Baştan kapanmaması vicdani açıdan bakıldığında mahalle yanarken saçını taramak perspektifiyle hataydı...
Ama an itibariyle durum tam da son iki cümleniz gibidir... Hele pazartesi -1,35 ile çıkma fırsatı verilmişken...
Printable View
Kapatılsa da olurdu, kapatılmasa da olurdu,
Her durumun farklı sonuçları olurdu, farklı kesimleri etkilerdi.
Her iki durumda da başka kararlar alınması gerekirdi, sürecin iyi yönetilmesi gerekirdi.
Kişisel fikrim ilk gün açık olması iyi oldu, kredi de olanlar, ödemesi olanlar ve deprem bölgesinden satış yapmak zorunda olanlar kurtuldu.
Eğer daha da açık tutmak istiyorsan 3-5 gün sonrasına beklenti koyman gerekirdi.
Paket, tedbir açıklayacağız denmesi gerekirdi.
Piyasa yatay kalırdı veya yükselirdi.
Tedbirler açıklandığı gün tekrar düşmeye başlardı.
Tekrar 3-5 gün sonrasına yeni tedbirler, paketler gerekirdi.
Tekrar o gün piyasa düşmeye başlardı.
Tekrar 3-5 gün sonraya tedbir koyman gerekirdi.
Piyasaları tutana kadar tedbir paket lazım kısaca.
Dün toplantı oldu, içi boş toplantı olmaz. Toplanma, telefonla görüş somut sonuç çıkmayacaksa.
Karar alıcıların, yöneticilerin görevi, amacı ‘’piyasa düşmesin, değer kaybetmesin’’ değildir.
Böyle amaç olmaz, piyasa pahalıysa düşer.
Onların görevi, amacı ‘’Piyasa yıkılmasın’’ dır.
Piyasanın düşmesi borsa açık olduğu için değil, deprem olduğu içindi.
Hiçbir tedbir, paket olmada piyasayı kapatıp 10 gün sonra açsanız piyasa yine taban olurdu.
Pandemide kapatıp sonra açsam yükselir. Çünkü pandemi kontrol altına alınmış oluyor.
Burada durum durum farklı. 10 gün sonra bir şey değişmeyecek.
Bu aşamada tedbir, paket olmadan piyasa açılmamalı.
Kamu şirketlerinin kendi paraları var, fonları var, devletin parası var, varlık fonu var. Bunlarla destek alımları olabilir mesela.
…………..
Bir de yabancı robotların kesinlikle yasaklanması ya da miktar, hacim sınırlaması gerekir.
Parayı çalıp giden varsa bunlardır.
..........
Depremde ilk gün karları Maraş!taki arkadaşıma yolladım, ihtiyaç sahiplerine elden dağıtacak. Kendim de farklı kanallardan bağışlarda bulundum.
Depremden bu yana net alış satış işlemim yok. 1 lot mal satmadım ve almadım.
..........
Devletin zarar gören vatandaşların hisse ve viop zararlarını karşılaması gerekir.
Neyse ne tamam küresel oligark falan.. düz dunyanda mutluluklar. Asimi yaptım küresele iman ettim. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kurumların bagımsızlıgının önemi nasılda ortaya çıkıyor değil mi?
spk başkanı borsa istanbul başkanı kanun kural ne derse değilde saray ne diyecek diye bekliyor...
etkisiz elemanlar yetkili eleman yapılıyor....sonuç olarak böyle pısırık şekilde kalıyorlar...
eskiden ülkede kurumlar vardı...
liyakat kanun kural vardı...
Bende neden bütün yardımlar maraşa gidiyor ve afad neden bu kadar etkisiz diyordum. Adamın özgeçmişinde afad yarım satır
Dünyanın sayılı borsaları arasından
Hamzahacılı köyü hayvan borsası seviyesine kdr düşen bist
Peki ne uğruna?
Başgan, arkadaş rakamları yuvarlamış, 5 işlem günü önce 4479 u görmüş, bugün 4186,
https://i.hizliresim.com/bguk5bc.PNG
Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ilahiyat mezunuymuş...
sonra biz bu kurtarmalardan hayır bekliyoruz...
ilahiyat me imam hatip mezunuysan mutlaka bir yere geliyorsun...
tubitaka başkan bile olabilirsin...
o iş için uygunmusun diye bakılmaz...
1972 Kahramanmaraş, Afşin ilçesinde doğan İsmail Palakoğlu; İlkokul, ortaokul ve Lise öğrenimini Afşin'de tamamlamıştır. 1990'da Afşin İmam Hatip Lisesini bitirmiştir. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başlamış ve 1995 yılında buradan mezun olmuştur. 1995 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı alanındaki Yüksek Lisansını 1998 de tamamlamıştır. İsmail Palakoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Adam maraşlı
AFAD, kimliklendirme yapılamayan cenazelerin 24 saat sonra defnedileceğini açıkladı.
kaç ölüm var asla bilinemeyecek...
Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek -Kaynaklar/Bloomberg HT
Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek -Kaynaklar/Bloomberg HT
Geri alım için sermaye ayırdığını açıklayan şirketler bu geri alımları ne zaman yapacaklar ac aaba, fiyatlar 0 ın altına düşünce mi?
Aslında sasa nın patron işaret fişeğini yakmıştı, ayıkamadık ne fayda
Piyasayı ayakta tutmak için tek çözüm BBVA nın yaptığı gibi varlık fonunun mevcut fiyatların üzerinde gönüllü geri alım programı başlatması ve fiyatları çıpalaması gibi duruyor. Başvurursun Spk ya fiyatlar çıpalanır onayı bilmemmesi derken fiyatlar stabilize olur zaten.
Binde bir ihtimal tabi böyle bir şey.
https://borsaistanbul.com/tr/sayfa/12/organizasyon
Organizasyon/Kurumsal Borsa İstanbul Hakkında
DENETİM KOMİTESİ ÜYELERİ
Yunus ARINCI (Başkan)
Tevfik ERASLAN (Üye)
Cem DEMİROĞLU (Üye)
KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELERİ
Cem DEMİROĞLU (Başkan)
Tevfik ERASLAN (Üye)
Ahmed Ali Al-HAMMADI(Üye)
RİSKİN ERKEN SAPTANMASI KOMİTESİ ÜYELERİ
Tevfik ERASLAN (Başkan)
Metin KIRATLI (Üye)
Işınsu KESTELLİ (Üye)
UYUŞMAZLIK KOMİTESİ ÜYELERİ
Uğur BOĞDAY (Başkan)
Uğur FİDAN (Üye)
Mustafa Güngör Tuna (Üye)
DİSİPLİN KOMİTESİ ÜYELERİ
Talip UZUN (Başkan)
Gökay YILMAZ (Üye)
Hanife Ruhan ERTUĞ (Üye)
İlgili Sayfalar
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KOMİTESİ
Riskin erken saptanması komitesi [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] saptayamadilar.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kitabı da var. O yönünü de ben ekleyeyim.Henüz okuyamadım ama içinde afet ve kurtarma ile ilgili bilgiler belki vardır. Bilemem.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fe2b20df62.jpg
Eğer cenazelerin sahibi çıkamıyorsa çıkmasıda zor tanıyan kişilerde vefat etti ise ve de uzak bir akrabanın 24 saat içinde ulaşmasıda zor olduğuna göre yapılabilecek işlemler.
-Cenazenin fotoğraf kaydını kesin alıp defin yerinide kesin kayıt altına alıp burayı da fotoğraflamak.
-Bugünkü şartlarda çok zor ama olabilir ise Parmak izi ve DNA kaydını bile almak.
İnşAllah toplu bir defin yapılmaz.
İlerideki çok problemler olabilir.Hukuki açıdan mirasçılar arasında.
işlemler iptal olmaz. öyle bir ihtimal çok düşük.
bu tip olaylara aşırı tepki vermek piyasanın doğasında var. misal kapatıp haftaya pazartesi açılsaydı gene aynı şeyler olurdu.
doğru dürüst portföyde lot yakmadan %20 aşağı yapıştır gitsin.
beleşe kaos. adamlar bu işi yapmak için ne enstrümanlar kullanıyor. şimdi fırsat ayaklarına gelmiş. tepe tepe kullanırlar artık.
Yarin acilacak gibi duruyo borsa. Tekrar depo sarti ve aciga satis yasagiyla acilabilir yarin sanki..
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vadeli-islem-ve-opsiyon-piyasasi-proseduru
https://www.borsaistanbul.com/files/...-proseduru.pdf
Bir de çimentolara tedbir gelmiş. Elimde çimento yok. Almadım satmadım.
Çimentoya tedbir getirme zamanı değil.
Adamın 10 tane hissesi var, 9 u zararda, bırak çimentodan kar etsin.
Onu satar diğerlerine geçer.
Çimento gider seramiği tetikler, o gider camı tetikler, o gider başka sektörü tetikler piyasa kendine gelir, panik dağılır.
Elinde çimento, seramik olup kazanan adamın ne suçu var?
99 depreminde, de açıldığında Bolu çimento tavan açıldı, Diğer hisseler taban açıldı.
2. seans 2. Tabandan döndü piyasa, belki Bolu çimentonun etkisi oldu piyasanın toplamasına.
Bu işin doğası bu işte.
Ben de ölsem benim ölümümle bir şirket, bir sektör yükselecekse gidin alın o şirketi.
IMKB_Yonetmeligi.pdf
https://borsaistanbul.com/files/IMKB_Yonetmeligi.pdf
Borsanın Geçici Kapatılması
Madde 26 - Olağan dışı menfi gelişmelerin meydana gelmesi halinde, Borsanın üç güne kadar
kapatılmasına Borsa Başkanı yetkilidir.
Borsa Yönetim Kurulunun talebi üzerine SPK tarafından onbeş güne kadar; SPK'nın talebi üzerine
Bakan tarafından bir aya kadar; geçici olarak kapatılabilir.
Borsanın bir aydan fazla süre ile geçici olarak kapatılmasına, Bakanlıkın teklifi üzerine Bakanlar
Kurulu yetkilidir.
Borsanın kapatılma nedenleri, kapatılma süreleri ve yeniden açılış tarihlerinin kamuoyuna
duyurulmasına ilişkin esaslarla, Borsada vukubulabilecek ani ve anormal fiyat dalgalanmalarına
müdahale edecek Borsa personeli ve bu müdahalenin esas ve usulleri Borsa Yönetim Kurulunca
belirlenir.
Bir Menkul Kıymete Ait İşlemlerin Geçici Olarak Durdurulması
Madde 25 - Borsa Başkanı, aşağıda yazılı durumlardan birinin varlığı halinde, ilgili menkul
kıymetin seansını geçici olarak durdurabilir:
a) Bir menkul kıymete ya da menkul kıymeti ihraç eden kuruluşa ilişkin, yatırımcıların kararlarını
etkileyecek önemde bilgiler olduğunun ve/veya açıklama yapılacağının öğrenilmesi ve Borsa
Yönetiminin bu bilgilerden Borsa üyelerinin ve yatırımcıların seans içinde haberdar edilmesini
gerekli görmesi,
b) Bir menkul kıymet için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde anormal fiyat
ve/veya miktarda alım satım emirlerinin Borsaya intikal etmesi veya diğer unsurların ortaya
çıkması.
Borsa Başkanı, bir menkul kıymete ait borsa işlemlerini en fazla 7 gün için durdurabilir. 7 günü
aşan süreler için Yönetim Kurulu karar verebilir.
Bir menkul kıymetin Borsada işlem görmesinin geçici olarak durdurulması halinde, bu durum
gerekçesiyle birlikte Borsa bülteninde ve Borsada duyurulur.
15. Piyasa ve Pazarların Kapatılması
Piyasa ya da Pazarlar, Genel Müdür kararıyla, herhangi bir işlem gününde ya da beş işlem
gününe kadar sürekli veya geçici olarak kapatılabilir. Aynı şekilde işlemlerin tekrar
başlatılması için de Genel Müdürün kararı gereklidir. Beş işlem gününü aşan durumlarda
Borsa Yönetmeliğinin 39 uncu maddesi hükümleri geçerlidir. Piyasa ya da Pazarların geçici
olarak kapatılması durumunda, bu durum nedenleri ile birlikte Borsa tarafından KAP’tan
duyurulur.
Millet temettu derdindemi olacak simdi borsaya saldiracak yani.. pek bi etkisi olmaz. Sadece dususu sinirlandirir biraz daha bence.. bist100 360.000 lerden doner bence en kotu bu durumdaSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mevzuatı okudum az çok.
yapılabilir edilebilir gibi yuvarlak cümleler..
20 senede geldiğimiz nokta. ortaçağa geri dönüş olmuş.
Bloomberg de işlem iptali ile ilgili çok istek var borsanın açılması ile ilgili çok tepki var diye söylüyor
şimdi iptal yarın aç sonuç??? gece hepimizin hafızasını mı yıkayacaklar? teknik analizin kuralları mı değişecek?? bugünü öngörüp dün poz alan ya da göstere göstere düşüşü görüp ona göre portföy oluşturan ne olacak??? borsa sadece yükselsin diye mi var??? düzeltme - düşüş olmayacak mı??? 15 ayda 90 binden 600 bine giden borsanın 400 hatta 300'e düşmesinden doğal olan nedir ki???