Ne yani 1.300.000 lotun içinden 25.000 i bu kagıdı çokmu etkiliycek . Öyle olsa bende 38.000 lot var bu ne olacak
Printable View
Ne yani 1.300.000 lotun içinden 25.000 i bu kagıdı çokmu etkiliycek . Öyle olsa bende 38.000 lot var bu ne olacak
arkadaşlar düşüş sürer mi zarar büyük, neden böyle aşağı yönlü sert tepki verdi? görüşlerim ytd.
Düşmese bile bu rakamlarda sallar durur.cment de payımız var lakin çokta bir beklentimiz yok işin gercegi. Her işleri yatırımcıyı üzmek kısaca dolandırıcı bunlar . Benim fikrim 10 yılda böyle gitse satmıycam öyle g..te böye y....k . Kendi fikrim ytd
Bu hissenin hiç yorumcusu bilgi sahibi paylaşacagı bir durum ve fikiri olan yokmudur
yok başkan.. Bu hissede adam akıllı yatırımcı yok.. Gelenlerde hareketi görüp gelenle sonra terste kalanlar... Ben biraz bilanoyu inceledim ve faaliyet raporuna baktım tırt yani... Sadece olumlu olarak gördüğüm şey kasada dövizden başka birşey oolmadığı.. Döviz kurunun etkisiyle yıl sonu bilançoda bir süpriz yapar mı bilemem... Satışlardan gelen paranın tamamına yakını nakliye giderleri ve satışların maliyeti adı altında hiç edilmiş gösteriliyor vs. vs. vs.
Aynen öyle dünyanın karını hiçe sayıyorlar .en ucuz çimento kagıdı . Hakkı 40 ila 50 tl fakat ne zaman görürüz . 2018 ilk çeyrek bakalım ne olcak .
Hacimsiz düşürüyorlar, kimsede gelmek istemiyor bu ortamda onlarında işine yarıyor, görüşlerim ytd.
Arkadaslar aralık ayında olacak mahkemeden haberi olan veya bilgisi olan varmı?
Faliyet raporunda birkac tane mahkeme ile ilgili bilgiler yazıyor ben okumuştum ancak önemsiz gördüğüm için üzerinde durmadım.. Faaliyet Raporunu okuyun derim...
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...21#post1258221
Haftalık hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım.
Batan geminin malları bunlar . Hadi hayırlıyısı batıyoruz :)
[QUOTE=Başkan1;1258277]Arkadaslar aralık ayında olacak mahkemeden haberi olan veya bilgisi olan varmı?[/QUOTE
2014 yılında örtülü sermaye aktarımı nedeniyle SPK tarafından ana şirkete 101 milyon TL'yi Çimentaş'a geri ödemesi için uyarı yapılmış, Çimentaş bu kararın iptali için dava açmış, dava halen sürüyor SPK nın talebine uygun şekilde sonuçlanırsa şirket kasasına faiziyle birlikte 150 mln TL civarında para girişi olabilir.
http://www.borsagundem.com/haber/cim...-spk-el/193372
[QUOTE=kundunsan;1272866]
Finansal rapordan....
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yürütülen inceleme sonucunda, 29 Ağustos 2014 tarihinde SPK'nın
haftalık bülteninde yayımlanan ve Grup’a 5 Eylül 2014 tarihinde tebliğ edilen 2 Eylül 2014 tarih ve
44649743-663.09-286-8709 sayılı kararı ("Karar") ile Çimentaşâ€™ın yönetim, denetim ve sermaye
bakımından ilişkili olduğu ana ortak Cementir Holding’in bir bağlı ortaklığından 2005 yılında
85.000.000 Euro bedelle satın alınan Alfacem S.r.L. ünvanlı şirketin paylarının 20 Mart 2009 tarihli
yönetim kurulu kararı ile aynı bedelle tekrar ana ortağa satılmasında, satış fiyatının emsallerine aykırı
şekilde düşük belirlendiği ve örtülü olarak Çimentaşâ€™ın hâkim ortağı Cementir Holding’e aktarılması
nedeniyle satış tarihi olan 20 Mart 2009 tarihi itibarı ile Çimentaş tarafından katlanılan toplam
101.811.908 TL finansman giderinin, en geç 3 ay içerisinde, Grup’a iade edilmesi için gerkli tedbirlerin alınması hususunda Çimentaşâ€™ın uyarılmasına karar verilmiştir.
Bu duruma bağlı olarak SPK aleyhine 30 Aralık 2014 tarihinde Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin
2014/2266 E. sayılı dosyası ile anılan kararın iptali için yürütmeyi durdurma istemiyle dava açılmış olup,
mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. SPK’nın itirazı üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi
yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına karar vermiş olup, dosya bilirkişi heyetine tevdi edilmiştir.
Bilirkişi Raporu henüz tebliğ edilmiş olup, rapora karşı beyanda bulunulacaktır. 30 Eylül 2017 tarihi
itibarıyla dava halen devam etmektedir.
Bilirkişi raporu "HENÜZ" tebliği edilmiş...!!!
SPK aya karşı açılan itirazın da sonuna gelinmiş...
Mahkeme sonucu yatırımcı için hayırlı olur inşallah...
Bu tür şirketleri denetim şirketlerin yanında maliye tarafından da de sık sık teftiş edilmesi gerekir aslında..
[QUOTE=6 His;1273398]İşin özü "SPK 3 ay süre vermiş davalarla süre 3 yıl uzamış"
Şirkete aktarılan para 85.Milyon EUR mu yoksa ,85 Milyondan karşılık gelen 101..811.908 TL mi
TL de olsa şirketin davayı kaybetmesi neticesinde faizi ile kasasına koymak zorunda kalacak..
Dava akıbeti bilirkişi raporu finansal tabloda HENÜZ dediğine göre yüksek ihtimal şirket aleyhine,yatırımcı lehine gözükmek de
"Zaman daralıyor Orhan" diye bir karikatür vardı...
....Bu duruma bağlı olarak SPK aleyhine 30 Aralık 2014 tarihinde Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin
2014/2266 E. sayılı dosyası ile anılan kararın iptali için yürütmeyi durdurma istemiyle dava açılmış olup,
mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. SPKâ€â•nın itirazı üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi
yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına karar vermiş olup, dosya bilirkişi heyetine tevdi edilmiştir.
Bilirkişi Raporu henüz tebliğ edilmiş olup, rapora karşı beyanda bulunulacaktır. 30 Eylül 2017 tarihi
itibarıyla dava halen devam etmektedir.....
yürütmeyi durdurma kalkmış.
bilirkişi raporu spk lehine.
sona yaklaşılmış.kap ta düzenli mahkeme için herhangi bir gelişme yoktur açıklaması geliyordu.zaten k.y.lehine olanları açıklama konusunda çok ketumlar.çimbetonda da durum aynı.
bu arada o dönemdeki maliye incelemesinde çimentaş çok büyük bir ceza yedi .daha sonra yapılandırma benzeri bir af ile cezası büyük miktarda azalsa da hatırı sayılır bir ceza ödemişlerdi.
yatırım tavsiyesi değildir
Çimentaş ile ilgili vergi davası Çimentaşâ€™ın 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2009 yılları muhasebe kayıtları üzerinde Gelirler Kontrolörlüğü tarafından yürütülmekte olan vergi incelemesi 17 Ağustos 2010 tarihinde tamamlanmış olup, ilgili yıllara ilişkin olarak; 2005 yılında alınıp, 2009 yılında satılan Grup’un iştiraklerinden Alfacem S.R.L şirketine ait hisselerin alım ve satım işlemi eleştiri konusu yapılmış ve söz konusu yatırımın finansmanı için kullanılan yurt dışı kaynaklı krediyle ilgili olarak ödenen ve gider yazılan kur farkı ve faiz giderleri reddedilmiştir. Bu işlem sonucunda 21.359 bin TL’si vergi aslı, 46.538 bin TL’si, vergi ziyaı cezası olmak üzere toplam 67.897 bin TL’si tutarındaki vergi / ceza ihbarnamesi İzmir Hasan Tahsin Vergi Dairesi’nce Şirket’e 23 Kasım 2010 tarihinde tebliğ edilmiştir. Şirket, 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe giren “6111 Sayılı Vergi Affı†yasasından faydalanma kararı alarak açtığı davadan vazgeçmiş ve 29 Nisan 2011 tarihinde başvuruda bulunmuştur. Kanunun getirdiği imkanlar çerçevesinde uzlaşmaya gidilerek vergi dairesi tarafından belirlenen 67.897 bin TL’lik vergi aslı ve ceza tutarları 12.970 bin TL’ye indirilmiş ve ilgili vergi cezasına ilişkin ödeme 1 Temmuz 2011 tarihinde yapılmıştır. Yine aynı vergi incelemesi raporunda ve yine aynı nedenle, 2008 ve 2009 yıllarına ilişkin birikmiş mali zarar tutarında düzeltme yapılarak toplamda 60.059 bin TL tutarında azaltma yapılması öngörülmüştür. Grup yönetimi 2008 ve 2009 yıllarına ilişkin 60.059 bin TL tutarındaki mali zararın azaltılması işlemin iptaline yönelik olarak İzmir Vergi Mahkemesi’ne 22 Aralık 2010 tarihinde dava açmıştır. Açılan dava, Vergi Mahkemesi tarafından; gelecek dönemlere devreden zararların azaltılmasının tek başına dava edilebilir nihai ve icrai bir idari işlem olmadığı gerekçesiyle dava edilebilir bir işlem olmadığı hususuna dayanarak incelenmeksizin 12 Eylül 2011 tarihinde reddedilmiştir. Söz konusu karar Grup tarafından temyiz edilmiş olup, Danıştay 3. Daire’nin 22 Kasım 2011 tarihindeki kararıyla yürütmenin durdurulması isteminin davalı ve idare savunması alındıktan sonra incelenmesine karar verilmiştir. Daha sonra 13 Şubat 2012 tarih ve K:2012/414 sayılı karar ile Grup’un temyiz istemi kabul edilerek Vergi Mahkemesi kararı bozulmuştur. Davalı idare söz konusu karar için kararın düzeltilmesi isteminde bulunmuş, Danıştay davalı idarenin karar düzeltme başvurusunu reddetmiştir. İzmir Vergi Mahkemesi’ne geri gönderilen dosya esastan incelenmiş ve İzmir 1. Vergi Mahkemesi’nin 2014/331 ve 332 k. numaralı kararları ile şirket lehine karar verilmiştir. İdare anılan kararları temyiz etmiştir. Temyiz süreci 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla devam etmektedir
Hocam bu durum aralıkta netleşecek gibi anlaşılan. Burda ky kazanacakmı . Biliyorsunuz cment yıllardır ezdi yatırımcısını . Ytd
SPK olaya taraf zaten,mahkeme şirketi haksız bulursa Türceel de olduğu gibi 2014 karını paylara dağıt diyebilir..
Yakında göreceğiz ...
arkadaşlar bu nasıl hisse böyle günlük işlem hacmi neredeyse yerlerde sürünüyor, yatırımcının biri çıksa 20 bin lot mal alsa belki tavana yaklaşacak. birileri bizi aydınlatsın herkes birşey mi bekliyor bizim bilmediğimiz. görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir.
İnş teşekürler
Dün 10.35 basmış kaçırdık...
bu hafta piyasalar olumlu olursa tekrar 14 leri görür mü acaba zarar çok. görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir.
Bu hafta aynı tempoda gider gibi bist 107 000 i kırmazssa bu böyle devam eder ytd
ne biçim kağıtsın bir tepki bile vermiyorsun. gözün hep aşağıda, ama sen yukarı hamle yapmazsan bizden sana hisse gelmez. görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir.
Bu piyasada tepkimi bekliyorsun.
Azıcık yukarı yapsa kol kesecek yüzlerce yatırımcı hazır bekliyor.
Herkes bizim gibi mal değil kol bacak kesmeden yıllarca mal taşısın.
7 yıldır çimbetondayım.
Mal gibi taşıyorum.
2 ile başlayan rakamlara kadar ineceğimizi düşünüyorum.
Bu tip sığ tahtalarda mal çıkmaya çalışsanda çıkamazsın.
Yakın zamanda adamlar zaten malı çıktı.
Ne zamanmı?
En yakın tarihteki işlem hacmi en fazla olan güne bak.
"Akılsıza sır verme, öttürmesi için düdük verdin sanır."
Bu işler sabır isteyen işler . Kolayına kazanmak diye birşey yok . Malınıza sahip çıkın şubat mart gelmeden birsey belli olmaz .burda hertürlü simsar var vicdanınızla hareket edin. Ytd
189000 zarar senin icin onemli degil miparaya deger vermemen guzel bisey kardes
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi 11.00 i net görür ver gitsin en azından tahta işlem görür . Ytd
:D
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9tl maliyetle 38.000 lot elimizde var . Bu kagıdın 40 tl oldugunu görmeden vermeyi düşünmüyorum. Gönül isterki 100.000 lot daha alalım ama malesef
Arkadaslar Bu ay olacak mahkeme hakkında bir gelişme varmı