kâğıdın fon indeksi 6,5 gramın bile altına denk gelirken bu ne kadar hacimli bir satış böyle? Nasıl gidecek ki böyle bir tahta?
Hakkımızda hayırlısı...
Dün benim için 20 yıllık borsa tarihimin altın vuruş günüydü....cumadan ful maldaydik....üstüne sabah robot çalışmayınca millet ucuzdan gldtrf , usdtrf yi özellikle satışa yazdı...telf açtım robot birazdan çalışacak dedi....39 bin göstergeli gldtrfyi 37.5 den hunharca satıyorlardı....45 bin aldım 37.4 ortalamayla....robot bı çalıştı 38.56 dan hepsini verdim....sıra usdtrfde geldi...7430 ile 740 arası mali yigmislar 4 bin aldım...gmstrfden sonra onunda robutu çalıştı hemen 754 ful verdim....sonra zgolda geçtik aynısı onda da oldu....
On berbat gmstrf çıktı, birazda ondan ekmek yedik... 41.5 den aldık 42.14 den bastık...
Sonuç tek günde +170 bin...
Dün finansin robotu....gmstrfde 360 bin, gldtrfde 1 milyon, dolarda 21 bin aldı....piyasa sattı....
En çok gmstrfye sevindim...elinde 600 bin vardı 1 milyon oldu, hemde ucuzdan aldı şimdi makası daraltır....
Herkes biliyor tahtayı izliyorsan derinliğin varsa Sanko benim...M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok yanlış okuyorsun tahtayı...42.5 e vakıf 25 bin alış girdi geldi robot sattı...bugün gösterge 42.4 iken gmstrf 41.98 kapadı...gldtrfde 50 Kr aşağıdan kapadı , sebeb nasıl bankalar marjları makası actiysa fonda açtı, bir iki güne oturur sistem....
Normalde mal almitacaktim sırf göstergeden 50 Kr ucuz diye aldım...
Neden almitacaktim çünkü yine TL yi kistilar , Londra'da swap faizi patladı bu durumda TL bulmak isteyen borsa yada dolar satacak...borsa kan goluyken doların gerilemesi bu yüzden....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım inanın onu gördüm. Tamam robot bekleyen alış emrine satış yaptı. Ama göstergenin altında satış yaptı. Yani eskisi gibi fiyatın göstergenin %25- %30 üzerinde olmasından bahsetmiyorum Hatta göstergenin %10 üzerine çıkmasının bile artık olamayacağını biliyorum ama robot da göstergenin altına satıyorsa bu çok olumsuz bir durum.
Hatırlarsanız daha yakın zamanda gösterge 40,30 iken robot alış 40,50 satış 41,3 çalışırdı robot. Yani hiç değilse robot satış göstergenin 1 TL üzerindeydi hatta robot alış bile 20 krş üzerindeydi. Şu anda ise robot satış bile göstergenin altında. Nitekim dediğiniz gibi günü de göstergenin altında kapattık...
Küçük yatırımcı panik yapsa anlayacağım. Ama elinde bu kadar çok mal olan robot göstergenin altında satış yapıyorsa orda kaygılanıyor insan.
Bugün borsada batanlar herkes ya kol kesmek yada ucuzdan alıp maliyet yapmak için altın gümüş dolar ne var ne yok sattılar....
Gmstrf de bugün robot 360 bin aldı...iki günde 700 bin...
Gümüş de ons altına oranla baskı var....25.05
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu -BDDK son döviz verisi perşembe gününe ait. 08 Mart günü 252,1 milyar dolar olan yabancı para-YP mevduatları 18 Mart perşembe günü 255,8 milyar dolara yükselmiş. *
CDS seviyesi 300’lerdeyken 3,7 milyar dolar döviz alan vatandaşlar meğerse pazartesi ve salı günü döviz satışına geçmişler. *
Hem de CDS seviyemizin 450’lere çıktığı dönemde.*
Peki, vatandaş çok mu büyük kazanç elde etti de döviz sattı? *
Son 1 haftada ortalama 7,55 liradan 3,7 milyar dolar döviz alan vatandaşlar meğerse azıcık kazanca hemen satışa geçmişler. *
Borsa endeksinin sadece 2 günde yüzde 17 değer kaybettiği atmosferde, tahvil faizlerinin yüzde 14,0’lerden yüzde 19,0’un üzerine çıktığı bu iki günde vatandaş döviz satmış. *
Çok ilginç...*
Hatırlarsanız 2019 başından Berat Albayrak’ın gidişine (affının kabul edilişine) kadar kamu bankaları döviz piyasalarında satışlar yapıyordu. *
Bu dönemde Merkez Bankası bankalardan swap yolu ile döviz almış ve bu dövizlerde piyasaya satılmıştı. Toplam 128 milyar dolarlık satışın hala izi bulunamazken yeniden ilginç döviz satışının gündeme gelmiş olması da ilginç olsa gerekir. *
Nasıl ki, yüksek faiz oranı enflasyonu da yükseltir teorisi yeniden Merkez Bankası yönetim değişimi ile geri geldi ise, benzer şekilde ilginç döviz işlemleri de gündemimize geri gelmiş oldu. *
Hayırlı olsun...*
Dün Merkez Bankası eski baş ekonomisti Hakan Kara çok önemli bir paylaşımda bulundu. Londra swap piyasasında TL faizini anormal yükselterek kuru düşürmek, hastayı buzlu suya sokarak ateşini düşürmeye benzer dedi. Aslında ateş geçici düşer ama hastalık vücutta kaldığı için sonrasında ateş daha da yükselir diye ekledi. *
Aslında olanları izah eden çok güzel açıklama. *
Geçen yıl ağustos başında da Londra swap piyasasında TL faizleri yüzde 1000’lerin üzerine çıkmıştı. O günlerde 6,90’larda seyreden dolar/TL kuru 8,50’ye kadar bir yolculuk yaptı. *
Acaba dün Londra swap piyasasında terse getirdiğimiz ve yüzde 9000’lere çıkarttığımız TL faizleri bize nasıl yansıyacak? Yani alternatif kur fiyatı olarak söylüyorum bunu...*
TL’ye yüzde binlerle faiz verip döviz almak istemenin bir süre sonra Türkiye’de maliyet yansımasından bahsediyorum. *
Bekleyip göreceğiz elbette...*
Tekrar içeriye dönelim. *
Geçen yıl CDS risk göstergemiz 500’lere geldiğinde 8,50’de bile fiyata bakmadan döviz alan vatandaşlarımıza dün-önceki gün ne oldu da döviz sattılar?*
Millet döviz sattı deniliyor mama milletin bu sattıkları dövizden bilinçli haberleri de var mı acaba? Ya da telefonla mı satıldı dövizler? *
Bilemiyoruz tabii. Ama geçen hafta Devlet Bahçeli olmak üzere, Cumhurbaşkanı ve yeni eski Bakanlar peş peşe “serbest piyasadan” yana olduklarını açıkladılar. *
Herkes serbest piyasadan yana olduğunu açıklamaya başladı ise, bu açıklamalar da ilginç geliyor bana. Neden birdenbire serbest piyasadan yana olunduğu açıklanır ki? *
Sadece 3 gün önce 6 lira olan Akbank hissesi şimdi 4,80 lira. Yine 3 gün önce 8,80 olan Garanti Bankası hissesi şimdi 7,20 lira. *
Borsa endeksinde ve içerisinde de yabancı payı ağırlıklı bu hisselerde yaşananlar, elbette yabancının Türkiye’ye bakışını gösteren birer barometredir. Acaba yabancı gözünde bu derece artan riski yerli döviz sahipleri ilginç şekilde şimdi neden göremedi? Nasıl bir anda döviz satışına geçtiler? *
İnsan gerçekten hayret ediyor. Bir toplumun dövize bakış karakteri uzun yıllar hiç değişmiyor ama son iki günde bir anda değişiveriyor. *
Ve bu değişim zamanı da risklerin arttığı, yabancının kaçtığı ve kurların emsal piyasalara göre geride kaldığı bir anda oluyor. *
İktisat literatüründe olmasa bile sosyolojik ve psikolojik bir analiz de gerekebilir. En azından biz iktisat kısmını yazıp buraya bırakalım. *
İlerleyen günlerde de görüşürüz diyerek...*
Gümüş onsun buradan dönmesi lazım...dolar dussede gümüş ons çıkacak....bugün 1400 dolarlık çekler veriliyormuş onslara alım gelir bir iki gün....Sanko ful gmstrfde....
Gümüş ons akşam 24.98 şuan 25.24M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gümüş ons 25.32 oldu verdim hepsini ....gmstrf 200 Kr gostergen aşağıda işlem görüyor....zgold ise 900 Kr dipte....zgolda geçiş yaptım....
Dün zgoldda bir ara dipten 60 bin topladım.... 42 den 43 .39 dan iş geldi tek tuş 50 bin aldı....bir deli bekliyorum....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ZGOLD
44,212
43,458
1,736
Fiyat 43.27....zgold....
Gosterge 44.212 dünkü kapanış 43.458 şimdiki değer 43.27M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hepsi bedava gldtrf , gmstrf ve özellikle zgold hepsi diplerdennislem görüyor...bitek usdtrf normale döndü bugün....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 günlük ortalama 24,65 den geçiyor. Oldukça yaklaştı.
Son haftada ons altın diri dururken gümüş e çakıyorlar....düşene bir tekmede sen vuracan....Sebeb 3. Dalga....ons daha güvenilir bu sıralar....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gamestop %34 düşmüş.... gümüş teki baskının diğer nedeni....
Bugün gamestop %52 yukarda....ons altın 1745 den 1727 e düşerken ons gümüş 25.10 a yükseldi....sebeb bu...Sanko ful gümüş te bugün....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünkü mum çekiç olmuş USD Gümüş grafiğinde. Bahsettiğim 200 günlük ortalamaya da değip döndü.
Yön yukarı olursa şık olacak bakalım.
Sayın Tortumlu siz sürekli sat/al yapıyorsunuz. Bu alım satımların da tamamı 22 Aralık'daki Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında vergi muafiyeti dönemi içerisinde. Yani 22.12.2020 - 31.03.2021. Sizin bu işlemleriniz için aracı kurumunuz sizden vergi kesmedi mi acaba?
Ben aracı kurumuma soruyorum. "Kesinlikle vergi kesileceğini" ifade ediyorlar. 31.3.2021'den önce alsam bile. "GMSTR bir fon değil bu anlamda" diyorlar. Sizden ya da diğer arkadaşlar acaba vergi kesiliyor mu vergi kesilmiyor mu şu anda, 22.12.2020'den sonraki dönem içinde aldıklarınızı sattığınızda...
Vergi kesiliyor diyenler gecmise donuk yazilari okuyun bie zahmet
31 Mart'ta son şimdiye kadar sadece usdtrf de kesiliyor , bundan sonra hepsinden kesilecek....
Gldtr ve gmstrfden kesilemez , şikayet et...M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben fonu aradım.Adamlar biz borsadan alıyoruz,piyasada yüksek fiyatdan satıyoruz,yoksa marj daha fazla negatif yönde açılırdı dedi.Bizim millet alem,amerikada millet 25 dolarlık gümüşe fiziki olarak 30 dolar veriyor,burada fiziki muadili fon gümüş az bişi düştü diye net aktifin altında satılıyor alan yok.Akıl var fikir var fon rafineriden alıp lot temin etmek zorunda kalsa net aktifin yüzde iki üçü kadar para vermek zorunda burdan aldığında bizim millet net aktif altınd satılıyor.Bizim millet matematik işinde çok ama çok zayıf ,varsa yoksa kumar.:)))))))))))))
Aynen öyle 102 bin olan Kote 99 bine düştü....yalnız satanlar kol kesenler....borsada tabanları görünce mal almak için margin call yaptılar....
Sadece gmstrf bir haftada 900 bin aldı, gldtrfde 1.5 milyon aldı...usdtrfde ha keza..
Millet keyfinden değil, kol kestiği den veriyor, aptal değil yoksa....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Koçibey, 31.3.2021'den önce alınan bir kıyme 31.3.2021'den sonra ne zaman satılırsa satılsın vergisi %0 oluyor değil mi? Mesela elimizdeki GMSTR'yi sat/al yaptık yarın ya da Salı. Bunu Haziran'da satarsak da iktisap tarihimiz 31.3.2021'den önce olduğu için vergi %0 mı olacak?
Emin değilim ama öyle olacak bir soralım brokerimiza....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.