Arkadaslar aralık ayında olacak mahkemeden haberi olan veya bilgisi olan varmı?
Faliyet raporunda birkac tane mahkeme ile ilgili bilgiler yazıyor ben okumuştum ancak önemsiz gördüğüm için üzerinde durmadım.. Faaliyet Raporunu okuyun derim...
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...21#post1258221
Haftalık hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım.
bir halt olacağı yok.
Batan geminin malları bunlar . Hadi hayırlıyısı batıyoruz![]()
[QUOTE=Başkan1;1258277]Arkadaslar aralık ayında olacak mahkemeden haberi olan veya bilgisi olan varmı?[/QUOTE
2014 yılında örtülü sermaye aktarımı nedeniyle SPK tarafından ana şirkete 101 milyon TL'yi Çimentaş'a geri ödemesi için uyarı yapılmış, Çimentaş bu kararın iptali için dava açmış, dava halen sürüyor SPK nın talebine uygun şekilde sonuçlanırsa şirket kasasına faiziyle birlikte 150 mln TL civarında para girişi olabilir.
http://www.borsagundem.com/haber/cim...-spk-el/193372
[QUOTE=kundunsan;1272866]
Finansal rapordan....
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yürütülen inceleme sonucunda, 29 Ağustos 2014 tarihinde SPK'nın
haftalık bülteninde yayımlanan ve Grup’a 5 Eylül 2014 tarihinde tebliğ edilen 2 Eylül 2014 tarih ve
44649743-663.09-286-8709 sayılı kararı ("Karar") ile Çimentaşâ€™ın yönetim, denetim ve sermaye
bakımından ilişkili olduğu ana ortak Cementir Holding’in bir bağlı ortaklığından 2005 yılında
85.000.000 Euro bedelle satın alınan Alfacem S.r.L. ünvanlı şirketin paylarının 20 Mart 2009 tarihli
yönetim kurulu kararı ile aynı bedelle tekrar ana ortağa satılmasında, satış fiyatının emsallerine aykırı
şekilde düşük belirlendiği ve örtülü olarak Çimentaşâ€™ın hâkim ortağı Cementir Holding’e aktarılması
nedeniyle satış tarihi olan 20 Mart 2009 tarihi itibarı ile Çimentaş tarafından katlanılan toplam
101.811.908 TL finansman giderinin, en geç 3 ay içerisinde, Grup’a iade edilmesi için gerkli tedbirlerin alınması hususunda Çimentaşâ€™ın uyarılmasına karar verilmiştir.
Bu duruma bağlı olarak SPK aleyhine 30 Aralık 2014 tarihinde Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin
2014/2266 E. sayılı dosyası ile anılan kararın iptali için yürütmeyi durdurma istemiyle dava açılmış olup,
mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. SPK’nın itirazı üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi
yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına karar vermiş olup, dosya bilirkişi heyetine tevdi edilmiştir.
Bilirkişi Raporu henüz tebliğ edilmiş olup, rapora karşı beyanda bulunulacaktır. 30 Eylül 2017 tarihi
itibarıyla dava halen devam etmektedir.
Bilirkişi raporu "HENÜZ" tebliği edilmiş...!!!
SPK aya karşı açılan itirazın da sonuna gelinmiş...
Mahkeme sonucu yatırımcı için hayırlı olur inşallah...
Bu tür şirketleri denetim şirketlerin yanında maliye tarafından da de sık sık teftiş edilmesi gerekir aslında..
Karşısındakini aptal sanan , en büyük aptaldır..
Yer İmleri