inşallah dediğiniz gibi olur
Printable View
Aslında Uzman arkadaşa katılanlar arasındayım. Kısa ve orta vade negatif. Ayrıca son aylık grafiklere bakıp mal dağıtmıyorlar diyen bence grafik okumayı bilmiyor. 1 buçuk milyon mal eksiyle kağıdı artı kapatıyorsan mal verilmiş demektir. İnş haksız çıkarım kağıt üçyüzoyuzüçlira olur. Ama iki sene sonra çok güzel beklenti için nedenlerim çok. Hoç bakın zatınıza
Bir de mal toplanıyor kağıt bilerek düşürülüyor diyenlere sözüm şu ki 200.000 liralık alış girin mal aynen elinizde. Günlük al sat yapanlardan biliyorum. İsteyene veriyorlar şu an
Evet grafik okumayi bildigimiz gibi yabanci takasinin ilk defa 45,5mil dayandigini da goruyoruz. Agustos dan beri haftalik bazda degisimlere bakarak bu tezi nasil curuteceginizi merak ediyorum? Ipek de yabanci cikisi yok.
50mil takas %15 i getirir.
Yabancı istese de bu kadar malın hepsini zaten çıkamaz. Boşuna iki sene sonrasına ümitle bakmıyorum. 7 lirayı geçerken de yabancı oranı 4 lirayı geçerken de hep yüksekti. Bu olmasa zaten kağıdı kim alırdı veya kağıt kaç kuruş olurdu. Yorum yazarken anlaman ve tam okumadan değerlendirme yapmamak gerek.
Kağıt bir ay sonra 3 lira olursa burada yorum yapmaktan uzak kalacaksanız söylediklerinize dikkat ediniz. Takas yabancı oranını kağıdın piyasaya ilk çıktığından beri takip etmekteyim. Yabancı payı yüzde 90 dahi olsa kağıt operasyon bitmeden ivmelenmez. Ki ben gördüm mü çıkış gösterilerek hala küçük yatırımcıya mal iteleniyor. Ama o mal geri alınacak. Eğer çıkış noktası burası olsa idi o kadar mal verilmeden kağıt yükselmez ama hacim artı yönde meyillenirdi ki grafikte mumlar yeşermeye başlardı.
Kısaca kağıt 7 lira ikenki yabancı takas oranı ile 4.70li fiyatlardaki takas oranı arasında çok bir fark yok doğru yani yarın 3 lira veya altı olacağını bu takas oranına bakarak kestiremezsiniz.
Ya da sayın FKK, ben hiçbir şey bilmiyorum. Bu işi meslek olarak da yapmıyorum. Beyse boşver. Zamanı gelince hem aylık hem de tam iki sene sonra tekrar hatırlatırım.
Ben kağıt iki lira eşiğindeyken alım yaptığımda da çok direnenler vardı ama bir sene beklemeden...
yani çoğulcu beklentiler borsada kaybetmeye mahkumdur. Maalesef..
Piyasanın akilli olması lazim, yoksa yine masa kazanacak...
Gerçi her halükarda masa kazanacak...
7.92 den 4,50 ye düşmüş Kozaa ile 7.22'den 4.50' ye düşmüş İpekte kar satışı olmadığını iddia etmek kendini kandirmaktir.
Piyasa akilli olmazsa daha kötüsü ihtimal dahilinde...
Piyasa akillanir mi, 20 yıllık tecrubeme göre mümkün değil...
Kar satisi olmasa zaten buralarda olmazdik.
Ancak ybnc takasinin kagit 7 yi gordugunde maks 44mil iken raic fyt larda 45.5mil civari oldugunu ve buna ortalama 700bin son iki gunku girislerin dahil olmadigini unutmayalim.
Biraz sabir. 5-6 ay sonra acaba hangi rakamlari konusabiliriz? Bekleyelim ve gorelim.