Bu da gözümden kaçmadı. Aslında gözümden kaçmayan daha çok şey var ama burası paylaşmak için uygun bir yer değil...!!!
https://i.ibb.co/8rYyrr6/PKART-D-08-08-2024-6.png
Printable View
Bu da gözümden kaçmadı. Aslında gözümden kaçmayan daha çok şey var ama burası paylaşmak için uygun bir yer değil...!!!
https://i.ibb.co/8rYyrr6/PKART-D-08-08-2024-6.png
Umarım görmek istediklerinizi görebilmişsinizdir...?
Daha fazla detay vermek isterim ama önce ne istediğinizi bilmem gerekiyor...???
Varsa sorularınız sorabilirsiniz....
Kendi açımdan şunu kısaca özet olarak geçebilirim:
- Tahtada değişen hiç bir şey yok...!!!
- Birileri trade edip kâr elde etmeyi planlıyor. Bunu da ustaca yapıyor. Bu tahtacı da olabilir veya güçlü bir oyuncu da olabilir...
- Tahtada sabit durduğunu söyleyen birçok kişinin pek de sabit durmadıklarını, fırsatını bulduklarında durumu değerlendirdiklerini düşünüyorum...!!!
- Zaten sayın YakupSrh ve sayın Canlipara5353 bunu açıktan deklare ediyorlar. Etmeyenler de mevcut...!!!
- En son paylaştığım grafiklerde 80 altı yok demiştim ama extreme bir durum oldu ve tüm dünya borsaları çökerken bu hissenin dayanmasını beklemek saflık olurdu. Tüm hisseler aynı şekilde GAP 'ler bırakarak düştüler. PKART şu anda bu GAP 'ı kapatmış durumda...
Eğer kriz derinleşmez ve piyasalar toparlarsa, daha aşağılar olmadan kısa zamanda toparlayabiliriz. Burada önemli olan oyuncuların kararı etkili olacaktır. Düşüş sırasında mal alan/satan kurumlar ise aşağıdaki tablodan görülebilirler...
https://i.ibb.co/X4PByFK/PKART-D-08-08-2024-9.png
Bu da takip ettiğim grafiğin güncel hâli...
https://i.ibb.co/Xt6mNkC/PKART-D-08-08-2024-8.png
Ayrıca bu grafiği de paylaşmıştım ve grafiğin güncel hâli aşağıdadır...
Bu grafiği günlük olarak sayfamda da tablo içerisinde paylaşıyorum. Bunu paylaşmamdaki amaca uygun olarak 100 günlük ortalamayı aşağı kırdığında soluğu 200 günlükte alabileceğini göstermek içindi ve öyle oldu...
Şimdilik tahtacımız yapması gerekenleri, istese de istemese de yaptı. Tebrik ediyorum. Bu kadar düşüşü kontrol altında tutabilmesi büyük başarıdır...
Yine bir dünya çapında problem olursa 61 en önemli destek olacaktır. Dediğim gibi ben 80 altını beklemiyorum ama şartlar bazen çok ağırlaşıyor. Tahtacının da seçme şansı yok mâlesef...
Yine de tahtacıya nâçizana tavsiyem:
- Tahtayı ana desteklerin altına çok fazla düşürmemesi yönünde olacaktır.
- Bu seviyelerin altında alınan mallar ileride karşına karşılanması gereken yük olarak çıkacaktır. "Günü kurtaracağım derken, geleceği karartma...!!!"
https://i.ibb.co/MMkGNK5/PKART-6.png
NOT: Grafikler yer probleminden dolayı 1-2 güne silineceği için takip ediyorsanız saklamanızı öneririm. Yoksa geçmişe dönüp baktığınızda bulamazsınız...
onb yi gören yok
FNY == QNB Finansbank...
Yukarıda biraz bahsettim ama detaylı göstermedim...
Çok bir etkisi yok ama yine de tahtacı ile irtibatı olabilir. Aldığı malların hepsi kendisinde kalmıyor. Bir kısmını virmanlıyor...
Takasına bakınca tam zamanında giriş çıkışlar yapıyor. Son düşüşte 86.110 lot almış ama bunun 43.938 lotu kendi takasına geçmiş. Geri kalanı virmanlanmış. Çok detaylı olarak gün gün bakmadım ama görünen CIY 'e gönderdiği şeklinde...
Grafik yüklemede sorun var. Sorun giderse grafiğini de eklerim...
Sorun giderilmiş, grafiği ekliyorum:
https://i.ibb.co/TqbNdRp/GFC-PETKM-D-08-08-2024-7.png
Tüm kurumları tek tek görüyorum hatta gün içi olanları da görüyorum ama yine de tahtacı isterse bizi farklı şeylere inandırıp kendisi farklı bir yol izleyebilir...
Seans içinde satıyor gördüğümüz kuruma T+2 gün sonra mal çıkışı yerine mal girişi yapılmış olabiliyor. Buraya kim gönderdi, neden gönderdi bunları anlamak gerçekten çok zor...!!!
Tek tek inceleyip bulsak bile bu defa da çok farklı bir kurum kullanarak tersini yapabiliyor...
Şimdi ben tahtacının tüm kurumlarını bilsek ne yazar (ki biliyorum), bilmesek ne yazar. Sonuçta mallar elden ele dolaşıyor. O nedenle tahtada bir sıkıntı yok derken bunu demek istiyorum. Tahtacı elindeki fazla malları dağıttıktan sonra tekrar yoluna devam edecektir...
ANC mal sattı diyoruz ya; aslında mal satmıyor, elindeki fazla malları dağıtıyor ve bizleri de mal sattığı yönünde ikna etmeye çalışıyor. Bu sayede tahtada el değişimi yaşanmasını istiyor olabilir...???
Tahtacılar her ne hikmetse ellerinde fazla mal taşımıyorlar, hep fazlalıkları elden çıkarıyorlar. Bir tahtaya gereğinden fazla para sokmuyorlar. Her tahta için önceden ayarlanmış bir lot var, bunun üstüne çıktıklarında ilk fırsatta bunları yeniden yeni alıcılarına devrediyorlar. Hatta bu işlem sırasında ciddi kayıplar da yaşıyorlar. Evet gerçekten ciddi zarar ediyorlar...!!!
Bunda da bir sıkıntı yok. Eğer çeviremezse sıkıntı başlar. Bizim tahtacı neredeyse fazlalıkların tamamını elden çıkarttı. Bundan sonra yeni oyun kurması gerekiyor...
ANC grafiğini de ekleyelim de kafalarda soru işaretleri kalmasın...
https://i.ibb.co/GMYf3Sg/GFC-PETKM-D-08-08-2024-8.png
Bu da gün içi işlemler grafiği...
https://i.ibb.co/qg4nxFp/PKART-AKD-N...-08-2024-1.png
Bu 20 Haziran 'dan itibâren AKD işlemleri...
https://i.ibb.co/n3xk4tz/PKART-AKD-L...-08-2024-1.png
Benden bugünlük bu kadar olsun. Umarım herkes merak ettiğini öğrenmiştir...?
Fazladan bir çok bilgi paylaştım. Bir kısmını da etik bulmadığım için özellikle paylaşmadım...
Sorulamayan ama merak edilen bir çok soruya da cevap verdiğimi düşünüyorum. Açık olmasa da üstü kapalı cevaplar verdim. İlgilisi anlayacaktır...
İstişare etmek isteyen olursa ben her zaman buralardayım...
Tahtacımız işinin başındadır. Kimse tahta ilgisiz ve sahipsiz zannetmesin. Bunu görmek için seansı izlemek yeterlidir. Müneccim olmaya gerek yok...!!!
Zaman, her şeyin en iyi ilacıdır....
Herkese hayırlı geceler... :wave:
Sahsen takas olayina hic takilmam.cunku tahtacilar her kurumdan islem yapar.takastan mali goturur ruhumuz duymaz.bende bile 5 kurumdan hesap varken onlari dusunemiyorum..
Sn.T/A paylaşımlarınız için teşekkürler
Tahtacı bize mi kızdı ne yaptı ? Siz çok konuşmayın bakıyım diyor
Çok enteresan bir forum...
T/A foruma faydalı olur ümidiyle grafikler paylaşıyor (ben ne kadar anlamasam da) hatta 80 altını beklemediğini 2 defa yazdı. Biri ya da birileri sırf onu mahcup etmek için dün tepesine vurdu pkartın.
Forumda, kimse merak etmemesini rağmen şuradan sattım buradan aldımcı tayfa var, neyi amaçladıklarını bilmiyorum. Arada birkaç hayvan ismi de yazıyorlar ki aslında burada uzun zamandır bekleyen kullanıcılar için doğru olmadığını düşünmüyorlar demek ki...
Bir de bedduacı tayfa var, kime, nasıl bir faydası var, anlamak zor.
Küfürcü tayfa da var, çok da zararlı sayılmazlar aslında, ver mehteri veerrr tadında takılıp gidiyorlar.
Kağıda sahip çıkması gereken tayfa da var, çok gamsızlar, belki duyarsız, nasihate muhtaç bu tayfayı göreve davet ediyorum.
Çok değil bir-iki sene önce pkart 200'lü rakamları görse neredeyse kimse kalmaz, isteyen de istediği yere götürürdü, yolu açık olsun diye dua da ederdim.
Ya şimdi o fiyatları görsek kim, ne yapar bilemiyorum.
Aylaklıktan yazıp duruyorum, hepimize bol kazançlar dilerim. 🧿🌹🧿
Küfür ve hakaret olmadiğı surece isteyen istedini yazacagi bir forum oldunu bilmeyen bir tayfada var....
Beni bugün mahcup etmiş olduğunu sananlar ileride kendileri pişman olurlar...!!!
Ben dostane düşüncelerimi paylaştım. 80 'nin önemimden bahsettim. Benim için 80 çok önemli. Bu seviyenin altı çok tehlikeli. Hisseye giriş yapabilmek için bekleyen, avucunu ovuşturanlar var. Onlara bu fiyatın altında hisse vermek hiç akıllıca değil. İleride bunlarla tek tek uğraşmak gerekecek...!!!
Benim desteğimi kırarsa, aşağıdan ben de alırım. Fakat yatırımlık ve taşımak için değil; bugün beni destekte haksız çıkartanları, ileride dirençlerde mahcup etmek için alırım. Dediysem yaparım, bilen bilir..!!!
Tahtacıya bazı yönlerden çok hak versem de, bazı yerlerde de çok hatası var. Serbest piyasa ve bireysel işlemler yapıyoruz. Herkes özgürce kendi kararını veriyor ve kararlarının bedelini ödeyip, kârını/zararını elde ediyor...
Dediğim gibi, benden uyarması. Tahtaya leş kargaları üşüşmeden gereğini yapmak lâzım...!!!
Aksi taktirde hepimiz sıkıntısını çekeriz, en başta da tahtacı...!!!
Kimse zaten malını satmıyor, 80 altında satmasınlar da. Kimseye bedavaya mal yok. Yıllarca yükünü çekenler gününü görmeli, leş kargaları değil...!!!
- "Teknikçi olduğum için destek kırılınca, satmam gerekir...!!!"
diye düşünenler/bekleyenler için yazıyorum:
- Yukarıdaki yazıdan sonra benden 80 altında mal alma hayali kuranlar, zaten umudunu kesecektir...!!!
Kurallar gereği bu seviyenin altında satış yapamam, cezası var...!!!
Olay kilitlendi. Bakalım şimdi ne yapacaklar...!!!???
Düşüncelerinizi dostane paylaştığınızdan benim şüphem yok, el ele vererek en iyiye, zirveye yol alalım istiyorum.
Buradaki önemli soru şu:
- Zirve neresi...??? Ya da geçici ana hedef neresi...???
Kurallar gereği; her zaman, her şeyi açık açık yazamıyorum... :Sad:
İnşaAllah tekrar yükseldiğimizde zirvede satmayanlar, bu defa uzun süre bekleyecektir...!!! "Son tur, son şans" olabilir...!!!
İnşaAllah zirveyi doğru bulur ve umduğunuza nâil olursunuz...
Ben de her zaman doğru bulamıyorum, inşaAllah sizler bulursunuz...
Sahi zirve neresi?
Keşke yazabilseniz öngörülerinizi ve muhtemel zaman aralığını.
İsterseniz özelden :)
Açıklayıcı yorumlarınız için teşekkürler zirvede satmayanlar bu defa uzun süre bekleyecektir son tur son sanş cümlenizi anlayamadım.Zaten önceki yorumlarınızda sizin fiyatlamanızda kimsenin olmayacağını söylemiştiniz bu cümleyi biraz açabilirsek sevinirim teşekkürler
Sayın T/A bir kaç sual de ben edeyim cevap vermek zorunda değilsiniz burada muallakta olan birşey var benim için değil ama forum geneli için karışık bi durum tahtacı dediğiniz sayın kalav mı öyleyse kendine bukadar yüklü ceza kestirebilcek kim var tahtacı kendisi değilse zaten bunu tahtacı yaptırıyodur diye düşünüyorum birde alnus'taki malın kalav ın olduğu sağır sultan bile duydu iki aydır aşşağı doğru basan en güçlü kurum bunu nereye koymalıyız aşikar malı aşikarlıktan çıkarttımı demeliyiz kalavın kendisi 3 yıl önce piyadadaki malın yarıdan çoğunun yönetimde olduğunu yazmıştı tahta bu haldeyken ne teknikçi ne temelci uğramaz buralara zaten kimsenin öyle bi derdide yok şimdiden teşekürler
74.55 euro bazlı çok eski zirveye denk geliyor. Oraya bir iğne atmış üzerinde kapanışlar devam ediyor.
Bir tane zirve yok, zirveler var. Şirket büyümeye devam ettiği sürece, enflasyon da buna eşlik ettiği sürece her zaman yeni zirveler ve bu zirvelerden düzeltmeler olacaktır...
Önemli olan bence, 3 yıl önce 100bin lot üstü mal alanların ne zaman doyuma ulaştıklarına inanmış olduklarında...? Bu durum olduğunda ve piyasada da yeterli alıcı olduğunda el değişimi yaşanabilir. Bunun için ciddi alıcı oluşturacak temel altyapı ortamının oluşturulması gerekiyor. İşte ilk ana zirve orası olacaktır...
El değişimi olduktan sonra 1-2 sene tekrar eski zirvelerine reel bazda ulaşamayabilir. Buna buradakilerin bildiği en güzel örnek GEDZA 'dır. Sürekli yeni tepeler oluşturuyor ama reel anlamda çok geri kaldı. Çünkü 3 yıl önce yaşanan el değişimi sonrası, daha yeni yeni hissenin gerçek sahipleri hisseye geri dönüş yapıyorlar...
Benim elimdeki hisseler yatırımlık hisselerdir. Hissede de kimsenin bugünden tahmin ve hayal edemeyeceği fiyatlamaları teknik olarak hesaplayıp, ona göre pozisyon alıyorum...
Fakat yukarılarda da yazdığım gibi bazen tahtacı ile ters düşüyoruz. Bu durumda ben de istemeden de olsa bir nevi vefa borcu olarak hisseye destek olmak adına yüklü alımlar yapabiliyorum. Fakat bu mallar yatırımlık olmadıkları için kendimce uygun yerlerden tekrar tahtacıya teslim ediyorum...!!! Yatırımlık olanlar ise belirlediğim hedefe kadar satılmadan sabit duracaklardır...
İşte bu nedenle tahtacıya yukarıda "80 altına düşürme!" diye dostane ve nâçizane fikrimi söyledim...
Tahtacının kim olduğunu bilmiyorum, belki sayın thejackalav. biliyordur ama ben emin olun kesinlikle bilmiyorum. Belki de sayın thejackalav. 'ın kendisidir...? Bunu bilmem mümkün değil...
Fakat tahtacı veya spek dediğimiz şahıs her kimse, sürekli sayın thejackalav. onlardan karşı bacak diye bahsederdi. Birileri hissenin yükselmesini istemiyor, orası kesin. Fakat her nasıl oluyorsa ve beceriyorlarsa sayın thejackalav. tahtaya her el atışında ceza yiyor. Bunda kendisinin bir hatası veya eksiği var mı? onu ben bilemem. Fakat Onla kim uğraşıyorsa, ceza aldırma konusunda başarılı olduğu kesin...!!! Bu kaçıncı ceza...!!!
ALNUS 'taki malların 400bin lot kadarının sayın thejackalav. 'a ait olduğunu aldığı cezadan dolayı hepimiz biliyoruz ama geri kalanının gerçekten kendisine mi ait yoksa başka birisine mi ait? bundan emin olamayız. Bu dağıtılan mallar geçen gün Takas analizinde de yazdığım gibi "alınan fazla malların dağıtımı" şeklinde de olabilir. Çünkü tahtacılar her nedense ellerinde fazla mal taşımazlar...
Bu durumda ya sayın thejackalav. gerçekten tahtacıdır, ya da sürekli olarak "ben yatırımcıyım" diyen sayın thejackalav. tahtaya ne zaman ilgi gösterip, alıma geçse birileri rahatsız oluyor. Şunu biliyoruz: güçlü bir yatırımcı olduğu muhakkak...
Tahtada mallar zaten birileri tarafından önceden paket halde alındı ve saklanıyor. Bir çok kişide 100bin lot üstü mal olduğunu biliyorum. Bu gizli bilgi değil. Forumdan yıllardır takip ettiğim kadarı ile açıktan çok yazan oldu ve benim de incelemelerim sonucu elde ettiğim çıkarımlarla, üç aşağı beş yukarı kimde ne var? tahmin etmek çok zor değil...
İşte bence asıl sıkıntı; bu malların sabit bir şekilde, aynı kişilerde el değiştirmeden kalmasında...!!!
Tahtacı zamanında devrettiği bu malları tekrar geri alamadı, oysa çoktan bir çoğunu geri alması gerekirdi ve alamadan da 100 üstü fiyatlama yapmak zorunda kaldı. Bu mallardan bazıları çözüldü ve olanlar oldu...!!!
Bu durumda tahtacının korktuğu başına geldi. 20 'den devrettiği malları 100 'den karşılamak zorunda kaldı...!!!
Şimdi bu karşıladığı malları yeniden dağıtması veya dağıtıyormuş gibi yapması gerekiyor ki yeni alıcılar oluşsun ve oyun yeniden kurulup çark dönmeye başlasın...!!!
Onun için diyorum; zirve neresi ve hangi zirvede kimler satacak? diye...!!!
O bekleyenlerin hepsi aynı fiyatlamaya yakın yerlerden satmaya kalktıklarında, ancak çok çok olumlu bir durum olursa ellerindeki malları satabilirler, aksi halde sadece tahtacının sürüklemesi ile yükselmeye çalışan tahtada, kimse mal satamadan tahta çökecektir...!!! Bu bir matematiktir, alıcı ve satıcı dengesi...!!!
Piyasalarda zor günler bizleri bekliyor. Sadece PKART özelinde değil, genel olarak bir problem var...!!!
Eğer hesaplamalarımda bir hata yoksa bu süreç 20 Ağustos 'a kadar devam edecektir. Sonrasında bir toparlanma, belki de yeni bir yukarı trend görebileceğiz...
İşte eğer bu yeni trend gerçekleşirse kanımca bu son yukarı trend olacaktır... Son tur, son şans burada oluşup bitecektir...
Bütün hisseler topyekûn ama sırasıyla yükselişler yaşayarak altın vuruş yapacaklardır. Sonrasında en az 2-3 yıl sürecek bir duraklama dönemi hepimizi bekliyor olacaktır. Bu altın vuruş tüm hisselerde henüz yapılmadığı için (bazı hisselerde yapılmış olabilir) ben yeni yukarı trendin varlığından ve olabilirliğinden umutluyum. Bu durum elbette PKART için de olumlu olacaktır...
Oluşabilecek olumsuz durumlar bu beklentimi boşa çıkartabilir. Dünya siyaseti her geçen gün çok fazla ısınıyor. Her gün yeni problemler baş gösteriyor. Bu durumda ben de yanılmış olabilirim. Herkesin dikkatli olması ve çoluk çocuğunun rızkını kimseye yedirmemeleri gerekir...
Çok fazla yazdım. Yıllardır elde etmeye çalıştığım deneyimlerimden bahsettim. İnşaAllah birilerine faydası olur ve tahtacı da sözlerimi yabana atmaz, ciddiye alır...!!!
Teşekkürler sayın T/A yolumuz ve bahtımız açık olsun
T/a güzel özetlemiş genel durumu ...bende ona yakın düşünüyorum benim fazla bir lotum yok ama tahtacıların kaptırdıgı yada alamadıgı bişeyler var hisse habire anlamsız bir baskı içinde...şu saat olmuş işlek mahalle market cirosu kadar al sat olmuş...
Bu hisse yine eski günlerine döndü uyuza bağladı...Bu dönem ky için lot kaptırma dönemi anlaşılan....
Bu hareketlerle mal geleceğini mi düşünüyor anlamadım 120 lerden vermeyenler buralardan hiç vermez gibime geliyor
Böyle patron olunca değirmeni isletmeleri kolay olur .
Sayın T/A değerli fikirleriniz ve samimi açıklamalarınız içim teşekkürler. Biliyorsunuz 3 yıl önce ev ve arabamı satarak hattı sayılır bir oranda zorunlu olarakta olsa yatırımcı nasıl pkartta öğrendik. Bu süreçte hatalarımdan ötürü kimseyi suçlamadan öğrenme gayreti içerisinde ders çıkartarak teknik ve temel anlamda azda olsa birşeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Son düşüşte tekniğin 75 ve 60 seviyelerini göstermesinden ötürü sizin 80 tl altına düşmez cümlenizi mesaj olarak algılıyamadığımdan suizan da bulunarak sizinde algı yaptığınızı düşündüm hakkınızı helal edin. Şimdi enflasyondan ötürü kaybettiklerimizi sağolsun tahtacı abi 120 üzeri verdiğim malları geri vererek karşılıyor. Bu saatten sonra 30 liraya düşse kendi adıma sevinirim sabit bekleyen arkadaşlarım adına üzülürüm. Zirve konusunda benim ev ve araba ortaklığımla olan beklentim hala 2 bin lotun 1 daire aldıracağı döneme kadar kitli bir şekilde beklemek. Onun üzerindeki mallarla yeri geldiğinde sizin gibi satıyor yeri geldiğinde alıyorum. Belki bu açıklamaları yapmak tahtacı abimizin tahtayı daha fazla süründürmesine bizim haricimizdeki malların peşine düşmesine sebep olacak ama sizin samimi açıklamalarınıza karşılık birşeyler karalamak istedim. Değerli ortaklarımıza hayırlı kazançlar dilerim.
Söylenecek çok şey olsa da, sözün bittiği yerdeyiz...!!!
Bundan sonrası icrât zamanı... Söylemler, bundan böyle tahta üzerinden eylemlerle söylenecektir... Stratejik bir döneme girdik...!!!
Görelim zaman ne gösterecek...?!
Gördüklerinize değil, kendi doğru bildiklerinize güvenin. Tahtada her gün yeni yeni oyunlar dönüyor...!!! Bizim bilmediğimiz bir şeyler olabilir...?
Yazmasam da buralardayım...